Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 12:31 22. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 84 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
Author Message
 Post subject: Re: Těžba v timestopu
PostPosted: 17:47 21. Aug 2012 
Bůh
 Profile

Jednou to je surovina, navždy je to surovina.
Je jedno zda z toho uděláš +5meč, fullplate, robu, boty etc. Využítí defakto skoro "identické". Bez meteoru nebudeš mít fullplate. Bez kůže nebdueš mít róbu.
To se mi zdá dosti stejné.

Expy bych sem netahal, zabiješ 3x a pak máš po 20ti expech, to není odměna :wink: Naopak když to vemu z druhé strany, tak za kutání se ti zvyšuje skill zas. To se u sebrání trofeje říci nedá.

A jedna zásadní věc je ještě ta, někdo to tu již zmínil, že ti stačí pouze do skály seknout a odběhnout a pak jen sledovat zdas něco vykutal/či ne. Zapoj do toho TimeStopy jak na běžícím páse.

No já jsem se tu vyjádřil, každopádně i kdyby to Tým povolil, tak mi to nepřijde divné, pže zde na Thalii člověk neví co čekat už .. lícy karet jsou různorodé.

Howgh. Domluvil jsem na dané téma.

Dočasně mimo.
Jsem Žena!

Nhill'nue Zau'ndar
Anirrinths Zau'ndar
Izzrar Zau'ndar - ten druhej, nebo první

Reply with quote  

Post subject: Re: Par dotazu novacka
PostPosted: 17:50 21. Aug 2012 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Bruciacullo wrote:
Předpokládaná reakce archetypálních hráčů českých NWN světů: Já to nemám tak to ostatním zakážu... :roll:

Špatný předpoklad nicméně je to tvůj názor a brát ti ho nemohu i když obsah kupříkladu "mého" inventáře hovoří za sebe + podotýkám: taktéž legálně...
Darku - nenech se vykolejit, vždyť 99% lidí ani neví co prskavec umí..., každopádně klídek, vždyť jde jen o debatu o počítačové hře.
Nalku - některé tvé názory mi zatím nedávají smysl, ale může to být pouze subjektivní.
Kuciku - délka TS je sice vcelku krátká, ale v hastu si lokací profrčí každej jako čamrda, takže není problém vlézt do lokace - TS - úprk k surovině + první kopání - TS - kopání - TS - kopání - TS - kopání - TS - kopání - TS - kopání - TS a zmizet vodtamaď.
Není boha aby jsem něco nevykutal, nemusel jsem porazit jediné NPC, nemusel jsem se bát a v klídku mizím do domečku.
Jone - Zajímavý názor, ale ne zrovna reálný. Tedy husarský kousek to příliš není, XP za bosse nejsou ale s +5 mečem z meteoru si bossů asi zabiješ více a expů bude více zase jinde že... Kupříkladu mě by to taktéž podivné nepřišlo, kdyby nebyl v platnosti zákaz těžby v GS a invisu, pak bych nejspíš mlčel a truchlil...

Jinak přijde mi že jste zde na sebe Nalku a Darku příliš ostří, oba víte o hře dost, oba ji posuzujete ze "svého" pohledu a přesně o tom Thalie má být - kompromis mezi RP, creep/loot, craft a bůhvíčím dalším. Zkuste se netahat o slovíčka a třebas najdete i společnou řeč...

Pořád si stojím za tím že mi kopání v TS košer nepřijde a vyčkám reakce teamu.

Reply with quote  

PostPosted: 18:03 21. Aug 2012 
Urozený
 Profile

Tezit rudu v TS mi prijde asi tak neohrabany jako se pokouset utrit si zadek ve stojce.

Rodwen - divoká elfka, druidka

Reply with quote  

PostPosted: 18:07 21. Aug 2012 
WB Thalie
 ICQ  Profile

Timestop jak timestop... to je pár kol....
Nevíte někdo jestli kutání rudý zruší černý meč katastrof - resp. je to porucha soustredení?

Reply with quote  

PostPosted: 18:09 21. Aug 2012 
Urozený
 Profile

btw......je timestop hodnota rovnajici se nule, nebo se pouze blizici nule...tedy cas plyne natolik pomalu, ze vytvari iluzy zastaveni? :wall: :wall: :?: :confused:

Rodwen - divoká elfka, druidka

Reply with quote  

PostPosted: 18:14 21. Aug 2012 
Bůh
 Profile

xxxMajkyxxx wrote:
btw......je timestop hodnota rovnajici se nule, nebo se pouze blizici nule...tedy cas plyne natolik pomalu, ze vytvari iluzy zastaveni? :wall: :wall: :?: :confused:

This spell seems to make time cease to flow for everyone but you. In fact, you speed up so greatly that all other creatures seem frozen, though they are actually still moving at their normal speeds.
zdroj

...jinými slovy nejspíš čas nezastavuje, jen je to takový lepší spěch...

