Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 23:18 27. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 986 posts ]  Go to page Previous  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 66  Next

Tak koho teraz?
Kníža Kadel Schwarzenberg 52%  52%  [ 34 ]
Miloš 25%  25%  [ 16 ]
Ani jeden 12%  12%  [ 8 ]
Klikity klikity! 11%  11%  [ 7 ]
Total votes : 65
Author Message
 Post subject: Re: Volby
PostPosted: 16:37 19. Jan 2013 
Obyvatel
 Profile

Ale Braenn, copak ty nevidíš tu příležitost zavedení nových pořádků? Aulus vyhraje volby, ty budeš tou dobou úřednicí na ministerstvu stočného a já budu vlastnit nějakou čističku. On bude spokojený, že lid má vodu za 10 Kč placenou z daní (lidu, ale jiného), ty budeš daně přerozdělovat jako řádný hospodář a já si z nich postavím nějakou hezkou vilu.

PostPosted: 16:41 19. Jan 2013 
Ďábel
 ICQ  Profile

A lid rozhodne, kdo je mafián a kdo není. A kdo jím bude, ten bude viset na kandelábru, ve jménu spravedlnosti, sociálních jistot, a demokracie!
(Aneb, jistě to demokratické bude, když si to bude přát 70% lidu...)

PostPosted: 17:01 19. Jan 2013 
Ďábel
 Profile

Aulus wrote:

Nemůžu jinak, než říct, že jste zaslepení. Jinak si totiž nedokážu vysvětlit, proč tyhle věci nevidíte nebo nechcete vidět.

To, že s tebou někdo nesouhlasí neznamená, že je blbej, nebo zaslepenej. Má na věc jiný názor a sebevětším opakováním identických (pseudo)argumentů ho nezměníš. Když chceš vidět spiknutí, budeš vidět spiknutí. Když budeš postupovat kriticky, budeš k jakýmukoli výroku hledat důkazy.

Aulus wrote:
Jak si po těch letech špinavé politiky, která se u nás vede, můžete myslet, že je vše ok a mělo by to tak zůstat.

Tady někdo psal, že je všechno OK? Já psal celkem jasně, že to nefunguje. To ale neznamená, že cokoli jinýho je automaticky lepší.

Aulus wrote:
Tím bych asi skončil, už se mi o tom s vámi nechce dál diskutovat (nic proti vám osobně, ale co se týče politiky, tak to asi vážně nemá smysl), protože to začíná být zjevně ztráta času.
Mrzí mě to, ale úplně tě chápu.

Aulus wrote:
Kdykoli s něčím přijdu, je to označeno za nemožné, naivní, atd.
Kdo přijde s tezí, musí si ji být schopen obhájit. Když ji neobhájí, upadne teze v zapomnění. Tak je to jednoduchý.

Aulus wrote:
Vždycky je jednodušší najít odpověď proč něco nezkusit, než proč něco zkusit.

Jistě. Protože lék by neměl zabít pacienta. Dát mu něco a čekat, jestli umře není dobrá metoda.

Aulus wrote:
Ale jsem přesvědčený o tom, že pokud se v budoucnu nic razantního nezmění, dáte mi nakonec zapravdu. A nebo možná taky ne a vinu za situaci hodíte na nějakou obecnou neurčitou neměnitelnou věc a pojede se dál ve stejném trendu.
Je mi z vašich postojů smutno. Nepřeji vám to, ale jednou z nich bude možná smutno i vám.

Očividně si doteď nepochopil, že třeba já vřele přijmu jakýkoli rozumný nápad, co se se stávající situací dá dělat. Svůj nápad osobní zodpovědnosti a integrity sem nastínil a snažím se ho držet v osobním životě. A nedělá mi problém dát se do diskuse na jeho obhajobu. Ale navrhnout řešení, nedokázat je obhájit a pak si zoufat nad svou nepochopeností není cesta. Máš nějakej nápad a lidi k němu maj výhrady. S těma se musíš nějak vypořádat. Buď přineseš nový argumenty, nebo upravíš nápad. A nebo hodíš flintu do žita a budeš jen vzdychat, jak je tvůj nápad geniální a jak jsou všichni okolo tebe blbí, že to nevidí.

Opravdu to není nic osobního. Že tvůj nápad neberu neznamená, že proti tobě snad něco mám. Proti tvému nápadu ano. Argumenty :D

Last edited by kokosak on 17:03 19. Jan 2013, edited 1 time in total.

