|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Krysak
|
Post subject: Re: Volby Posted: 20:31 16. Jan 2013 |
|
 |
Bůh |
|
|
Prezident má několik klíčových pravomocí, které z něj činí význaného hráče. Sakra významného:
Čl. 62
Prezident republiky a) jmenuje a odvolává předsedu a další členy vlády a přijímá jejich demisi, odvolává vládu a přijímá její demisi, b) svolává zasedání Poslanecké sněmovny, c) rozpouští Poslaneckou sněmovnu, d) pověřuje vládu, jejíž demisi přijal nebo kterou odvolal, vykonáváním jejích funkcí prozatímně až do jmenování nové vlády, e) jmenuje soudce Ústavního soudu, jeho předsedu a místopředsedy, f) jmenuje ze soudců předsedu a místopředsedy Nejvyššího soudu, g) odpouští a zmírňuje tresty uložené soudem a zahlazuje odsouzení, h) má právo vrátit Parlamentu přijatý zákon s výjimkou zákona ústavního, i) podepisuje zákony, j) jmenuje prezidenta a viceprezidenta Nejvyššího kontrolního úřadu, k) jmenuje členy Bankovní rady České národní banky. Čl. 63
(1) Prezident republiky dále a) zastupuje stát navenek, b) sjednává a ratifikuje mezinárodní smlouvy; sjednávání mezinárodních smluv může přenést na vládu nebo s jejím souhlasem na její jednotlivé členy, c) je vrchním velitelem ozbrojených sil, d) přijímá vedoucí zastupitelských misí, e) pověřuje a odvolává vedoucí zastupitelských misí, f) vyhlašuje volby do Poslanecké sněmovny a do Senátu, g) jmenuje a povyšuje generály, h) propůjčuje a uděluje státní vyznamenání, nezmocní-li k tomu jiný orgán, i) jmenuje soudce, j) nařizuje, aby se trestní řízení nezahajovalo, a bylo-li zahájeno, aby se v něm nepokračovalo, k) má právo udělovat amnestii.
(2) Prezidentovi republiky přísluší vykonávat i pravomoci, které nejsou výslovně v ústavním zákoně uvedeny, stanoví-li tak zákon.
Je otázkou, zda dát takovou moc Kalouskovi.
|
|
Top |
|
Aulus
|
Post subject: Re: Volby Posted: 22:52 16. Jan 2013 |
|
Joined: 17:31 22. Jan 2012 Posts: 5998 Location: Nový Jičín / Brno
|
Nemám čas ani chuť odpovídat na všechno, ale odpovím aspoň na to nejdůležitější: Kauza Čunek: Quote: Vicepremiér a šéf lidovců Jiří Čunek ztratil v roce 1998 občanský průkaz. Co je na tom divného? Že teď Čunek říká, že s ním v listopadu 1998 přišel do Universal banky, předložil jej úředníkům a uložil si tam jeden milion korun jako své celoživotní úspory. Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/cunek-ulozil-mil ... domaci_miaQuote: ..."Víte, ono se stává, že když je člověk známý a přijde do banky ukládat peníze, tak ani nemusí předložit průkaz totožnosti. A oni automaticky vezmou ty staré údaje, omastí je, opíší, co tam už mají z minulosti, a je to. To je běžná praxe. Upřímně řečeno, mě to vůbec nevzrušuje," řekl Bruna. Problém je, že Čunek peníze podle dokumentů nevkládal do banky ve svém Vsetíně, kde je známý, ale v Opavě. Policie je navíc přesvědčena, že Čunek si jeden milion korun nemohl ani naspořit. Vyšetřovatelé totiž vicepremiérovi spočítali, jaké měl příjmy a výdaje v letech 1982 až 2002. "Z finančního šetření jeho daňových přiznání vyplývá, že si nemohl naspořit jeden milion korun," uvedl zdroj, který je s případem detailně seznámen...
