Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 02:06 26. Jul 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 67 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Author Message
 Post subject: Re: Vetešník v Ivory
PostPosted: 14:06 06. Jun 2011 
Urozený
 Profile

Nějak nechápu, proč by se tohle mělo zavádět :) To všichni tak lenivý, vypravit se někam za svým trenérem a chtěj si to klikat rovnou z fleku. Bylo to tu tak do teď a nikdo si nestěžoval. Tak proč to měnit ? Dyť na tom nic není, dojít si za trenérem. Chápu, že třeba je někdy těžké najít nového trenéra pro vyšší lvly nebo prestižní povolání. Ale pečený holubi do huby samy nelítaj. Jo někteří trenéři sou třeba hůř dostupní, někteří snáz, ale to se dá pořešit třeba nějak s DMs nebo s pomocí jiných hráčů, než vymýšlet takovouhle ptákovinu.

Reply with quote  

PostPosted: 14:07 06. Jun 2011 
Bůh
 Profile

Maya wrote:
Prasokralik wrote:
-přidat do duše bytosti dvě nové možnosti pokud je poblíž jiné PC a to
a) nabídnout znalosti nejbližšímu PC
b) učit se od nejbližšího PC
.............................

Hezké, moc hezké. Myslím, že myšlenka je určitě přínosová, ale... Kdo to nascriptuje? Kdo se hlásí? :)
To je myslím ,že hlavní problém. Vymyslet to by se vymyslelo, chytrých lidí je tu habaděj. Ale od myšlenky přejít k realizaci je už problém, kde většina projektu doslova pojde... :wall:

protože přidat do PC soul spouštěč rozhovoru, který už je ve hře dávno hotový, připravený a fungující, je neskutečně těžká záležitost....

Pain is temporary. Victory is forever.

Reply with quote  

PostPosted: 14:17 06. Jun 2011 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Prasokralik wrote:

protože přidat do PC soul spouštěč rozhovoru, který už je ve hře dávno hotový, připravený a fungující, je neskutečně těžká záležitost....

A že by byl ten rozhovor skutečně smysluplný, kdyby postava mluvila vlastně sama se sebou. (NPC dialog mezi dvěma PC nerozjedeš) Nehledě na to, že PC postava prostě neobsahuje potřebný nastavení, jako NPC mistr.

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

Reply with quote  

PostPosted: 14:43 06. Jun 2011 
Bůh
 Profile

kucik wrote:
Prasokralik wrote:

A že by byl ten rozhovor skutečně smysluplný, kdyby postava mluvila vlastně sama se sebou. (NPC dialog mezi dvěma PC nerozjedeš) Nehledě na to, že PC postava prostě neobsahuje potřebný nastavení, jako NPC mistr.

spawn dočasného neviditelného objektu s rozhovorem?

Reply with quote  

PostPosted: 14:44 06. Jun 2011 
Šlechtic
 WWW  Profile

G-ladiator wrote:
Imo by to řešila možnost PC být učitelem. Nevím, jak těžké by to bylo naskriptovat (pokud vůbec možné), ale myslím, že by to řešilo spoustu věcí a ještě vytvořilo skvělé příležitosti pro hru.
Pokud by to byla pěkná hra, rád bych nechal Elandru učit u jiné hráčské postavy a klidně bych ji za to nechal i reálně platit (míněno zlaťáky ve hře). To, že postava stejně musí kvůli zvednutí úrovně za nějakou NPC, bych pak bral jako OOC nutnost. Nikdo by nemusel nic skriptovat, dva hráči by si pěkně zahráli a všichni by byli spokojeni.

[Desatero přikázání pro role-playera]   [Hry na hrdiny: Teorie RPG]

Reply with quote  

PostPosted: 14:46 06. Jun 2011 
Urozený
 ICQ  Profile

Peníze by se ztratily za učební pomůcky atp. (v nejhorším případě se to označí za herní mechaniku, stejně jako respawn, pro který jsem nikde nenašel žádné IC vysvětlení), jak už jsem psal a po mě i další.

de Aers: protože to přidává možnost opravdu systémově odehrávat vztah učitel-žák, bez nutnosti běhat za NPCčkem; raději odehraju lvl up s hráčem, než s NPC, nikdo by tě neutil to tak dělat taky, pokud se radši proklikáš naskriptovaným hovorem

Obecně k týmu (reakce na mayu): Nic ve zlém, ale proč už podruhé mám pocit, že je nějaký návrh odbrhován jen z toho důvodu, že ho navrhující nedokáže naskriptovat? Od toho tu přece tohle forum je. Pokud není skripter, tak ten topic v návrzích může zůstat do doby, než nějaký bude a pokud nebude, no... tak nebude.

