Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 07:25 26. Jul 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 94 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
Author Message
 Post subject: Re: PLECHthálie
PostPosted: 12:54 04. Nov 2010 
Poutník
 Profile

Já mám jak bojovníka, tak AA,tak zaklínače, tak mnicha a nestěžuji si ani na jedno. S AA hold ty začátky leda nějak překousat, ale myslím si, že výsledek za to stojí. Už jen pro PvP. Bojovník si sice pěkně sóluje, mnichovi by se hodil dvojník a zaklínač dle svého gusta, ale to už je úděl vyvážený zase něčím jiným. :oops:
Šípy s elemtem se dají sehnat, co vím, jak psal Kucík. :oops:
A alchymistů je dost, jen třeba ne těch topových, jak psal Sven. Ale co jako? Bojovník s top flaškama je zkrátka, jak to říct, no prostě zvíře a to se pak může čarovat jak chce a nic z toho, leda čekat odkud ti přilítne sražení. :biggrin:
Tedy je podle mě dobře, že není na každým rohu top alchymista. :oops:

Reply with quote  

PostPosted: 12:55 04. Nov 2010 
DM Thalie
 WWW  ICQ  Profile

kucik wrote:
Ad Arcane Archer:

Pardon, ale AAčko považuju v současnym nastavení (pře všechny jeho bugy) za jednu z nejsilnějších dexovek (ne-li nejsilnější).

Tvrdim to čistě proto, že mám v současnosti i postavu AAčka a na svém levelu je zdaleka nejsamostatnější z postav, co hraju. (přestože všechny postavy zakládám pro partu)

Nevím, na jakém základě jsi tu postavu stavěl a s jakými staty, ale posilování AA je imho nesmysl.

Mimochodem elementární šípy se, pokud vim, stále dají sehnat.

Hele ja si trochu rypnu jo? Ty to zvladnes. :wink:

Docela verim, ze tve AA je tva nejlepsi postava. Protoze co jsem tak ruzne videl kdyz jsme testovali dung, tak tve ostatni postavy jsou rozeni looseri. :) :wink:

Pokud je dokazes uspesne hrat, vydelat si s nima a jeste postupovat po epickych urovnich, tak je to proste znamka toho, ze bud mas vylozene dobrou partu a nebo zkratka jako hrac umis i se slabou postavou.

Ale neni to o tom, ze by AA byla momelntalne nejaka spicka. Neni vylozene spatna, ma sve klady, v parte muze byt i fajn. Koneckoncu jednim z mych snu na Thalii je zkusit si hru za 4-6 strelcu/AA najednou v parte.. Ale kdyz vezmes v uvahu nejaky ten lag, padani hry pri dispelu na lektvar, srazeni u npc a proste dalsi veci, vezmes v uvahu, ze to AA nebude spickove postaveno a ten hrac nebude zadna elita, tak je klidne mozne, ze po upravach fakt zacal mit problem.

Ze se hra ztizila je proste fakt. A slabsim hracum a postavam to proste problemy pusobit muze, to je taky fakt. Kde zkuseny creeper a powerbuilder zacne premyslet o parte, tam lidi co to tolik neumi nebo maji slabsi postavy uprostred te party pravidelne chcipaji.

A obtiznost hry jak po systemove strance, tak po tvrdosti realii a jejich slozitosti je proste jednou z veci k vyvazovani. Hrac Terky tu vlastne jen napsal, ze se soucasnou obtiznosti uz ma problem a uvedl par prikladu a duvodu. Nic vic, nic min.

Tiefling Merakh a Amadeo Crowley. Aasimar Auriel. Hakavarn Skall Ocellom. Drow Nadas a Malzar Zau'ndar. Elf Melron Sil Naril, hobit Peranoel Thoris, lidé Ramon a Adrian Bach, Taranis a asi dvacet dalších. .o)

Aktivní, kontaktovat kvůli: záseky, questy, aréna a dění v Kel A Hazru

Reply with quote  

PostPosted: 14:09 04. Nov 2010 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

No, to máš možná pravdu, na druhou stranu to, co jsi viděl (až na jednu) nebyly ani moje postavy :D
Nicméně je pravda, že já zpravidla zaměřuju postavy na jednu úlohu v partě a dělám je pro partu. Na úkor toho může být postava nepoužitelná sólo, nebo pokud se parta rozpadne.

