|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
sandoftime
|
Post subject: Re: Kolabuje mi počítač? Posted: 21:13 08. Oct 2015 |
|
|
No jestli máš máš notebook Aileen tak tě koupě nového nakonec nemine. Já si pamatuju na slova jednoho moudrého muže, který odpovvídal na otázku "Jak vybírat notebook?" větou "Asi jako hajzlpapír." Je to zkrátka spotřební zboží 
_________________ Your strikes are way too quick to parry Your expression I can't read The game is on! Here I go, but you frighten me!
|
|
Top |
|
Aillen
|
Post subject: Re: Kolabuje mi počítač? Posted: 21:54 08. Oct 2015 |
|
|
Tak o spotřebním zboží mám jinou představu Ale tak či tak se ten servis vyplatil. Nevím, čím to je, ale mám kupodivu o něco lepší, jakoby ostřejší, prokreslenější obraz. 
_________________ Olwen Emerald Fiona Wang Yan Vlaštovka
|
|
Top |
|
pavad
|
Post subject: Re: Kolabuje mi počítač? Posted: 22:34 08. Oct 2015 |
|
 |
Bůh |
|
|
sandoftime wrote: No jestli máš máš notebook Aileen tak tě koupě nového nakonec nemine. Já si pamatuju na slova jednoho moudrého muže, který odpovvídal na otázku "Jak vybírat notebook?" větou "Asi jako hajzlpapír." Je to zkrátka spotřební zboží  Mam notebook. Uz mu tahne na sedmy rok. Procestoval se mnou pul Evropy, denne byl nosen sem a tam. Prozil rekonstrukci bytu, psani dizertace, 3D engineering, narocne MATLAB modelovani a jeste horsi data post-processing. Posledni rok a pul je pod utoky syna. Instaloval jsem na nej tuny veci, odinstalovaval je. Nejednal s nim v rukavickach. Za celou tu dobu jsem do nej investoval jednou cca 1200 Kc za novou heat-pipe (odesel na ni pripevneny vetrak) a cca 1000 Kc za novou baterii s vetsi kapacitou. Zatim stale funguje. Nechybi mu jediny dil. Ac ma uz vylamane kryci lamely vetracku a jeden pant uz drzi spise silou vule (syn uz s notebookem nekolikrate nesetrne svihnul o stul/zem atd). Takze zalezi o jaky notebook jde.
_________________ Diagnostikovany. Každý moudrý má nač pomysliti, kdyby ho pobídlo hovno v zápas jíti, porazíš-li je, co z toho budeš míti, a pakli ono tebe porazí, hned do lázně musíš jíti. . . . . . . . . . Holan, V.
|
|
Top |
|
seveřan
|
Post subject: Re: Kolabuje mi počítač? Posted: 07:27 09. Oct 2015 |
|
 |
Měšťan |
|
|
pavad wrote: sandoftime wrote: No jestli máš máš notebook Aileen tak tě koupě nového nakonec nemine. Já si pamatuju na slova jednoho moudrého muže, který odpovvídal na otázku "Jak vybírat notebook?" větou "Asi jako hajzlpapír." Je to zkrátka spotřební zboží  Mam notebook. Uz mu tahne na sedmy rok. Procestoval se mnou pul Evropy, denne byl nosen sem a tam. Prozil rekonstrukci bytu, psani dizertace, 3D engineering, narocne MATLAB modelovani a jeste horsi data post-processing. Posledni rok a pul je pod utoky syna. Instaloval jsem na nej tuny veci, odinstalovaval je. Nejednal s nim v rukavickach. Za celou tu dobu jsem do nej investoval jednou cca 1200 Kc za novou heat-pipe (odesel na ni pripevneny vetrak) a cca 1000 Kc za novou baterii s vetsi kapacitou. Zatim stale funguje. Nechybi mu jediny dil. Ac ma uz vylamane kryci lamely vetracku a jeden pant uz drzi spise silou vule (syn uz s notebookem nekolikrate nesetrne svihnul o stul/zem atd). Takze zalezi o jaky notebook jde. +1 Je notebook a notebook. Mě vždy všechny notasové vydrželi minimálně pět let a vždy jsem na