Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 20:34 25. Jul 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 93 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
Author Message
 Post subject: Re: Vypnutí časovek v dílně
PostPosted: 11:55 17. Aug 2010 
Rytíř
 Profile

Po krásném a dlouhém spánku jsem o tom přemýšlel a Já osobně považuji za dobrý krok, zrušit časové XP pro craftery. Zatím je to ale, z toho jak jsem pochopil udělané trochu nesmyslně, a to tak, že v dílnách se vypnou XP všem, i těm, kteří tam přišli hrát. Co jsem dál pochopil, tak je to tím, že Kucík nemá čas ale plánuje se zastavení toku XP pouze pro postavu, která provádí momentálně kraft. S tímto krokem souhlasím. Jsou tu postavy, které čučí na filmy a klikají jako diví a proč zrovna takové by měly býti zvýhodněné?

Dříve časové XP nebyly vůbec. Pokud mají být časové XP, jak Rejty někde psal, odměnou pro RP hráče, neměli by je mít crafteři a creepeři. ( trošku to zveličuju, tak se toho prosím nechytejte ). Myslím, že prozatimní řešení je dobré a správné. Doufám také, že se nějak kulantně vyřeší časové XP a nebudou na tom bití ti, kteří si to ,,nezaslouží´´ a naopak to postihne ty, kteří toho ,,zneužívali´´.

Pokud se to takhle vyřeší, pochybuji, že to hráči nepřekousnou a neodejdou. Je to naopak krok k dobrému a snaha vyladění serveru. Je to jen o tom, zvyknout si na nové mravy. Team prostě dolaďuje něco, co bylo nějak nastaveno a přišlo se na to, že to není podle jejich původních představ. Jestli tomu dobře rozumím.

Edit: Jako omezení bych to nebral, naopak jako snahu o doladění systému. Samozřejmě, nekomu se to může zdát nespravedlivé. Že si někdo naexpil, nacraftil a nacreepil postavu před těmito úpravami, ale tak už to prostě chodí. Kdyby hráči nezneužívali to co se zneužít dá a hráli dle ,,zdravého´´ rozumu, tak by se nikdy takové úpravy nemuseli dělat.

PostPosted: 11:59 17. Aug 2010 
Ďábel
 WWW  Profile

No jak říkám. To je jako když mi padá polička a podepřu jí nějakou bednou, která sice překáží, ale zase mi polička nespadne na hlavu a zatím pracuji na novým šroubu co tu poličku přidělá ke zdi :). Zrušení xp v dílnách je ta podpírající bedna... aspon si to myslím.

▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬

PostPosted: 12:01 17. Aug 2010 
Rytíř
 Profile

Molly23 wrote:
No jak říkám. To je jako když mi padá polička a podepřu jí nějakou bednou, která sice překáží, ale zase mi polička nespadne na hlavu a zatím pracuji na novým šroubu co tu poličku přidělá ke zdi :). Zrušení xp v dílnách je ta podpírající bedna... aspon si to myslím.

Myslím, že ta bednička je způsob nastavení zastavení časových XP v dílnách. Až se to nastavý pořádně, přijde na řadu právě onen šroube.

PostPosted: 12:03 17. Aug 2010 
Měšťan
 Profile

osobně si myslím, že zrušení časovek u craftění je ok.Ubude tak crafterů a tím pádem si ti crafteři co zůstanou budou moc říct i vyšší cenu za svůj výrobek, tudíž nebudou tak oproti creeperům na tom tak finačně byti.

Zrušení časovek úplně bych se vyvaroval...

PostPosted: 12:08 17. Aug 2010 
Urozený
 Profile

Jo, mě to nevadí. A že si crafteři diktují nízké ceny i přes to jak si pak stěžujou, že se s tim dlouho babraj a kdo ví cosi, je jejich hloupost :)

PostPosted: 12:11 17. Aug 2010 
Šlechtic
 Profile

Muthor6 wrote:
Tak jsem si to zas pročetl... a musím důrazně souhlasit s RoFem. Proč se pořád dělají nějaké úpravy, které něco zakazují, znemožňují, zhoršují a nedělá se žádná úprava na zvýhodnění?
Pokud je cílem "Týmu projektu Thalie" ( :roll: ) odradit co nejvíc hráčů, ať už nesmyslnými bany respektivě znemožnit a zhoršit tu různorodost činností na serveru (a tím odradit některé určité skupiny hráčů, kterých se úprava[čti zhoršení podmínek pro určitou činnost :twisted: ] týká) tak se vám to daří. Jen vypněte časovky úplně, na Thalii už nebude rekordních(za ty roky co hraju nwn na všech možných serverech, jsem tolik hráčů online nikdy neviděl) 30-40 hráčů...

