|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
kucik
|
Post subject: Re: Kouzelne vaky na snizeni vahy Posted: 11:48 21. Feb 2008 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Takze. Jak uz nazev vlakna napovida, jedna se o magicke bathoy se snizenim vahy. Ostatni "batohy" jako napriklad sperkovnice apod. podle me budou. Magicke batohy proste jsou "ochcavkou" pro postavy, ktere si nechtely dat body do sily, protoze ji v boji nepotrebuji a misto toho si namaxovaly obratnost, inteligenci, ci neco jineho. Jsou veci, ktere podporuji ruznorodou skladbu party. Typicky je pekne, kdyz ma parta sebou nekoho silneho, pokud planuje neco tezkeho odnest. Magicke batohy to do jiste miry eliminuji a podporuji solujici prskavky. Jsou ruzne okolnosti, ktere vyzaduji, aby byla v parte postava zamerena odpovidajicim smerem a magicke batohy toto pro jednu abilitu castecne stiraji. Je to to same, jako by se ve hre objevil predmet "hadankolam" a ve chvili, kdy tupej ork narazi na problem resitelny pouze rozumem, proste pouzil tento predmet (a je jedno za kolik ho koupi) -> problem vyresen a zadnou inteligentni postavu s sebou nepotrebuje.
Jednoduse je to stirani rozdilu mezi ruznymi typy postav a zvyhodnovani postav s malou silou je to pro to, protoze jednoduse prestane byt dulezite, jakou silu postava ma.
@Darien A kde prosim mas napsane, ze je to 150 kusu malin? Ono to je totiz spis 150 hromadek malin. Nebo ti snad nebylo divne, ze te zasyti par kousku? A promin ale nasbirat na jeden zatah 150malin, 150 boruvek a 150 orisku je imho docela slusnej harvesterskej vykon a pokud hrace stale netrkne, ze by to mozna mohl mirnit, nezbyva, nez to nejak uchylne omezovat.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Zyga
|
Post subject: Re: Kouzelne vaky na snizeni vahy Posted: 11:54 21. Feb 2008 |
|
|
Jak to tu tak ctu tak koukam ze tu docela dost lidi prohlasuje na Eq je to a to blablabla  , nektery ty lidi jak se mi zda zaroven i brecej jak tu neni moc itemu , ze sou jenom +1 anevim co este. To si asi moc nepamatujete jak to je na Eq, tam +2 vec taky nepotkas, je tam sice mozna vo neco vic RP veci, ale celkova rozmanitost je tady o dost lepsi. Tak tu kurva nebrecte ze nekde neco je a tady ne! (todle tak nejak zasahuje dve temata). Batohy do kterejch se da dat jenom nejakej typ predmetu jako ty sperkovnice a pouzdra na svitky je skvelej napad 2Jachym: ten tvuj platenej pytlik, zkousels tam nekdy ty drahokamy dat? me se zda ze neee 
_________________ Crasz´ar - sermir rodu N´Abarn
|
|
Top |
|
Darien
|
Post subject: Re: Kouzelne vaky na snizeni vahy Posted: 12:03 21. Feb 2008 |
|
|
Kucík - nesouhlasím s tebou, protože tvou uváděný problém s hádankami je věc v podstatě vyjímečná. Zatímco, zejména při neexistenci craftu, všichni sbírají a stahují. A už jsem tu jednou popsal, proč to není "vychcaná podpora" slabých postav. Protože opakuji - mohou to mít všechny postavy a když si na sebe warrior navlíkne zbroj co váží 40 - 50 kamenů, štít za 15, meč za 10 nebo kolik a helmu - tak kolik mu asi zbyde na tahání věcí?
Jestli z jednoho keříku natrhám 23 hromádek malin, tak to je super keř. To bychom se mohli bavit donekonečna, co je v téhle hře "jakoby in real" a co je prostě ve stylu fantasy nebo prosté náhražky.
Jinak já neříkám 150 + 150 + 150. Ani na jeden zátah. Já říkám, že mi stačí mít natrháno nějakých 200 ks všeho celkem a k tomu stažený dvě kůže a můžu se jít klouzat, a to, jak říkám, mám sílu 10. Ale to je příklad a nejde o mne. Já se tu totiž celou dobu bavím o principu omezování a nastavování, já tenhle topic nezakládal. Mám prostě pocit, že to jako DM team škrtíte kapku moc, ale to je jen můj svobodný názor.
