Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 00:46 26. Jul 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 51 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Author Message
 Post subject: Re: Sylmael a jeho podvod - pokracovani
PostPosted: 20:37 10. Jan 2008 
Měšťan
 Profile

Zda je svepravnej tak vedel co dela a dal to nema cenu resit.Tak si radeji udelej cas chlapce a jdi hajinkat*posle mu pusinku na dobrou noc* :P

PostPosted: 21:06 10. Jan 2008 
Obyvatel
 ICQ  Profile

Já tě kamenovat teda nebudu a jako obvykle začnu zeširoka :) Je lepší na fórum netahat negativní emoce a když je nějaký problém, tak chvíli počkat a přesně ho formulovat tak, aby to zbytečně nevyznělo jako útok na jinou osobu. Často jsou ty problémy a neshody jen v dílčích věcech. Většinou se tady ani neznáme natolik, abychom si o ostatních mohli udělat komplexní názor, ale někdy tady byly stejně hádky.

Pokud si pamatuju, tak právě Sylmael hodně věcí bral zbytečně jako útok na svou osobu a možná právě proto udělal co udělal a vlastně odešel. Ani si nejsem jistý, jestli by stál o jiný trest než je úplný Ban.
Ty rozpory co tady byly se podle mě daly vždycky řešit s klidnou hlavou, ale musí být snaha na obou stranách. Možná, že kdybychom se Sylmaelem mluvili osobně, tak by se plno rozporů vyřešilo, nevím.
Nemyslím si, že by práce, co pro Thalii dělal byla nějakým způsobem shazovaná. Byli jsme za ni rádi a vážili jsme si toho, co udělal. Proto to, co pak udělal, pro mě bylo nepochopitelné a mrzelo mě to mnohem víc než kdyby to udělala cizí osoba. Ale musí se odlišit to, co pro Thalii vytvořil a to, co udělal. Tady už nejde o to, jestli nějaký hráč hraje celou dobu dobře, ale před smrtí se odlog, nebo jestli někdo hraje špatně pořád. V tak závažném pochybení si musíme být všichni rovni. A obávám se, že za to, co udělal je Ban adekvátní.
Taky si myslím, že by se to už nemělo moc řešit, tak trochu to mrzí asi všechny co jsou na Thalii delší dobu, ale jinak to asi nejde.

PostPosted: 21:14 10. Jan 2008 
Bůh
 Profile

S kazdym podvodnikem se tu nalozi co nejprisneji a bude po zasluze potrestan.[/quote]

podrazil to jo , ale zase kdyz si to vemes primo takhle tak bys polovinu republiky musel potrestat a zvlast poslance a i tu nejvyssi moc..ale ja uz radeji budu mlcet , protoze se nerada nekam montuju

Keep talking I'm analyzing you.

,,Halapartna is the way of život!" Lusignandnes, 12.8.2020, 23:53, Discord

Thalijský gremlin, creeper první třídy, neRP hráč, bílá vrána

PostPosted: 21:24 10. Jan 2008 
Měšťan
 Profile

Diky Michale konecne to tu nekdo napsal tak jak myslim ale nedokazu to tak napsat joo RES zustane RES :wink:

PostPosted: 21:43 10. Jan 2008 
Měšťan
 Profile

Vdaka Michal, ze ma nekamenujes.

Len maly postreh. Nech aj Team nebere kazdy nesuhlas, kazdu neprijemnu otazku, ako znehodnocovanie jeho prace a sirenie zlej krvi.
Niekto sa tu ohradzoval slobodou vyjadrenia. Tak nech ho ma kazdy.

Kamaradickovanie z veducimi serveru chapem. Vtedy prejde hocico. To je vsade.

Theo

PostPosted: 22:05 10. Jan 2008 
Měšťan
 Profile

Theoo ty mas horky cajicek co?chces ho pofoukat?At muzes jit konecne hajinkat vis spanek pomaha nervorni mysli :lol: (a nediv se co tu pisu ty jedinej vis kdo je RES zac :wink: )

PostPosted: 23:17 10. Jan 2008 
Bůh
 Profile

Staci RES nemyslíš? vyměntě si názory ale zase se nebude přehánět

EDIT: i když se mi zdálo že ty si přeháněl skoro celou dobu co jste si vyměnovali názory :wink:

já kontroluji každý jeho nádech
já podněcuji vaše neštěstí
zrozením i zabíjením
já vyvolám armageddon
krmen tisícem duší.