Tohle ti Kokos nepřipadá pochybné? Proč by jel s prošlou občankou, do 150 kilometrů vzdáleného města, aby tam uložil milion korun? Já myslím, že to jako ukázka čistoty v tomto případu stačí... A k církevním restitucím taková malá otázka: Když se majetek vrací církvi, komu se to vlastně vrací? Kdo je to vlastně církev? Patří tam i registovaní věřící? Před 100 lety byli členy cíkrve téměř všichni, dnes už téměř nikdo. Je tedy fér, že majetek, který kdysi v podstatě patřil všem, vracel nyní tak malému procentu lidí? Btw. církev v minulosti nic nenakradla? Co zkonfiskovaný majetek šlechty po Bílé hoře? A hlavně ještě tohle: Quote: Federální shromáždění ČSFR 1.srpna 1991 schválilo výčtový zákon, kterým se restituovaly majetky církví a náboženských společností."Jako důkaz onoho vstřícného kroku mezi státem a církví bylo prohlášení tehdejšího kardinála Františka Tomáška, že to je poslední nárok, který církev vznáší! Nejen on, ale i další opoziční představitelé se vyslovili pro restituční tečku.Kardinál Tomášek upozornil také na to, že nejde o žádný majetek zabavený komunisty, jak tvrdí ti kteří se těší na příspěvky do stranických kasiček a konta jedinců...,, !!! Úplné vypořádání poměrů s římskokatolickou církví tedy proběhlo 1.8.1991 !!! Více zde: http://politika-zdraveho-rozumu.webnode ... egatunel-/Vytvořte si vlastní stránky zdarma: http://www.webnode.czA na závěr slova evangelického faráře: Quote: ...Je mi líto, že v rétorice představitelů církve, kteří se domáhají přijetí tohoto zákona, schází jakýkoli projev solidarity s těmi, kterým také bylo v minulosti ublíženo, a žádného zmírnění křivd se jim nedostane. Mrzí mne, že navrácení velkého množství církevních nemovitostí již na počátku devadesátých let nyní prezentují církevní představitelé jako zcela nedostatečné zmírnění křivd, ač tehdy ústy biskupa Lišky a kardinála Tomáška katolická církev potvrdila, že už žádné další nároky vznášet nebude... Zdroj: http://dialog.ihned.cz/c1-57069410-proboha-penize-ne
_________________ "Všechny hranice jsou konvence, které čekají, až je někdo přesáhne. Někdo může přesáhnout konvenci, pokud mu k tomu někdo jiný vydá podnět." David Mitchell, Atlas mraků "But what do we have left once we abandon the lie? Chaos. A gaping pit waiting to swallow us all.”
|
|
Top |
|
J.F.Payne
|
Post subject: Re: Volby Posted: 23:07 16. Jan 2013 |
|
|
Aulus wrote: A k církevním restitucím taková malá otázka: Když se majetek vrací církvi, komu se to vlastně vrací? Kdo je to vlastně církev? Patří tam i registovaní věřící? Před 100 lety byli členy cíkrve téměř všichni, dnes už téměř nikdo. Je tedy fér, že majetek, který kdysi v podstatě patřil všem, vracel nyní tak malému procentu lidí? To je svobodný rozhodnutí mnoha lidí, nevěřit.
_________________ Kraki Skengdrang a nejzlejší DM
|
|
Top |
|
Braenn
|
Post subject: Re: Volby Posted: 23:10 16. Jan 2013 |
|
|
Jenže to "vyrovnání" je vážně v prvé řadě o odluce církve od státu! O té v době, kdy Jeho Eminence kardinál Tomášek pronášel svá slova, o nějaké odluce nebyla ani řeč. Dokud stát církev "živil", byla situace jiná, a po zásluze využíval (často spíš sledoval chátrání) majetku, který původně církvi patřil. (*vynechaná dlouhá diskuze o tom, jak nelegálně a nemorálně jej nabyli v temném středověku, atd, atd.*).
P.S. A to téměř nikdo je docela silné slovo. P.P.S. Ze slov pana evangelického faráře, hlavně závěrem, je docela cítit jistá zášť. Ono je hezké někdy nezapomínat, že ty peníze, co některé církve dostávají, opravdu neslouží jen coby platy farářům.
Ale úplně nejlepší by asi bylo vyhnout se tomuto kontroverznímu tématu a držet se voleb.
