|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Darien
|
Post subject: Re: Kouzelne vaky na snizeni vahy Posted: 23:15 20. Feb 2008 |
|
|
Mně to hlasování přijde nesmyslný, protože nikdo neřekl o jaký batoh se jedná! 80% nebo 60 nebo 40 nebo 20?
Je tady snad nějaká snaha zařídit pro silné postavy, aby jediný na světě mohly sbírat loot, stahovat zvířata, lovit ryby a sbírat ovoce? Nechápu to neustálé podsouvání síly jako nějaké oběti u bojových postav, za které má ten chudák ork výhodu toho, že unese víc. Co je to za komedii? Slabý mág přece nebude chtít tahat těžkou zbroj a nebude chtít nosit obouručák a těžko bude asi kopat rudu a dělat ingoty!
Prosím vás udělejte si nejdřív jasno o očem se tu bavíme. Bavíme se o něčem, co má hráči hru zpříjemnit ve smyslu lepší orientace v inventory a v tom, jestli unese věci, co posbírá na výpravě. Mně přijde, že někteří tady vyloženě křečovitě bojují za to, aby postava nemohla mít víc než jeden blbej batoh. O co vám jako jde? Co se stane, když ty batohy budou tři? Bude nějakej půlork znevýhodněn? V čem prosím vás???
Opravdu nechápu, o co jde v tomhle smyslu třeba právě One Heartovi a dalším. Jo kdyby se řekl, že ten batoh může mít mág a nemůže ho mít bojovník, pak by tady opravdu byl někdo znevýhodněn. Ale my se bavíme o itemu, který bude dostupný pro všechny rasy a povolání, a tudíž nějaké poměřování mága s batohem a půlorka bez batohu s různými atributy v síle a obratnosti je naprosto zcestný a na hlavu padlý.
Top |
|
monstera
|
Post subject: Re: Kouzelne vaky na snizeni vahy Posted: 23:23 20. Feb 2008 |
|
|
Jachym wrote: tak se snažme o to aby se všem dobře hrálo. Mám obavy, že neustálé rozšiřování různých omezení povede k pravému opaku, a že asi ač nerad se brzy odstěhuji na jiný svět.
_________________ Co neumím, se naučím ( a nebo taky ne ) + Lucia Exos, kněžka a řemeslnice, Hřbitov v Ivory, první řada vpravo, osmý hrob + Ranuncula Acera, řemeslnice a zaklínačka s halapartnou, Hřbitov v Karathe třetí řada vpravo Sandra Ztruhly, nalezenec, Aasimar, kněžka a řemeslnice Ga Muru, nešťastný plod náhodného setkání lidského ožraly a orčí děvky Elena Spod, dívka která ztratila paměť
|
|
Top |
|
Daanri
|
Post subject: Re: Kouzelne vaky na snizeni vahy Posted: 23:25 20. Feb 2008 |
|
|
Ehm neviem co tu riesite. Je tu hlasovanie, tak hlasujte a podla toho sa uvidi. Zatial prave vacsina ludi schvaluje ten 1 batoh.
_________________ When you make a deal with devil, there will be hell to pay.
„Povinnost je těžší než hora, smrt je lehčí než peříčko.“
Večné hľadanie cudzích chýb je jednou z najväčších chýb vlastných. (E.Hubbard)
Yeasterday, we sought each other. Today, we face. For one of us, tomorrow will never be.
|
|
Top |
|
Rejty
|
Post subject: Re: Kouzelne vaky na snizeni vahy Posted: 23:26 20. Feb 2008 |
|
|
Jinak tohle je ustupek, ne omezovani. Puvodne bylo v planu batohy uplne zrusit...
