Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 12:04 24. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 324 posts ]  Go to page Previous  1 ... 18, 19, 20, 21, 22  Next
Author Message
 Post subject: Re: Přehnaně silná monstra
PostPosted: 14:22 16. Jun 2010 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Pokud máš nápad, jak optimalizovat server pro 50 hráčů s tisícovkou lokací. Sem s nim.

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

Reply with quote  

PostPosted: 14:37 16. Jun 2010 
Poutník
 Profile

ja ani nemyslim že jsou to lagy spiš jakotřeba chyby v texturách, jako že prostě se nemužou dostat přez texturu tak ji přeskočej, u NPC jde všechno.protože to přeskakování dělaj jen některá monstra a jen na některých místech , kdyby to byly lagy bylo by to všude. Podle mě prostě je to jako v normalním životě, To co nejde se přeskočí aby se nezdržovalo to co je zatím potom, protože když se někde monstrum sekne o texturu tak furt vypočítává kudy muže jít a to je zátěž pro server , tak to jednoduše přeskočí a dělá další věci.

Reply with quote  

PostPosted: 18:03 16. Jun 2010 
Nováček
 Profile

DarK_cz wrote:
ja ani nemyslim že jsou to lagy spiš jakotřeba chyby v texturách, jako že prostě se nemužou dostat přez texturu tak ji přeskočej, u NPC jde všechno.protože to přeskakování dělaj jen některá monstra a jen na některých místech , kdyby to byly lagy bylo by to všude. Podle mě prostě je to jako v normalním životě, To co nejde se přeskočí aby se nezdržovalo to co je zatím potom, protože když se někde monstrum sekne o texturu tak furt vypočítává kudy muže jít a to je zátěž pro server , tak to jednoduše přeskočí a dělá další věci.

Texturu se nedá přeskočit. Tvé pozorování je mylné.

Reply with quote  

PostPosted: 19:50 16. Jun 2010 
Měšťan
 Profile

kucik wrote:
Pokud máš nápad, jak optimalizovat server pro 50 hráčů s tisícovkou lokací. Sem s nim.

Hmm... kdybych o tom něco věděl , budeš první komu to napíšu :)

Jen jsem podotkl že jinde mi to nikdy takhle nelagovalo, a taky tam hrálo kolem 50 lidí,
jestli je to tou velikostí, nebo co já vím :oops:

Thalie jako taková se mi moc libí , jenže ty lagy dost kazí hru,
ale to jsem asi někde jinde s timhle vláknem, tak už mlčím...

ono tě to přejde.

Reply with quote  

PostPosted: 21:54 16. Jun 2010 
Poutník
 Profile

Quin_Fryar wrote:
DarK_cz wrote:

Texturu se nedá přeskočit. Tvé pozorování je mylné.

Lol asi nevíš že u NPC jde všechno , dokonce i projit zeď muže když se něco pokazí. Ty jako hrač samozřejmě nemužeš přeskočit texturu protože nemužeš ovladat server. Ale u systemu NPC který prostě dostane za ukol na tebe zautocit když si v dosahu tak prostě i kdyby se sekl o texturu tak jako u PC mu nezkončí úkol ale prostě uděla vše pro to aby mohl dodělat tu akci, samozřejmě že se to stává málokrát, někdy se ti to NPC dokažde seknout o kus vrcholku a mužeš utect protože nepujde přez přechod kvuli tomu že se seknul a byl od něj daleko. Jako tohle všechno se stává. Dokonce i v singlu se mi to stalo. Dokonce i tak že dokazalo to NPC skočit uplně do jine mistnosti kvuli tomu že mělo úkol na mě zautočit a pak se seklo.

Reply with quote  

PostPosted: 22:24 16. Jun 2010 
Nováček
 Profile

Ano NPC se ti normálně zasekne o texturu jako člověk, nikdy ti ji ale nepřeskočí, a pokud ano tak to samé může udělat i pc.

Reply with quote  

PostPosted: 22:56 16. Jun 2010 
Poutník
 Profile

Quin_Fryar wrote:
Ano NPC se ti normálně zasekne o texturu jako člověk, nikdy ti ji ale nepřeskočí, a pokud ano tak to samé může udělat i pc.

lol a s čeho usuzuješ? :lol:
NPC je nějak naprogramovaný a to dodržuje a když má nějaký problem tak se ho snaží vyřešit a když to nejde tak buď je to považováno za Bug, nebo vyloženou chybu systému.

Ty hraješ za postavu která má nastavený nějaký parametry ale kvuli tomu že neovladaš server (tedy nejsi DM ani WB) tak nemužeš řešit sám chyby typu zasekl ses někde a proto se sám nemužeš hodit na nějaký místo blízko aby si nestal zasekly v ty textuře.

Tady jde o to že NPC maj svuj vlastní system jakoby který je řídí ,nebo jim mužou DM něco přikázat , nebo je přesunout a podobne věci. Ty si pro svojí postavu skoro jako DM, protože svoji vlastní postavu ovládáš ale vlastně je to tak jako kdyby si neměl dostatečný pravomoce nastaveny aby si s nima mohl dělat dalši věci jako DM serveru. Dám ti docela pěkný příklad. Vem si Windows a jejich učty.
DM/WB sou správci sítě, a ty jako hráč s postavou seš jen další účet bez pravomocí. Takže vlastně bez DM/WB kdyby nenastavily pro tebe nějaký pravomoce tak na tom serveru mužeš dělat s prominutím pěkný hovno. A windows je jako system u NPC. Protože když nastane chyba tak windows ti ve větších případech se to pokusí vyřešit sám jako systém. Nebo tu chybu muže přeskočit a pokračovat dál v dalších věcech a o tu chybu se nezajimat. NPC když na tebe chce zautočit a sekne se, tak muže dojit k tomu že prostě tu chybu o tom že na tebe nemuže zautočit prostě překoči, portne se k tobě a normalně utočí stejně jako kdyby k tobě doběhla.