PostPosted: 17:02 19. Jan 2013 
Ďábel
 WWW  ICQ  Profile

Když vás tak poslouchám, začínám cítit šanci být prezidentem!
Z fleku urazím na koho mi ukáže můj loutkovodič a když na to přijde i tu becherovku zkousnu, Mno a abych zapadl do profilu, mumlat umím taky, nějaký ten modrokrevný předek by se v rodokmenu taky našel! :mrgreen: Samozřejmně bude třeba přehodnotit Bílou horu, abych dostal svý léna zpátky, ale kua, horujeme tu pro spravedlnost a odstranění všech křivd, no ne?

Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ)
Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín

PostPosted: 17:42 19. Jan 2013 
Urozený
 Profile

Vzpomněla jsem si při té diskusi na Karla Havlíčka Borovského, některé verše jsou tak prudce aktuální, jakoby je napsal dneska. Jen namátkou:

„Jedna nepravda ze sebe rodí tisíce jiných a jedna libovůle zruší na tisíce pravd.“
Karel Havlíček Borovský

„Tak to chodí na tom světě
každou chvíli jinák,
dneska ctí tě za svatého,
zítra budeš sviňák.“
Karel Havlíček Borovský

Každý je demokrat, když jde o někoho vyššího, než on jest, a každý je aristokrat vedle nižšího. Ta pravá demokracie však neleží v tom, abychom se rovnali vyšším, což lehké jest, nýbrž abychom se nevypínali nad nižší, než jsme sami; každý musí začít s demokracií sám u sebe a pak to půjde.“
Karel Havlíček Borovský

PostPosted: 18:44 19. Jan 2013 
Ďábel
 ICQ  Profile

Jo, a kdybyste si mysleli, kdovíjakej že je Karel podvodník a korupčník a kdo ví jak že tý naší republice škodí... tak byste se měli podívat na tenhle článek:

http://zpravy.e15.cz/byznys/finance-a-b ... n=copylink

PostPosted: 18:59 19. Jan 2013 
Bůh
 Profile

J.F.Payne wrote:
Jo, a kdybyste si mysleli, kdovíjakej že je Karel podvodník a korupčník a kdo ví jak že tý naší republice škodí... tak byste se měli podívat na tenhle článek:

http://zpravy.e15.cz/byznys/finance-a-b ... n=copylink

Na to si vzpomínám, z toho se pořádně zvedal žaludek.

Deirdra Monteil - čarodějka z Karathy

Incoherent fire dissipates all contingency.

ZANEPRÁZDNĚN

PostPosted: 19:12 19. Jan 2013 
Ďábel
 Profile

Ono je toho víc: http://zpravy.idnes.cz/video-jan-urban- ... _domaci_jw

Jak ten Homo Čechicus snadno mění sraní na hlavu za lehké ušpinění, které snad ani za řeč nestojí.

PostPosted: 22:09 19. Jan 2013 
Bůh
 ICQ  Profile

drake127 wrote:
Ale Braenn, copak ty nevidíš tu příležitost zavedení nových pořádků? Aulus vyhraje volby, ty budeš tou dobou úřednicí na ministerstvu stočného a já budu vlastnit nějakou čističku. On bude spokojený, že lid má vodu za 10 Kč placenou z daní (lidu, ale jiného), ty budeš daně přerozdělovat jako řádný hospodář a já si z nich postavím nějakou hezkou vilu.

Nevidím příležitost, nebo ne tu, co píšeš. V okamžiku, kdy by se dostal k moci ideální režim, který tu Aulus prezentuje, tak v tom okamžiku se budeme se společně vyklánět od tebe z domu a zkoušet, z kterého okna v zaměřovači lépe uvidíme hlavního aktéra. Problém demokracie se v tomto ukazuje velmi dobře - jedna kulka nestačí.

(Ano, tohle je také nadsázka) :twisted:

PostPosted: 23:34 19. Jan 2013 
Obyvatel
 Profile

Aule, pokud chceš přesvědčit okolí o svých názorech, obvykle si nevystačíš s tvrzením, že ti to připadne správné.

Přijdeš-li s nějakou teorií, což je zjednodušeně soubor nějakých tvrzení, měl bys být schopen udělat jednu z dvou věcí:
1) Tato tvrzení dokázat (což může být jednoduché až nemožné), díky čemuž si může každý kdykoliv ověřit jejich platnost. To funguje hlavně v matematice, kde máš nějaké základní pravdy, z nichž odvozuješ vše ostatní. Z tvrzení se tak stává věta, která je platná a nezpochybnitelná (protože je dokazatelná pomocí jiných vět, které jsou samy o sobě dokazatelné bez kruhové závislosti).

