|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Darien
|
Post subject: Re: K systemu Posted: 13:51 24. Feb 2008 |
|
|
kucik wrote: Podobny system uz jsem jednou videl a neprisel mi jako moc pozitivni pro hru. Cele je to o tom, nacpat do chramu co nejvic penez, aby pak byla smrt bezbolestna. aha, takže když to vezmu obráceně a ty peníze tam narvu až potom za oživení - tak to je jako košer. Takže když za mne zaplatí kamarád a já mu to pak dám, tak je to jako bolestné, zatímco když to zaplatím předem s rizikem, že to ani nevyužiji a přesto to platím - tak je to bezbolestné... Pánové, vtip je v tom, že díky tomu skvělému množství lokací, který tu je, je velmi obtížné, navíc když je tu tak velký důraz na roleplaying, sestavovat na povrchu při sice proti jiným serverům slušném, a vzhledem k rozloze stále malému počtu postav. Takže pokud se nechceme provinit vůči RP duchu a nebudeme se sbírat do partiček, které by spolu nikam prostě nešly, musíme chtě nechtě solovat. Na druhou stranu, s příliš velkými postihy za smrt si ani jednotlivec bude pořád chodit kam to zná a nebud enic prozkoumávat a riskovat. Je to začarovaný kruh. Mám pocit, že se na o někteří DM, co rozhodují o systému, dívají moc laboratorně a nedívají se vůbec do hry, jak to v současnosti vůbec chodí in real ve hře..
Top |
|
OneHeart
|
Post subject: Re: K systemu Posted: 14:01 24. Feb 2008 |
|
|
Ale pokud si jednotlivec bude moci předplatit menší postihy za smrt (oživení u Astarotha) tak to naopak bude podporovat sólisty... Pokud by si předplatil zlato, které by chtěl kněz u oživení jeho mrtvolky, tak mi to zase přijde jako nesmysl z hlediska hry. jak by to jako mělo fungovat,aby to bylo aspoň trochu uvěřitelné IC?
_________________ Vaillardo Vran:
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: K systemu Posted: 14:21 24. Feb 2008 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
@Darien Jachym wrote: Limit by byl 50%-70% (jak by se rozhodl team Dm) z ceny a ze ztracených expů
Prosiiim precti si alespon, na co odpovidas. Usetri to vsem mnoho casu.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Darien
|
Post subject: Re: K systemu Posted: 14:21 24. Feb 2008 |
|
|
OneHeart wrote: Ale pokud si jednotlivec bude moci předplatit menší postihy za smrt (oživení u Astarotha) tak to naopak bude podporovat sólisty... Pokud by si předplatil zlato, které by chtěl kněz u oživení jeho mrtvolky, tak mi to zase přijde jako nesmysl z hlediska hry. jak by to jako mělo fungovat,aby to bylo aspoň trochu uvěřitelné IC? No, ale já si myslím, že cpát lidi do násilných nepřirozených paret kvůli oživení taky není dobrý. Není lepší, když se vytvoří přirozeně? A mezitím nebudou lidi otrávení z toho, že draze umřou sami? A nepřitáhne to víc lidí, ze kterých ty party pak vzniknou? Povrch by potřeboval tak dvacet hráčů. Velká část hrajících je totiž Podtemno, takže to se automaticky odečítá.
Top |
|
Darien
|
Post subject: Re: K systemu Posted: 14:25 24. Feb 2008 |
|
|
Kucik - já bych řekl, že speciálně my dva si komunikačně nesedneme:) Ty jsi pro mne zastánce extrémního křídla a omezení kde čeho a extremismus já nemám rád:) Možná by sis měl ty uvědomit, že pojistka je na principu toho, že zaplatíš méně, ale s tím, že to možná nikdy nevyužiješ. Proto není stoprocentní, to by nebyla POJISTKA. Já jsem třeba neumřel už asi pět levelů. Přitom bych na pojistce vydal už spoustu peněz. Ach jo.... víš co, ty si nejdřív přečti pořádně, o čem psal Jachym komplet, místo toho vytrhávání jednotlivých vět, pane.
Top |
|
OneHeart
|
Post subject: Re: K systemu Posted: 14:34 24. Feb 2008 |
|
|
Darien wrote: No, ale já si myslím, že cpát lidi do násilných nepřirozených paret kvůli oživení taky není dobrý. Není lepší, když se vytvoří přirozeně? A mezitím nebudou lidi otrávení z toho, že draze umřou sami? A nepřitáhne to víc lidí, ze kterých ty party pak vzniknou? Povrch by potřeboval tak dvacet hráčů. mohl bych to říct obráceně, proč tímhle systémem podporovat sólisty? Co ti brání nažhavit komunikátory a přitáhnout si víc lidí? (tak jak jsme to udělali v podtemnu  ) Quote: Velká část hrajících je totiž Podtemno, takže to se automaticky odečítá. Jo tak na odpis se ti zdáme jo? Jen počkej, zajíci! 
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: K systemu Posted: 14:41 24. Feb 2008 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Ja jsem to necekane cetl. Myslenka slevy postihu na xp, v zavislosti na predplaceni mi prijde uplne mimo. Viz to co pisu vyse. Myslenka predplaceni s ulevou pri placeni za oziveni v chramu je sice skousnutelna ale posunuje hru do stavu ,,Mam predplacenou smrt -> muzu si dovolit umrit, protoze parta nebude muset resit, kde vezme penize na moje vzkriseni". Nelibi se mi to.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Darien
|
Post subject: Re: K systemu Posted: 14:42 24. Feb 2008 |
|
|
OneHeart wrote: mohl bych to říct obráceně, proč tímhle systémem podporovat sólisty? Co ti brání nažhavit komunikátory a přitáhnout si víc lidí? (tak jak jsme to udělali v podtemnu  ) To jako psát lidem telly, jestli by někam nešli jo????? No to mi zrovna na Thalii nepřijde vhodný.
