Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 20:27 21. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 128 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Next
Author Message
 Post subject: Re: Ragnarok mágů a zaklínačů
PostPosted: 19:22 19. Mar 2014 
Bůh
 Profile

Jen upřesnuji.

Na rozdíl od mých spoluřečníků nemám problém s využitelností mého mága, je to základní kámen party a haste udržím nad celou skupinou od meditace do meditace, bez toho bych snad ani mága do party nebral....

No co je můj problém je fakt, že do 20 lvl to bylo fajn, ale ted úplně vidím, že iproved invisibility bude pro většnu potvor jen malá překážka a když mne vidí, jsem mrtvý, protože mam 1/2 živootů a závidím všem mágům, co maji AC jako fighter, já mam 30 ve full boostu.
S rostoucím lvl už mé ochrany vůbec nebudou stačit a budu umírat nerovnatelně častěji,, než mí spolubojovníví, ze kterých dělá mág bojová monstra. Jediné co potřebuju, je unikovka.

S xp dluhem bude pro mne stale více frustrující chodit na výpravy, když já budu řekneme 23 a mí spolubojovnící 28 i když budem chodit stejné dungy a stejný čas. Nakonec mágga zabalím, protože nebudu ani dostávat expy se svými spolubojovníky.

Reply with quote  

PostPosted: 19:50 19. Mar 2014 
Bůh
 Profile

Ještě jeden dodatek:

Jsem zvyklej stát za válečníkama a léčit je, abych alespon k nečemu byl. Skrývání za rohem není styl, kterej bych chtěl aplikovat, je to pak nuda.

Na proměny díky dispellu po proměně lze rovnou zapomenout, protože obětovat kouzla na sobě seslaná na ochranu nemohu vymenit za jedno s troskou dmg a dvemi útoky.

Doted si pomatuji jak jsem v aréne na test seslal draka a promenil se v draka, můj soupeř potupne zabil nejprv dvemi ranami meho spolubojovníka pak mne srazil a ve druhem flurry eliminoval...... zlatej lístek:).

Reply with quote  

PostPosted: 20:07 19. Mar 2014 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Mě přijde todle jako debata už o ničem.
GS a TimeStop se z nějakých důvodů zvažovalo rušit už na ST.
Vedlo se kolem toho X sporů, X flejmů, X pravidel, X prohřešků, ...
Nedělalo to prostě dobrotu, takže vcelku pochopitelně na NT problémová kouzla nejsou a je klid.
Jasně že chybí, obě byly geniální únikovky a díky tomu často mágové neumírali ani při hromadných bitvách, nebo sloužili jako sběrači těl apod.
Jsem rád že Rejty vnímá stejně pozitivně návrat Invisu na jeho kruh, držím place.

Nesdílím úplně Aulusuv názor že Klerik je páteř družiny, osobně taktéž vnímám jako páteř mága. Mass hasty počínaje, kontrolovými packami konče. Supportový bůst je obří bonus. Klerda je samosebou taky silnej a má v družině svý místo, ale záleží na potvorách a na družině. Netřeba imkovat, když má družina sejvy. A klerik je o imkách... Je to prostě build od buildu.

Tak jak je prskavka nastavena teď mi to přijde v pořádku, plně podporuje boj v družině.
Kouzla by mohla padat častěji, mě zatím jednou vypadlo kouzlo 5.kruhu, párkrát 3.kruh, jinak 1-2.kruh, ta četnost by mohla být vyšší. Ale to je osobní pocit.

Délka meditu je akorát, tedy dokud mág udrží v hastu družinku od meditu k meditu, tak je to přesně akorát :-)

Přítelíček a jeho úpravy jsou výborné zejména v začátcích, kdy v družince chybí tančíci a tito je nahrazují.
Samosebou časem jejich užitečnost vcelku mizí, zato PC tančíci a DMG dealeři už něco málo umí a krásně se vystřídají. Za mě pohoda.

Takže vlastně vidím současné nastavení jako perfektní.
A chybějící výcvik? On je problém PvE a CvC. V CvC mág vyhraje aniž by se to k němu dostalo. V PvE, jakmile má NPC haste a v základu vyšší rychlost než PC mága, tak je jen otázka času kdy se v nynější AI urve a srazí ho do podsvětí no. Netuším jak to řešit.