Přesto i pokud řekneme, že dexové postavy na tom jsou hůř, tak si skutečně myslím, že AA je z nich jedna ze snazších.

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

Reply with quote  

PostPosted: 15:54 04. Nov 2010 
Ďábel
 WWW  Profile

Já to řeším tak, že expím kecáním atd. Moc jsem nenacreepil. Jsem válečník a nijak moc si silnej nepřijdu. Je to možná tím, že nevím kam jít, nebo ... atd. Každopádně by mě zajímaloještě zda jde zjistit poměr RPxp a CREEPxp :) Dík.

▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬

Reply with quote  

PostPosted: 16:31 04. Nov 2010 
Ďábel
 WWW  ICQ  Profile

Molly23 wrote:
...jde zjistit poměr RPxp a CREEPxp :) Dík.
Ano jde, minimálně DM tu možnost má, i když je tam trošku zkreslená statistika tím, že od Creepu se odčítají -exp za smrti.

Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ)
Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín

Reply with quote  

PostPosted: 17:08 04. Nov 2010 
Ďábel
 Profile

KaTo wrote:
Molly23 wrote:
...jde zjistit poměr RPxp a CREEPxp :) Dík.
Ano jde, minimálně DM tu možnost má, i když je tam trošku zkreslená statistika tím, že od Creepu se odčítají -exp za smrti.

Právě ono je to nějaké divné, páč když mi to jeden DM psal. Tak mi vyšlo že bych měl 94% z časovek, což je ehmm jako teda hodně ujeté. Tak ted nevím jaká je pravda :D :roll:

Aria Oria - pohledná divoká dívka, která ráda své skvostné tělo vystavuje jen ve skromném oblečení. Její postava nese znaky dračí krve, od rudých křídel, přes oranžové dračí oči, až po tělo hřející tak, jako by měla horečku.
Měšťanka Karathy a členka Morusova stánku.

*otisk rudých rtů nad tím malý dráček držící mrkev a to vše ve zlatém poli*

Reply with quote  

PostPosted: 17:15 04. Nov 2010 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Možný to je. Někteří to mají 50:50 a to už je opravdu hodně xp z boje. Vzhledem k tomu, že se ztráta za smrt odečítá z bojových (prostě proto, že smrt si postava přivodí také obvykle bojem) tak mají někteří ve výsledku za boj třeba 0. Prostě víc umírají, než bojem získají.

Reply with quote  

PostPosted: 00:22 05. Nov 2010 
Šlechtic
 Profile

[Právě ono je to nějaké divné, páč když mi to jeden DM psal. Tak mi vyšlo že bych měl 94% z časovek, což je ehmm jako teda hodně ujeté. Tak ted nevím jaká je pravda :D :roll:[/quote]
U tebe mi to divne neprijde..s tvym s....expenim:))))))

Reply with quote  

PostPosted: 02:42 05. Nov 2010 
Rytíř
 Profile

heeej to chci taky zjistit :D 8)

"Černá paní" ISabell Trpěla odsouzená božskou krásou,kurtizánou v tmavých koutech byla.Bičem omotávala pavoučí spásou,dobré i zlé pohledem oslepila.Nenáviděna i milována.Není prolité krve,které by litovala.Kdo přežil její lásku i bolest již nezapomene.To stovkám obětí její znak připomene.Lid jí nazval Černou paní, když se jitro krví zabarvilo.Přesto ticho jen po temné zbylo

Reply with quote  

PostPosted: 17:38 05. Nov 2010 
Šlechtic
 Profile

Ja si myslm ze AA je jedno z nej charu.Ano solo toho moc nezvladne ale v parte treba s RDD kdyz je dobre delane tak je to masina na zabijeni jak CvC tak proti monstrum.Dulezite je jak vyuzijete jeho vlastnosti zakladniho charu ze ktereho vzesel AA....to dela hodne ac to tolik nevypada.

Darius - RDD bez nároku na kousek štěstí.

Reply with quote  

PostPosted: 19:40 05. Nov 2010 
Bůh
 Profile

No nevím zda si to všichni uvědomují, ale ne každej tady na serveru si umí dobře postavit build. A pak se nedivte že nic nezvládá apod.