_________________ Vedoucí týmu Thalie
|
|
Top |
|
Anurin
|
Post subject: Re: Kouzelne vaky na snizeni vahy Posted: 00:02 21. Feb 2008 |
|
|
Na co? K čemu? Z výhodní to akorát postavy co mají menší sílu. Jsem proti* Podotýkám, vyjadřuji pouze názor.
|
|
Top |
|
Phantorris
|
Post subject: Re: Kouzelne vaky na snizeni vahy Posted: 00:21 21. Feb 2008 |
|
|
Snad kdž si jednou udělam postavu, která má malou sílu, tak snad musim pocitat s tim že mam malou silu, ne?Mam, ale jiny výhody někde jinde. Například když sem slabej mág, tak toho moc neunesu, ale mam snad kouzla, ktery mi tu silu docasne zvednou, kdyz teda potrebuju něco někam odnest. Dalsi věc sou ty zvířata, ktery si můžu najmout, nebo to řešit RP atd.(Mimochodem, když mam sílu velkou, tak toho sice unesu hodně, ale mam třeba malou inteligenci a tak to odemě obchodníci kupujou za malo, protože neodhadnu cenu)Nechci se tady pouštět do vekýho rozepisování toho jakej na to mam názor, protože mi to moc nejde a když něco napíšu, tak to stejně většinou nakonec vyzní jinak. Ale nedalo mi to. Hlasoval sem teda pro zadnej batoh. Ale jo, ten jeden batoh je taky ještě v pohodě. A jestli je 20,40 atd, to uz bych lisil jenom cenou. Jenom muj nazor, nic vic. Edit: stejne to co sem napsal ja tu uz napsali jiny , takže nic novýho ste se odeme nedozvěděli
_________________ Adelath Podkova - mladý bojovník, Dei-Anangův šampion, rytíř řádu Čestných rytířů Úsvitu
Pugor Wogsher - Tupý půlork, mladý barbar, jenž byl obětován Xi'An, když se chtěl pomstít nemtrvému za to, že po něm házel kameny.
Last edited by Phantorris on 00:28 21. Feb 2008, edited 1 time in total.
|
|
Top |
|
Darien
|
Post subject: Re: Kouzelne vaky na snizeni vahy Posted: 00:26 21. Feb 2008 |
|
|
Anurin wrote: Na co? K čemu? Z výhodní to akorát postavy co mají menší sílu. Jsem proti* Podotýkám, vyjadřuji pouze názor. Mohu vědět jak je to zvýhodní? Budou mít snad ten batoh levněji než ty s vyšší silou? Před chvílí tady píšu, že zvýhodnění pro postavy s menší silou je logicky nonsense a bum, opět to tu někdo napíše. Postavy s vyšší silou tu sílu využívají pro lepší zbraně a zbroje, protože jak jste si snad všimli, je to tu nastaveno tak, že třeba velký luk chce basic sílu 14. Proto tvrdím, že velká síla tady má bonusu naopak NAVÍC proti některým jiným serverům, kde je omezení na nošení zbraní a zbrojí dáno pouze povoláním nebo rasou. Přesto se to tu někomu zdá asi málo a srovnává jablka a hrušky. Opakuji, že postava s velkou silou nebude znevýhodněna, protože jí nic nebrání si koupit ten batoh také. Srovnávat tedy povolání v otázce batohů je naprostý nesmysl. Bavíme se tu o zvýhodnění VŠECH postav - ne nějaké kontra nějaké. To Daani - ano, v hlasování vede jeden batoh, protože jste to hlasování TAK udělali. Kdybyste tam napsali třeba 1 - 2 - 3 batohy, tak by to třeba vypadalo jinak. Vložit tam přímo číslovku je prostě tendenční, protože rozdíl mezi bodem - NEOMEZENĚ a 1 BATOH je skutečně astronomický.
