|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Rejty
|
Post subject: Re: DMG zbrane a bandita u Karathy Posted: 10:32 21. Apr 2009 |
|
|
Sry, Kuciku, ale už sem nebudu nic psát. Tahle debata už zavání demagogií...
_________________ Vedoucí týmu Thalie
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: DMG zbrane a bandita u Karathy Posted: 10:39 21. Apr 2009 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Demagogie (z řeckého δημος, démos = „lid“ + αγωγος agógos = „vůdce“) Místo věcného zdůvodňování působí hlavně na předsudky a emoce posluchačů, k čemuž slouží polopravdy, primitivní a překroucené argumenty, falešné sliby, vyvolávání strachu a podobně. 
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Rejty
|
Post subject: Re: DMG zbrane a bandita u Karathy Posted: 10:39 21. Apr 2009 |
|
|
kucik wrote: Demagogie (z řeckého δημος, démos = „lid“ + αγωγος agógos = „vůdce“) Místo věcného zdůvodňování působí hlavně na předsudky a emoce posluchačů, k čemuž slouží polopravdy, primitivní a překroucené argumenty, falešné sliby, vyvolávání strachu a podobně.  Jo, přesně tak mi debata na fóru za posledních pár dní přijde...
|
|
Top |
|
Phantorris
|
Post subject: Re: DMG zbrane a bandita u Karathy Posted: 10:52 21. Apr 2009 |
|
|
A vám fakt přijde normální, že někdo běhá po městě jak magor? To že nekdo běhá mimo město jak cvok, stim se asi budu muset srovnat, ale v tom městě mě to fakt nepřijde normální...a pokud vim, tak jak psal nedavno někde daanri tak to se i dohodlo jako nepsané (nebo psané pravidlo, nevim), že ve městech se běhat nebude. kucik wrote: Já nikomu neřikám, že nesmí běhat, ale ať mi sakra netvrdí, že když kolem mě prolítne ve městě s tasenejma zbraňěma, vyhodí quickslot hlášku a letí dál, že je to normální. Proč teda třeba nepovolíme vstup do měst v proměně a proč jsme zakazovali zvířata ve vsi? Vždyť je to hrozně otravný, pokaždý se proměňovat zpátky a odvolávat toho nemrtvýho golema. Asi tak...
_________________ Adelath Podkova - mladý bojovník, Dei-Anangův šampion, rytíř řádu Čestných rytířů Úsvitu
Pugor Wogsher - Tupý půlork, mladý barbar, jenž byl obětován Xi'An, když se chtěl pomstít nemtrvému za to, že po něm házel kameny.
|
|
Top |
|
akin
|
Post subject: Re: DMG zbrane a bandita u Karathy Posted: 11:10 21. Apr 2009 |
|
|
kucik wrote: Já jsem mluvil o reálnym světě? Že jsem si nevšiml. Ne? Ok, chápu, asi jsi nikdy nevlezl do hospody U Krkovičky. Kdyby jo, tak bys to viděl. A že není graficky ztvárněno, jak přežvykují, nebo že nevidíš, jak je AI zvedne, oni odejdou, dojdou domu a spěj? Znamená to, že to nedělaj? Ne, prostě se s tim jen nikdo nepsal, protože je to zbytečná práce a fantasie hráče by to snad mohla zvládnout. Vybiras si jen co se ti hodi, treba na trhu v karathe/Ke-A-Hazru/... stoji permanentne 24 hodin, 7 dni v tydnu ti sami prodavaci! A dal si podle me trochu odporujes. Jednou vidis neco co neni (zapojis fantasii - predpokladam, ze ve meste neni jen nejakych 200 npc, ktere jsou videt) a podruhe jen to co tam presne je (aneb bezi s tasenymi zbranemi). Jen aby bylo jasno, ja s tebou naprosto souhlasim s tim, ze to urcite na atmosce neprida, ze to hodne muze uskodit, ale dost nesouhlasim s tim jak se to projevuje pak tady na foru. Nehlede na fakt, ze treba to muze byt zcela IC v poradku (bezec z Maratonu asi taky neprochazel "pomalu" kazdym mestem/vesnici). Pokud ho takto potkavas pravidelne, tak uz to je o necem jinem. Takovemu hraci muzes napsat tellem popr. PM na foru a probrat to s nim, treba si uvedomi, ze tim nekomu kazi dojem z hry a nebude to delat. Proste, hned od prvniho prihlaseni na foru mam pocit rozskatulkovani hracu na ty "prave RP" a ty "ostatni" -> casto tu jsou poznamky/narazky na kvalitu hry - looteri, creeperi, PB, behaci a tak - v dost (dle meho) pejorativnim smyslu. Nemluvim o hracich co prasi, to uz je jina kapitola. kucik wrote: Ještě jednou: Já jsem mluvil o reálnym světě? Pouzivas logicke konstrukce z realneho sveta, ktere NEMUZOU sedet na fantasy svet. Kdyz uz, tak pouzivej nejakou obdobu, napr. treba jak na divokem zapade vpadne banda ozbrojenych kovboju do mesta na konich, vtrhne do baru, nakoupi a proda veci, sup zase rychle zmizi treba na vypleneni nejake indianske vesnice. Samozrejme tohle na zapade nedelal kazdej, ale neznamena to, ze to nedelal nikdo.