Vy máte feedback rádi, nebo se mýlím? Máte právo si to tu udělat jaký chcete, já jen za sebe říkám, že jsem ještě v žádné hře nezažil tak krutá omezení, jako jsou tady, ale taky jsem nebyl všude, to je fakt:)
AD ZYGA - jsem trochu alergický na slovo brečet, nejsem malý fracek, abych někde brečel, tady se prostě vede diskuse nad hrou, nad kterou třeba já trávím docela dost hodin týdně, a je mysllím jenom dobře, když si v takových diskusích hráči i DM vyjasňují své představy a to, co od hry obě strany očekávají.
Last edited by Darien on 12:06 21. Feb 2008, edited 1 time in total.
|
|
Top |
|
Teesha
|
Post subject: Re: Kouzelne vaky na snizeni vahy Posted: 12:04 21. Feb 2008 |
|
|
docela souhlasím s Kucíkem.... Darien...ty jsi mi pěknej druid, ochránce přírody, když pleníš plody lesů, luk a hájů. To mi přijde, že orvat všechno až na kořínky (150x moc) asi není dost košér...pokud to tedy není pro potřebu přežití..ale přijde mi to spíš na prodej  ))
_________________ Zabijte je všechny, Xi´An už si je dole přebere!
Cress del Ssivah N´Abarn
Sibaris de Cifris
Merlin
|
|
Top |
|
Zyga
|
Post subject: Re: Kouzelne vaky na snizeni vahy Posted: 12:08 21. Feb 2008 |
|
|
Darien wrote: AD ZYGA ... Me to tak proste prijde, a nevim jak to jinak rict
_________________ Crasz´ar - sermir rodu N´Abarn
|
|
Top |
|
Darien
|
Post subject: Re: Kouzelne vaky na snizeni vahy Posted: 12:10 21. Feb 2008 |
|
|
Teesha wrote: docela souhlasím s Kucíkem.... Darien...ty jsi mi pěknej druid, ochránce přírody, když pleníš plody lesů, luk a hájů. To mi přijde, že orvat všechno až na kořínky (150x moc) asi není dost košér...pokud to tedy není pro potřebu přežití..ale přijde mi to spíš na prodej  )) Ježíšmarjá, dal jsem nějakej časovej údaj? A samozřejmě, že je to na prodej. Já totiž jsem ten cvaklej hráč, co si postavu rád vylepšuje. Nemusím mít powerbuild, ale asi jsem nemocnej a hloupej a nechápu princip RPG, ale krom příběhů a hraní postavy si taky rád ušetřím tu na prsten moudrosti, tu na něco jinýho. Ono stát v Shardonském hájku a romlouvat s NPC není až zase tak zábavný několik hodin v kuse. Vy jste tam v POdtemnu nacpaný na ejdnom místě a máte party na výpravy 10 lidí. Minule jste mne omylem nabídli partu, jsem to viděl. Zatímco na tomhle světě jsou všichni rozházený, 10 lidí na povrchu se těžko scukne a tak se moc omlouvám, že si krátím čas tím, že něco trhám nebo lovím. Vy si můžete v podtemnu gratulovat. Máte uzavřenou komunitu, hierarchii.... nahoře v Ivory je každej den jiná nová postava a některé staré netuším, kam zmizely.
Top |
|
photter
|
Post subject: Re: Kouzelne vaky na snizeni vahy Posted: 12:15 21. Feb 2008 |
|
|
_________________ Usstan rin'ov ragar z'lonzic draeval shar'tleg ussta velve wun l'harventh
|
|
Top |
|
Teesha
|
Post subject: Re: Kouzelne vaky na snizeni vahy Posted: 12:16 21. Feb 2008 |
|
|
Darien wrote:
nic ti nebrání se přidat...pochopíš, že bez party se v Podtemnu nikam nedostaneš a co se týče, že máme nějakou komunitu...vždyt ti nic nebrání si taky nějakou založit, intrikovat, hrát si.... ta moje poznámka byla především na záplavu tvých příspěvků týkajících se " opravdu opravdového druida" a s ním mi nějak něštymuje plenění lesů a harvestění...ale to je jedno, pro mě za mě, at si každý hraje co chce...a pokud si náhodou ve dvou topicích popírá své původní tvrzení..i to je jeho věc ale nechme toho, tenhle topic je o něčem jiném btw. vše jsou to jen mé názory a ty se nemusí schodovat s názory většiny, menžiny, jednotlivce
Cress del Ssivah N´Abarn
Sibaris de Cifris
Merlin
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Kouzelne vaky na snizeni vahy Posted: 12:21 21. Feb 2008 |
|
|
Darien wrote: Jinak já neříkám 150 + 150 + 150. Ani na jeden zátah. Já říkám, že mi stačí mít natrháno nějakých 200 ks všeho celkem a k tomu stažený dvě kůže a můžu se jít klouzat, a to, jak říkám, mám sílu 10. Ano, prave pro tenhle pripad povazuji neexistenci techto vaku za klad. Na 200 kusu jsi imho musel ocesat fakt vsechno cos nasel a petilibrove kuze udelaji take dost. Na jednu otocku k obchodnikovi a zpet mi to prijde hodne. A ze mame v podtemnu komunitu? Je docela zarazejici, ze v podtemnu, kde jsou ty podminky jeste tvrdsi, nez nahore, hraci stale pribyvaji a na povrchu - jak rikas- nejsou. Vazne si myslis, ze bude problem v omezujicich systemech?