Top |
|
OneHeart
|
Post subject: Re: Kouzelne vaky na snizeni vahy Posted: 01:18 21. Feb 2008 |
|
|
kucik wrote: Mam silne podezreni, ze pro psani svych prispevku pouzivas nahodny generator vet.  Nevidíš v tom to zvýhodnění pro nesilový jednoabilitový buildy? Tak si zkus znovu ty příspěvky přečíst. Tohle není žádný omezení, to je vochcávka pro hráče, kteří si ty bodíky do síly nechtěli cpát ,aby si tim nezkazili build. Nemohli bychom vymyslet ještě nějakou vochcávku na odolnost třeba? Já sem si jí moc nedal a nemám teď moc hp Ty tvoje argumenty že nesilový postavy nemůžou sbírat loot jsou úúúúplně vedle. I se silou 8 máš nosnot něco kolem 70-80 a seš schopnej loot nosit. (pokud to neni loot z kolečka 10 dungů, žeano  )
_________________ Vaillardo Vran:
|
|
Top |
|
huhulak
|
Post subject: Re: Kouzelne vaky na snizeni vahy Posted: 02:54 21. Feb 2008 |
|
 |
Poutník |
|
|
a budou aspon normalni batohy? treba na drahokamy a tak?
|
|
Top |
|
Darien
|
Post subject: Re: Kouzelne vaky na snizeni vahy Posted: 02:56 21. Feb 2008 |
|
|
OneHeart wrote: kucik wrote: Mam silne podezreni, ze pro psani svych prispevku pouzivas nahodny generator vet.  Nevidíš v tom to zvýhodnění pro nesilový jednoabilitový buildy? Tak si zkus znovu ty příspěvky přečíst. Tohle není žádný omezení, to je vochcávka pro hráče, kteří si ty bodíky do síly nechtěli cpát ,aby si tim nezkazili build. Nemohli bychom vymyslet ještě nějakou vochcávku na odolnost třeba? Já sem si jí moc nedal a nemám teď moc hp Ty tvoje argumenty že nesilový postavy nemůžou sbírat loot jsou úúúúplně vedle. I se silou 8 máš nosnot něco kolem 70-80 a seš schopnej loot nosit. (pokud to neni loot z kolečka 10 dungů, žeano  ) Promiň, ale tohle je blábol. Přímo z toho teče, jak jsi nějak podivně zatíženej proti "buildům" nebo co. Ale mám pocit, že pokud tady někdo něco nečte, jsi to Ty. Měl jsem postavu krejčího a vyráběl jsem batohy. Kupoval je ode mne KDOKOLIV a zejména silné postavy, PANE CHYTREJ. Protože silné postavy chodily těžit do dolů, hrály kováře a podobně, a tak měly fůru těžkých věcí. Nechápu, proč jsi tak strašně zatíženej na myšlenku, že magické batohy jsou vochcávka pro slabé. To už zavání nějakým komplexem. Opakuji ti, že postavy, co maj body v síle, tu sílu vyplácají z velké části na svou výzbroj a armor. Nejsou to žádní univerzální nosiči. MAGICKĚ BATOHY POTŘEBUJÍ SILNÍ I SLABÍ úplně stejně. Pochop, že v tom NENÍ rozdíl. BAtoh nikomu nedodá sílu, aby mohl mít lepší zbran, větší štít, těžší zbroj. Nedodá sílu, abys měl lepší útok. Pouze umožní nést víc věcí, ale umožnuje to všem postavám stejně. Protože když na sebe silná postava navěsí zbroj, štít a zbraň, tak jí zbývá na nošení čehokoliv v podstatě totéž, co slabé postavě mága nebo nevím koho. Tahle diskuse je jak u blbých na dvorečku a vznikla z nějaké pošahané averze.