nich rozjel vše co jsem chtěl a nebyla potřeba nového počítače. Je to ale o tom, kolik kdo investuje do počítače. Když si člověk koupí počítač +- 15 k, tak může z x% počítat s tím, že za dva roky kupuje novej. Ovšem když je to aspon 30 + K... tak počítač většinou vydrží minimálně 5 let. (u opravdu lešpích mašin se dá dokoupit i záruka na 5 let.) Co se kurvítek týká, tak to není zas taková urban legend. Otázkou je, co kurvítko je a není. Když ti do spojů na čipech dají málo zlata, tak vlastně čip sám o sobě kurvítko je, protože odejde za +- 2 roky a s tím může odkurvit i další součástky. Takže se klidně může stát, že grafická karta je do jisté doby grafickou kartou a od jisté doby je to kurvítko  . V měřítku v jakém se dělají počítače a kolik zlata se v nich používá (ano, mluvím o zlatě jako zlatě) ... tak jestli použiju gram a nebo půl gramu na jeden počítač ... tak je to neskutečné množství zlata v globálu. Naštěstí jsou i společnosti, které se netají tím, kolik zlata je ve spojích a když je někdo šikovný a dá si tu práci... tak ví jakou grafiku (nejen grafiku) si pořídí, aby předešel tomuto faktoru. (případně ví jaké řady a jaké společnosti to dělají nebo nedělají). Sám jsem byl velmi překvapený jak to funguje. Kolega co mě opravoval micro-spoje v lcd .. za použití mikropájky a dalších výmyslů a nesmyslů se mi docela smál, když rozebral moje LCD samsung. Každý druhý spoj musel přepájet.....
|
|
Top |
|
pavad
|
Post subject: Re: Kolabuje mi počítač? Posted: 13:52 09. Oct 2015 |
|
 |
Bůh |
|
|
seveřan wrote: pavad wrote: sandoftime wrote: No jestli máš máš notebook Aileen tak tě koupě nového nakonec nemine. Já si pamatuju na slova jednoho moudrého muže, který odpovvídal na otázku "Jak vybírat notebook?" větou "Asi jako hajzlpapír." Je to zkrátka spotřební zboží  Mam notebook. Uz mu tahne na sedmy rok. Procestoval se mnou pul Evropy, denne byl nosen sem a tam. Prozil rekonstrukci bytu, psani dizertace, 3D engineering, narocne MATLAB modelovani a jeste horsi data post-processing. Posledni rok a pul je pod utoky syna. Instaloval jsem na nej tuny veci, odinstalovaval je. Nejednal s nim v rukavickach. Za celou tu dobu jsem do nej investoval jednou cca 1200 Kc za novou heat-pipe (odesel na ni pripevneny vetrak) a cca 1000 Kc za novou baterii s vetsi kapacitou. Zatim stale funguje. Nechybi mu jediny dil. Ac ma uz vylamane kryci lamely vetracku a jeden pant uz drzi spise silou vule (syn uz s notebookem nekolikrate nesetrne svihnul o stul/zem atd). Takze zalezi o jaky notebook jde. +1 Je notebook a notebook. Mě vždy všechny notasové vydrželi minimálně pět let a vždy jsem na nich rozjel vše co jsem chtěl a nebyla potřeba nového počítače. Je to ale o tom, kolik kdo investuje do počítače. Když si člověk koupí počítač +- 15 k, tak může z x% počítat s tím, že za dva roky kupuje novej. Ovšem když je to aspon 30 + K... tak počítač většinou vydrží minimálně 5 let. (u opravdu lešpích mašin se dá dokoupit i záruka na 5 let.) Co se kurvítek týká, tak to není zas taková urban legend. Otázkou je, co kurvítko je a není. Když ti do spojů na čipech dají málo zlata, tak vlastně čip sám o sobě kurvítko je, protože odejde za +- 2 roky a s tím může odkurvit i další součástky. Takže se klidně může stát, že grafická karta je do jisté doby grafickou kartou a od jisté doby