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Darien
|
Post subject: Re: Kouzelne vaky na snizeni vahy Posted: 12:40 21. Feb 2008 |
|
|
kucik wrote: Darien wrote: Jinak já neříkám 150 + 150 + 150. Ani na jeden zátah. Já říkám, že mi stačí mít natrháno nějakých 200 ks všeho celkem a k tomu stažený dvě kůže a můžu se jít klouzat, a to, jak říkám, mám sílu 10. Ano, prave pro tenhle pripad povazuji neexistenci techto vaku za klad. Na 200 kusu jsi imho musel ocesat fakt vsechno cos nasel a petilibrove kuze udelaji take dost. Na jednu otocku k obchodnikovi a zpet mi to prijde hodne. A ze mame v podtemnu komunitu? Je docela zarazejici, ze v podtemnu, kde jsou ty podminky jeste tvrdsi, nez nahore, hraci stale pribyvaji a na povrchu - jak rikas- nejsou. Vazne si myslis, ze bude problem v omezujicich systemech? Kucíku, ty jsi snad četl Goebelsovy paměti, protože takovou školu manipulace a vytrhávání ze souvislostí aby pohledal:))) Gratuluju:) Tak abych ti to vysvětlil - já z jednoho keříku natrhám cca 23 kusů ovoce. Když se vydám kolem dorenského lesa, tak jako druid v lese potkám spoustu keřů, lísek, borůvek, malin. Stačí mi asi 8 - 10 keřů nebo česneků nebo ovsa nebo prostě toho, co roste, abych se dostal na 4 x 50. Což není nic extra. Ano, v podtemnu přibývají, protože podtemno nabízí život v komunitě, drowské komunity obecně jsou velmi precizně rozpracované, pamatuji si, jak nedávno na Kandelabrii kluci postnuli na forum mnohastránkový rozbor drowské společnosti. Navíc nevím sice, jak je velké podtemno, ale předpokládám, že se to tam rodí na jednom místě a jsou to všechno drowi až na jednoho duergara. Zatímco na povrchu míáš míst spoustu, máš několik ras, které se nesnášejí, takže je logické, že v podtemnu, kde jsou notabene horší podmínky, to táhne lidi spolu do grupy a vymezení se proti ostatním. Jak bylo kdesi krásně napsáno, drowy živí nenávist vůči ostatním. Takže nevím, proč to montuješ dokupy se systémem. A už vůebc nevím, proč v tomhle topicu.
