|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Barbar321
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 13:26 03. Apr 2013 |
|
|
Bruciacullo wrote: Snižování XP samotářům je už ale omezování RP... Když jsem začínal na th tak jsem si založil hraničáře a jen jesem putoval thalií... Zajímalo by mě kde se zrodil tenhle trend samotář=špatné/žádné RP Můj názor to není. Jen jsem rozebíral možnosti, jakým způsobem zařídit výše zmíněný návrh a podpořit koncepci tj. aby se rozlišil RP hráč od pouhého "ďůlkonažidlivysediče" PS: taky mám rád bezcílné bloudění světem (a podtemnem)
_________________ je cosi shnilého ve státě dánském ...ale plíseň je dobrá pro penicilín z hodně léků však bolí hlava ...a tvoří se závislost Vhodný čas na odvykací kůru
člen ligy pro zákaz veškerých změn na thalii
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 13:31 03. Apr 2013 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Shaman88 wrote: Jo moje chyba, já to myslel jinak jako že většina těchto systémů je pro RP hráče jen záskok za práci DM. Pro RP hráče, pokud by měl při ruce DM tak nic z toho nepotřebuje. Ale to kdybys měl armádu DM, tak nepotřebuješ vůbec žádný systémy. Nakonec malý moduly určený na jednorázový akce s DM takhle fungujou. Všechno tam řeši DM. Od přidělování expů po hádanky.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Shaman88
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 13:42 03. Apr 2013 |
|
|
kucik wrote: Shaman88 wrote: Jo moje chyba, já to myslel jinak jako že většina těchto systémů je pro RP hráče jen záskok za práci DM. Pro RP hráče, pokud by měl při ruce DM tak nic z toho nepotřebuje. Ale to kdybys měl armádu DM, tak nepotřebuješ vůbec žádný systémy. Nakonec malý moduly určený na jednorázový akce s DM takhle fungujou. Všechno tam řeši DM. Od přidělování expů po hádanky. Však ano, ale na takových modulech by se hráč zaměřený na expení nebo craft nezabavil....
|
|
Top |
|
Barbar321
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 13:43 03. Apr 2013 |
|
|
Shaman88 wrote: kucik wrote: Shaman88 wrote: Jo moje chyba, já to myslel jinak jako že většina těchto systémů je pro RP hráče jen záskok za práci DM. Pro RP hráče, pokud by měl při ruce DM tak nic z toho nepotřebuje. Ale to kdybys měl armádu DM, tak nepotřebuješ vůbec žádný systémy. Nakonec malý moduly určený na jednorázový akce s DM takhle fungujou. Všechno tam řeši DM. Od přidělování expů po hádanky. Však ano, ale na takových modulech by se hráč zaměřený na expení nebo craft nezabavil.... ...ale vrátíme se k systému DrD 
_________________ je cosi shnilého ve státě dánském ...ale plíseň je dobrá pro penicilín z hodně léků však bolí hlava ...a tvoří se závislost Vhodný čas na odvykací kůru
|
|
Top |
|
karolina
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 13:56 03. Apr 2013 |
|
Joined: 13:01 26. Mar 2012 Posts: 4644 Location: Teplice/Praha
|
Bruciacullo wrote: Snižování XP samotářům je už ale omezování RP... Když jsem začínal na th tak jsem si založil hraničáře a jen jesem putoval thalií... Zajímalo by mě kde se zrodil tenhle trend samotář=špatné/žádné RP Jo taky mi to přijde kravina, to že jsem někde sama neznamená, že nehraju. Rori si běžně povídá s npc třeba v Nordovce i když jí nereagujou. A od Barbara mě tenhle názor trochu překvapuje, když 90% času tráví sám v dílnách.