_________________ Ryudern Tann - 29 level fňukna, 1 level "muž". Píšu přesně to, co mám na mysli. Nemohu za to, že někteří čtou to, co mají na mysli oni. Vrchní prohledávač cizích trezorů, zabavovatel dóz, nejvyšší šátrač ve stolcích a pověřený prohmatávač koberců.
|
|
Top |
|
Aulus
|
Post subject: Re: Volby Posted: 23:27 16. Jan 2013 |
|
|
klobouk wrote: ... A napsal jsi spoustu slov proč někoho nevolit. Je to stejné, jako když se pořád mračíš - jsi s tím otravný. Lidé chtějí jenom chléb a hry a slyšet, že jejich sen je realitou. Bohužel s tím nemůžu nic dělat, i když se sakra snažím. Mračím se až potom, co jsi napsal. Je mi z toho dost smutno.
_________________ "Všechny hranice jsou konvence, které čekají, až je někdo přesáhne. Někdo může přesáhnout konvenci, pokud mu k tomu někdo jiný vydá podnět." David Mitchell, Atlas mraků "But what do we have left once we abandon the lie? Chaos. A gaping pit waiting to swallow us all.”
|
|
Top |
|
Aulus
|
Post subject: Re: Volby Posted: 00:09 17. Jan 2013 |
|
|
J.F.Payne wrote: To je svobodný rozhodnutí mnoha lidí, nevěřit. Svobodné rozhodnutí to je, ale dost dobře nechápu, proč by za ně měl člověk pykat tím, že ztrácí peníze na úkor těch, kteří se nerozhodli. Braenn wrote: Jenže to "vyrovnání" je vážně v prvé řadě o odluce církve od státu! O té v době, kdy Jeho Eminence kardinál Tomášek pronášel svá slova, o nějaké odluce nebyla ani řeč. Dokud stát církev "živil", byla situace jiná, a po zásluze využíval (často spíš sledoval chátrání) majetku, který původně církvi patřil. (*vynechaná dlouhá diskuze o tom, jak nelegálně a nemorálně jej nabyli v temném středověku, atd, atd.*). Jenže jde právě o to, že je dost pochybné zhodnocovat vlastnictví majetku, který se po staletí vlastnicky přesouval. Proč se můžeme vrátit v historii o 70 let, ale o 200 nebo 400 let už ne? Na to, co bylo dávno se snad zapomíná? Já nevím - celé mi to přijde příliš účelové a působí to na mě tak, že se jistí zástupci vlády snaží napakovat ještě předtím, než jim voliči ve volbách zatnou tipec za to, co tady provedli. A ptám se tedy znovu. Komu ten majetek patřil? Papeži, arcibiskupům, kněžím, jejich ovečkám? Je v pořádku, aby "majetek" tak velké nesourodé skupiny lidí měl v rukou jeden člověk? Opravdu si myslíte, že to může skončit dobře? Braenn wrote: P.S. A to téměř nikdo je docela silné slovo. Pokud s tím nesouhlasí valná většina (to snad nepopřeš) obyvatel republiky, pak je to podle mého nedemokratické. A pokud ne, asi si budu muset nechat znovu vysvětlit, co to ta demokracie je. Braenn wrote: P.P.S. Ze slov pana evangelického faráře, hlavně závěrem, je docela cítit jistá zášť. Ono je hezké někdy nezapomínat, že ty peníze, co některé církve dostávají, opravdu neslouží jen coby platy farářům. Zášť vůči komu? Vůči naší vládě? Já se mu tedy nedivím. Braenn wrote: Ale úplně nejlepší by asi bylo vyhnout se tomuto kontroverznímu tématu a držet se voleb. Problém je, že tato záležitost se jednoho z kandidátů pro tyto volby přímo dotýká. Je tudíž namístě o ní diskutovat. Je velice zajímavé, že předseda strany, která s restitucemi přišla a místopředseda vlády, která ji za pokoutných praktik a čachrování s poslancem obviněným z trestného činu (kterého po zvednutí packy "pro" zase zahodila), je i lidmi, kteří s restitucemi nesouhlasí, volen již v prvním kole prezidentských voleb. Jinak si nedovedu vysvětlit to, že měl přes 20%. Tomu, kdo si chce o praktikách, které doprovázely schvalování penzijní reformy a církevních restitucí, něco přečíst, vřele doporučuji rozhovor na Radiožurnálu s poslancem Romanem Pekárkem. Tento poslanec byl obviněn z trestného činu a měla mu být odebrána poslanecká imunita. Taky se tak po schválení těchto zákonů stalo. Před jeho schválením stihl ale ještě rychle předběhnout pod standartu naší vlády a podpořit návrhy... Zdroj: http://www.rozhlas.cz/radiozurnal/dvace ... i--1134290
|
|
Top |
|
Žorž
|
Post subject: Re: Volby Posted: 00:17 17. Jan 2013 |
|
|