Top |
|
Teesha
|
Post subject: Re: Kouzelne vaky na snizeni vahy Posted: 12:57 21. Feb 2008 |
|
|
Darien wrote: ... *kroutí hlavou a pak si blahosklonně povzdechne* už jenom pro to co tu píšeš o nevinném sbírání / harvestění po lese (a jinak to nazvat nedokážu) se kloním k omezení nějakých předmětů, co by ulehčovaly další harvestění a jiné věci...taky se kloním k některým příspěvkům výše, které uvádějí, že to bude jenom podpora pro "fyzicky slabé" postavy, které si narvaly body jinam, než do síly (umyslně) jak již bylo řečeno, RP okecat jde cokoliv
Cress del Ssivah N´Abarn
Sibaris de Cifris
Merlin
|
|
Top |
|
photter
|
Post subject: Re: Kouzelne vaky na snizeni vahy Posted: 12:59 21. Feb 2008 |
|
|
jestli to nebude tím, že si vo tom začal Darien wrote: Vy si můžete v podtemnu gratulovat. Máte uzavřenou komunitu, hierarchii.... nahoře v Ivory je každej den jiná nová postava a některé staré netuším, kam zmizely. my, elfky (ať už bílý nebo temný) často řikáme, že dar řeči byl pro lidi trest v tvým případě upřesníme, že nechutně krutej trest (to za ty světlý) a zcela zaslouženej (to za ty temný) 
_________________ Usstan rin'ov ragar z'lonzic draeval shar'tleg ussta velve wun l'harventh
|
|
Top |
|
Theogil I
|
Post subject: Re: Kouzelne vaky na snizeni vahy Posted: 13:06 21. Feb 2008 |
|
|
Teesha wrote: Darien wrote: ... *kroutí hlavou a pak si blahosklonně povzdechne* už jenom pro to co tu píšeš o nevinném sbírání / harvestění po lese (a jinak to nazvat nedokážu) se kloním k omezení nějakých předmětů, co by ulehčovaly další harvestění a jiné věci...taky se kloním k některým příspěvkům výše, které uvádějí, že to bude jenom podpora pro "fyzicky slabé" postavy, které si narvaly body jinam, než do síly (umyslně) jak již bylo řečeno, RP okecat jde cokoliv Ty už se na to taky vyprdni ... pokud si četl/a celé fórum zjistíš co lidem na Thalii chybí a jako jeden z častých ukazatelů je jakýkoli způsob obživy. To že harvestrujeme, stahujeme co dejchá atd. je z valné většiny zapříčiněno pudem sebezáchovy a né mamonem. Není jiný způsob jak si zajistit hotovost na lečení, spaní, jídlo, povyšování a případné oživení v chrámu než je harvest ... který byl nyní omezen nebo lov. Co je na tom nepochopitelného. Bude-li víc způsobu jak si zajistit zlatky na základní potřeby bude míň harvestrů ... je to jak na vahách. A jestli si myslíš, že to dělají lidi proto že je to ukrutně baví pak počítám máš asi špatný odhad.
_________________ Theogil Mistrovské ostří - strážce králova pokladu, kovář v Ivory Boindil - trpasličí zvěd, velký čtenář a lenochod Wahibah Zafirah al Talibah - dědic dračího odkazu, strážce legend
|
|
Top |
|
Darien
|
Post subject: Re: Kouzelne vaky na snizeni vahy Posted: 13:12 21. Feb 2008 |
|
|
Theogile, mluvíš jako kniha. Je to přesně tak.
Já miluju tyhle rady hráčů, kteří v Podtemnu mají grupu tak nějak samu o sobě, protože drowi mají prostě spoustu příležitostí k interakci a zábavě mezi hráči. Ale co má dělat asi tak moje postava, která se logne a široko daleko nikdo? Nebo potká dva trpaslíky??? Elfka? Jasně, když se přirozeně na náměstí v Karathe sešla výprava na pomoc Isilské pevnosti, tak fajn, bylo to přirozené.
Ale s prominutím, v Podtemnu máte naprosto jiný styl hry, daný prostředím a rasou, a já vám ve vašich forech, kde to řešíte, taky neradím, jak to máte dělat. Osamělý druid v lese má asi dělat co?? JEn tak se procházet a hladit jeleny za ušima?
Proboha. Trochu soudnosti.
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Kouzelne vaky na snizeni vahy Posted: 13:20 21. Feb 2008 |
|
|
Darien wrote: Kucíku, ty jsi snad četl Goebelsovy paměti, protože takovou školu manipulace a vytrhávání ze souvislostí aby pohledal:))) Gratuluju:)
Tak abych ti to vysvětlil - já z jednoho keříku natrhám cca 23 kusů ovoce. Když se vydám kolem dorenského lesa, tak jako druid v lese potkám spoustu keřů, lísek, borůvek, malin. Stačí mi asi 8 - 10 keřů nebo česneků nebo ovsa nebo prostě toho, co roste, abych se dostal na 4 x 50. Což není nic extra.
Do rozboru me oblibene literatury bych se snad radeji nepoustel. Nezda se mi, ze mi, ze bych Tve vety nejak drasticky vytrhaval z kontextu, ostatne proto jsem citoval odstavec od zacatku. Stale si myslim, ze dveste hromadek cehokoliv je uz docela kopa (dokonce vice nez tri kopy) a pokud uz hraci neprijde divne, ze zplundroval pulku lesa (a deset keriku je minimum - taky jsem kdysi mel sbirani na 100% a vim, jak rychle to jde), melo by ho to trknout aspon tou vahou. A proc sem montuju podtemno? Mozna proto, ze jsi s tim Ty zacal. Styl hry neurcuje lokace, kde se hraje, ale samotni hraci. Prijde mi to jako fnukani nad tim, ze se pres honbu za zlatem spolu poradne nepotkate.
|
|
Top |
|