Ono sice ano, dělají se stále úpravy, dá se řící proto, že tu existují lidé, kteří si ty buildy dobře postavit dovedou a díky tomu pak maj navrch nad ostatníma.
Proto se pak dějou úpravy ale horší je to, že to má vliv i na ty, kteří si to tak šikovně nepostavěj už.

Dočasně mimo.
Jsem Žena!

Nhill'nue Zau'ndar
Anirrinths Zau'ndar
Izzrar Zau'ndar - ten druhej, nebo první

Reply with quote  

PostPosted: 20:00 05. Nov 2010 
Urozený
 Profile

Nejsnažší řešení je to, ať dotyčný, který si stěžuje že je slabý nebo něco tamhle nezvládne, ať nechodí sám, ale udělá si partu.

Reply with quote  

PostPosted: 20:37 05. Nov 2010 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Nemyslím si, že je dost dobře možné dosáhnout takového nastavení, aby byl boj s NPC a tedy i expení stejně náročné pro hráče, kteří si pilují postavu k dokonalosti a pro hráče, kteří sází staty postavy podle aktuálního rozmaru.

Pro tyhle dvě skupiny hráčů zkrátka nikdy nebude hra ve všech ohledech stejně náročná.

Reply with quote  

PostPosted: 22:28 06. Nov 2010 
Poutník
 ICQ  Profile

paja13 wrote:
nemel jsem chut reagovat az do me ve hre dost hucel kamos at napisu jinak ze se nic nezmeni

ma postava (terka) je tajemnej lukostrelec s vysokou epickou urovni navic namakana ve vareni lekvosu. tajemnej lukostrelec je do party a bez ni prd to vim jenze od zmen uz ani ten prd parta neparta

od zmen ji do party vzali jen luzri dva zlodejickove - od waru nebyl zajem proc se tahat s necim co vlastne ani nepomuze a jen to tahnete ke knezi ozivit? vetsina potvor srazi nebo ma jedy - jedno i druhy pro lukostrelce smrtelny. jedina moznost vylakat po jednom kusu kde to jde a mrzacit do noh aby stihl lukostrelec ubehat a po par zivotech uzuzlat npc co ma stovky zivotu

veci co citim nejvic:
zmizely sipy s elementem z obchodu - lukostrelec silu moc nema muze to dohanet jen tema elementama a kdyz je jen 1k4 tak to moc nepomuze (nezahlidl jsem vic na sipy ale sipky se daji koupit klido +3 utok a 1k8 zraneni)
+pouzit mazani elementem na sip uvarenym v kotliku se da ale jen na 99 sipu - s rychlosti strelby tajemnyho lukostrelce to proste zmizi za par kol a lekvos je sakra drahej - na rucni zbrani pritom tech tercinych uvarenych +8 elementem vydrzi 20 minut realtime
+hafo potvor ma redukce na zraneni a je jedno ze muj epickej lukostrelec ma strilet +10 munici - redukce je tam porad
+snad vsem mislitelnym npc se zvysily hody na srazeni a tim taky na mrzacici utoky mam problem zpomalit npc pri sile prvniho utoku 46
+na strelbu neplati sekacek - i kdyz 1 vystrelem zastrelite ogra kdyz se povedl se staryma 1k10 sipama kritik tak zbytek kola stojite a jich je ve skupine dalsich 5 a pritom za 1 kolo je mate na sobe
+hafo potvor ma jed nebo srazeni nebo paralyzu - tohle vsechno je pro cistyho lukostrelce jasna smrt i s partakama (npc je obehnou) a npc maji takovy utoky ze srazi silovy plechovky co maji skil proti srazeni maxovanej nebo otravi jedem co zpomali a snizi silu i super epiky (pozoroval jsem to na kore)
+od zmen problem si vydelat - muzu chodit na bosy pro nizky urovne ty dam (mravenci kralovna :o) ) z vysich bosu jen specialni brouci kralovnu a to je o prdel i s osmi lekvosema v sobe - na elfi les muzu zapomenout a jako jo muzu se vydat na sever vyhnout se npc co srazi a dotahnout do ivory na prodej tunu kuzi z jezevce :o/ od zmen mi postava zila na dluh jen diky nasporenym prachum z banky

posledni stav kdy mou postavu jsou schopny umlatit ogrove 2 lokace od ivory pro me neni unosnej - muzete psat o tom jak se ma chodit v parte ale tohle uz je drobet moc husty: i v parte npc okolo tanka vpredu probehnou a mate je na sobe a k cemu brat do party postavu ktera tam je nanic? to ze v dungu vystreli 5x za kolo je hezky ale kdyz da 5x po sedmi zivotech zraneni do pralesnich zviratek to fakt nepomuze