je to kurvítko  . V měřítku v jakém se dělají počítače a kolik zlata se v nich používá (ano, mluvím o zlatě jako zlatě) ... tak jestli použiju gram a nebo půl gramu na jeden počítač ... tak je to neskutečné množství zlata v globálu. Naštěstí jsou i společnosti, které se netají tím, kolik zlata je ve spojích a když je někdo šikovný a dá si tu práci... tak ví jakou grafiku (nejen grafiku) si pořídí, aby předešel tomuto faktoru. (případně ví jaké řady a jaké společnosti to dělají nebo nedělají). Sám jsem byl velmi překvapený jak to funguje. Kolega co mě opravoval micro-spoje v lcd .. za použití mikropájky a dalších výmyslů a nesmyslů se mi docela smál, když rozebral moje LCD samsung. Každý druhý spoj musel přepájet..... Je rpavda ze me Thinkpad R500 vysel na cca 24k Kc.
_________________ Diagnostikovany. Každý moudrý má nač pomysliti, kdyby ho pobídlo hovno v zápas jíti, porazíš-li je, co z toho budeš míti, a pakli ono tebe porazí, hned do lázně musíš jíti. . . . . . . . . . Holan, V.
|
|
Top |
|
Drobček
|
Post subject: Re: Kolabuje mi počítač? Posted: 21:42 17. Apr 2016 |
|
|
Zdravit, nevedet poradit preco mi na notas vypynat firewall, vzdy ked vypnut sa sam tak mi padnut siet, nevediet si nejako nastavit aby nevypynat, kde by tak moct byt chyba ? mat win 8
dakovat
_________________ Drobček -- dobráčisko od kosti, zväčša sám, túlajúc sa svetom Máčny Máčik - svojský druid Obaja skončit vďaka zmena vo svet
|
|
Top |
|
Shantee
|
Post subject: Re: Kolabuje mi počítač? Posted: 13:46 18. Apr 2016 |
|
|
Drobček wrote: Zdravit, nevedet poradit preco mi na notas vypynat firewall, vzdy ked vypnut sa sam tak mi padnut siet, nevediet si nejako nastavit aby nevypynat, kde by tak moct byt chyba ? mat win 8
dakovat Může jít o virus/malware/nějakou podobnou havěť. Zkoušel jsi notebook proskenovat antivirem a nějakým antimalwarem? Pokud ne, udělej to, pokud ano, a nepomohlo, obrátila bych se spíš na specializované fórum, třeba tady: http://forum.viry.cz/viewforum.php?f=3Pokud tam budeš přispívat, doporučuji psát tak, aby ti ostatní rozuměli 
_________________ Life is beautiful
|
|
Top |
|
Aillen
|
Post subject: Re: Kolabuje mi počítač? Posted: 16:17 14. May 2016 |
|
|
Tak asi nastala doba, kdy mi počítač vážně už doslouží Poradíte s výběrem nového notebooku? Aby na něm šla hrát Thalie bez potíží? Líbí se mi docela tenhle: http://www.electroworld.cz/hp-pavilion- ... obny-popisTedy až na ten design ala Hvězdné války Přijde mi, že je lepší než mám teď - mám HP ProBook 4510s, je starý 6,5 let, nejen že mi zhasíná občas obrazovka, ale navíc teď se začal asi přehřívat a vypíná se mi docela (asi pojistka), taky mi nejdou některé klávesy (naštěstí jen číslice vpravo), ale nevím, jestli to ještě stojí za opravu, s tím vypínám obrazovky mi v servisu neudělali před půl rokem nic, aby se mi to nerozsypalo za chvíli docela Procesor Intel Core 2 Duo s frekvencí 2 GHz 2 MB L2 cache FSB 800 MHz Čipset Intel GM4S Express Paměť 4 (2-2) GB DDR 2 800 MHz Pevný disk 500 GB, 5400 RPM Rozhraní Serial ATA Grafická karta ATI Mobility Radeon HD4330 s 512 MB vlastní paměti VRAM Operační systém Windows XP Profesional 2002 Service Pak 3 Se v tom nevyznám, ale přijde mi že HP Pavilion 15-an001nc, Star Wars Special Edition je lepší než ten co mám a že je ještě za přijatelnou cenu. Poradíte?