_________________ Na vyžádání.
|
|
Top |
|
Barbar321
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 14:06 03. Apr 2013 |
|
|
karolina wrote: A od Barbara mě tenhle názor trochu překvapuje, když 90% času tráví sám v dílnách. Taky jsem neříkal přímo svůj názor. Opět to byla jen reakce (možnost), jak provést výše předkládané návrhy. Jinak je pravda, že Amanda je časovkářka (samotářka), u které bych si směle tipoval na to, že 3/4 expů bude mít z časovek. Takže bych na tento systém u ní doplatil (ale neznamená to tím zároveň, že bych byl nějak zásadně proti němu). Opět se tak vracím k tomu, že bych doporučoval nejprve ujasnit si, k čemu má Thalie směřovat a pak až teprve hledat způsoby, jak to zařídit. tj. zvolit hlavní styl hry, který bude serverem podporován a ostatní styly hry budou (chtě nechtě) doplácet tím víc, čím vzdálenější budou od stylu zvoleného.
|
|
Top |
|
Amber
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 14:08 03. Apr 2013 |
|
|
karolina wrote: Bruciacullo wrote: Snižování XP samotářům je už ale omezování RP... Když jsem začínal na th tak jsem si založil hraničáře a jen jesem putoval thalií... Zajímalo by mě kde se zrodil tenhle trend samotář=špatné/žádné RP Jo taky mi to přijde kravina, to že jsem někde sama neznamená, že nehraju. Rori si běžně povídá s npc třeba v Nordovce i když jí nereagujou. A od Barbara mě tenhle názor trochu překvapuje, když 90% času tráví sám v dílnách. Taky si ráda za postavu povídám s NPCčky. 
_________________ Lareth Belle - rudovlasá bardka a špionka. Sirya Walda - culíkaté elfítko. Yasstra - stvoření noci. Jeduha Fištrón - nejroztržitější geniální gnómský vynálezce a krotitel oslů.
Bylo tu hezky, vděčím Thalii za spoustu zábavy a skvělé hry, ale je čas jít dál. Nastal čas pověsit grammarbičík na háček. Děkuju a mějte se fajně...
|
|
Top |
|
Molly23
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 14:14 03. Apr 2013 |
|
Joined: 16:55 18. Sep 2009 Posts: 5217 Location: Bad Reichenhall
|
Já bych se na xpčka vykašlal a nechal je tak jak jsou. Pokud bude tým chtít se více přiklonit k RP hráčům, měl by se zaobírat otázkou co takové hráče motivuje. Podle mě to jsou reakce světa na jeho postavu, různé blbůstky jako knihy atd jak zmínil Kucik a RPní s jiným hráči. A podle toho by se taky měla nastavit hratelnost (obtížnost) světa tak, aby to hráče motivovalo to hrát a nevykašlat se na to po nějaké době.
PS: Obtížností světa nemyslím potvory v dungách.
_________________ ▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬ Molly23 alias Mišák
▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬
Last edited by Molly23 on 14:15 03. Apr 2013, edited 1 time in total.
|
|
Top |
|
xxxMajkyxxx
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 14:15 03. Apr 2013 |
|
 |
Urozený |
|
|
Konečně někdo kdo neodporuje a tváří se chápavě - co holky? 
_________________ WIPED MAYBIES AND MY NEW BABIES Milovaný sympoš Eritai se možná ve hře ukáže! Rodwen - divoká elfka, druidka
|
|
Top |
|
Barbar321
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 14:16 03. Apr 2013 |
|
|
karolina wrote: Jo taky mi to přijde kravina, to že jsem někde sama neznamená, že nehraju. V tom je právě zakopaný ten pes. Co jeden označuje za hru, druhý bere jen jako nějaképlácání mimo RP. Řekl bych, že je to opravdu dost subjektivní názor. Třeba když jsem s postavičkou na pruzkumech a ubíjím čas neúčelným pobíháním v terénu, sem tam zlikviduju/oběhnu/podráždím nějaké NPC, tu si utrhnu kytičku, támhle vydoluju jed z pavouka nebo useknu kus větve. Mě to baví, hraju tak. Když bych ale udělal anketu, myslím, že dost velká část hráčů by to označilo za neRP hru. Možná bude problém v tom, že ne každý uznává pod pojmem "roleplay" to, že není důležité co postava přímo dělá, ale nějaké to vžití do pocitů postavy a to co dělá dělat tak, aby to odpovídalo i "realitě".
|
|
Top |
|
xxxMajkyxxx
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 14:22 03. Apr 2013 |
|
 |
Urozený |
|
|
Určitě bych i zavedl drobné questy za odměnu, které by zadávala NPC. U jednoho NPC by se pak dala dělat různá zásoba questů a mohlo by je rozdávat podle pohlaví a vlastností postavy aby to nebylo fádní, pro každou postavu stejné.