Reply with quote  

PostPosted: 23:23 19. Mar 2014 
Šlechtic
 Profile

Hrajeme vůbec na stejným serveru? Jak může někdo říct, že je v partě "k ničemu" a obejde se bez něj.(samozřejmě za předpokladu, že na 18 lvlu nechodím do dungu pro lvl 10) Já se svým barbarem pomalu nejsem ochotnej opustit město bez mága za koudelí.. je to mind blank, spěch, savy +8 vs spelly, keen, staty, pracky, léčení lékárnama, imp. invis atd...

Prochozenou mám nejspíš většinou náročnejch dungů a v 90% se prostě bez mága pomalu ani projít nedají. Klerikovi imky a ab boosty jsou samozřejmě krása a nikdy jima nepohrdnu, ale rozhodně nejsou tak stěžejní (většinou), abych ho v partě upřednostnil před mágem.. Když NT začínala a peníze se pomalu nedaly utrácet za nic jinýho než léčení, dokázal jsem celkem bez problémů s nulovým equipem naexpit tehdejší lvl cap 15 jen s mágem za zády.. s klerikem by tohle fakt nešlo.

Co se týče svitků... to asi zase hrajeme někde jinde. Nevidím žádnej velkej rozdíl oproti starý thalii, kdy prostě kvalitní svitky padaly jen v kvalitním lootu.. teď je to stejně. Namátkou jsem za poslední delší výpravu našel silnější spell mantle, horrid wilting, prst smrti, silnější spell breach a další celkem použitelný kouzla (obnovy atd).

Reply with quote  

PostPosted: 23:27 19. Mar 2014 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Což nikdo nepopřel, ale nad rámec nabuffování ostatních toho mág moc nenadělá a to je to oč tu běží.

Reply with quote  

PostPosted: 23:28 19. Mar 2014 
Bůh
 Profile

Nalkanar wrote:
Což nikdo nepopřel, ale nad rámec nabuffování ostatních toho mág moc nenadělá a to je to oč tu běží.

Chodící Alchemka no

horlivý bojovník za krásu a estetično
ʇoıpı ɐ ʇuɐɹoubı ýuןsʎɯoɹoɥɔ ýusnʞʌǝu

Balík kompletní bardské hudby - funkční a správný ke stažení

Reply with quote  

PostPosted: 23:38 19. Mar 2014 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Jistým způsobem ano.
Když k tomu ale přidám léčení a pracky, mám ve výsledku supportera i controlera.
Taky bez mága do těžkýho dungu nevlezu.

Reply with quote  

PostPosted: 23:50 19. Mar 2014 
Šlechtic
 Profile

Pokud se jede mág čistej, jen těžko může solovat.. tak je to na každým serveru, kde jsem zatím hrál. Je to zkrátka metla v CvC a v CvE je převážně jen ta "chodící alchemka", co ale na konci dungu stavěnýho pro svůj lvl rozhoduje , jestli se u bosse přežije nebo ne (většinou i během). NWM mechanika ale dovoluje postavit i mága, co se na solo hodí.. je to sice běh na dlouhou trať, ale výsledky to nakonec kompenzujou. Je na hráči, co si zvolí.

Co vlastně chcete? Aby měl mág tolik kouzel, že dokáže promlátit celej dung na solo? Kdo chce hrát postavy pro solo hru, ať hraje. Já to nwn ale hraju právě kvůli lidem .. ne singl.

Reply with quote  

PostPosted: 00:55 20. Mar 2014 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

FroziKk wrote:
Pokud se jede mág čistej, jen těžko může solovat.. tak je to na každým serveru, kde jsem zatím hrál. Je to zkrátka metla v CvC a v CvE je převážně jen ta "chodící alchemka", co ale na konci dungu stavěnýho pro svůj lvl rozhoduje , jestli se u bosse přežije nebo ne (většinou i během). NWM mechanika ale dovoluje postavit i mága, co se na solo hodí.. je to sice běh na dlouhou trať, ale výsledky to nakonec kompenzujou. Je na hráči, co si zvolí.

Co vlastně chcete? Aby měl mág tolik kouzel, že dokáže promlátit celej dung na solo? Kdo chce hrát postavy pro solo hru, ať hraje. Já to nwn ale hraju právě kvůli lidem .. ne singl.

Šlo mi především o to, že mág se oproti ST oslabil, přitom jeho síla spočívá především v družině a sám je téměř bezmocný. Jaký byl tedy důvod onoho oslabení, když ani na ST nebyl bez družiny životaschopný?

Připadá mi, že mága se vyplatí zakládat pouze v případě, že už dopředu znáš lidi, se kterými budeš hrát v družině. Jako hráč na povrchu, který žádné spoluhráče dopředu nemá, se ti může velice snadno stát, že tě nikdo nikam nevezme a nebo pouze výjimečně. Je sice fajn, že ty bys šel do dungu raději s mágem než s klerikem, ale většinou jsem si vyslechl spíše o nezbytnosti klerika, který družinu ochrání před hody na smrt a dalšími vychytávkami.