Braenn wrote: Ale úplně nejlepší by asi bylo vyhnout se tomuto kontroverznímu tématu a držet se voleb. ' V tom případě...mám vyškrtat posledních sedmnáct stran tohoto vlákna? Mám na to práva! Kronikáři jsou všemocní editoři. John potvrdí. --- Hele, pojďme to trošku oživit, ať se pořád nediskutuje na kolotoči a nepředhazují další odkazy na čunkoviny....zkusil bych obrátit a předložit otázku, proč koho volit a nevolit, ouplně jináč. Jako výpověď ne o čistotě a neposkvrněnosti a motýlku a zásadách našeho ideální kandidáta, ale jako výpověď o nás, o tom, k čemu se podle mě jeden hlasem pro Černou horu přihlásí. Přete se klidně se mnou. Asi budu v následujícím líčení drobet patetickej, ale zaslouží si to říct - nejde prostě každopádně o hezké a takové zasloužené završení životního příběhu a příběhu bolestivého století v životě střední Evropy, když bude Karel na Hradě? Jak to vnímám, dost pocitově, já: (Dobře odvyprávěné a překvapivé příběhy totiž jako jednu z mála věcí dokážu ocenit, o hodnotit, a proto RPím a proto volím Karla.) Pokud si jej česká solečenost zvolí, bude to značit, že se trošku uzdravila - že si promnula oči, nasadila cvikr a přestala se koukat na poslední skandálek nebo příští výplatu, ale vnímá svět v trochu větším měřítku. Že konečně i Čech dovede uznat zásluhy bližního svého - třeba člověka, který byl jako dítě nucen emigrovat, všechen majetek mu byl zabaven, a stejně po čtyřicet let na svoji zemi nezapomněl a snažil se jejím obyvatelům pomáhat, třeba prostřednictvím už zmiňovaného Helsinkého výboru. S tím souvisí i to, že si česká společnost volící Karla je vědoma, že prostě patří do střední Evropy, pomíchané, kulturní a za poslední století dost trpké oblasti...že neciví na první hlásku, co uslyší, a neodsoudí podle toho někoho - že chápe, že němčina není jenom ryk nepřítele a můžou tak mluvit i vlastenci (Böhmen!) a prostě sem patří. Že Islanďan Prostě to vypovídá o dávce tolerance...ne nekalostí, ale pestrostí - toho, co do střední Evropy patří a toho, co Schwarzenberg ztělesňuje. Že si lze udělat ze sebe samého trochu legraci, aniž by kvůli tomu byl člověk pro smích a zároveň si z někoho tropil šoufky (Šloufky?). Já si myslím, že je úsměvné mít mumlajícího prezidenta, pokud on sám o tom dokáže zažertovat. Ale není žádná prdel mít prezidenta, který úmyslně uráží a úmyslně klasifikuje lidi na "my" a "oni" a škatulkuje je do nepřátelských skupin (teď např. Slováky). A přitom je přesvědčen, že ignorance z jeho strany je to nejhorší, co se komu může přihodit (viz. slovenské noviny, kterým neposkytuje rozhovory). Prostě by se mi líbilo, že by se hlasy pro Schwarzemberga projevilo, že obyvatel ČR už nemá zvrácenou potřebu silné ruky s palicí nad vlastní palicí...kterou případně prezident smete ty, s nimiž nesouhlasí on nebo jiný "hrdý Čech" (hm...nebyl Žižka taky zeman, teď mě napadlo?) Že by většina populace na Hradě radši viděla člověka ne nadpřirozeného s naubřelostí, z níž přece prýští moc, žejo, ale naopak někoho jim docela podobného (taky chybujícího, někoho, kdo se umí omluvit...a který si dokáže s každým promluvit stejným tónem - hospodským, královnou i politickým oponentem. Podle mě se volbou knížete konečně symbolicky odprostíme od takové té malosti, zášti a zaprděnosti stejně jako komunistických předsudků, které jsou tak podobné rasismu, totiž že původ (šlechtický) nebo majetek rozhoduje o tom, jaký je někdo člověk. Nikdo přece nemůže očekávat, že se obsazením prezidentské funkce najde nějaký spasitel! To se naprosto míjí smyslem funkce prezidenta, který má být něco jako ta strašidelná zlatá kočička, co neustále stále stejně kýve pacičkou. V demokracii má jít o jistotu, očekávatelnou a vyzpytatelnou osobnost, znající a dbající mravních principů, někoho, kdo vnímá všechny občany jako jedny lidi a ne "my" a "oni" (a, nedejbože, navrch "já"). Někoho prostýho zlých překvapení. A podle mě by ještě k tomu mohlo být zajímavé, k jakým hodnotám se jeho výběrem přihlásíme, prostě jak celá tahle volební taškařice odrazí charakter většiny české společnosti. To má ohromný význam. Copak myslíte? Co by podle vás volba Schwarzenberga / Zemana vypověděla o nás jako společnosti (snad je zřejmé, co tím míním: nemyslím to, co kandidáti reálně ztělesňují, o tom bychom se tu přeli, jak koukám, donekonečna, alebrž o to, co si do každého z nich většina lidí vkládá a promítá - u Schwarzenberga to je z mého hlediska především tolerance, hledání /středo/evropského ducha a životního příběh, naopak u Zemana touha po přísném pořádku, autoritářství, mocné paži a hledání viníků)