Hele řeknu ti to takhle samozřejmě že o NWN systému vím chybně, a to co vím vychází z těch roků co hraju nwn, nebo se o něj zajimam. Určitě jestli je tu DM/WB který o tom systému ví určo víc než já se určo ohradí, a ja to budu respektovat.

Reply with quote  

PostPosted: 23:18 16. Jun 2010 
DM Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Teda nejsem expert..ale kdyby NPC přeskakovalo překážky, tak by asi neexistovalo v pravidlech to, že zasekávání NPC o překážky je zakázané, ne?

http://youtube.com/user/ThalieDrow

Reply with quote  

PostPosted: 23:20 16. Jun 2010 
Nováček
 Profile

1) programování npc a textury jsou dvě různé věci které spolu nesouvisí. To o že se NPC portne není přeskok přes texturu ale serverový lag.
2) To co píšeš v tom dlouhém odstavci je blbost. Jako alespon mám takovej dojem, na to že jsem už něco v nwn udělal, i něco málo nascriptoval se mi to prostě vůbec nezdá.

Btw pokud by došlo k záseku - tzn. nastala by nějaká instrukce kterou by nemohl splnit tak tuším že bud by se zacyklil (snažil by se ji splnit pořád dokola), nebo by se daný skript zrušil a hodil by chybovou hlášku (jenže tohle se netýká pohybu).

Reply with quote  

PostPosted: 01:59 17. Jun 2010 
Bůh
 Profile

DarK_cz wrote:
Quin_Fryar wrote:

lol a s čeho usuzuješ? :lol:

Třeba z dlouholetých zkušeností s tím? Promin, ale tvé názory o npc co si skáčou jak chtej přes textury a tak je dost, hmm, směšné. Až tu budeš chvíli hrát, rozkoukáš se a tak, poznáš že tomu tak není.

Dočasně mimo.
Jsem Žena!

Nhill'nue Zau'ndar
Anirrinths Zau'ndar
Izzrar Zau'ndar - ten druhej, nebo první

Reply with quote  

PostPosted: 02:06 17. Jun 2010 
Poutník
 Profile

radši už sem nic nebudu psát, protože sem psal že je to muj názor a davalo mi to smysl, ale samozřejmě to někdo ví líp než já. A to že sem tady na Thalii novej neznamená že sem nwn nehrál, hrál sem na EQ i na K2. A nikdy sem třeba na EQ když byl lag serveru sem nezažil aby NPC se objevovalo rovnou u PC a utočilo.

Reply with quote  

PostPosted: 06:57 17. Jun 2010 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

DarK_cz wrote:
A nikdy sem třeba na EQ když byl lag serveru sem nezažil aby NPC se objevovalo rovnou u PC a utočilo.

divne, zrovna tohle je typický projev LAGu, prostě se to hryzne a pak se věci které se udály během třeba 5 sekund teprve projeví u tebe doma kde mezitím vztekle mlátíš do klávesnice.
U všech her se to projevuje stejně, tak by mě zajímalo jaký "jiný" LAG že to na EQ byl...
Neber jako utok, vážně mě zajímá ten "jiný", protože pod pojmem LAG jsem si nikdy nic jiného nevybavil...

Reply with quote  

PostPosted: 08:42 17. Jun 2010 
Mistr
 ICQ  Profile

Bahnak wrote:
U všech her se to projevuje stejně, tak by mě zajímalo jaký "jiný" LAG že to na EQ byl...

no ještě máme lag kdy NPC stoji na miste, utoci jednou za 5-10 kol a ty jen chodis mezi nima a sekáš :)...takovej obracenej lag

Reply with quote  

PostPosted: 09:57 17. Jun 2010 
Ďábel
 WWW  Profile

DarK_cz wrote:
radši už sem nic nebudu psát, protože sem psal že je to muj názor a davalo mi to smysl, ale samozřejmě to někdo ví líp než já. A to že sem tady na Thalii novej neznamená že sem nwn nehrál, hrál sem na EQ i na K2. A nikdy sem třeba na EQ když byl lag serveru sem nezažil aby NPC se objevovalo rovnou u PC a utočilo.

Vidíš a já jsem přesně tohle na EQ zažil, dokonce mi to postavu rovnou zabilo...
A samozřejmě, EQ má cca třetinu lokací než Thalie, o počtu připojených hráčů se lze průběžně informovat...

Reply with quote  

PostPosted: 09:59 17. Jun 2010 
Ďábel
 WWW  ICQ  Profile

tao kan wrote:
no ještě máme lag kdy NPC stoji na miste, utoci jednou za 5-10 kol a ty jen chodis mezi nima a sekáš :)...takovej obracenej lag
Taky jsem zažil a mám ho mnohem radši!
Mimochodem, existuje ještě, hehe, třetí typ lagu, který jsem už též zažil:
Postava s akrobacií "běží" proti monstru...když ke mě NPC doběhne, tak padne mrtvé. V tom okamžiku vyskočí asi milion hlášek o "Úspěšné akrobacii" na mé straně a několik "příležitostňáků" na straně monstra. Nevím co tam ty 2-4 vteřiny "dělali", ale výsledkem je usnejkovaný zlobr :lol: .

Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ)
Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 324 posts ]  Go to page Previous  1 ... 18, 19, 20, 21, 22  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]