Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 19:36 22. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 151 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Next
Author Message
 Post subject: Re: Relevel
PostPosted: 14:40 15. Sep 2012 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Prasokrálík: Máš pravdu, takhle to taky vidím. Bohužel se ale nedá nic dělat, pokud to je pro tým jenom přítěž a většině serveru to buď vadí a nebo jim je to jedno, asi se těžko něco změní k lepšímu.

Jediná cesta by asi byla, kdyby se nějak jasně stanovily podmínky relevelů a někdo to byl ochoten nascriptovat. Ovšem bohužel navíc s tím, že to možná stejně neprojde.

Reply with quote  

PostPosted: 14:52 15. Sep 2012 
Bůh
 Profile

Bojuj a nevzdávej se :P

Pain is temporary. Victory is forever.

Reply with quote  

PostPosted: 00:09 16. Sep 2012 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Diskuzi jsem neměl šanci celou pročíst. Pročetl jsem těch prvních pár rozumných připomínek na první straně. Z mé strany:

Nejsem proti relevelům (mě by to mimo jiné pomohlo :) )
- povolit jen postavě, co má odehrané 2 měsíce a zároveň alespoň 20 lvl (opět omezení proti creeperům, kteří dojedou dvacet lvl do týdne jak nic)
- ponechat původní skladbu povolání, změnit jen případně počty lvlů a jejich pořadí
- nepodmiňovat to žádnou tvorbou lokací / grilováním s DM, vedlo by to zase k protěžování

Jiné varianty - změna povolání kompletní apod., už jsou přehnané a může to vést k tomu, že se někdo snadno naexpí na něčem, přejde na něčo lepšího atd. Jakože dalo by se to řešit skrz RP IC důvody, ale to se strašně špatně posuzuje, jestli třeba po IC roce výuky hudby můžete přejít na barda apod. :D

Reply with quote  

PostPosted: 08:19 16. Sep 2012 
Nováček
 Profile

Ja říkám proč se s tím sr** sice mam taky aspon 2 postavy co by ten relevl dost potřebovali, ale podle mě tohle naděla jen větsi paseku v silach kdyz relevlujete +- 25 lvl ok to nenaděla velky rozdil ale co kdyz nkdo relevluje ty 35+ vite jakke buildy si při tom muze oproti ostatním dovolit?
To je podobně jak kdyz odstranite postavu a date mu za to cast exp z te stare.Větsinou si nabuilduji něco co by na thalii bylo neexpitelne ale na high lvl power build jak ***.
Btw urobte relevely a uvidite ze budete muset urobit dalsi posileni npc.

Reply with quote  

PostPosted: 10:31 16. Sep 2012 
Ďábel
 WWW  ICQ  Profile

Btw - mě by zajímalo zda tu creeperům dochází, že na Thalii existují hráči, co mají 90+ % na časovkách, včetně pokurveného buildu, takže třeba nemají Sražení, expertízy nebo naopak mají zaměření na zbraně, které nepoužívají, apod. Pro které je primárně tenhle re-lvl určen.

PéBéčkáři a creepeři jedou ve většině případů od prvního lvlu podle šablony a tohle nemusí řešit. Navíc se dost často združují v "smečkách" a nechávají se na "krizový" lvl, dokdy jejich uberbuildík není "hratelný" vytáhnout. Ať už kámoši napřímo (např. drowíci a jejich zakládání altů, aby se vytáhl něčí build k jejich mainům) nebo nepřímo - buffováním v offpartě (to se postavilo mimo zákon 8) ), nebo dodávkami imba alchemky. :wink:

Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ)
Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín

Reply with quote  

PostPosted: 11:07 16. Sep 2012 
Nováček
 Profile

KaTo wrote:
Btw - mě by zajímalo zda tu creeperům dochází, že na Thalii existují hráči, co mají 90+ % na časovkách, včetně pokurveného buildu, takže třeba nemají Sražení, expertízy nebo naopak mají zaměření na zbraně, které nepoužívají, apod. Pro které je primárně tenhle re-lvl určen.

PéBéčkáři a creepeři jedou ve většině případů od prvního lvlu podle šablony a tohle nemusí řešit. Navíc se dost často združují v "smečkách" a nechávají se na "krizový" lvl, dokdy jejich uberbuildík není "hratelný" vytáhnout. Ať už kámoši napřímo (např. drowíci a jejich zakládání altů, aby se vytáhl něčí build k jejich mainům) nebo nepřímo - buffováním v offpartě (to se postavilo mimo zákon 8) ), nebo dodávkami imba alchemky. :wink:

Myslim ze na to všechno ma monopol hlavně povrch :)
A to že maj 90% na casovka ok to bych bral ale takych hracu tu neni tolik aby se ty relevely dělali globalně.