Ale jinak máš asi pravdu s tím, že ve skupině je využitelný dost, akorát to chce tu stálou skupinu mít, což u ostatních povolání až tak nutné není.

Reply with quote  

PostPosted: 01:08 20. Mar 2014 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Jenze ono je imho vic classu ve sve podstate delanych tak, aby potrebovali partu. V podstate vetsina, co neni stavena do prvni linie.
Coz ale neznamena, ze by neslo maga nakombinovat tak, aby si mohl solovat - jak uz tu bylo receno.
Dalsi alternativa je udelat z maga (napr. pomoci familiaru a summonu) solistu. Ale proc?
A ze by nebyl zivotaschopny mi prijde dost prehnane.

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

Reply with quote  

PostPosted: 01:11 20. Mar 2014 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

kucik wrote:
Jenze ono je imho vic classu ve sve podstate delanych tak, aby potrebovali partu. V podstate vetsina, co neni stavena do prvni linie.
Coz ale neznamena, ze by neslo maga nakombinovat tak, aby si mohl solovat - jak uz tu bylo receno.
Dalsi alternativa je udelat z maga (napr. pomoci familiaru a summonu) solistu. Ale proc?
A ze by nebyl zivotaschopny mi prijde dost prehnane.

Ok, asi jsem to viděl moc černě, děkuju všem za vyjádření. :)

Reply with quote  

PostPosted: 01:30 20. Mar 2014 
Mistr
 ICQ  Profile

kucik wrote:

Podle zkušeností je tohle naprosto naopak. Mám postavu do první linie, vím o další a opravdu si skoro nic nesolneme. Oproti tomu zadní střelec hraničář si vysoluje většinu dungů díky summonovi. Mág toho taky dost vysoluje. Ale postavy do první řady máálokdy můžou.

Morn'ango et Hravanlómë - Jabkožrout a hlídací pes.
Elrienavien - Nico Robin #2
Sithe'sarol - žádejte u svého lékaře
El'thien Erume - “As above, so below”
Lothias Telvunar Tarlen

Reply with quote  

PostPosted: 01:32 20. Mar 2014 
Urozený
 Profile

Mourisson1 wrote:
kucik wrote:

Podle zkušeností je tohle naprosto naopak. Mám postavu do první linie, vím o další a opravdu si skoro nic nesolneme. Oproti tomu zadní střelec hraničář si vysoluje většinu dungů díky summonovi. Mág toho taky dost vysoluje. Ale postavy do první řady máálokdy můžou.

Souhlas...Mág si dokáže vysolovat dost...jen prostě musí nacpat kouzla na dannej dung

Renderis i tupej nůž ti může skončit v zádech

Za pěknou RP hru, ti poděkuju pěknou smrtí

Kde neni Krocák, tam se nechodí!!

Jako děti jsme se báli příšer pod postelí, pak přijde den kdy pocítíme, že ta příšera je v nás

Quote:
Země je jiná forma pekla, a lidé jsou jeho démoni

Reply with quote  

PostPosted: 02:58 20. Mar 2014 
Bůh
 ICQ  Profile

Rozlisujte prosim summon a familiar.

Jsou postavy, ktere jsou silne prvnich 20 levlu a pak vuci ostatnim ztraceji. Jsou postavy, ktere se drzi na prumeru celou dobu a jsou postavy, ktere pravou silu poznaji az na 30+ a vetsinou to jsou ty, ktere nejvic narikaji a nechavaji se vyexpovat, protoze potom uz jen behaji s prstem v nose.

Nicmene se snazim byt objektivni a mam rozpracovany navrh na castecne posileni maga. Ale necekejte zazraky. Navic si uvedomte, ze s nekterymi epickymi kouzly budete chteni pro party az az.

Neco jsem jeste chtel napsat, ale uz jsem to zapomel.

-------
.: Damian je můj rypák a Xantipka má bohyně :.

Reply with quote  

PostPosted: 03:06 20. Mar 2014 
Mistr
 ICQ  Profile

Napsal jsem summon myslím tím summon ne familiar.

Morn'ango et Hravanlómë - Jabkožrout a hlídací pes.
Elrienavien - Nico Robin #2
Sithe'sarol - žádejte u svého lékaře
El'thien Erume - “As above, so below”
Lothias Telvunar Tarlen

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 128 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]