_________________ Slovotepec Žorž = Písmák Matlafousek
Částečně mimo thalijský provoz, ovšem v psaní neustávající: http://kibucim.blogspot.cz/
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Volby Posted: 00:21 17. Jan 2013 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Braenn wrote: Dokud stát církev "živil", byla situace jiná, a po zásluze využíval (často spíš sledoval chátrání) majetku, který původně církvi patřil. (*vynechaná dlouhá diskuze o tom, jak nelegálně a nemorálně jej nabyli v temném středověku, atd, atd.*).
Vim, ze jsem s tim otravny, ale stale by me zajimala nejaka pisemnost, ktera doklada, ze ten majetek skutecne patril vyhradne cirkvi a jen cirkvi a ze cirkev s nim mohla volne nakladat. Pak to muzem nazyvat restituci. Z informaci, ktere se mi podarilo ziskat jsem totiz nabyl dojmu, ze se vzdy jednalo o zvlastni ucelove jmeni, v podstate verejne jmeni, ktere spravuje cirkev za statni finance, avsak nesmi s nim volne nakladat. Pouze jej smi vyuzivat ke svym ucelum.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Aulus
|
Post subject: Re: Volby Posted: 00:25 17. Jan 2013 |
|
|
kucik wrote: Aule, nemám sílu rozporovat každou větu z toho obrovského množství. Obdivuji tvou nesmiřitelnost proti jakémukoliv náznaku nepravosti. Já jsem idealista a věřím, že lidi nejsou špatný. Že když na ně padne nějaké podezření, tak nejsou hned stopro vini. Já si taky nemyslím, že podezření je na sto procent vina. Ale pokud už je nashromážděna spousta důkazů a logicky je vidět, že za tím nějaká nepravost je, tak mi opravdu vadí, že případ skončí tím, že: vyšumí/promlčí se/násilně se změní jeho vyšetřovatel (jako to u Čunka provedla Vesecká)/vyřeší se očistou deus ex machina A k tomu u nás bohužel dochází až příliš často na to, aby to byla jen náhoda. Vám to tak nepřipadá? kucik wrote: Často mě tu kritizujou, že nesouhlasim s permanentníma banama, že dávám průserářům další šanci. Mám pocit, že kdybych viděl svět tvýma očima, tak bych se musel zákonině zbláznit. Lidi chybujou. Všichni. I já jsem udělal spoustu kravin. Já jsem rozhodně pro to, aby lidé dostávali druhou šanci. Dokonce jsem to už během své zdejší "funkce" několikrát udělal. Očekávám ale od člověka, který druhou šanci chce, že se veřejně omluví, přizná svou chybu a poučí se z ní. Pokud to neudělá, je to bohužel jasný znak toho, že si chybu nepřiznává a nic mu tedy nebrání ji udělat znovu. Já opravdu nejsem žádný kruťas, aspoň si tak tedy nepřipadám. kucik wrote: Proto nedokážu odsuzovat někoho za to, že sedí v současný vládě, že udělal všechno, aby restituoval co mohl, nebo že někomu prodal plesnivý ryby. Já neodsuzuju člověka, ale odsuzuju jeho činy. Může k nim mít ledasjakou motivaci, která by ho ospravedlnila z lidského hlediska. Ale pokud má někdo zastávat vysokou státnickou funkci a nadělal spoustu chyb, za které se neomluvil, a které zjevně ani za chyby nepovažuje, pak opravdu nemám důvod ho do té funkce volit. Já si vážně nehraju na nějakého arbitera, který chce všechny shodit. Pouze se snažím upozornit na to, že ne vše je tak černobílé, jak se zdá, a že je to v našem případě spíš černější než bělejší (pro drowy naopak  ). kucik wrote: Jsou křivdy, které odpustim a ty které ne. Co nesnesu je, když někdo nedokáže překročit vlastní stín, uznat chybu a poučit se z ní. A tohle přesně bohužel vidím u Karla a proto ho nechci za prezidenta. 
