|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
G-ladiator
|
Post subject: Re: Dirty fighting Posted: 11:29 29. Jul 2011 |
|
|
Luck of Heroes se hodí pro každou pre-epic postavu, v epických lvlech se jeho užitečnost snižuje, pravda. Dirty fighting je ale, pokud budeme uvažovat fightera nebo jinou classu s vysokým postupem BAB, k ničemu už na 6. lvlu.
|
|
Top |
|
Woxa
|
Post subject: Re: Dirty fighting Posted: 12:18 29. Jul 2011 |
|
|
Pravda, na to jsem zapoměl úplně, pro některé classy prostě není ten feat tak dobrý... a co teprve takové dualwield buildy, pro ty je zbytečný už na prvním levelu. Musí se upravit, aby to bylo fér.
_________________ Xunnavin - věrný (zatím) ochránce paní Trissdril bratr Ignacius - mnich, který následuje Thala (momentálně zavřen kdesi v klášterní cele)
|
|
Top |
|
G-ladiator
|
Post subject: Re: Dirty fighting Posted: 12:25 29. Jul 2011 |
|
|
Dobrá, dej mi příklad postavy, která tenhle feat na Thalii (která low lvl není) využije. Jak jsem psal, krom Prasokralika a nováčků z doslechu nevím o nikom, kdo by ten feat někdy vůbec měl a používal ho.
|
|
Top |
|
Absinthorix
|
Post subject: Re: Dirty fighting Posted: 12:44 29. Jul 2011 |
|
|
Woxa wrote: Pravda, na to jsem zapoměl úplně, pro některé classy prostě není ten feat tak dobrý... a co teprve takové dualwield buildy, pro ty je zbytečný už na prvním levelu. Musí se upravit, aby to bylo fér. Nevím čeho s takovými příspěvky chceš dosáhnout... potenciálně by se z nováčkova zlého snu mohl stát celkem užitečný feat. Pokud je Code: Early in its development, this feat was going to be automatic instead of a combat mode. tohle pravda, tak to mělo být celkem normálně RP/klasicky bojově využitelné pro "zákeřné" bojovníky. Takhle se uvažuje o znovu využitelnosti jednoho featu který pak nebude jen do počtu.
_________________ Vojen Bouřný „Hudba je klíč k ženskému srdci.“
horlivý bojovník za krásu a estetično ʇoıpı ɐ ʇuɐɹoubı ýuןsʎɯoɹoɥɔ ýusnʞʌǝu
Balík kompletní bardské hudby - funkční a správný ke stažení
|
|
Top |
|
pilnik
|
Post subject: Re: Dirty fighting Posted: 13:07 29. Jul 2011 |
|
|
Dle mého názoru pokud tento feat měnit, tak bych ho udělal něco na způsob: při kritickém zásahu 1k2-1k4 dmg navic. Nemichal bych do toho speciálky jako slepota,paraliza atd. vs. zachranný hod. Přijde mi to jako kopírovaní unikátnosti feature povolání jako monk nebo assasin, která není ničím omezena (použiti na den, nebo speciální podmínky pro vrahovskou páru)
Případně by takový feat, jak tu byl navrhovám, měl být spíše záležitostí Epic levelu.
_________________ Obuki - ten vod Škopku
|
|
Top |
|
G-ladiator
|
Post subject: Re: Dirty fighting Posted: 13:10 29. Jul 2011 |
|
|
Já nijak pevně netrvám na tom, aby byl upraven podle mého návrhu, který byl prakticky vzat přes kopírák z IWD2, ale jsem přesvědčen o tom, že Dirty Fighting tak, jak je teď, je k ničemu. Že by mohl dávat massive critical (klidně bych to číslo dal ale vyšší) u každého kritiku je velmi pěkný nápad.
|
|
Top |
|
Prasokralik
|
Post subject: Re: Dirty fighting Posted: 14:11 29. Jul 2011 |
|
Joined: 01:53 05. Dec 2010 Posts: 4507 Location: Land Down Under
|
Dirty fighting se ani na prvním levelu vzít nedá.