Reply with quote  

PostPosted: 11:17 16. Sep 2012 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

KaTo: A to je právě ten důvod, proč jsem pro relevely - aby se stíraly rozdíly mezi hráči, kteří se svou postavou zacházejí hlavně jako s charakterem a hrají podle IC situace a druhou stranou, která jede podle OOC šablony, kdy má na každý level přesně naplánované jak expit, na čem, jak to ošéfovat, aby z toho co nejvíc káplo a podobně.

Nevykládejte si to tak, že proti tomu druhému způsobu zakládám nějakou znepříjemňující kampaň, ale uvědomte si, že Thalie je RP svět, je to napsané v jejím popisku. Může se vám to nelíbit, můžete s tím nesouhlasit a bohužel se tomu ve hře můžete i vyhnout. Proto by se nemělo stávat pravidlem, že postavy hráčů, které pasují do světa a interagují s NPC, a o něco se IC snaží, jsou slabší než ty, které na to kašlou. Každý si chce jít občas zabojovat, ale cestou k vybudování dobré postavy by nemělo být jenom kolečkování Prahvozdu, takhle si RP svět nepřestavuju.

Tadomekari: Asi s takovými hráči nehraješ, tak ignoruješ jejich existenci. Na Povrchu jich je velká část.

Otázka do plénu: Proč se všechny změny musejí dělat kvůli creeperům? Možná je jich na serveru i většina i tak by ale neměla mít přímo přednost.

Reply with quote  

PostPosted: 11:28 16. Sep 2012 
Nováček
 Profile

Aulus wrote:
KaTo: A to je právě ten důvod, proč jsem pro relevely - aby se stíraly rozdíly mezi hráči, kteří se svou postavou zacházejí hlavně jako s charakterem a hrají podle IC situace a druhou stranou, která jede podle OOC šablony, kdy má na každý level přesně naplánované jak expit, na čem, jak to ošéfovat, aby z toho co nejvíc káplo a podobně.

Nevykládejte si to tak, že proti tomu druhému způsobu zakládám nějakou znepříjemňující kampaň, ale uvědomte si, že Thalie je RP svět, je to napsané v jejím popisku. Může se vám to nelíbit, můžete s tím nesouhlasit a bohužel se tomu ve hře můžete i vyhnout. Proto by se nemělo stávat pravidlem, že postavy hráčů, které pasují do světa a interagují s NPC, a o něco se IC snaží, jsou slabší než ty, které na to kašlou. Každý si chce jít občas zabojovat, ale cestou k vybudování dobré postavy by nemělo být jenom kolečkování Prahvozdu, takhle si RP svět nepřestavuju.

Tadomekari: Asi s takovými hráči nehraješ, tak ignoruješ jejich existenci. Na Povrchu jich je velká část.

Otázka do plénu: Proč se všechny změny musejí dělat kvůli creeperům? Možná je jich na serveru i většina i tak by ale neměla mít přímo přednost.

Ne spis je to tak, že slychavam historky o urcitych high lvlech na povrchu. A tak nemam dojem že by tam byla větsina tak jak pisete. Ale jako relevel bych povolil ale az hracum co ty postavy maj dlouho a hraji za ně jako např Aria(sry ale moc jinych mě nenapada, neboť povrch nehraju). Zkraceně bych to nedal jen tak někomu = že to nema smysl scriptovat atd a robit to globalně. Sami řikate je to rp svět, ne pvp. Sice CVC do rp patři taky ale neni nejnutnější relevly bych daval jen postavam co hraji rok a víc. 2 měsice jak tu někdo psal je strasně low. A jestli mate ty high lvly opravdu kvuli casovkam tak ten rok jste stěmi postavami uz hrali. A neni co řešit.

Reply with quote  

PostPosted: 12:07 16. Sep 2012 
Ďábel
 WWW  Profile

Já jsem většinu postav vyexpil formou časovek :), a třeba já si myslím, že by se mi ten relevel hodil. Z Vil bych udělal WM na korbel a jako druhou vyvolenou zbran bych vzal utěrku... (né tohle je vtip).
Ale opravdu mi přijde líto, že to je zakázané kvůli zneužívání.