_________________ running man...
|
|
Top |
|
Neithan1
|
Post subject: Re: DMG zbrane a bandita u Karathy Posted: 11:13 21. Apr 2009 |
|
Joined: 17:49 27. Oct 2007 Posts: 992 Location: v každom ľudskom tele
|
Neustale behanie je aj na thalii IMHO blbost, zvlast ked niekto sprintuje karathskym namestim s tasenymi mecmi.. to by prislo cudne aj straznym nie ? Vravte si o magii a nadludskej sile co chcete, ale niektore veci uz su prilis.
To ze tu funguju veci ktore nefunguju v real zivote neznamena ze mozete cloveka omracit hadzacimi sekerkami ci kusou alebo fireballom. Neznamena to ze vam kuzlo rozjasnenie vrati pamat a podobne veci. Vzapamtujte sa ludia.
_________________ Riviera Neithan : zvany tez divoky prst ci neklidna klavesnice. Vyzbrojen xenofobnim humorem nejtezsiho kalibru.
http://wiki.mibbit.com/index.php/Icons (>_(>_<)_<)
Když něco chcete, vynucujte si to od okolí. Neptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
|
|
Top |
|
Rejty
|
Post subject: Re: DMG zbrane a bandita u Karathy Posted: 11:16 21. Apr 2009 |
|
|
akin wrote: Proste, hned od prvniho prihlaseni na foru mam pocit rozskatulkovani hracu na ty "prave RP" a ty "ostatni" -> casto tu jsou poznamky/narazky na kvalitu hry - looteri, creeperi, PB, behaci a tak - v dost (dle meho) pejorativnim smyslu. Nemluvim o hracich co prasi, to uz je jina kapitola. Přesně tohle mi taky vadí.
|
|
Top |
|
akin
|
Post subject: Re: DMG zbrane a bandita u Karathy Posted: 11:30 21. Apr 2009 |
|
|
Ja zastavam ten nazor, ze se to da resit i jinak nez znechucenim se a odsuzovanim hracu. Me by zajimalo, jestli jsi tomu hraci napsal tellem, treba mu to ani nedoslo. Ono totiz je neco jineho, kdyz tomu dotycnemu napisete tellem a pokecate s nim treba o tom nez kdyz se pak sam o sobe (byt anonymne) docte na foru jakej je to vlastne loser.
Jinak jak psal Neithan, ty zbrane jsou extrem, to by snad i meli na dotycneho reagovat straze, resp. je pak naprosto v poradku abys ty svou postavou IC dotycneho donutil zbrane schovat (pokud je takove narizeni ve meste). Treba bys pak byl prekvapenej jak by ten hrac reagoval a mohlo by to vyuustit v neco vic.
Docela me tohle proste irituje, znam hrace, kteri hraji schvalne provokativne a na prvni pohled jak bozi hovadka a kdyz se to pak nejak "rozvine" tak nejen ze hrajou skvele ale jeste umi za ty sve provokace/chovani nest odpovednost. Ale to je fuk, docela bych to tu utipl, tohle stejne nikam nevede, kazdej mame odlisnej pohled. Kdyz uz se vam zda, ze to tu s role playingem jde dolu, tak to poreste nejak na internim foru a pak vyveste treba upravena pravidla (nebo IC vyhlasky)...
|
|
Top |
|
Neithan1
|
Post subject: Re: DMG zbrane a bandita u Karathy Posted: 11:32 21. Apr 2009 |
|
Joined: 17:49 27. Oct 2007 Posts: 992 Location: v každom ľudskom tele
|
akin wrote: Jinak jak psal Neithan, ty zbrane jsou extrem, to by snad i meli na dotycneho reagovat straze, resp. je pak naprosto v poradku abys ty svou postavou IC dotycneho donutil zbrane schovat (pokud je takove narizeni ve meste) a aj budem, kazdy kto nieco podobne urobi dostane PERMKU a este ho aj slovne ponizim... nebudem vahat a zapletiem do toho aj rodinu
_________________ Riviera Neithan : zvany tez divoky prst ci neklidna klavesnice. Vyzbrojen xenofobnim humorem nejtezsiho kalibru.