_________________ Ignore list: Theogil I, Krysak, Koninho87, Kokosak, Grin, efu_redo
Pain is temporary. Victory is forever.
|
|
Top |
|
Prasokralik
|
Post subject: Re: Dirty fighting Posted: 14:15 29. Jul 2011 |
|
Joined: 01:53 05. Dec 2010 Posts: 4507 Location: Land Down Under
|
Absinthorix wrote: Code: Early in its development, this feat was going to be automatic instead of a combat mode. tohle pravda, tak to mělo být celkem normálně RP/klasicky bojově využitelné pro "zákeřné" bojovníky. Takhle se uvažuje o znovu využitelnosti jednoho featu který pak nebude jen do počtu. Takhle by to bylo fajn.
_________________ Ignore list: Theogil I, Krysak, Koninho87, Kokosak, Grin, efu_redo
Pain is temporary. Victory is forever.
|
|
Top |
|
Woxa
|
Post subject: Re: Dirty fighting Posted: 14:36 29. Jul 2011 |
|
|
G-ladiator wrote: Dobrá, dej mi příklad postavy, která tenhle feat na Thalii (která low lvl není) využije... Mno, psal jsem, že je to záležitost nízkých levelů, takže těžko budu uvádět příklad hi-lvl postavy. Nicméně dovedu si to představit i na vysokém levelu třeba v kombinaci s whirlwindem. Dejte tomu ještě ty bonusy co tu vymýšlíte(nejlépe ty zákeřnáky) a takové kombo rogue+wm by mohlo být hodně zajímavé. Plošně sneakovat, oslepovat, etc... mňam Absinthorix wrote: Nevím čeho s takovými příspěvky chceš dosáhnout... potenciálně by se z nováčkova zlého snu mohl stát celkem užitečný feat. Pokud je Zrovna DF mi připadá vcelku dobře popsané, jsou zrádnější featy... spíš mě tenhle návrh připadá jako agitace na úpravu, která by posílila už takhle silné postavy.
_________________ Xunnavin - věrný (zatím) ochránce paní Trissdril bratr Ignacius - mnich, který následuje Thala (momentálně zavřen kdesi v klášterní cele)
|
|
Top |
|
G-ladiator
|
Post subject: Re: Dirty fighting Posted: 14:49 29. Jul 2011 |
|
|
Ehm, heleď, možná tě na EQ Pavel přesvědčil, že jsem kdovíjaký agitační bojovník, co si staví svůj hrad z písku bez ohledu na ostatní děti an hřišti, nicméně to tak není a na Thalii v tuto chvíli postavu, kterou bych aktivně hrál nemám, nejvyšší lvl, který jsem dosáhl je lvl 10 s fighterem, takže opravdu nemám důvod lobovat za přesílení čehokoliv. Dirty Fighting jak je si dovedu krásně představit v low lvl settingu, kde je postava na 6. lvl považována za velmi dobrého šermíře/čaroděje/whatever, ovšem na Thalii mi opravdu přijde "navíc". Quote: Mno, psal jsem, že je to záležitost nízkých levelů, takže těžko budu uvádět příklad hi-lvl postavy. Ano, a protože vzhledem k tomu, že se na vyšší lvl, kde je DF k ničemu, dá dostat docela snadno a rychle, nemá cenu si ho brát, jelikož ho neupotřebí a o to mi jde. Původní návrh nebyl nejspíše uplně vhodný pro implementaci do hry, ale od toho tu přeci ta diskuse je, ne? Aby se to vypilovalo a bylo to týmem začleněno do hry nebo zavrženo. Navíc sis mohl všimnout, že původní návrh byl rozveden poněkud dále a bylo anvrženo, aby speciální efekty trvaly maximálně jedno, dvě kola měly nízkou šanci, že se vůbec vyskytnou a dalo se jim vyhnout záchranným hodem. Které featy ti přijdou zrádnější? On ten feat není popsaný chybně, jde o to, že pro někoho, kdo nemá s 3(.5) edicí DnD nebo NWN zkušenosti, může zlákat vidina většího dmg, ale pak zjistí, že se mu vyplatí 2./3./4.(případně další) útok(y), než používání DF.