|
|
Top |
|
Absinthorix
|
Post subject: Re: Volby Posted: 01:10 17. Jan 2013 |
|
|
|
Top |
|
Aulus
|
Post subject: Re: Volby Posted: 01:15 17. Jan 2013 |
|
|
Žorž wrote: Copak myslíte? Co by podle vás volba Schwarzenberga / Zemana vypověděla o nás jako společnosti (snad je zřejmé, co tím míním: nemyslím to, co kandidáti reálně ztělesňují, o tom bychom se tu přeli, jak koukám, donekonečna, alebrž o to, co si do každého z nich většina lidí vkládá a promítá - u Schwarzenberga to je z mého hlediska především tolerance, hledání /středo/evropského ducha a životního příběh, naopak u Zemana touha po přísném pořádku, autoritářství, mocné paži a hledání viníků) Schwarzenberg:Podle mě volba Karla ukazuje, vzhledem k věkovému průměru jeho voličů, na to, jak odlišní jsou mladí Češi (a další postkomunističtí středoevropani) od ostatních obyvatel této planety. V historii i současnosti bývá ve světě zvykem, že mladí lidé smýšlejí spíše levicově. Věří v to, že lidé by se navzájem k sobě měli chovat tolerantně, bohatí by měli dávat těm nejchudším a v nouzi pomoci potřebnému. Majetek pro ně není tím nejdůležitějším, ale upřednostňují city, myšlenky, atd. Z diskuzí a rozhovorů s mnoha kamarády a jinými vrstevníky jsem došel k názoru, že velká část (možná i většina) mladých obyvatel téhle republiky smýšlí spíš ultra-pravicově. Souvisí s tím velká obhajoba liberálního stylu ekonomiky, který velká část z nich považuje dokonce za nedotknutelnou modlu. Když někdo začne otevřeně mluvit o tom, že následkem stylu "co si neutrhneš, to nemáš" mnoho lidí trpí, nechtějí o tom mluvit a často jen řeknou, že ekonomickým systémem to rozhodně není. Stejně tak reagují na to, když někdo řekne, že kvůli "ultrapravicovému" převádění naprosto všeho do soukromého vlastnictví, dochází ke kartelovým dohodám nebo monopolům i u statků, které v dnešní době patří k základním potřebám každého člověka (například voda, elektrika, atd.). Že došlo z tohoto důvodu od roku 1991 téměř k 100-násobnému zdražení pitné vody, už většina z nich netuší a nebo je to nezajímá. Všeobecně známé heslo: "Kdo není ve 20ti (přesvědčením) komunistou, nemá srdce. Kdo je ve 30ti komunistou, nemá mozek." u nás tedy již neplatí (a pokud ano, pak se bojím, že fronty na transplantaci se značně prodlouží ). Téměř každý mladý člověk má u nás dnes tendenci se jen co nejlépe prodat, hnát se za vlastním úspěchem a na druhé příliš nehledět. Je to docela paradoxní ve srovnání se skutečností, že lidská společnost se od zvířecí odlišuje hlavně tím, že jde z morálních důvodů často proti přírodnímu výběru. A taky se v tomto trendu až do dnešních dob vyvíjela. Systém naprosto liberální ekonomiky ale opět mění lidi ve dravce a z mého pohledu vrací společnost do její dávné minulosti, kde opravdu přežil jen ten nejsilnější a ostatní buď zemřeli nebo žili velmi bídně. A mám pocit, že tento liberální styl, ve kterém mají ti nejsilnější téměř vše (peněžně) a velká většina má poměrově jen malou část, symbolizuje právě kníže Karel. A mnoha lidem právě imponuje to, že je to "kníže". Je totiž docela blaženým pocitem nemuset se o nic starat a nechat se vést někým svrchovaným. Předat svoje společenské břemeno někomu, komu se člověk bezmezně