2) Dokázat, že tvrzení je ve shodě s pozorováním (tedy, že tvrzení je schopné jevy simulovat a předvídat). Užívá se zase ve fyzice, kde neznáme ty základní pravdy. Také to ovšem znamená, že teorie zůstane teorií (teorie relativity) a může být překonána bez ohledu na to, že může spolehlivě fungovat stovky let (Newtonova fyzika).

Nejsi-li schopen učinit ani jedno, potom můžeš sbírat jen politické body, že si chceš svoje nápady vyzkoušet, ale i tak o tom musíš ty lidi nějak přesvědčit, proč že si z nich chceš udělat pokusné králíky.

Kapitalismus vychází z toho, že lidé jsou sobečtí, snaží se maximalizovat zisky a starají se pouze o to, co je jejich a co je stálo nějaké úsilí. To není univerzálně platné tvrzení (existují lidé, kteří se starají víc o své bližní než o sebe), nicméně se ukazuje, že společnost prosperuje lépe, když této negativní lidské vlastnosti využiješ a ekonomiku podle toho nastavíš.

Když někomu dáš spravovat cizí (státní) podnik a nedáš mu žádnou osobní odměnu podle jeho výsledků, tak na to bude dlabat, protože to není jeho (kdo si tisknete v práci svoje věci, nevypínáte počítače, necháváte topení/klimatizaci a u toho větráte, kradete tužky, ...). Jsou výjimky (snad mě nikdo nechytí za slovo, ale nechápu, jak to, že Budvar ještě nikdo nevytuneloval a navíc se dá subjektivně i pít), ale z vyjímek nelze vycházet při formulaci nějaké ekonomické teorie.

Shrnutí příspěvku: Lidi se statisticky chovají jako zvířata, využijme toho pro dobro celého lidstva.

PostPosted: 01:26 20. Jan 2013 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

FUJTAJBL, by the way. Toho si nevšímejte - ještě jsem si tu po prvním kole nestihl tady pořádně odplivnout, jak hnusné, blátivé a nenávistné jsou ty úroky od Zemana a jeho klaky a Klause a jeho klanu (rodinného) proti Schwarzenbergovi
---
A tak k tomu a obecné mravnosti ve společnosti (Aule) krátce a přesně: http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/m ... emid=18811

Nutno podotknout, že to napsal autor ještě před tím, než mu Zeman začal nadávat do "Sudeťáků" a Slovenka Lidye Klausová sdělila, že teda určitě nesnese, aby její nástupnice mluvila jen německy. A předtím, než Klaus mladší nezačal tahat náckovskou minulost dávno mrtvého otce jeho manželky - protože si všichni vybíráme svoje rodiče, jak on jistě moc dobře ví, že. A navrch jsem se včera masochisticky podíval na Parlamentní listy, které naprosto nepokrytě vychvalovaly, jak Schwarzenberga, cizáka jednoho, rozmetl Zeman na kopytech a ukázal mu, kdo je tu pravý Čech, a šel jsem se psem, abych se nepozvracel. Doslova.

Částečně mimo thalijský provoz, ovšem v psaní neustávající: http://kibucim.blogspot.cz/

PostPosted: 01:43 20. Jan 2013 
Ďábel
 ICQ  Profile

Můj názor na ty Zemanovy výroky je pro zájemce zde: http://pohledzvenku.cz/nazory/zemanova-falesna-nota

PostPosted: 02:53 20. Jan 2013 
Ďábel
 WWW  ICQ  Profile

Joo...to máte z toho, že máme demokracii, kdy JEDEN člověk = JEDEN hlas. Heinlein tuhle demokracii (ve svých knížkách) aspoň ořezal na ty, kteří prošli "vojenskou službou". Kdo nesloužil u paladinů, eh, v pěchotě, neměl nárok hlasovat :lol: :twisted: . Osobně si myslím, že by "vážený" průměr hlasu jednotlivých voličů měl být podmíněn ještě i jinými parametry, ale to by mě euro(hujerští) pravdoláskomilové hnali :twisted: :lol: :lol: .