PostPosted: 08:33 11. Jan 2008 
Urozený
 Profile

No a já to zase vidím takto, pokud by měl Sylmael zájem se k otázce banu vrátit, je tu pořád ještě ICQ a na druhém konci tohoto kanálu sedí Jaara nebo Rejty. Jsme lidé, děláme kopance (někteří větší jiní menší) a od zvířat nás krom jiného odlišuje i ta vlastnost, že si o problému dokážeme pohovořit a najít nějaké rozumné řešení (myšleno i odpouštět). Tak tedy můj osobní názor je takový - Syl si odkroutil část uděleného trestu (myslím to bylo doživotí), ale jako každý jiný má právo na základě dobrého chování o udělení generálního pardónu. No a je samozřejmě na vedení zda jeho žádost schválí a za jakých podmínek je možno aby se vrátil. Může se stát, že kýžená amnestie se nedostaví a pak je možno o ni žádat po určité době zase.

Podmínky: - Sylmael musí mít vůbec zájem si s námi nadále hrát a debatovat s námi
- Sylmael se musí ozvat někomu z vedení modulu a rozumně s ním o nastalém problému pohovořit a přinést záruky, že se tato skutečnost nebude opakovat
- poviností vedoucích kapacit je pak ho vyslechnout a zhodnotit pro a proti a následně vydat rozhodnutí, nejlépe veřejně aby tam nezůstával stín pochybností

Tak takto bych to v podobné situaci řešil já. Vše je vždy o lidech, domluvě a důvěře mezi nimi a na fóru či on-line hře kde jsme v podstatě jen acc. a jméno postavičky to platí dvojnásob.
pravdou zůstává, že jakýkoli přešlap, v případě udělení amnestie, ze strany Sylmaela by mu asi zavřel brány Thalie na věky. Já osobně zastávám názor 3x a dost, ale vím že s tímto postupem většina nesouhlasí a akceptuji to.

Na závěr: ten pověstný míček je teď na Sylmaelově straně kurtu, jak ho odehraje je jen a jen na něm a nemáme právo ho soudit. Tak Theo co kdyby jsi mu jako kamarád něco takového navrhl, klidně ať je to tvůj nápad no a uvidíš co ti na to řekne.

S úctou Theogil.

PostPosted: 09:51 11. Jan 2008 
Měšťan
 Profile

Moja ucta Theogil. Uz velmi nezalezi, ci to Sylmael prijme alebo nie. (Ked neprijme jeho chyba). Ale Vy by ste mu tu sancu dali a to si cennim.

Theo

PostPosted: 11:28 11. Jan 2008 
Čestný člen týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Takze o toto tu od zaciatku ide?

Nemyslite si, ze Sylm by mal nato, ze sa za podraz treba ospravedlnit prist sam? To co Theogil popisujes, tak nad tym sa dalo uvazovat hned na zaciatku, ked podraz spravil, ale on sa este urazil a vykrikal ako sa v nas sklamal a ze on odpusta nam. Nehnevaj sa, ale to uz o niecom svedci.

Dovolim si tu uviest jeho citat vytrhnuty zo SOZ: "Ten ban je pochopitelne na spravnom mieste."

Mozno, keby sa sam od seba ozval, tak sa este stale da nad tym uvazovat, ale po tomto co ste predviedli na fore, myslite ze ma niekto chut riesit nieco so Sylmom?

Doteraz Sylm nikoho nezajimal, ale ako sa ma znova spustit Thalia, tak hned sa na fore objavia vylevy a nareky, ako bol chudak Sylm nespravodlivo potrestany. Zacinam si vazne mysliet, ze za celym stoji Sylm. Ale takto se to nedela. Skuste nad tym pouvazovat.

A tymto by som tu celu debatu uzavrel, pretoze uz vazne nato nemame naladu.

„Povinnost je těžší než hora, smrt je lehčí než peříčko.“

Večné hľadanie cudzích chýb je jednou z najväčších chýb vlastných.
(E.Hubbard)

Yeasterday, we sought each other.
Today, we face.
For one of us, tomorrow will never be.

PostPosted: 12:09 11. Jan 2008 
Urozený
 Profile

Daanri wrote:
Takze o toto tu od zaciatku ide?