Za různorodou činnost považuješ i nabírání časových zkušeností, ukryt ve stínu v dílnách, kde je dostatek lidí na plný přísun zkušenosti za občasného použití duše či pošeptání "hmmm"?
Řekni mi co se z různorodosti zterilo vypnutím přísunu časových zkušeností v dílnách a pouze dílnách. Nic. Absolutně nic. Dílny zůstávají místem pro učení se řemeslu, dílny zůstavají místem pro výrobu užitečných předmětů k prodeji. To je fakt. Na Thalii zůstávé více než 99% lokací, kde časové zkušenosti plynou, tak mi vysvětli v čem to jaké skupině znemožniloči zhoršilo různorodost činností? (pokud nemyslíš skupinu lidí kteří na tom parazitovali časové zkušenosti). Na odstranění lákadla podvádění a odstranění dvojího získávání zkušenosti v jednom místě světa je dobře.
Proč do teď tedy nešlo bojovat a časovat dohromady, nebo bojovat a získavat řemeslné exp. dohromady? Jednoduše proto, že si to odporuje, proč nekřičí dinamicky zaměření hráči že když mlátí potvory tak jim neběhají časovky?
Jednoduše proto, že je to takto logické a dle spousty lidu i správné. Já osobně jsem crafter a znovu podotýkám, tato úprava se mě dotýká, ale je je akceptovatelná a z pohledu logiky věci a vyváženosti světa je správná.

Jako proč vám to vadí? Máte na to někdo konkrétní odpověď, budu li se chtít s někým bavit půjdu do míst k tomu určených, budu li chtít bojovat půjdu do jiných a buduli chtít něco vyrobit zase do jiných.
Mě stačí Kucikovo ujištění, že je to "prvotní" nastavení a bude dále upravováno a pokud by to třebas dopadlo tak, že přerušení toku časových exp. bude následkem spuštění výrobního procesu jenom to uvítám.

PostPosted: 12:26 17. Aug 2010 
Obyvatel
 ICQ  Profile

Co mi vadí?
Trávil jsem většinu herního času a hrál RP v hospodě. Z tama jsem byl nepřímo vyhnán, že prý jenom afkuju a taky jsem se bál banu za "zneužívání časových xp". Přesunul jsem se do dílen, kde jsem craftil a přitom hrál RP. Dost dlouho jsem tam hrál s ostatními craftery i když jsem měl svou práci dodělanou.

ne všichni crafteři prostě jenom "tupě" buší do kovadliny, ale hrajou přitom bušení i regulérní RP (například popisují činnost, kterou právě dělají, reagujou na ostatní, probíhají dialogy...)

Tohle by mělo povinně hrát v každé lokaci jako hudba: http://www.youtube.com/watch?v=63W9AKlpGZk

PostPosted: 12:50 17. Aug 2010 
Bůh
 Profile

Muthor6 wrote:
Co mi vadí?
Trávil jsem většinu herního času a hrál RP v hospodě. Z tama jsem byl nepřímo vyhnán, že prý jenom afkuju a taky jsem se bál banu za "zneužívání časových xp". Přesunul jsem se do dílen, kde jsem craftil a přitom hrál RP. Dost dlouho jsem tam hrál s ostatními craftery i když jsem měl svou práci dodělanou.

ne všichni crafteři prostě jenom "tupě" buší do kovadliny, ale hrajou přitom bušení i regulérní RP (například popisují činnost, kterou právě dělají, reagujou na ostatní, probíhají dialogy...)