Top |
|
Theogil I
|
Post subject: Re: Kouzelne vaky na snizeni vahy Posted: 08:49 21. Feb 2008 |
|
|
No a jsem zpět. Možná bych na tomto místě mohl napsat proč jsem hlasoval pro jeden batoh. 1) je to přesně tolik batohů kolik by ten můj trpaslík byl ochoten nosit, mít jich víc tak by si je musel svázat dokupy a tahat je za sebou jako fifinku.  (toliko na odlehčení) 2) já batoh potřebuji pro svou vlastní pohodlnost a to z toho důvodu, že mě chytá nerv z toho bince co mám v invu. Já osobně bych tedy ocenil tyto věci - samo že souhlasím s tím aby měli klidně cenu jež je posunou k mání někdy na později. - 1x batoh (možnost starý batoh prodat a koupit si místo něj lepší) (odlehčení třeba 0, 20, 40, 60, 80, 100) - 1x váček na kamínky drahokamínky *podivně mu svítí oči* (odlehčení 0) - 1x příruční tornu na lektvary (to aby se mi v tom batohu všechny nerozbily)  (odlehčení 0) - 1x kožené, vodě odolné pouzdro na svitky (odlehčení 0) To bych byl nejspokojenější na světě. A po ujištění DM/WB teamu, že kraft bude jinak řešen než byla masová výroba -- která mě nikterak neurážela, měl jsem ji rád a nezdála se mi nikterak špatná -- by mi to bohatě stačilo. 3) no a nazávěr co mě napadá, viděl jsem na jiném servru myslím že to byl DH jak jde nastavit oblečení, tedy konkrétně doplňky k němu tak, že se ten batůžek ukázal přímo na zádech ... vypadalo to moc hezky a mělo to šmrnc. No a když už jsem se do toho pustil a stejně budu bit, tak si přisadím. Moc by se mi rovněž líbilo, kdyby byla možnost odložit si případné výrobky, polotovary či jiné nesmysli do úschovy ... u nás tedy do trezoru, přál bych si jeho zlevnění aby byl dostupný pro všechny. Tak šup, kdo jsi bez viny hoď kamenem. S úctou T.
_________________ Theogil Mistrovské ostří - strážce králova pokladu, kovář v Ivory Boindil - trpasličí zvěd, velký čtenář a lenochod Wahibah Zafirah al Talibah - dědic dračího odkazu, strážce legend
Last edited by Theogil I on 11:52 21. Feb 2008, edited 1 time in total.
|
|
Top |
|
Krata
|
Post subject: Re: Kouzelne vaky na snizeni vahy Posted: 09:07 21. Feb 2008 |
|
Joined: 18:00 28. Apr 2007 Posts: 2864 Location: Božský trůn
|
Jeden batoh by měl stačit na jednu postava která logicky by měla jen jeden batoh unýst.. stejně jak nelogicky unese 10 obleků, plátovku, velekj meč a štít, asi to má strčený v kapse.. Trochu mimo ale jen připomínám že tohle je sic RP svět ale taky fantasy a tam tyhle magické věci měli být, taky nevim proč se rušili ty rukavice zlobří síly a tak, no nijak mi to nevadí ale nechápu tenhle postup, stačilo je dát jen o něco dražší a mín dostupné Batohy je blbost aby jych postava měla deset 100%ních .. ale zase je škoda to rušit úplně, proto sem hlasoval pro jeden batoh na postavu a klidně i nějký ty vaky jak psal Theogil, klidně i se sníženim váhy.. ale šlo by do nich strakt jen ty věci co tam patří.. aby se do torny na svitky nestrkala ruda a tak..
_________________ jsem uctívač démonů jsem otec tvé smrti já vyvolávám dávné zlo já kontroluji každý jeho nádech já podněcuji vaše neštěstí zrozením i zabíjením já vyvolám armageddon krmen tisícem duší.
|
|
Top |
|
Daanri
|
Post subject: Re: Kouzelne vaky na snizeni vahy Posted: 09:14 21. Feb 2008 |
|
|
No tie rukavice zlobri sily a podobnych veci sa rusili kvoli vyvazenosti systemu. Teraz su bonusy do vlasnosti len na prstenoch a amuletoch (ojedinele a na narocnych miestach sa budu vyskytovat aj so silnejsimi bonusmi ako doteraz), na inych veciach sa mozu vyskytnut, ale bude sa jednat o vzacne artefakty. Takto aspon postava (hrac) uvazuje do coho tie bonusy pouzije, a nie ze postava na nabusene skoro vsetky vlasnosti. K RP vysvetleniu ti poviem len tolko, ze magia na Thalii funguje takym stylom, ze rukavice nie su schopne pojmut taketo ocarovanie. 
