|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Theogil I
|
Post subject: Re: Hraničář Posted: 07:12 31. Mar 2009 |
|
|
Erkwinn wrote: Na jednom serveru to bylo řešený stopovacím nástrojem. Jeho použití bylo omezeno jen na hraničáře a bylo možno jím stopovat pouze zvířata...při použití napsalo hlášku..v okruhu jsou nějaká zvířata nebo nejsou-pro kraft koželuha užitečný.
Právě že ne, včera jsem to čirou náhodou na onom servru používal a krom medvědů u odpočívadla ti to vypisuje i postavy, které tudy probíhají z dračích hor atd.. Zachránilo mi to kůži neb se tam zrovna objevila postava, kterou je neradno potkat, takže hips, zalézt do rohu a počkat až přejde, ale to je přesně to co Kucik nechce a popravdě do světa Thalie mi to taky v tomto použití moc nepasuje.
_________________ Theogil Mistrovské ostří - strážce králova pokladu, kovář v Ivory Boindil - trpasličí zvěd, velký čtenář a lenochod Wahibah Zafirah al Talibah - dědic dračího odkazu, strážce legend
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Hraničář Posted: 09:32 31. Mar 2009 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Mno tak těžko zjistíš, kdo tamtudy teprv projde, ale když budeš vědět, kdo a kdy tu zhruba prošel, máš slušnou šanci z toho vydedukovat spoustu věcí. Mě by se to líbilo. Něco jako ,,poznej zlo" se mi vůbec nelíbí, protože přesvědčení považuju za OOC věc.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Hraničář Posted: 10:07 31. Mar 2009 |
|
|
stopování zvěře má cenu pouze v případě, že lze jeho pomocí dostopovat zvěř, která jinak není normálně naspawnovaná. bylo to tak myslim udělaný v Shadows of Undrentide, kde hraničář mohl vystopovat vzácného jelena, který se mu potom naspawnoval, zatímco jiným ne... pokud by to fungovalo takhle, tak proč ne, ale jinak je stopování myslím v poměrech Thalie zbytečné (jak IC tak hráčsky) a navíc se nikdy nedohodnem co by to vlastně mělo dělat, kdo to má mít atd.
jsem zásadně proti poznávání zla a jinejch blbostí, takže po padesátý šestý - paladin (nebo kdokoli jinej) s touhle schopností je velmi osamělej paladin s rizikem úmrtí zvýšeným nad přijatelnou míru... (opět připomínám jeden příklad z EfU, kde mou postavu na veřejnosti obtěžovala trpasličí paladinka výkřiky, že je zlá. no nezabili byste jí? - ten hráč se pak moc a moc divil...)
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
Lynx23
|
Post subject: Re: Hraničář Posted: 23:12 31. Mar 2009 |
|
|
DenGrasse wrote: jsem zásadně proti poznávání zla a jinejch blbostí, takže po padesátý šestý - paladin (nebo kdokoli jinej) s touhle schopností je velmi osamělej paladin s rizikem úmrtí zvýšeným nad přijatelnou míru... (opět připomínám jeden příklad z EfU, kde mou postavu na veřejnosti obtěžovala trpasličí paladinka výkřiky, že je zlá. no nezabili byste jí? - ten hráč se pak moc a moc divil...) Nerad zacházím mimo téma, ale chci jen říct, že podle mně záleží, jak to ten paladin hraje - jestli jde hned do konfrontace nebo jestli to bere spíš jen jako tušení a začne dávat pozor. Asi se mu pak nestane, že třeba při výprave skončí zabit a okraden společníkama. Že bych to tu chtěl nějak zavádět to ne, ale zas bych to neřadil k blbostem. Když někdo stráví celej život bojem proti zlu, tak má na to čuch (třeba v BG1 a jinde poznej zlo bylo). I v reálu jsou lidé, dobří pozorovatelé, kteří dokážou člověka celkem dobře odhadnout podle pohybů, mimiky, oblečení apod, někteří mniší tvrdí, že vidí auru člověka apod. (ale dá se to samozřejmě někdy nahradit RPčkem).
_________________ paladin Daladan
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Hraničář Posted: 00:02 01. Apr 2009 |
|
|
přesvědčení je OOC informace a její poznávání ve hře prostě je blbost,s tim nic neuděláš.. uznali to i tvůrci BG, když to v druhém dílu zrušili...
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
Lynx23
|
Post subject: Re: Hraničář Posted: 14:58 02. Apr 2009 |
|
|
no nevim  (taky jsem příliš tvrdohlavej na to, abych často měnil názor jen na základě argumentů "to je blbost" a "ten is to asi myslí taky" i kdyby lepší nebyly). čili tahle forma ... "empatie" (spíš to chápu jako 6tý smysl nebo jakousi odnož věštění) v nwn není, přestože obdoby lze najít v řadě jinejch scifi a fantasy. také existují věci jen pro určitá přesvědčení a tedy přesvědčení postavy a daná věc na sebe musí nějak působit, nějak se ovlivnovat - z toho by mi vyplývalo, že přesvědčení je nějak detekovatelné (pro normální smrtelníky teda nějak mimosmyslově třeba) a jde o to, jestli paly, kterej zasvětil život bojem se zlem tenhle detektor v hlavě má nebo ne.
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Hraničář Posted: 15:06 02. Apr 2009 |
|
|
"Boj proti zlu" je propagandistickej výraz, nemá nic společnýho s realitou. Všechny "boje proti zlu" v historii skončily těžkejma ztrátama na straně nevinnejch, lhostejno zda zlejch, dobrejch, nebo neutrálních... jsem zásadně proti tomu, aby se někam vnášela nějaká "neomylnost".
|
|
Top |
|
Lynx23
|
Post subject: Re: Hraničář Posted: 15:38 02. Apr 2009 |
|
|
tak k propagandě se dá zneužít kdeco, ale to už zacházíme někam jinam - do skutečnýho světa (což je od nwn hodně daleko), kde mmch. probíhaly šílený zvěrstva právě proto, že proti "zlu" (což je ale kolikrát v realitě narozdíl od fantasy silně relativní pojem) nikdo nebojoval (viz před 2. sv. válkou) a kdyby bojoval, umírali by nevinní a byl by možná i za špatnýho. On ten citát "Aby zlo mohlo zvítězit, tak stačí, aby dobří lidé neudělali nic." má něco do sebe. jinak ohledně té neomylnosti bych doved souhlasit, přesotže se mi na fantasi líbí, že dobro a zlo je jednozančnější a tedy i lze lépe určit ale je zajímavý, kam se dá od hraničáře dostat. chtěl sem to nechat plavat, páč tyhle diskuze vedou většinou do nikam, ale po nemožnosti vyspat se to vyplulo na povrch, takže pardon 
|
|
Top |
|