Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 22:22 21. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 76 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
Author Message
 Post subject: Re: Diskuze k čarodějům na NT
PostPosted: 19:55 31. Jan 2014 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Pavad mě poprosil o utvoření samostatného vlákna pro diskuzi o čarodějích, aby to v původním tématu jen tak nezapadlo. Snad jsem nakonec sloučil všechno. :)

Reply with quote  

PostPosted: 20:12 31. Jan 2014 
Bůh
 Profile

1. Zkratit dobu meditace tak, aby na 20 lvl byla 40 minut a nikdy více.
2. Vratit chudákům mágm skillpoint, aby se mohli lomit a byli zajimaví.

Reply with quote  

PostPosted: 16:23 02. Feb 2014 
Bůh
 Profile

Po dnesnich zazitcich, kdy me jedno povolani presvedcilo ze snad muze byt i carodej k necemu - muze nekdo z teamu, prosim, zkusit ohodnotit uplatnitelnost tohoto povolani?

Po aktualnim zazitku s cernokneznikem mi prijde ze muze carodej skocit do haj... WC a zaklapnout za sebou viko.

porazíš-li je, co z toho budeš míti,
a pakli ono tebe porazí, hned do lázně musíš jíti.
. . . . . . . . . Holan, V.

Reply with quote  

PostPosted: 16:28 02. Feb 2014 
Bůh
 Profile

pavad wrote:
Po dnesnich zazitcich, kdy me jedno povolani presvedcilo ze snad muze byt i carodej k necemu - muze nekdo z teamu, prosim, zkusit ohodnotit uplatnitelnost tohoto povolani?

Po aktualnim zazitku s cernokneznikem mi prijde ze muze carodej skocit do haj... WC a zaklapnout za sebou viko.

Hele, já jsem to psal nedávno, že mi přijde vyladění čarodejě v nepoměru silnější oproti mágům a zaklínačům. Co jsem navrhoval jako rychlou úpravu bylo snížení doby meditace, to by podle mne vyřešilo hodně a maga i zaklínače zhratelnilo. Jak já bych si s jessicou vypálil alespon pár útočných kouzel, ale nemůu, protože meditace v nedohlednu a podpora party bere vlastne vše....

PS: warlock systémově patří do Diabla ne do ADND....

Reply with quote  

PostPosted: 17:28 02. Feb 2014 
Bůh
 Profile

Možná by nebylo špatné upravit systém meditací - například tak, že by se dalo meditovat "různě kvalitně", tzn. abych si obnovil jen kouzla do prvního kruhu, oddálila by se mi další meditace o 4 minuty, kdybych chtěl obnovit kouzla do druhého kruhu, bylo by to 8 minut, kdyby do třetího, 12... 9. - 36 minut.

Samo sebou by bylo fajn, kdyby to nevymazávalo už zapamatovaná kouzla těch vyšších kruhů.

Nevím, jak by to fungovalo.

Deirdra Monteil - čarodějka z Karathy

Incoherent fire dissipates all contingency.

ZANEPRÁZDNĚN

Reply with quote  

PostPosted: 22:46 02. Feb 2014 
Bůh
 Profile

Je fakt, že si v partě vetšinou připadám k ničemu... dungeony všichni sólují beze mě, zatímco já bez nich to zvládám jen s obtížemi, které zpravidla chodí v násobcích 38 minut. Když někomu napíšu, jestli nechce někam zajít, odpověď bývá zpravidla ve stylu "tvůj lučišník nám bude asi užitečnější, protože je to damage dealer" a to je o tři úrovně níž.

Až na haste (černokněžník umí srovnatelně), kamenku (později k ničemu) a imku na mysl si připadám při hře za čaroděje na houby a to mám bojového přítelíčka, který ten pocit trochu mírní.

ZANEPRÁZDNĚN

Reply with quote  

PostPosted: 22:55 02. Feb 2014 
Bůh
 Profile

Opravil bych tě.

Černokněžník, dále jen vetřelec z diabla, má slabinu, že kouzlí mass haste na vlemi krátkou dobu 30 vteřin. Musíš to mít furt skoro nakliklé a hráč černokněžníka může dostat do toho prstu artrózu třeba...... Hráč mága žužlá své mass hasty jako oko v hlavě a zvažuje na co je použije....

V cvc, když nebude mág vystavenej bych sazel na maga jako hrom, má nejaké vychytávky, co znej dělá silnou zbran..... vyzkouseno ted na pokojích. Je to ale jen na cvc a třeba ja jsem zazil za dobu na NT jen jendno:).

Obočil jsem haste od maga bude mit delší trvání, pokud bude rozmně sesláno a mělo by v cvc být rozhodujícím.

Reply with quote  

PostPosted: 22:59 02. Feb 2014 
Bůh
 Profile

Proto říkám srovnatelné... u černokněžníka musí být jedno z deseti seslaných kouzel v řadě haste a musí mít partu pohromadě, aby trval všem, ale udrží ho tak nastálo.