Deirdra Monteil - čarodějka z Karathy

Incoherent fire dissipates all contingency.

ZANEPRÁZDNĚN

Reply with quote  

PostPosted: 18:15 21. Aug 2012 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Mě to taky nepřijde ,,úplně košer" ale snažím se na to dívat z logiky jednání postav. Protože pokud je systém nastaven tak, aby měl IC nějakou logiku, i další vlastnosti z něj pak logicky vyplývají a rozumně uvažujícímu člověku i snadno dojde, co je správné a co není.
Čím více je taková logika nabourána, tím komplikovanější musí být pravidla a větší mezery v nich bývají. To je prostě empirická zkušenost.
Takže k věci. GS je většinou vnímán jako pobyt tak nějak mimo materiální sféru, proto by neměla být možná interakce typu dolování.
Hide, invis a podobné věci zase skrývají postavu, ale pokud někdo v místě kope krumpáčem, těžko si toho nic v okolí nevšimne.
Na TS oproti tomu z IC pohledu nevidím závadu.

Na kolik je toto zvýhodnění pro wiznu, který TSkem oplývá je věc diskuze. Osobně si myslím, že mág který už TS má, by si ten meteor stejně získal a to zvýhodnění nepovažuju za tak markantní aby kvůli němu museli přibývat zase další pravidla.

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

Reply with quote  

PostPosted: 19:47 21. Aug 2012 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Kdyby to bylo "úplně košér", tak bych se neptal na fóru.

Ten kucikuv IC pohled to dle mého vysvětluje. Zbytek je otázka pravidel apod., k čemuž jsem si napsal své *pokrčí rameny*

Bahňák - jelikož já zase nechápu tebe (tím myslím, že asi jako vůbec nechápu), tak to bude nejspíše v pořádku.

Reply with quote  

PostPosted: 20:55 21. Aug 2012 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Tak tedy Nalku k těm některým názorům:
:arrow: Jmenovitě jsem nějak nepobral právě ono řešení surovina/boss s ohledem k již napsanému.
Tedy jak již správně napsal Darkvision, craftovou surovinou nemusí být jen a pouze kov či šutr, ale i kůže bosse.
Dát jako příklad pouze gorilu z hvozdu není zcela na místě, neboť bossů s TOP kožíškem běhá po Thalii daleko více.
Takže hovořit o tom že boss a surovina není totéž vlastně opravdu není v pořádku, neboť TOPové kožichy se sehnat ani jinou cestou než zabitím bosse nedají. Pokud "těžíš" TOP kůže jakkoliv jinak, rád si poslechnu "jak".
:arrow: Dále mi vrtá hlavou tvůj výrok:
Quote:
Týmovou hru popírá např. existence alchymie.

Hrál jsem na Thalii, hraji a budu hrát, prostřídal jsem toho na Thalce vcelku dosti a tento výrok taktéž nemohu pořádně pobrat.
V čem že ji popírá? Jediné co na to mohu říci je to, že naopak hru v sehrané partě ještě více podporuje, neboť se jedinci moho boostit sami a čáryfuk namísto otravných boostů může konečně kouzlit něco rozumného než jen podporu a invis.
Toť asi tak vše co je mou osobou nepochopeno.
Nalkanar wrote:
jelikož já zase nechápu tebe (tím myslím, že asi jako vůbec nechápu)

To že mě vůbec nechápeš mám brát zhruba jak? Nedokáži si vyložit pravý smysl této věty. Jako že nechápeš co píši zde, že nechápeš co píši obecně a nebo že něchápeš existenci mé osoby jako takové?

Last edited by Bahnak on 21:06 21. Aug 2012, edited 1 time in total.

Reply with quote  

PostPosted: 20:58 21. Aug 2012 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Jen aby se pak nešířilo, že jsem ti neodpověděl.

Bahnak wrote:
To že mě vůbec nechápeš mám brát zhruba jak? Nedokáži si vyložit pravý smysl této věty. Jako že nechápeš co píši zde, že nechápeš co píši obecně a nebo že něchápeš existenci mé osoby jako takové?

