|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Koninho87
|
Post subject: Re: Dominante - PC Posted: 15:34 30. Nov 2011 |
|
 |
Šlechtic |
|
|
taky by mě to docela zajímalo jak to teda je :/
|
|
Top |
|
MukYanJong
|
Post subject: Re: Dominante - PC Posted: 22:27 01. Dec 2011 |
|
 |
Nováček |
|
|
Jestli se o tom nějak radíte nebo je to pro vás uzavřené téma a já do toho jen zbytečně ikdyž bez nějaké konečné informace pro mě rejpu, tak se omlouvám, ale vyplodit jednoduchou větu není tak těžké, nebo ano?
|
|
Top |
|
Prasokralik
|
Post subject: Re: Dominante - PC Posted: 22:55 01. Dec 2011 |
|
Joined: 01:53 05. Dec 2010 Posts: 4507 Location: Land Down Under
|
DenGrasse wrote: nwnwiki wrote: Dazed creatures are in a partial state of stupor. They are unable to initiate attacks, cast spells or use skills and feats, but they can flee from combat at a reduced movement rate. Player characters can also drink potions while dazed. Pokud to tak nastavuje mechanika, neni co řešit. Obecně, interakci se zajatou/ovládnutou postavou nemůžeš vynucovat. Je na protihráči, jestli s tebou bude hrát. Tvý jediný právo je jeho postavu sejmout. Kouzlo (či jeho použití) nebylo zatím na Thalii upraveno, pokud vím.
_________________ Ignore list: Theogil I, Krysak, Koninho87, Kokosak, Grin, efu_redo
Pain is temporary. Victory is forever.
|
|
Top |
|
MukYanJong
|
Post subject: Re: Dominante - PC Posted: 23:08 01. Dec 2011 |
|
 |
Nováček |
|
|
kucik wrote: Chyba je v hráčově hlavě. Ano, po zakouzlení dominate stále hráč ovládá svou postavu, ale měl by se chovat podle tooh, že je pod vlivem dominate. DenGrasse wrote: kucik píše, jak by to mělo vypadat. DenGrasse píše jak to vypadá.
Až se kouzlo předělá, bude to vypadat jinak. Na předběžné podobě předělání jsme se už shodli, otázka je jestli to půjde vyřešit. O tohle mi šlo, nehledal jsem všechny citace, ale tak pro nastínění mého problému - dva lidi z týmu tu píšou dvě rozdílné věci a mě by zajímalo, kdo z nich má teda to konečné slovo, nějak to taky pak vyšumělo. Nebo jen já moc hulím a furt si to nedokážu v tý hlavě srovnat  ..... co sakra má pro mě znamenat kucík píše a DG píše.....? Jednoduše prosím, můj mozek přišel o spoustu buněk.
|
|
Top |
|
Bahnak
|
Post subject: Re: Dominante - PC Posted: 07:53 02. Dec 2011 |
|
|
Prasokralik wrote: nwnwiki wrote: Dazed creatures are in a partial state of stupor. They are unable to initiate attacks, cast spells or use skills and feats, but they can flee from combat at a reduced movement rate. Player characters can also drink potions while dazed. Mě se líbí jak se kouzla navzájem vyvrací v popisku a v samotném účinku  Popisek kouzla z wiki wrote: The target person temporarily becomes a faithful and loyal servant of the caster. Hm, ale to kouzlo je prostě stejně docela odepsané, třeba já coby plechovka proti slabýmu NPCčku když chytnu Daze, tak od nepřátelský potvory v klídku odejdu, maximálně si vykoleduju nějakej ten příležitostnej a škoda chlastat rozjasnění za 500,- Proti PC si to ale nelajznu a bumbám. Takže dle mě téměř zbytečné kouzlo do CvC - maximálně mě zdrží na jedno kolo než vypiju lektvar. Jinak na přesnou definici tohoto kouzla bych šel za Rejtym, ten vám řekne jak to na Thalce má fungovat a jak si to představuje. Uznávám, že hádat se po tellech během CvC o účincích kouzla je prostě na prd, takže snad nám k tomu něco řekne...