Nemyslite si, ze Sylm by mal nato, ze sa za podraz treba ospravedlnit prist sam? To co Theogil popisujes, tak nad tym sa dalo uvazovat hned na zaciatku, ked podraz spravil, ale on sa este urazil a vykrikal ako sa v nas sklamal a ze on odpusta nam. Nehnevaj sa, ale to uz o niecom svedci.

Dovolim si tu uviest jeho citat vytrhnuty zo SOZ: "Ten ban je pochopitelne na spravnom mieste."

Mozno, keby sa sam od seba ozval, tak sa este stale da nad tym uvazovat, ale po tomto co ste predviedli na fore, myslite ze ma niekto chut riesit nieco so Sylmom?

Doteraz Sylm nikoho nezajimal, ale ako sa ma znova spustit Thalia, tak hned sa na fore objavia vylevy a nareky, ako bol chudak Sylm nespravodlivo potrestany. Zacinam si vazne mysliet, ze za celym stoji Sylm. Ale takto se to nedela. Skuste nad tym pouvazovat.

A tymto by som tu celu debatu uzavrel, pretoze uz vazne nato nemame naladu.

Vážený Daanri to jak reaguješ se mi moc nelíbí, proto uvedu několik skutečností, které ti snad pomohou trošku určit co jsem zač a co mě vedlo k sepsání předchozího příspěvku.

1. Z jakého důvodu bylo toto téma vytaženo na světlo světa netuším, neudělal jsem to a nikterak jsem se k němu nevyjadřoval až na tyto dva poslední příspěvky. Sylmaela znám pouze jako hráče, to že byl WB Thalie jsem zjistil z Jaarova příspěvku o Banu (před měsíci) a že je tvůrcem dinamických zbraní jsem zjistil až na základě těchto topiků. Toho člověka vůbec neznám a stejný názor bych napsal ať by se jednalo o kohokoli (stačí vyměnit jméno), tak to totiž cítím a takový je můj světonázor.

2. Jsem pravidelným čitatelem stránek SOZ a vyjádření k tomuto prohřešku jsem četl rovněž, to ale nemění nic na tom, že pokud by se dotyčný ozval je podle mého povinností vedení modulu si ho vyslechnout, zhodotit a vydat verdikt. Jaký bude záleží jen na Vás, do toho Vám nikdo nemá co mluvit a to plně respektuji.

3. Jak probíhalo Sylmaelovo zabanování nevím, nikde o něm nebyla zmínka a je mi to jedno, možná jsem zvědavý, ale tato věc nepřísluší mím uším a to rovněž respektuji a souhlasím s tím. Z toho důvodu jsem to napsal jak jsem to napsal. Dle mého je jistě na místě omluva jak Vám tak i hráčům - byl to podvod, který ve své podstatě postihl všechny.

4. To že se k tomu vyjadřují lidé na veřejném fóru, kde toto téma vzniklo je celkem logické. Diskuze se nikterak nezvrhla v neslušné nadávání a osobní útoky (pravda někteří jedinci k tomu byli blízko, ale přesto na tom nevidím nic až tak příliš závažného a závadného). Přeče by jsi lidem nechtěl upírat nárok na svobodný názor, ta doba je snad pryč i když i dnes to není růžové. To jak o této situaci debatují hráči by rovněž dle mého nemělo mít pražádný vliv na rozhodnutí jež dělá vedení modulu (myslím v tomto konkrétním případě).

5. Na závěr, opravdu nešlo o žádnou obhajobu, neznám pozadí, nevím jak co probíhalo či probíhá. Opravdu se jednalo o zveřejnění návodu jak bych to řešil já dostat se do této situace a co považuji za správné chování a přístup k problému (jež jsem způsobil sobě a ostatním), nehledej v tom prosím cokoli jiného. No a co se týče názoru na odpouštění a dávání dalších šancí, přičti to prosím opět mé povaze a tomu co cítím jako správné, samozřejmě respektuji plně rozhodnutí vedení.

S úctou Theogil.