|
|
Top |
|
KaTo
|
Post subject: Re: Kolabuje mi počítač? Posted: 17:28 14. May 2016 |
|
Joined: 15:24 23. Jun 2007 Posts: 6754 Location: Severní okraj Středozemě
|
Oba notebooky jsou procesorově, paměťově, sběrnicově, atd. DALEKO za hranicemi toho, co by NWN měli požadovat, ale... ...ale co je věčný problém NWN jsou grafiky (a ovladače). Já osobně hrávám NWN taky na (cca 2-3roky starém) HP elitebooku workstation, kde je NVIDIA Quatro K1000m a NT mi běhá jak z praku, AŽ na jakékoli lokace, které jsou z rodiny "karatha a spol." tielset = Petronika, podtemňácký zlobři, atd. Tam mi dochází k nevyzpytatelným, bezdůvodným pádům + grafika se "vytáčí" k nejvyšším (naprosto bezdůvodně  ) výkonům, přestože jiné hry (mnohem mladší a náročnější, leč asi taky odladěnější) ji nechávají naprosto klidnou. Naproti tomu ještě na starým stolním kompu (šunka o něco horší jak tvůj noťas) kde bylo za grafárnu něco od ATI, tak jsem s NWN neměl problémy. (edit: Na druhou stranu mi na něm nefachal Toolset  , se 100% jistotou se do 3-10minut kousl). Takže můj názor - noťas je víc než v pohodě, dokonce designově je i khůůůl  , ale co se týká NT, je zde "nenulová" šance, že ti bude padat. Uvidíš sama  .
_________________ Síla tě osvobodí! - Sithský kodex, 12.12.2011 (TOR-preorder) Bylo to peklo! - Error 37, Error 3005, Error 3007, 15.5.2012 (Diablo3) Až s vámi skončím, nebudete věřit vlastní mysli! - Mesmer, 28.8.2012 (GW2) Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ) Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín
|
|
Top |
|
Decka
|
Post subject: Re: Kolabuje mi počítač? Posted: 17:44 14. May 2016 |
|
 |
Šlechtic |
|
|
KaTo wrote: AŽ na jakékoli lokace, které jsou z rodiny "karatha a spol." tielset = Petronika, podtemňácký zlobři, atd. Tam mi dochází k nevyzpytatelným, bezdůvodným pádům + grafika se "vytáčí" k nejvyšším (naprosto bezdůvodně  ) výkonům, přestože jiné hry (mnohem mladší a náročnější, leč asi taky odladěnější) ji nechávají naprosto klidnou. Ono to není zase tak divné, novější hry mají optimalizace jenž prostě v aurora enginu nejsou. Největším problémem je to, že se vykreslují i objekty, které jako hráč na monitoru nevidíš. To znamená, že někde za pěti budovama od postavy může být kupříkladu nějaká custom content neoptimalizovaná koule a hra se ti při správně natočené kameře prostě bude nepochopitelně sekat. Ve městech obecně je těch objektů velmi mnoho a pokud máš navíc nainstalovaný hack od Romy, tak se zvětšuje clip-range kamery a to těžko utáhne jakákoli grafika.