Promin, ale to ze jednou za 6minut napises do emote jakou provadis cinnost dle me neni RP.
Proc 6minut? Ci 5minut. Protoze to byla doba po kterou si dostaval casovky, po te dobe se to samovolne vypne, dokad nehodis dalsi emote.
Jinak ja jsem pro takoveto omezeni. Drive jsem craftil, ale jelikoz to delal kazdy, prestavalo me to casem bavit. K cemu craftit kdyz pak nikdo nic nekoupi, jelikoz si to kazdej vyrobi sam.
Nyni se thalie rozdeli na 3skupiny: crafteri/rp hraci/creeperi.
A to se mi libi.

Dočasně mimo.
Jsem Žena!

Nhill'nue Zau'ndar
Anirrinths Zau'ndar
Izzrar Zau'ndar - ten druhej, nebo první

PostPosted: 12:50 17. Aug 2010 
Šlechtic
 Profile

Muthor6 wrote:
Co mi vadí?
Trávil jsem většinu herního času a hrál RP v hospodě. Z tama jsem byl nepřímo vyhnán, že prý jenom afkuju a taky jsem se bál banu za "zneužívání časových xp". Přesunul jsem se do dílen, kde jsem craftil a přitom hrál RP. Dost dlouho jsem tam jenom prostě byl s ostatními craftery i když jsem měl svou práci dodělanou.

A to ti přece nikdo nebere, klidně hrej RP při práci v dílnách, zkušenosti tvá postava dostává popřípadě vydělává zlatky. Oč barvitější bude rozhovor v dílnách tím lépe uteče práce na výrobku, čím víc tam bude nuda tím víc se to bude táhnout. Já se třeba snažím hrát RP všude, v dílnách na ulici, na tržišti otroků, v domě, v dungeonu, na lovu bledých tváří, zkrátka pokouším se vždy a za jakoukoli činnost jsem odměněn přísunem zkušeností. Někdy do řemesel, někdy do bojových a někdy do časových. Za nic nedělání, afkování a postávání bez reakce na okolní podměty zkušenosti nečekám a hlupák ten kdo čeká, potažmo je nabírá a myslí si že mu to bude k dobru. Takže hrát RP kdekoli ti nikdo nezakázal, ty snad někde čteš že ano?
Já myslím, že je na to třeba kouknout z jiného pohledu - časové expy mají být formou odměny za vyvýjení činnosti za kterou jiný druh zkušeností nanebíhá, nejsou samozřejmostí a z důvodu zneužívání tohoto systému, který nelze technicky nastavit dokonale jsme si vyloužili (kolektivně) toto protiopatření s dobrým výhledem na to, že se tím bude dále vrchní scripter zabývat a je možné, že vyjde vstříct těm, kteří v dílnách opravdu tvoří hru a příběh a při tom neprovozují řemeslo. Ale pozor, ani toto není jisté a jistě bude zváženo, zda to opět někdo nebude zneužívat. Takže obecně bych spíše čekal poděkování teamu, že se snaží systémy doladit a rozhodně bych se je snažil přesvědčit slusnou formou, že si vstřicných kroků, které by vedly ke změkčení úpravy vážíme a nebudeme je zneužívat.
Johó, dostali jsme do vínku volné ruce, absolutní volnost a důvěru a co sme s tím udělali ... zklamali jsme představy teamu a tady za to máme příslušnou odměnu

PostPosted: 13:02 17. Aug 2010 
Obyvatel
 ICQ  Profile

Dívej, jde mi o tohle... Časovky mají být odměnou za RP, jsi v dílnách, hraješ RP, ale odměnu za to nedostaneš.
"RP crafter" je na tom teď stejně jako non-rp crafter, který prostě jenom tupě buší do kovadliny.
Důvod proč jsem se dal na craft nebyl kvůli penězům, ale jak už jsem psal, nechtěl jsem se dál zdržovat v hospodě, kvůli strachu z BANu a osočování z afkování, takže další logicky místo kde se zdržují hráči byla dílna.
Teď je odměna za RP v dílně zrušená, takže se pro nějakou interakci ohodnocenou expama můžu vrátit zase do hospody nebo jít zabíjet potvory. :roll:

EDIT: @Darkvision: Podle sebe soudím tebe? Takovéhle RP hraní, nebo spíš "časovkování" jsem v nemyslel.