Top |
|
Anurin
|
Post subject: Re: K systemu Posted: 14:44 24. Feb 2008 |
|
|
kucik wrote: Ja jsem to necekane cetl. Myslenka slevy postihu na xp, v zavislosti na predplaceni mi prijde uplne mimo. Viz to co pisu vyse. Myslenka predplaceni s ulevou pri placeni za oziveni v chramu je sice skousnutelna ale posunuje hru do stavu ,,Mam predplacenou smrt -> muzu si dovolit umrit, protoze parta nebude muset resit, kde vezme penize na moje vzkriseni". Nelibi se mi to. Na tom něco je, když si předplatíš smrt, zní to divně. Negativum, které by to mohlo přinést je ztracení pudu sebezáchovy. Řekneš si, smrt má zaplacenou tak to risknu, kdyžtak to zvládnu jindy... a prachy? Vždyt leží na zemi *pokrčí rameny* // zaháním možná do extrému.
|
|
Top |
|
Anurin
|
Post subject: Re: K systemu Posted: 14:45 24. Feb 2008 |
|
|
Darien wrote: OneHeart wrote: mohl bych to říct obráceně, proč tímhle systémem podporovat sólisty? Co ti brání nažhavit komunikátory a přitáhnout si víc lidí? (tak jak jsme to udělali v podtemnu  ) To jako psát lidem telly, jestli by někam nešli jo????? No to mi zrovna na Thalii nepřijde vhodný. nepochopils vůbec co tím bylo myšleno 
|
|
Top |
|
OneHeart
|
Post subject: Re: K systemu Posted: 14:56 24. Feb 2008 |
|
|
Darien wrote: To jako psát lidem telly, jestli by někam nešli jo????? No to mi zrovna na Thalii nepřijde vhodný. komunikátory = hlasivky,icq,mail atd... Myslel jsem tim, přitáhnout nový lidi, kteří na Thalii ještě nehrají 
|
|
Top |
|
Darien
|
Post subject: Re: K systemu Posted: 15:01 24. Feb 2008 |
|
|
kucik wrote: Ja jsem to necekane cetl. Myslenka slevy postihu na xp, v zavislosti na predplaceni mi prijde uplne mimo. Viz to co pisu vyse. Myslenka predplaceni s ulevou pri placeni za oziveni v chramu je sice skousnutelna ale posunuje hru do stavu ,,Mam predplacenou smrt -> muzu si dovolit umrit, protoze parta nebude muset resit, kde vezme penize na moje vzkriseni". Nelibi se mi to. NIKDO neumírá rád a dobrovolně. To ci píšeš je sice hypotéza, nad kterou se můžeme zamyslet, ale in real se nikdo do smrti takhle hnát nebude - z jednoduchého důvodu. Protože tím tu pojistku tím pádem využije. Viz můj následující návrh: Já bych navrhoval ale něco jiného, co se mi zdá mnohem lepší. Právě systém víry, kdy by člověk dával oběti svému bohu, (limit jednou denně), musel by mít samozřejmě zaplaceno svázání s jeho chrámem, a tím, jak by platil, by se postupně zvyšovala percentuální šance na vymodlení si oživení.
Co by to znamenalo? čím déle by postava dávala oběti svému bohu, tím vyšší by bylo procento, že při modlení v Podsvětí (nová funkce v Duši, stejně jako se ti zapne možnost napití se u vody) se nad tebou bůh slituje a oživí tě. Každý pokus o modlitbu by trval třeba pět minut reálného času, takže by se při nízkém procentu moc nevyplatilo čekat třeba hodinu v podsvětí...
POkud by k oživení došlo, tak by se ta procenta, co už hráč nasbíral (a jejiž výši by neviděl) výrazně snížila (nedával bych vynulování, ale silné snížení).
Top |
|
Darien
|
Post subject: Re: K systemu Posted: 15:04 24. Feb 2008 |
|
|
OneHeart wrote: Darien wrote: To jako psát lidem telly, jestli by někam nešli jo????? No to mi zrovna na Thalii nepřijde vhodný. komunikátory = hlasivky,icq,mail atd... Myslel jsem tim, přitáhnout nový lidi, kteří na Thalii ještě nehrají  NO to já dělám:) Ale já znám jen hráče z Kandelábrie, jednoho jsem přivedl, ostatní se snaží Kandošku zachránit, to víš, nostalgie, taky jsem se dlouho snažil.
Top |
|
OneHeart
|
Post subject: Re: K systemu Posted: 15:15 24. Feb 2008 |
|
|
Darien wrote: Já bych navrhoval ale něco jiného, co se mi zdá mnohem lepší... to zní zajímavě, pokud by ta šance na oživení mohla být maximálně třeba 5-10%. Stejně mi to silně něco připomíná: "kůůpte si odpustky...óóódpustkýý... všecko vám bude óódpuštěnóó!" 
|
|
Top |
|
Teesha
|
Post subject: Re: K systemu Posted: 15:26 24. Feb 2008 |
|
|
takže navrhuješ zavést systém, který podpoří postyvy, které mají dost penez, aby si koupily odpustek... tudíž postava, která neběhá po dungech nebo neharvestí v lesích na stromcích a keřících, nemá stejnou šanci, jako ten kdo to dělá.... čím dál lepší
_________________ Zabijte je všechny, Xi´An už si je dole přebere!
Cress del Ssivah N´Abarn
Sibaris de Cifris
Merlin
|
|
Top |
|