PostPosted: 13:12 11. Jan 2008 
Měšťan
 ICQ  Profile

Tak já taky přidám svůj názor. Netuším, proč se tohle téma znovu otevřelo, ale jak je vidět, někdo pořád ještě, i když to tady bylo napsáno už několikrát nepochopil, o co že tady jde. Sylm byl členem týmu. Nebyl to normální hráč, ale člověk, který měl přístup k úpravám modulu a tedy velkou důvěru zbytku týmu.
Nechápu a neznám důvody, které ho k té jeho prasárně vedly. Jestli chtěl být ve hře něco víc, než obyčejná postavička na serveru jako všichni ostatní(Bůh, nebo např. dozorce, dohlížející na prasárny ostatních, jak bylo prezentováno...), mohl se stát DM, myslím, že pro hráče jeho zkušeností by to nebyl problém a myslím, že dostat se mezi DM Thalie, když už je člověk členem týmu, není nemožné.
Ale vybral si tuhle cestu, pro kterou podle mě žádné jiné slovo než prasárna neexistuje, a když člověk s důvěrou udělá něco takového, tak tím u ostatních soudných lidí skončí a dostane přísný trest, tzn. ban do modulu, padáka z práce, kterou zradil.
Byl tady trefný příměr s prací. Když podvedete své spolupracovníky a zákazníky pro svůj vlastní pochybný prospěch, co můžete očekávat?
Teď něco pro každého k zamyšlení. Ten skript kromě jiného umožňoval, že Sylm si mohl namačkat tolik peněz a expů, kolik chtěl. A je snad bez debat, že byl i takto využíván. Nebyl to taky podraz na každého hráče, který na Thalii v tu dobu hrál? Hráli byste s ním s vědomím toho, že tenhle skript je v modulu implementován? Hráli byste s cheaterem?
Je logické, že tým tohle téma uzavřel a nechápu pohnutky některých, kteří to zase vytahují na fórum. Čeho chceš Theo dosáhnout? Uznání , omluvy, amnestie pro svého kamarádíčka? :| Obdivuji, že se o tom s vámi někdo z týmu veřejně na fóru baví. Snad každý normální člověk ví, že když něco provedu, musím sám přijít a pokusit se to urovnat. Pokusil se Sylm? Já četl a čtu akorát něco o křivdě Sylmovi ze strany týmu a odpuštění ze strany Sylma...Huh...

Toť můj názor na celou věc

PostPosted: 13:24 11. Jan 2008 
Libovej frajírek
 ICQ  Profile

Jonny wrote:
...

Souhlasim s Jonnym.
S tím, že tu stále Theo neřek, proč to Sylm udělal i když věděl že dostane BAN. A tomu, že to bylo v rámci něčeho proti cheaterům nevěřim.

PostPosted: 13:42 11. Jan 2008 
Velmistr
 WWW  ICQ  Profile

Theogilovo nazory se mi libi a souhlasim snimi. K tomu zbytku. Sylm byl driv DM nez WB mam pocit, ale z nejakych duvodu to nevyslo. Pak proc asi udelal ten podovod? Zrejmne proto, ze se cejtil taky byt podveden jako v te dobe hodne hracu. Navic to bylo v dobe, kdy bylo vsem jasne, ze jejich postavy uz nemaji zadnou budoucnost. Takze se da rict slo o zatku od piva :D. Kdo chce na trvalo zmenit server co mu neco dal (jako trebas me), je tezky zvyknout si nekde jinde, navic se doslova sr** s novou postavou od zacatku. Takze se stejne vrati na onen svet zpet, protoze i pres nesouhlas je to porat nemensi zlo ve vyberu. Tim ze dal tento script do modulu si sam mohl oskouset jak moc se proveruje prace vsech v tymu, cims sazel i na to, ze dostane onen BAN. Tim si zajisti, ze uz se sem stejne nebude moct vratit, kdyby se mu nahodou zastesklo.

Pouze takhel se mi to cele jevi. Nikoho se nesnazim napadat, nebo nijak pohorsovat neci praci a nikoho obhajovat. Neznam zadny presny okolnosti. Kazdopadne je ted tenisak u Sylma jak to presne napsal Theogil-ucta k tobe :)

creeping zabiiji!!!

Pisu sam za sebe

Last edited by Kiri on 13:44 11. Jan 2008, edited 1 time in total.

PostPosted: 13:46 11. Jan 2008 
Měšťan
 ICQ  Profile

Tak tedy si taky něco přihodím.

HOVOŘÍM JEN ZA SEBE

Z toho co tu vidím jsem pochopil, že Sylm se nikomu z teamu neozval ani z žádostí o prominutí, natož z omluvou. Tak nechápu proč o tom debatovat - nechce nechce, BAN bych nechal.

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 51 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]