oddá a on ho ponese za něj. A na těchto místech se novodobá oligarchizace demokracie spojuje s aristokratickou vrstvou dob dávno minulých. Je to tedy pro hodně lidí dvojitý důvod, proč si za "vládce" (i když jen symbolického) zvolit právě Schwarzenberga. Upozornění: Tím, co jsem napsal výše, v žádném případě nechci říct, že pravicová politika je špatná. Naopak si myslím, že správná cesta se ubírá právě jejím směrem. Ale ta politika, která se dělá v poslední době u nás, už pozbývá jakýchkoli ohledů na sociálně slabší občany republiky a naopak ještě podporuje utvrzování oligarchické vládnoucí třídy a rozevírá nůžky mezi z finančního hlediska průměrným občanem (nezaměňovat s průměrným platem!) a těmi nejbohatšími. Všeho moc podle mého škodí a pokud bude skutečně jen volná soutěž a nebude přísného systému, který by na tu soutěž dohlížel, budou ony finanční rozdíly mezi lidmi čím dál větší a konec může být katastrofální. Stejně tak si nemyslím, že privatizování základních statků nutných k přežití, není dobrá volba.Zeman:Milouš pro mě osobně reprezentuje návrat ke starým (ne)pořádkům z dob opoziční smlouvy. Ovládání a machinace. Vyhrožování. Autoritářství. Hulvátství. Intriky. Populismus. Bonmoty.
|
|
Top |
|
Aulus
|
Post subject: Re: Volby Posted: 01:16 17. Jan 2013 |
|
|
kucik wrote: Vim, ze jsem s tim otravny, ale stale by me zajimala nejaka pisemnost, ktera doklada, ze ten majetek skutecne patril vyhradne cirkvi a jen cirkvi a ze cirkev s nim mohla volne nakladat. Pak to muzem nazyvat restituci. Z informaci, ktere se mi podarilo ziskat jsem totiz nabyl dojmu, ze se vzdy jednalo o zvlastni ucelove jmeni, v podstate verejne jmeni, ktere spravuje cirkev za statni finance, avsak nesmi s nim volne nakladat. Pouze jej smi vyuzivat ke svym ucelum. Právě, že mám taky tenhle pocit.
|
|
Top |
|
Absinthorix
|
Post subject: Re: Volby Posted: 01:43 17. Jan 2013 |
|
|
Aulus wrote: Schwarzenberg:
Asi už moc čtu mezi řádky, ale chápu správně, že Ti chybí to, že kníže nemá potřebu vytrubovat do světa co všechno dělá pro sociálně slabší - případně jeho podpora indočeské školy? Kdyby pořád "jen" mlel o tom jak je důležité pomáhat ostaním okolo sebe a tak... Přitom on to skutečně dělá solidárně a potichu, bez zbytečného chlubení. A to ho dělá hlavou úspěšných kapitálových dravců, kteří slovo solidarita nepochopí ani když jim dáš výkladový slovník? Levicové smýšlení komunistou ve dvaceti, aneb když nebudeš dost solidární dostaneš po čuni se mi moc nelíbí. Aulus wrote: kucik wrote: Vim, ze jsem s tim otravny, ale stale by me zajimala nejaka pisemnost, ktera doklada, ze ten majetek skutecne patril vyhradne cirkvi a jen cirkvi a ze cirkev s nim mohla volne nakladat. Pak to muzem nazyvat restituci. Z informaci, ktere se mi podarilo ziskat jsem totiz nabyl dojmu, ze se vzdy jednalo o zvlastni ucelove jmeni, v podstate verejne jmeni, ktere spravuje cirkev za statni finance, avsak nesmi s nim volne nakladat. Pouze jej smi vyuzivat ke svym ucelum. Právě, že mám taky tenhle pocit. https://www.google.cz/url?sa=t&rct=j&q= ... Ws0i_0-8-ADoporučuju stranu 3 (ta tabulka) Některé majetky byly brány jako beneficia (léna) -> proto nemožnost zcela volného nakládání s nimi.