Bod 1 a 2. Reálně tě neznám, abych řešil existenci tvé osoby.

Reply with quote  

Post subject: Re: Par dotazu novacka
PostPosted: 10:30 22. Aug 2012 
Bůh
 Profile

Nalkanar wrote:

Odběhnutí za přechod? Zneužívání přechodu. Odlog v dungu pro kolečkování zdroje? Defakto to samé jak když odlogneš u bosse.

Co se týče timestopů - řekli jsme si své.

Ale u tohodle bych se zastavil.
Nejdříve zde šíříte názory, že proběhnutí k surovine v gs/invisu a následném vytěžění bez zabití npc je v pořádku, na straně druhé říkáte, že proběhnutí k bossovi v gs/invisu a jeho zabití v pořádku není.

Říkáte že je to zcela něco jiného a pak říkáte že co se týče pravidel tak odlog o lokaci dál než je top zdroj je defakto to samé (tedy porušení pravidel) jako odlog po sejmutí bosse. I přesto že o pár vět výše zastáváte názoru že je to zcela odlišné.

Stále nemohu pochopit vaše myšlenkové pochody, prosil bych o objasnění, pokad budete mít té laskavosti.
Děkuji

Dočasně mimo.
Jsem Žena!

Nhill'nue Zau'ndar
Anirrinths Zau'ndar

Reply with quote  

PostPosted: 11:23 22. Aug 2012 
Bůh
 Profile

Mě rozhodně přijde víč košér time stop než proběhnutí dungu v invisu a zabití bosse. Většinou je dung (nebo aspoň ty co znám) nějaká relativně uzavřená oblast ať už jeskyně, nebo třeba věž mága. Ve věži ruda není, tak vemu jeskyni, dejme tomu třeba brouky. Byť je to udělaný jako několik lokací, tak je to prochozí prostor pokud se nepletu. Kdybych tam přišla v invisu a zabila tu královnu, tak jí nezabiju na ránu, tak předpokládám, že třeba nějak křičí, nebo prostě vydává bolestný zvuky, nebo třeba smrdí a ostatní npc by se seběhli (což nemůžou protože jsou v jiný lokaci a maj tam přechod) a reagovali na to že jim někdo zabíjí matku.
Ale v time stopu jim tam prostě někdo hrozně rychle vběhne a hrozně rychle vybrakuje jeden zdroj. Byl to takovej fofr, že si ani nevšimli, že tam někdo je a nějakej šutr je jim jedno, jsou to jen blbý brouci.

Blbost už je to co tady dark, že zaběhnu za přechod tam se nameditnu a jdu znovu.. Neřešim, to že je to proti pravidlům.. nevím jak vypá lokac ekolem meteoru, ale to že někde vyběhnu z jeskyně a budu se tam v klídku modlit, ždyť mě ty potvory můžou vyčuchat! A to že tam budu celej IR den a vždycky odlognu jen na meditaci? Si to představte, že byste byli tejden zavřený v jeskyni u nějakje potvor, bez jídla, pití a spaní a jen čarovali a chodili kutat.

Reply with quote  

PostPosted: 11:39 22. Aug 2012 
Velmistr
 Profile

Smazáno.

Reply with quote  

PostPosted: 11:41 22. Aug 2012 
Bůh
 Profile

Za předpokladu že npc lvl 40 mág je podle tebe tupé npc co nezjistí přítomnost jiného mága v gsku, tak ano, v IC rovině (kterou tu zmiňuješ) je vše v pořádku. 8)

Miluji ty lidi co to srovnávaj ale třeba nikdy tam nebyli, tudíž nemaj dostačující informace o dané lokalitě ... :wall:

Dočasně mimo.
Jsem Žena!

Nhill'nue Zau'ndar
Anirrinths Zau'ndar

Reply with quote  

PostPosted: 12:18 22. Aug 2012 
Velmistr
 WWW  ICQ  Profile

Myslim, ze tezeni v timestopu je prasarna. To bych klidne jako SDcko moh ve skryti s haste nabehnout k rude s krumpacem, na chvili se odkrejt, aby se nereklo, kliknout na rudu a za chvili se zas skrejt do stinu (pokud bych mel vysokej skill skrejvani, tak mi ani ta penalizace nerozhodi) :wink:

Takhle bych to tam vokoleckovanim porozklikal a s plnou nusi hura do mesta.
Je to blbooost lidi :P

Erik The Viking

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 84 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]