|
|
Top |
|
Woxa
|
Post subject: Re: Dirty fighting Posted: 15:03 29. Jul 2011 |
|
|
No, ja tady taky momentálně žádnou postavu aktivně nehraju a na EQ mě nikdo o ničem nepřesvědčoval. Ale sam si teď napsal, že diskuze je od toho, aby se diskutovalo. Tak diskutuju  Mě prostě připadá zbytečné upravovat featy jen proto, aby si je někdo bral, to bys za chvíli překopál spoustu dalších a potom zase jiné, které by se ukázaly nyní zbytečné (protože nově upravené featy by je nahradily). Ano, ten debuff bude mit nějaké TO a nějakou dobu trvání, nicméně pokud bude moc vysoké, půjde o přesílený feat, pokud bude moc nízké, půjde o zbytečný feat. Vychytat to by stálo hodně usilí. G-ladiator wrote: Které featy ti přijdou zrádnější? On ten feat není popsaný chybně, jde o to, že pro někoho, kdo nemá s 3(.5) edicí DnD nebo NWN zkušenosti, může zlákat vidina většího dmg, ale pak zjistí, že se mu vyplatí 2./3./4.(případně další) útok(y), než používání DF. Já se třeba kdysi nachytal na kruhovém kopu, holt tam nikde není psáno, že mění target. A určitě bych našel i další hůř popsané featy, ale teď fakt nemám čas je hledat.
|
|
Top |
|
G-ladiator
|
Post subject: Re: Dirty fighting Posted: 15:13 29. Jul 2011 |
|
|
Srovnej Woxa wrote: Pravda, na to jsem zapoměl úplně, pro některé classy prostě není ten feat tak dobrý... a co teprve takové dualwield buildy, pro ty je zbytečný už na prvním levelu. Musí se upravit, aby to bylo fér. a upravený Woxa wrote: Nemyslím si, že by taková úprava byla potřeba, protože pro build xyz se hodí, i když pro abc třeba ne To bylo to, co mi hlavně vadilo. Mě zase přijde, že když něco ve hře je, ale nikdo to nepoužívá, tak je to ve hře vcelku zbytečně, ne? A dám přednost úpravě před odstraněním. Mluv, prosím, konkrétněji - co by ten feat nahradil? Já nemám pocit, že by byl nějaký feat, který by měl efekt podobný tomu navrhovanému. Ano, bylo by třeba to doladit a pravděpodobně by to napoprvé nebylo dokonalé. Ale to přeci není nic nového, ani to není důvod k tomu zavrhovat všechny nové nápady (jinak bychom hráli základní NWN)
|
|
Top |
|
Nalkanar
|
Post subject: Re: Dirty fighting Posted: 15:48 29. Jul 2011 |
|
Joined: 14:21 13. Feb 2010 Posts: 9274 Location: Brno/"Znojmo"
|
Ghoste, Dirty Fighting třeba na TH nevyužiješ pro rychlost růstu lvlů atd. Ale na nějakém světě, který se drží na low lvlech to může být důležitá věc. Jsou prostě featy, které použiješ víceméně vždy, pak takové, které vzhledem k nastavení světa nevyužiješ a pak takové, které jsou téměř nezbytné. Tvoje oslepující úpravy jsou řekl bych přesílené (nejspíš proto, že vychází ze singlovky, kde se nemusí moc řešit vyvažování). Výjimečně musím s Woxou částečně souhlasit.
_________________ .
|
|
Top |
|
G-ladiator
|
Post subject: Re: Dirty fighting Posted: 15:57 29. Jul 2011 |
|
|
Nalkanar wrote: Ghoste, Dirty Fighting třeba na TH nevyužiješ pro rychlost růstu lvlů atd. Ale na nějakém světě, který se drží na low lvlech to může být důležitá věc. Jsou prostě featy, které použiješ víceméně vždy, pak takové, které vzhledem k nastavení světa nevyužiješ a pak takové, které jsou téměř nezbytné. Tvoje oslepující úpravy jsou řekl bych přesílené (nejspíš proto, že vychází ze singlovky, kde se nemusí moc řešit vyvažování). Výjimečně musím s Woxou částečně souhlasit. Ano o využitelnosti na jiných světech jsem psal. Proto mi ten feat tady přijde navíc -> navrhuji úpravu. Možná jsou přesílené, já nevím, od toho to tu je, jak jsem opět psal.
|
|
Top |
|
Nalkanar
|
Post subject: Re: Dirty fighting Posted: 16:03 29. Jul 2011 |
|
Joined: 14:21 13. Feb 2010 Posts: 9274 Location: Brno/"Znojmo"
|
A proč nic neděláš s dalšíma třeba 10ti featama, které jsou taktéž defakto nevyužitelné na TH?
_________________ .
|
|
Top |
|