EDIT: a podle rasy
_________________ WIPED MAYBIES AND MY NEW BABIES Milovaný sympoš Eritai se možná ve hře ukáže! Rodwen - divoká elfka, druidka
|
|
Top |
|
KaTo
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 14:28 03. Apr 2013 |
|
Joined: 15:24 23. Jun 2007 Posts: 6754 Location: Severní okraj Středozemě
|
Barbar321 wrote: Možná bude problém v tom, že ne každý uznává pod pojmem "roleplay" to, že není důležité co postava přímo dělá, ale nějaké to vžití do pocitů postavy a to co dělá dělat tak, aby to odpovídalo i "realitě". ...a to by mě zajímalo, co v duchu této myšlnky, dělají v reálu hráči pernamentně nalitých trpaslíků, zda jsou taky nakalení (mám dva případy, kdy vím, že hráči opilých postav, jsou sťatí i v reálu (zdravím Ojtu a Absíka  ). Což otevírá otázku - co asi dělá Rof, když hraje Arii  ! 
_________________ Síla tě osvobodí! - Sithský kodex, 12.12.2011 (TOR-preorder) Bylo to peklo! - Error 37, Error 3005, Error 3007, 15.5.2012 (Diablo3) Až s vámi skončím, nebudete věřit vlastní mysli! - Mesmer, 28.8.2012 (GW2) Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ) Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 14:29 03. Apr 2013 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
xxxMajkyxxx wrote: Určitě bych i zavedl drobné questy za odměnu, které by zadávala NPC. U jednoho NPC by se pak dala dělat různá zásoba questů a mohlo by je rozdávat podle pohlaví a vlastností postavy aby to nebylo fádní, pro každou postavu stejné.
EDIT: a podle rasy Určitě. Nějaký jsou už vymyšlený, ale klidně dávej návrhy na miniquesty. @KaTo: A ty snad hraješ a píšeš na forum střízlivej?
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Barbar321
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 14:35 03. Apr 2013 |
|
|
KaTo wrote: ... ...což bylo myšleno obráceně. Ne, aby hráč dělal to, co postava, ale aby hráčova postava dělala to, co odpovídá řekněme normálu, který by se od dané postavy/povolání/rasy očekávalo 
|
|
Top |
|
Nalkanar
|
Post subject: Re: Zamyšlení nad NWN a Thalií Posted: 14:39 03. Apr 2013 |
|
Joined: 14:21 13. Feb 2010 Posts: 9274 Location: Brno/"Znojmo"
|
Pročetl jsem strany 3 a 4 konečně: Expení - však na TH jde relativně rychle dojít na cca 25-30 rozmezí. Prostě vycreepit. Zbytek se sice dá creepit taky, ale mám pocit, že to vychází skoro nastejno jako časovky. Nepříjde mi, že by na TH existovali nějaké zásadní rozdíly mezi postavami, aby to bránilo jejich spolupráci. Pokud hrajete RP, tak si cestu najdete bez ohledu na lvly. Aulus a systém reputace - to se probíralo jinde a příjde mi to jako ptákovina. Když zopakuju jednoduše argumenty - systém lze možno nějak vyfarmit a obelhat, IG reputace funguje přirozeně i bez systému, stačí být aktivní. Expení jen na časovkách a hráči nadávající na EQ? O tom nevím, nadávají leda tak creepeři, kteří IMHO nemají na EQ co dělat (a to jsem na EQ nebyl žádný čistoRP hráč, ale teď tam jsou takoví hráči, co kvalitně patří leda tak ... no radši nic  ). Shaman opět mimo s chápání RP a systémů. Kucik má recht, většina systémů je asi využívána spíše RPery než "tím okrajem". Omezení sólo XPení je blbost, idea opravdu dobře zahrané samotářské postavy, která se nejvýše jednou za čas projeví ve společnosti kvůli nějaké akci, je myslím pořád naprosto geniální. Pevné questy? WoWko FTW! 
_________________ .
|
|
Top |
|