|
|
Top |
|
Aillen
|
Post subject: Re: Kolabuje mi počítač? Posted: 17:55 14. May 2016 |
|
|
KaTo wrote: Takže můj názor - noťas je víc než v pohodě, dokonce designově je i khůůůl  , ale co se týká NT, je zde "nenulová" šance, že ti bude padat. Uvidíš sama  . No to mi neříkejte, že když budu mít počítač s LEPŠÍMI parametry než mám, tak nakonec mi na něm Thalie půjde hůř 
|
|
Top |
|
KaTo
|
Post subject: Re: Kolabuje mi počítač? Posted: 18:09 14. May 2016 |
|
|
Aillen wrote: No to mi neříkejte, že když budu mít počítač s LEPŠÍMI parametry než mám, tak nakonec mi na něm Thalie půjde hůř  Pochopila hned napoprvé! Spouštění hry, načítání lokací. Pohodička. Procházení "bezproblémových" lokací. Pohodička. Práce v tielsetu. Pohodička. Procházení zprasených lokací ve zpraseném "Karatha" tielsetu...to je ve hvězdách. Kdybych měl dát ruku do ohně zda to bude běhat, tak tam klidně tvoji strčím, že to běhat bude a ani nebudu mít výčitky svědomí  . Ale svoji bych na to do ohně nedal  ...jestli mi rozumíš  . Jak psal Decka, je to příliš stará hra, která není jaksi...odladěná na nové grafiky. Navíc NWN jsou poněkud "nevhodně" naprogramnované, asi jako některé skripty(nebo třeba povolání a kouzla) na NT  . Moje rada je - přines si NWN do krámu na exteráku, zahraj si a když to bude fachat, tak si ho kup  .
_________________ Síla tě osvobodí! - Sithský kodex, 12.12.2011 (TOR-preorder) Bylo to peklo! - Error 37, Error 3005, Error 3007, 15.5.2012 (Diablo3) Až s vámi skončím, nebudete věřit vlastní mysli! - Mesmer, 28.8.2012 (GW2) Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ) Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín
|
|
Top |
|
Aillen
|
Post subject: Re: Kolabuje mi počítač? Posted: 18:16 14. May 2016 |
|
|
KaTo wrote: [quote="Aillen". Moje rada je - přines si NWN do krámu na exteráku, zahraj si a když to bude fachat, tak si ho kup  . No už vidím, jak mě nechají hrát hru v obchodě, nebo i jen zkusit  .... a než se to načte? Bych jim musela asi ten externí disk nechat, aby to zkusili sami A copak se vůbec můžu na Thalii přihlásit z jakéhokoli počítače, jinde mimo moji IP adresu? By mě to asi nepustilo do hry ....nebo ano?
|
|
Top |
|
KaTo
|
Post subject: Re: Kolabuje mi počítač? Posted: 18:18 14. May 2016 |
|
|
Aillen wrote: No už vidím, jak mě nechají hrát hru v obchodě, nebo i jen zkusit  .... a než se to načte? Bych jim musela asi ten externí disk nechat, aby to zkusili sami A copak se vůbec můžu na Thalii přihlásit z jakéhokoli počítače, jinde mimo moji IP adresu? By mě to asi nepustilo do hry ....nebo ano? Pokud sis nezapla ochranu IP adresy na webu, tak ano. Jedna z (nemnoha) výhod NWN - jak se jednou nainstalují, můžeš si s nima dělat co chceš  . Jsou soběstačný.
|
|
Top |
|
Nalkanar
|
Post subject: Re: Kolabuje mi počítač? Posted: 18:24 14. May 2016 |
|
Joined: 14:21 13. Feb 2010 Posts: 9274 Location: Brno/"Znojmo"
|
Nooo nevím jaké manýry, kde mají, ale občas člověka nechají  pokud je z toho kšeft, peníze nesmrdí a tak dále.
_________________ .
|
|
Top |
|