http://wiki.mibbit.com/index.php/Icons (>_(>_<)_<)
Když něco chcete, vynucujte si to od okolí. Neptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
|
|
Top |
|
akin
|
Post subject: Re: DMG zbrane a bandita u Karathy Posted: 11:33 21. Apr 2009 |
|
|
Neithan1 wrote: a aj budem, kazdy kto nieco podobne urobi dostane PERMKU a este ho aj slovne ponizim... nebudem vahat a zapletiem do toho aj rodinu  unbelievable
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: DMG zbrane a bandita u Karathy Posted: 12:14 21. Apr 2009 |
|
|
Thalie, pokud jsem správně pochopil Rejtyho myšlenku, je svět dělanej tak,a by si každej našel to svý. Kdo chce lootit ať lootí, kdo nechce nemusí. Obecně je známý, že jediný stimulace který fungujou jsou pozitvní (nemluvim o IC zákazech ve hře, městskejch nařízeních atd., ale o OOC), tedy že za dobrou hru hráči něco dostanou navíc, co se jinak získat nedá. A to i za drobnosti (pamatuju si že jsem kdysi na EfU nahlásil bug z pokladem kterej se dal snadno získat a dostal jsem za to nějaký XP, ne moc ale potěšilo). Pokud je cesta k nejlepšímu vybavení lootit a čekata ž to u dobrodruha dostanou, značná část hráčů to tak bude dělat a nic jí nedonutí s tim přestat, protože DM jim už nemaj co nabídnout. Když budou existovat věci lootěním a nákupem nedostupný, můžou DM hráče positivně motivovat pro účast na RP a questech tim, že mají možnost jim takové věci dát...
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: DMG zbrane a bandita u Karathy Posted: 13:04 21. Apr 2009 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Tak jsem si napsal takovej dlouhej příspěvek, ve kterym jsem vysvětlil všechny ty bludy, pak jsem si zašel na oběd a následně jsem si řekl, že to fakt nemá smysl.
Prostě ať si každej hraje jak ho to baví, ale nesmí se pak divit, že ho ostatní považujou za nějaký divný individuum.
Naprosto souhlasim s tim, že maj bejt věci, který si postava za loot prostě nekoupí a který dostane jen za to, že se nějak zaslouží pro svět, dělá zábavu pro ostatní, bo nevim co.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Krata
|
Post subject: Re: DMG zbrane a bandita u Karathy Posted: 13:30 21. Apr 2009 |
|
Joined: 18:00 28. Apr 2007 Posts: 2864 Location: Božský trůn
|
Mě se zdá, že během konverzace někdo nepochopil pár poznámek které nebyli myšleny vážně ale spíše vtipně a začali jste se hádat kvůli docela blbosti  . Rozdělení Looter, Creeper, PB tu není snad na nějké hrozné úrovni že by jsme tim uráželi hráče, je to prostě hantýrka zavedená na foru. Když jsou tu však RP hráči co neustále neběhaj, sednou si v hospodě a najedi se a okolo proběhne několik postav k vetešníkovi, zase ven na creep, k vetešníkovi, prodat apod. Nevipadá to dobře, a nechci zas vidět že někdo pospíchá nebo cvičí na maraton, vypadá to prostě blbě Nějaký rozdělení lidí na foru na osvědčené a ty ostatní samozřejmě je.. co se dalo čekat jiného? Jedni jezděj na srazy a už sem se s nima opil a další sem v životě neviděl a ani nevim jak se budou vyjadřovat. Tak se k nim lidi chovaj formálnějí. Těm co znám víc věřim než tě co neznám, pro mě to je celkem logické.
_________________ jsem uctívač démonů jsem otec tvé smrti já vyvolávám dávné zlo já kontroluji každý jeho nádech já podněcuji vaše neštěstí zrozením i zabíjením já vyvolám armageddon krmen tisícem duší.
|
|
Top |
|
jaara
|
Post subject: Re: DMG zbrane a bandita u Karathy Posted: 13:35 21. Apr 2009 |
|
|
Já budu věčný zastánce běhání, prostě mě nebaví se někam plížit půl hodiny jen aby z toho měl někdo jiný dobrý pocit.
Top |
|
Krata
|
Post subject: Re: DMG zbrane a bandita u Karathy Posted: 13:39 21. Apr 2009 |
|
Joined: 18:00 28. Apr 2007 Posts: 2864 Location: Božský trůn
|
Kdo řiká že musíš pořád běhat, já taky behám, jen když je někdo v okolí tak jdu normálně.
_________________ jsem uctívač démonů jsem otec tvé smrti já vyvolávám dávné zlo já kontroluji každý jeho nádech já podněcuji vaše neštěstí zrozením i zabíjením já vyvolám armageddon krmen tisícem duší.
|
|
Top |
|