Sveneld wrote:
porad se bere v potaz alchymie - ale prakticky - kolik pc ji ovlada poradne, kolik pc nevari jen pro sebe
v realite hry je sehnat alchymystickej lektvar takovej malej svatek

to ze vari lekvose hodne pomaha ale neni unosny ogry vybijet tim ze do sebe kopne lekvos za mesec a pul aby okolo ni byl kyselinovej stit o ktery se ogrove pozabiji driv nez zabiji postavu. silnejsi npc ani nezminuju. jak sermina tak rysa vsetecka muzou potvrdit co vsechno do sebe terka lije aby vubec prezila

proste hralo se me dobre mam supr zazitky jenze stavajici hardcore seting me odrazuje od toho hrat

dikec vsem co to docetly az sem a supr dikec kore rysovi a sermine

Já coby hráč Rýši mohu potvrdit že Terk do sebe leje opravdu jeden lektvar za druhým aby v boji se slinějším nepřítelem (a ted nemyslím nějaký ultra hard core potvory) byla schopna přežít. A to když vezmu její kadenci a vlastně epický level a zdatnost valchymi sečtu. Tak nějaká ,,plechovka,, to má opravdu ale opravdu jednoduché.

Všichni hráči hrají postavy pro zábavu, ale když nastavení systému prakticky znemožňuje hrát své povolání jak má hráč v plánu dosti to znemožňuje hru, respektive požitek ze hry samotné.
Takže i někteří hráči s velkými velely to koneckoncům berou jako thalie RP chat nekdě v hospůdce nebo u ohníčku s kamarády.

A je to téma pro tvůre modulu k zamyšlení když tito stří hráči jaksi s podivem přihlížejí na stav modulu.

Tímto nechci nějak napadat tvůrce ale jen konstatuji fakt kde se mi hodně hráču při různých rozhovorech svěřilo se svými pocity a názory na součanou Thalii.

Reply with quote  

PostPosted: 12:40 07. Nov 2010 
Šlechtic
 Profile

de Aers wrote:
Nejsnažší řešení je to, ať dotyčný, který si stěžuje že je slabý nebo něco tamhle nezvládne, ať nechodí sám, ale udělá si partu.

Ono i s těma partama to není tak snadné, ale to už jsou spíše rp důvody. Když hraješ např. trpa lvl 8 a potkáš jen dva elfy, ještě ke všemu levly 3 a 15, asi si moc nezaexpíš. Takže jde o rasovou nesnášenlivost, levly, popř. samotný charakter.

-darkvision- wrote:
No nevím zda si to všichni uvědomují, ale ne každej tady na serveru si umí dobře postavit build. A pak se nedivte že nic nezvládá apod.

Já to beru, třeba já jsem takový případ, přiznám bez mučení. Ale zvláštní je, že když jsem hrála plechovku Bereniku, mohla jsem si sólovat i to, co s ostatními chary na stejném levlu nezvládnu. Tak nevím čím to je. Bardku bych vynechala, tam jde čistě o ten build, protože jako naprostý začátečník jsem jí to snad ani hůř udělat nemohla. Ale hraničář, zaklínač apod. dostanou i tak vždycky na prdel. :biggrin:

Po neustálém chcípání už jedu jenom na ty časovky. Když jdu normálně expit, ať už sama nebo s někým, vůbec se mi to nevyplatí. Akorát mě zabijou, co jsem naexpila (nebo ještě víc) mi to sebere, ktomu i prachy. Ale co, dokud někdo nezruší časovky tak si mě jezevci nedají a na rp koneckonců není level třeba. Většinou. :twisted:

Gabriel Grym - šikovný po tatínkovi, hodný po mamince, většinou někde v Kelu
Valindra - bardka ze Sluneční říše

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 94 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]