_________________ When you make a deal with devil, there will be hell to pay.
„Povinnost je těžší než hora, smrt je lehčí než peříčko.“
Večné hľadanie cudzích chýb je jednou z najväčších chýb vlastných. (E.Hubbard)
Yeasterday, we sought each other. Today, we face. For one of us, tomorrow will never be.
|
|
Top |
|
skarbi
|
Post subject: Re: Kouzelne vaky na snizeni vahy Posted: 11:01 21. Feb 2008 |
|
|
Hlasoval sem pro jeden batoh na postavu. Nepříde mi to jako nějaký zvýhodnění slabších postav. Dyť ty silný ho můžou mít taky. Ostatně všechny tuty argumenty tu už řečený byly... _________ A když se tu nakousla ta viditelnost batohů a kabelek na postavě, tak to je fakt paráda. Na eq to tak je, ale tam do těch příručních zavazadýlek nešlo nic dát  tak nevim jak je to náročný to zviditelnění u tohohle typu ... 
_________________ acc.: skarbi Medbur, syn Grolkarfův (Medbur Grolkarfsson)
|
|
Top |
|
Darien
|
Post subject: Re: Kouzelne vaky na snizeni vahy Posted: 11:41 21. Feb 2008 |
|
|
Theogilův návrh je vážně dobrý.
Daanri - Já bych v tom neustálém vyvažování systému byl trošku opatrný, je dobré si uvědomit, že hráči mimo jiné hrají tyhle hry i proto, že touží po něčem, co v reále nikdy neprožijí. Tedy i nacházet či vyrábět magické předměty různých vlastností. Ono když se zruší opasky, rukavice na sílu a omezí se šperky na +1, tak je třeba myslet na to, jak moc jsou nastavené váhové koeficienty různých věcí.
Jestli mi padesát kusů malin váží několik kamenů, tak promiň, to mi vyvážené nepřijde. Mám sílu deset a pomalu abych při natrhání 150 malin, borůvek, oríšků a podobně mazal do města, protože jsem přetížený. Já chápu vaši snahu systémově tlačit na to, aby se postavy lišily a cítím to trochu zoufalé přání zařídit, aby tu jako hráči tak nějak vlastně žili své životy každý den a netlačili se k levelům a k majetku, aby měli jeden level á 14 dní na začátku a 1 level á 3 měsíce na konci... jenže na to nemá Česká a Slovenská republika dohromady dost hráčů.
Tohle mi věřte, ozkoušeno během sedmi let. Najít zlatý střed se rovná hledání grálu. Příliš rychlé expení a majetek a itemy hru devalvují.... přílišné ořezávání defaultního nastavení a toho, co hráči znají přinejmenším ze single playera, může vést k frustraci.
Velmi často se systémová omezení dělají kvůli pár jedincům, kteří prostě nezapadají do představy DM teamu o tom, jak má vypadat jejich vysněný hráč. Zjistíte třeba, že je někdo harvester, který nedělá nic jiného, než sbírá a sbírá a sbírá... a má docela dost peněz... co se stane? Oříznou se spawny kytek? Zavede se limit na počet utrhnutí na den?
Záměrně přeháním, ale chci tím říct, že jsou systémové opatření, která mají hlavu a patu a jsou rozumná a podporují hratelnost. A pak jsou věci, nad kterými může některým hráčům zůstávat rozum stát. Přeci jen, je to pořád jen hra a nechcete z toho dělat "Peklo s Landou".
Nebo chcete?:)
Top |
|