ZANEPRÁZDNĚN

Reply with quote  

PostPosted: 23:31 02. Feb 2014 
Ďábel
 Profile

Černokněžník musí být mnohem blíž akci a tudíž i zxranění. Čaroděj před bojem naoboostuje a pak stojí vzadu a čeká, jak to dopadne... a případně sebere mrtvoly :D

Reply with quote  

PostPosted: 08:08 03. Feb 2014 
Bůh
 Profile

Zrušit UMD a zavést hůlky s omezením na povolání ;).

Mireia Chica de Guerra Vasquez - vysoká bojovnice z ciziny s falchionem většinou držící flašku alkoholu - Mireia

Lucka Jehlička - malá hobití druidka s medvědem v kapse - Lucka

Reply with quote  

PostPosted: 08:49 03. Feb 2014 
Ďábel
 Profile

Myslíš "zavést hůlky, které k něčemu budou"? ;)

Reply with quote  

PostPosted: 10:49 03. Feb 2014 
Bůh
 Profile

kokosak wrote:
Myslíš "zavést hůlky, které k něčemu budou"? ;)

Tak samozřejmě :).

Takové hůlky jako byly dřív a jen specializované pro zaklínače a čaroděje a pak nějaké jen pro kněze a pak nějaké jen pro bardy.

Mireia Chica de Guerra Vasquez - vysoká bojovnice z ciziny s falchionem většinou držící flašku alkoholu - Mireia

Lucka Jehlička - malá hobití druidka s medvědem v kapse - Lucka

Reply with quote  

PostPosted: 12:23 03. Feb 2014 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Návrhy na úpravu:
1) Doba meditace - odstranit oněch přebytečných 10 minut, čili to udělat 2*lvl s maximem na 20 lvlu (kvůli nezlepšování se většiny kouzel nad lvl 20)
2) Přidat možná nějaký skill navíc - všímavost jako kompenzaci za brutální oslabení TS, možná UMD (aspoň cross-classově, ideálně classově - mágové se mají přecijen v těch různých magických věcech vyznat, když je z větší části vyrábí právě oni)
3) Možná vrátit onen jeden bod zpět

Reply with quote  

PostPosted: 13:20 03. Feb 2014 
Bůh
 Profile

Nalkanar wrote:
Návrhy na úpravu:
1) Doba meditace - odstranit oněch přebytečných 10 minut, čili to udělat 2*lvl s maximem na 20 lvlu (kvůli nezlepšování se většiny kouzel nad lvl 20)
2) Přidat možná nějaký skill navíc - všímavost jako kompenzaci za brutální oslabení TS, možná UMD (aspoň cross-classově, ideálně classově - mágové se mají přecijen v těch různých magických věcech vyznat, když je z větší části vyrábí právě oni)
3) Možná vrátit onen jeden bod zpět

ad 2) "... mozna UMD...idealne classove"
Asi si zahraji na dablova advokata - lec nevim zda by pro zmenu class-UMD pro maga/sorcku nebylo prilis silne.

SPecialne pro maga - pokud si dobre vybavuji UMD, mohl by pak bez potizi nosit/uzivat prakticky cokoli s magickym potencialem - vcetne veci vyhrazenych ciste pro jine povolani.

Je pravda ze je otazkou jak moc by mu pomohlo ze muze nasadit... namatkou treba bojove rukavice monku (nic by netrefil) nebo kouzelne brneni pro paladiny (jde to vubec kdyz nema feat?). Nevim - do UMD tolik nevidim, nedokazi odhanout. Navic, dalsi ciste NT povolani jiz tento skill dostaly, tak proc ne?

Fakt je ten ze mi UMD prijde jako vec co by se k NT magum hodila - alespon nejaky dalsi wiz/sorc class-skill. Pravda je ta ze tezko naleznete dve stejne -ve smyslu nahazeni skill pointu (nebo alespon podobne) - postavy zlodeju nebo kleriku (ci jinych povolani). Na druhou stranu vsadim klidne boty co mam ze vsichni magove maji maxovane ony ty 4 class-skilly co maji. A zbyle skill-pointy pak vrazeji tak trochu... namatkou nekam...

porazíš-li je, co z toho budeš míti,
a pakli ono tebe porazí, hned do lázně musíš jíti.
. . . . . . . . . Holan, V.

Reply with quote  

PostPosted: 13:23 03. Feb 2014 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Proto je tam přesně to "možná". Všímavost není myslím nutné moc diskutovat, ale to UMD je složitější. Je otázka, co vše by mohl bez featů na zbraně a zbroje. Pak je otázka, co by skutečně použil (mnišské rukavice vs reálná šance se trefit). Každopádně by získal přístup teoreticky k věcem bardů a kleriků, což by mohlo (neříkám, že je) být moc silné. To je IMHO na tvůrcích světa, kteří nastavují a snaží se balancovat povolání. Ale černokněžník to už má a momentálně je černokněžník celkem lepší než čaroděj.

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 76 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]