Btw - Zeman zacílil na masy a nic ho nezastaví. Karel mu (nechtěně a nevědomky) nahrál a dění následující mi připomíná písničku od Spirituálu: "...teď přichází tvá chvíle, teď nahrává ti čas, tvůj sok poslušně neuhnul - a ty mu zlámeš vaz!"

Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ)
Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín

PostPosted: 13:53 20. Jan 2013 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Aule, jak uz bylo receno, tvoje idealy jsou vznesene a bylo by krasne, kdyby to tak fungovalo.
Jenze ty uvazujes v intencich osviceneho naroda.
Ve svych teoriich uvazujes o cloveku takovem, jakeho by sis pral mit. Bohuzel lide takovi nejsou.
Mam ve svem blizkem okoli cloveka, ktery mi obcas vypravi veci, ze kterych je mi fakt smutno.
Treba ze nekde jel autem a chlapek v bavoraku (nebo v cem) mu udelal mysku. Potkal ho sotva o dva kilometry dal s otevrenyma dverma do silnice. Mohl si vybrat, bude se mu vyhne, nebo mu urazi dvere. A protoze lide jsou, jaci jsou, urazil mu autem dvere. Policajti, kteri to videli to zhodnotili jako ohrozeni bezpecnosti provozu clovekem v BMW, takze jeste k tomu dostal flastr.
Takovych historek mam vic.
A ted si predstav, ze takovych lidi je vespolecnosti vetsina. Zavist, bezohlednost a msta. Zapremyslej schvalne o svem okoli a vsadil bych se, ze bys nasel vic lidi, kteri by se chovali stejne.

Dokud nebude lepsi spolecnost, dokud se k sobe lide nebudou chovat ohleduplne, do te doby to zadny politicky system nezachrani.
Jak uz rikal kokosak. Chovej se a jednej tak, jak si prejes, aby se chovali vsichni. Tim se ridim ja.

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

PostPosted: 14:05 20. Jan 2013 
Bůh
 Profile

kucik wrote:
Treba ze nekde jel autem a chlapek v bavoraku (nebo v cem) mu udelal mysku. Potkal ho sotva o dva kilometry dal s otevrenyma dverma do silnice. Mohl si vybrat, bude se mu vyhne, nebo mu urazi dvere. A protoze lide jsou, jaci jsou, urazil mu autem dvere. Policajti, kteri to videli to zhodnotili jako ohrozeni bezpecnosti provozu clovekem v BMW, takze jeste k tomu dostal flastr.
Takovych historek mam vic.

Tak já se taky přidám
Přes léto doma jezdím na fénu. A von je to fakt malej fén, takže průměrně z něj dostanu max. 60 km/h. No a tak si to jezdím zhruba tou šedesátkou po městě a VELKÁ většina lidí má potřebu mě přejdet, i když už jedu víc než 50.
Takže se mi často stává, že mě někdo předjede jen proto, aby mě asi za 2s vybrzdil, protože potřebuje odbočit na křižovatce - to mi fakt hlava nebere. Aby mě na krátkém úseku natěsno předjel, musí tam dát 70 aspoň a pak to zadupne aby odbočil a já mu málem vletím do kufru. Nejlepší na tom, je, že se to děje u sídliště - takže ty lidi nespěchají někam, ale prostě jen odbočí a zaparkujou. To bys fakt vzal desetikorunu, věř mi. (Nikdy jsem to neudělal a neudělám, ale ta chuť v prvních vteřinách po tom, co tě někdo takhle vyprasí je fakt silná).
Nicméně už to v daném místě vždy čekám a nevzrušuju se tolik po těch letech :lol: srandovní na dané věci mi přijde jen to, že ženský jezdí daleko bezohledněji než chlapi. Je to moje subjektivní pozorování cca 8 let co řídím z toho 6 na fénu.
Když jedu autem a jedu 50 tak mě nepředjíždí nikdo a to že mě na té křižovatce někdo vybrzdil se stalo tak 2x. Když jedu šedesátkou na fénu, tak je to co chvila...

Tím chci říct, že bych toho chlápka co urazil dveře chápal kdyby to udělal v prvním návalu zlosti - protože to fakt nasere, že tě někdo málem zmrzačí jen proto, že spěchá domů na kafe.

horlivý bojovník za krásu a estetično
ʇoıpı ɐ ʇuɐɹoubı ýuןsʎɯoɹoɥɔ ýusnʞʌǝu

Balík kompletní bardské hudby - funkční a správný ke stažení

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 986 posts ]  Go to page Previous  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 66  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]