_________________ Vojen Bouřný „Hudba je klíč k ženskému srdci.“
horlivý bojovník za krásu a estetično ʇoıpı ɐ ʇuɐɹoubı ýuןsʎɯoɹoɥɔ ýusnʞʌǝu
Balík kompletní bardské hudby - funkční a správný ke stažení
Last edited by Absinthorix on 01:48 17. Jan 2013, edited 2 times in total.
|
|
Top |
|
Aulus
|
Post subject: Re: Volby Posted: 01:47 17. Jan 2013 |
|
|
Absinthorix wrote: Aulus wrote: Schwarzenberg:
Asi už moc čtu mezi řádky, ale chápu správně, že Ti chybí to, že kníže nemá potřebu vytrubovat do světa co všechno dělá pro sociálně slabší - případně jeho podpora indočeské školy? Kdyby pořád "jen" mlel o tom jak je důležité pomáhat ostaním okolo sebe a tak... Přitom on to skutečně dělá solidárně a potichu, bez zbytečného chlubení. A to ho dělá hlavou úspěšných kapitálových dravců, kteří slovo solidarita nepochopí ani když jim dáš výkladový slovník? Asi moc čteš mezi řádky. Já teď neposuzoval činy Karla, ale to, co symbolizuje (podle mě). Mám na mysli to, jakou známku nosí a proč za ním lidi jdou. Mluvil jsem o mladých lidech, ne o něm. Absinthorix wrote: Levicové smýšlení komunistou ve dvaceti, aneb když nebudeš dost solidární dostaneš po čuni se mi moc nelíbí.
Zřejmě jsi nepochopil nadsázku.  Navíc o dostávání po čuni jsem nenapsal ani čárku. Trochu mě ale mrzí, že jsi z toho všeho vybral jen to nepodstatné.
|
|
Top |
|
Absinthorix
|
Post subject: Re: Volby Posted: 01:56 17. Jan 2013 |
|
|
Mezi levičáky považován za pravičáka, mezi pravičáky za levičáka a mezi středovými za extremistu... to jsem já No, je už na mě pozdě a asi jsem v tom modrém textu viděl víc než tam skutečně je. Já Karla považuju za symbol slušného člověka, co po všech kolem sebe nehází bahnem aby se sám zdál čistší a lepší. Člověka co nesráží druhé a slovně je nenapadá. Člověka co bude reprezentovat stát na úrovni a s noblesou - o tom také prezidentování víceméně je. (Jestli unii kývne na to nebo ono... tak jsme tam neměli lézt, když nechceme spolupracovat. To řekl moc hezky, s tou snoubenkou krásnou 21 letou, která jaksi časem ztloustne a zoškliví) Nevidím ho primárně jako symbol sviněk, ačkoliv se za něj rády schovávají, to nepopírám. Nadsázku pochopil  nicméně jsem byl vychováván tak, abych ani ve dvaceti neschvaloval takovou svinskost no (rodina je z vesnice, kulaci, PTP, špatné posudky kvůli víře - prostě tak  ) Edit: Aulus wrote: Trochu mě ale mrzí, že jsi z toho všeho vybral jen to nepodstatné. Co bych to byl za trollího padawana, abych vybíral a odpovídal jenom na to podstatné Kníža ať je jakej chce a má své chyby jaké má - má vysokou šanci ten úřad zastávat důstojně a nedělat kraviny. Nebude nadávat novinářům, nebude se protivně šklebit na neekonomy, nebude sázet samožerné vtipné bonmoty na druhé. Prostě má své nesporné aristokratické plus v dobrém vychování a společenské etiketě. Jo a podstatnej je ten vygůglenej soubor majetků a pokusů o (ne)vyrovnání a tak Edit2: Jo, Franz neprošel do druhýho kola aby byla nějaká sranda... tak co jinak.  Chodící reklamu na Bechera fakt ne 
_________________ Vojen Bouřný „Hudba je klíč k ženskému srdci.“
horlivý bojovník za krásu a estetično ʇoıpı ɐ ʇuɐɹoubı ýuןsʎɯoɹoɥɔ ýusnʞʌǝu
Balík kompletní bardské hudby - funkční a správný ke stažení
|
|
Top |
|