Ještě bych navrhl, aby si relevel mohl udělat pouze ten, co má banánový rejstřík čistý.

▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬

Reply with quote  

PostPosted: 12:12 16. Sep 2012 
Nováček
 Profile

Jo cisty rejstřik by se mohl zavest taky. Kdyz uz relevely tak zlej sice nejsem podle mě staci vazne jen dlouha doba hrani aby ten relevl byl opravdu jen pro ty co si to zaslouzí a pro, ktere neni ta postava jen dalsi char jak tu někdo psal.

Reply with quote  

PostPosted: 12:13 16. Sep 2012 
Měšťan
 Profile

Molly23 wrote:
Já jsem většinu postav vyexpil formou časovek :), a třeba já si myslím, že by se mi ten relevel hodil. Z Vil bych udělal WM na korbel a jako druhou vyvolenou zbran bych vzal utěrku... (né tohle je vtip).
Ale opravdu mi přijde líto, že to je zakázané kvůli zneužívání.

Ještě bych navrhl, aby si relevel mohl udělat pouze ten, co má banánový rejstřík čistý.

To by byl skvělý nápad. Bez banánu = možnost na relevel.

Reply with quote  

PostPosted: 12:20 16. Sep 2012 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

Tadomekari: z hlavy mě napadá aspoň dalších 6 postav na časovkách, z toho 4 na lvlu 20+. Podíl creepovacích XP mají naprosto minimální. A to já nesleduju každého. Nicméně ty dva měsíce byly jen odhad, kdy je reálné se dostat na lvl 20 dobrým RPením s lidma. Dá se to zvednout samozřejmě na půlrok nebo rok hraní, to už není problém, je otázka, zda vůbec.
BTW: DM odměny se počítají jako creep expy podle všeho :D na to taky pozor :D
BTW2: ono to nakonec nezáleží na tom, na čem se MY shodneme, ale na tom, co Rejty schválí. ;)

Molly: Lidi se můžou polepšit. Tam bych posuzoval, za co byl BAN dán a pak bych teoreticky jeden přestupek promíjel. Někteří mají i neBANové prohřešky a přitom mnohem závažnější si myslím.

Reply with quote  

PostPosted: 13:11 16. Sep 2012 
Měšťan
 Profile

Nalkanar wrote:
Molly: Lidi se můžou polepšit. Tam bych posuzoval, za co byl BAN dán a pak bych teoreticky jeden přestupek promíjel. Někteří mají i neBANové prohřešky a přitom mnohem závažnější si myslím.

Tak nějaká tolerance tam může být a od tech prohřešků je tu DM. Ale byl bych dost nerad, pokud by tam bylo takovéto řízení, jestli to byl dostatečný banán a jestli byl dost žlutý na to, aby byl nebo nebyl relvl. To už by zase DM mělo jen plné ruce práce s posuzováním...

Reply with quote  

PostPosted: 13:35 16. Sep 2012 
Bůh
 Profile

Nalkanar wrote:
Tadomekari: z hlavy mě napadá aspoň dalších 6 postav na časovkách, z toho 4 na lvlu 20+. Podíl creepovacích XP mají naprosto minimální. A to já nesleduju každého. Nicméně ty dva měsíce byly jen odhad, kdy je reálné se dostat na lvl 20 dobrým RPením s lidma. Dá se to zvednout samozřejmě na půlrok nebo rok hraní, to už není problém, je otázka, zda vůbec.
BTW: DM odměny se počítají jako creep expy podle všeho :D na to taky pozor :D
BTW2: ono to nakonec nezáleží na tom, na čem se MY shodneme, ale na tom, co Rejty schválí. ;)

1. Je nesmysl vázat na relvl na rejstřík trestů...... to je jako podminovat nákup rohlíků objevením nového transuranu.
2. Už konečně vím, proč když jsem byl nahoře, tak ve chvíli zjištění přítomnosti GM naskočily všem (emoterům) emote jako o život. On to je vlastně creep....:D. Jsme všichni stejní:)

Reply with quote  

PostPosted: 13:38 16. Sep 2012 
Urozený
 Profile

Krysak wrote:
2. Už konečně vím, proč když jsem byl nahoře, tak ve chvíli zjištění přítomnosti GM naskočily všem (emoterům) emote jako o život. On to je vlastně creep....:D. Jsme všichni stejní:)

+1 :!: :)

Rodwen - divoká elfka, druidka

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 151 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]