Reply with quote  

PostPosted: 14:49 06. Jun 2011 
Bůh
 Profile

Bah teď mě napadlo lepší a jednodušší řešení, spawn neviditelného mistra z předmětu jednou denně (rozumět jedno použití za meditaci)

předmět bude mít několik stupňů podle levelu (které budou korespondovat se současnými trenéry) a budou se dát za poplatek vyzvednout vždy u toho mistra, který postavu už nemá co naučit

v podstatě spawn přenosného neviditelného trenéra v kapse, exkluzivně pro postavy s daným levelem v daném classu

Reply with quote  

PostPosted: 14:51 06. Jun 2011 
Urozený
 ICQ  Profile

Jo, to je výrazně elegantnější, jen bych asi upravil rozhovor toho spawnutého trenéra do nějaké jiné podoby (nejspíše ooc, vzhledem k tomu, že by se jednalo o ooc mechaniku pro výukový proces mezi dvěma postavami).

Reply with quote  

PostPosted: 14:55 06. Jun 2011 
Bůh
 Profile

Ten rozhovor asi moc upravit nepůjde, všimni si že u všech mistrů je stejný, podobně jako třeba ten s balíky, je tam pár proměnných a jinak předdefinovaná hláška.

Reply with quote  

PostPosted: 14:58 06. Jun 2011 
Urozený
 ICQ  Profile

Jde mi o tu předdefinovanou hlášku - změnit jí na něco jako "// toto je ooc mechanika pro vzájemný trénink dvou vlastních postav, po ukončení tohoto hovoru bude možné provést zvýšení úrovně"

Reply with quote  

PostPosted: 14:59 06. Jun 2011 
Poutník
 Profile

Prasokralik wrote:
Bah teď mě napadlo lepší a jednodušší řešení, spawn neviditelného mistra z předmětu jednou denně (rozumět jedno použití za meditaci)

předmět bude mít několik stupňů podle levelu (které budou korespondovat se současnými trenéry) a budou se dát za poplatek vyzvednout vždy u toho mistra, který postavu už nemá co naučit

v podstatě spawn přenosného neviditelného trenéra v kapse, exkluzivně pro postavy s daným levelem v daném classu

Jakože, když se dostanu na úroveň (řekněme 5, nevim, kolik to přesně je :oops: ), a už se nebudu moc nic naučit, tak si budu moct koupit jakousi licenci na výuku do 5. levelu? To mi přijde dobrý.

Reply with quote  

PostPosted: 16:18 06. Jun 2011 
Ďábel
 ICQ  Profile

A mně to přijde dosti zbytečné. Trenéři jsou imho dobře dostupní a na logických místech. Já zatím teda potkal trenéry na všechny classy i prestižky, až na pale mastera a blackguarda... a to tu hraju měsíc. Vztah učitel a žák by měl být postaven primárně na roleplayi (koneckonců ani nemusí mít stejná povolání); z toho hlediska je nutnost odskočit si jednou za čas za nějakým NPC úplně zanedbatelná. Ve výsledku to totiž stejně vychází nastejno, zahcováme li nutnost poplatků a hledání trenéra (už vidím ty metagamy při shánění PC trenérů a vyzrazování jejich povolání i levelů).
Mně to trénování přijde logické (a odehrávat se dá taky) a jak už jsem řekl, návrh celkem bez přínosu.

Reply with quote  

PostPosted: 19:54 06. Jun 2011 
Velmistr
 Profile

Inu, mě se líbí zase ta otázka toho, že hight levely si začnou všímat víc lowíků..Je to hezká představa... KAždopádně, na druhou stranu na to ani nepotřebujeme nějaky systemově pořešeny učení. Prostě kdo to chce IC zahrat, zahraje to a kolikrat hezky (Viz Ryu a Des, a mnoho dalších)
Každopádně to ve hře ráda vidím a nebojím se to ocenit, když se lowiku nikdo nestraní. (pokud nepočítame zname hrače s novou postavou)...

Málokterý epic si chytne lowika ve svym classu a zaučí ho. Buď low nechce, nebo nechce epic. Nebo oba..a nebo a nebo a nebo...:-)

Reply with quote  

PostPosted: 20:19 06. Jun 2011 
Bůh
 ICQ  Profile

Komu se to líbí a koho to baví, ten to hraje RP i bez systému.

Koho to nebaví, ten by to PC učení při systému ošulil jednoduchým kliknutím, a znovu by svého žáka viděl při dalším levelu:)

Reply with quote  

PostPosted: 20:27 06. Jun 2011 
Urozený
 Profile

Spíš si lowíci začnou všímat highlvlů ne ? .) Trošku obráceně :)

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 67 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]