_________________ KDVP Kucik:153, Bahnak:175, Drake: 48, Fryn:163, Klobouk:19, Derken:8, Vejk:8, Nomis -16, Terka:1
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Dominante - PC Posted: 11:12 02. Dec 2011 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Ale to co psal Prasokralik je popis Dazed, kdežto otázka je pro dominate. Mně přijde popis dominate jasný. Quote: The target person temporarily becomes a faithful and loyal servant of the caster. To že hra nemění PC postavu na casterova summona je dáno mechanikou, kdy nelze snadno z PC postavy udělat NPC ovládanou druhým hráčem. Osobně nevidím jediný důvod, proč by na dvě postavy mělo kouzlo fungovat různě jen proto, že jedna je PC a druhá NPC. Každý, koho jsem kdy potkal to tak hrál a neřešil to.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Prasokralik
|
Post subject: Re: Dominante - PC Posted: 11:37 02. Dec 2011 |
|
|
Quote: Player characters dominated by outside agents are wracked with horrible mental anguish and are considered dazed. Pokaždé, když mi někdo hodí dominate, vypiju lahvičku a neřeším to.
_________________ Ignore list: Theogil I, Krysak, Koninho87, Kokosak, Grin, efu_redo
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Dominante - PC Posted: 11:43 02. Dec 2011 |
|
|
Možná by bylo zajímavý, kdyby dazed postava nemohla pít lektvary  A nebo jen Prasokralikova postava 
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Prasokralik
|
Post subject: Re: Dominante - PC Posted: 12:14 02. Dec 2011 |
|
|
Jo taky jsem se kdysi divil, že to jde. Stejně jako otvírání dveří a tak podobně.
|
|
Top |
|
KaTo
|
Post subject: Re: Dominante - PC Posted: 12:34 02. Dec 2011 |
|
Joined: 15:24 23. Jun 2007 Posts: 6754 Location: Severní okraj Středozemě
|
Nooo...to pití lahviček má svoji logiku v naší RL. Co uděláte, když jste Code: ...dominated by outside agents are wracked with horrible mental anguish and are considered dazed ? - Sáhnete po nejbližší lahvi chlastu. Takže Prasokralik pouze aplikuje RL do hry. Může snad on za to, že první lahev, po který postvička ve stavu "wracked with horrible mental anguish" sáhne je ta s Rozjasněním?! 
_________________ Síla tě osvobodí! - Sithský kodex, 12.12.2011 (TOR-preorder) Bylo to peklo! - Error 37, Error 3005, Error 3007, 15.5.2012 (Diablo3) Až s vámi skončím, nebudete věřit vlastní mysli! - Mesmer, 28.8.2012 (GW2) Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ) Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín
|
|
Top |
|
Nalkanar
|
Post subject: Re: Dominante - PC Posted: 14:13 02. Dec 2011 |
|
Joined: 14:21 13. Feb 2010 Posts: 9274 Location: Brno/"Znojmo"
|
Dalo by se to nastavit tak, aby to na PCčka dávalo efekt paralýzy? Požadovat ovládání postavy jiného hráče je myslím hard core. Standartní nastavení je ale zdá se nepoužitelné.
_________________ .
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Dominante - PC Posted: 14:22 02. Dec 2011 |
|
|
Dalo, jenže to znemožní hru těm 90% hráčů, který to jsou schopný hrát.
|
|
Top |
|
Derken-
|
Post subject: Re: Dominante - PC Posted: 14:22 02. Dec 2011 |
|
Joined: 22:02 12. Mar 2010 Posts: 4748 Location: Kahzet, město smlouvy
|
Podle mě je rozdíl dominate v CvC a v RP rovině, kdy ovládnete někoho, protože z něj něco potřebujete dostat. Jak jsem psal už na začátku, když máte ovládle NPC a trefíte jej třeba "omylem" fireballem, tak se urve a půjde po vás. Jenže když todle uděláte hráčovi a ne fireballem, ale třeba IGMS, tak hráč se sám neurve a proto si vypije lektvar. Takže zcela chápu, že lidi ty lektvary pijou. Dominate odsud podsud. Dotyčnému přeci musí zůstat určité pudy ne? Jako je například pud sebeobrany 
_________________ Tvůrce a ničitel ------- Neaktivní ------- .: Damian je můj rypák a Xantipka má bohyně :.
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Dominante - PC Posted: 14:25 02. Dec 2011 |
|
|
Ale jo. To se i někde píše v popisu toho kouzla, že postava nemusí dělat věci, které jsou z podstaty proti její přirozenosti. Například že se odmítne zabít.
|
|
Top |
|
Nalkanar
|
Post subject: Re: Dominante - PC Posted: 14:35 02. Dec 2011 |
|
Joined: 14:21 13. Feb 2010 Posts: 9274 Location: Brno/"Znojmo"
|
Tak na RP by mohlo stačit "Ovládni osobu" ne? To je na 5. kruhu. Stejný efekt, je to přímo "na osobu" a má to totožný efekt: "When cast against a player character or a PC's associate, this spell causes a dazed effect instead. " ( http://nwn.wikia.com/wiki/Dominate_person)
_________________ .
|
|
Top |
|