Tohle by mělo povinně hrát v každé lokaci jako hudba: http://www.youtube.com/watch?v=63W9AKlpGZk

Last edited by Muthor6 on 13:08 17. Aug 2010, edited 1 time in total.

PostPosted: 13:06 17. Aug 2010 
Vedoucí týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Muthor6 wrote:
Důvod proč jsem se dal na craft nebyl kvůli penězům, ale jak už jsem psal, nechtěl jsem se dál zdržovat v hospodě, kvůli strachu z BANu a osočování z afkování, takže další logicky místo kde se zdržují hráči byla dílna.

Tím myslíš, že si craftem maskoval huntění časových xp? To je mi RP...

PostPosted: 13:10 17. Aug 2010 
Nováček
 Profile

Pokud Mutha dobře chápu, tak se snaží říct, že kdysi erpil v hospodě, a protože se stalo to co stalo, tak prostě hledal jiné místo, kde se může v klidu bavit místo creepění... tak našel craft, kde erpí a u toho může ještě k tomu craftit. Tak jsem ho pochopil.

PostPosted: 13:11 17. Aug 2010 
Ďábel
 Profile

Quote:
....psaní nesmyslných hlášek za účelem udržení toku časových xp.

Jak je to s tím psaní bezduchých hlášek?
Třeba že bude postava 10 minut sedět a za každých pět minut bude jen "chmm" a tak?

Nebude doufám třeba vadit, když poběžím někde po cestě a zjistím že se mi vyply časovky a napíšu "vesele hopská" a nebo "Brouká si" aby časovky naskočily.

Jen se ujištuju :wink:

Aria Oria - pohledná divoká dívka, která ráda své skvostné tělo vystavuje jen ve skromném oblečení. Její postava nese znaky dračí krve, od rudých křídel, přes oranžové dračí oči, až po tělo hřející tak, jako by měla horečku.
Měšťanka Karathy a členka Morusova stánku.

*otisk rudých rtů nad tím malý dráček držící mrkev a to vše ve zlatém poli*

PostPosted: 13:13 17. Aug 2010 
Rytíř
 Profile

zruseni casovek v dilnach mi prijde ok,precejen xp ma postava ziskavat za nejake zkusenosti.....
pokud v dilne craftite tak uz dostavate xp craftove za to co delate,tak oc jde?
pokud tam jen stojite a koukate,zamyslete se,v tom randalu a vsem triskani kladiv atd. by jste tam taky asi moc dlouho nestali a o nejakych zkusenostech se neda uz vubec mluvit,leda remeslnych ktere okoukate od druhych,ale pochybuju ze hvezdickujete *stoji a uci se ocima remeslu od toho co pracuje* :mrgreen:
pak je dalsi moznost kdy v dilnach predvadite opravdove rp,ale nedostavate za nej xp.....no co,tak prece je spousty jinych lokaci kde si zaerpite a nebo popripadne vas DM odmeni xp za vase rp v dilne,pokud si vas vsimne :wink:
nevidela bych to tak cerne a rozhodnuti uz stejne padlo,tak do toho nestourejte,muze byt vzdycky hur 8)

"Černá paní" ISabell Trpěla odsouzená božskou krásou,kurtizánou v tmavých koutech byla.Bičem omotávala pavoučí spásou,dobré i zlé pohledem oslepila.Nenáviděna i milována.Není prolité krve,které by litovala.Kdo přežil její lásku i bolest již nezapomene.To stovkám obětí její znak připomene.Lid jí nazval Černou paní, když se jitro krví zabarvilo.Přesto ticho jen po temné zbylo

PostPosted: 13:13 17. Aug 2010 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Muthor6 wrote:

Takže Ty jsi hrál RP v hospodě, při čemž jsi byl osočován, že tam jen dřepíš AFK? To musela být tedy intenzivní hra. Zřejmě máme dost odlišnou představu o tom, co je tvůrčí hra k pobavení ostatních hráčů. A pokud po tomhle zbrojíš, že se ti změna k současnému stavu nelíbí, beru to jako kladné hodnocení změn.

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 93 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]