|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
kucik
|
Post subject: Re: Kam zmizeli mágové? Posted: 12:53 13. Oct 2011 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Prasokralik wrote: DenGrasse wrote: IMHO se při dobíjení vychází z ceny hůlky, předpokládám. ne, z ceny a počtu nábojů do 50tky (!)
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Kam zmizeli mágové? Posted: 13:06 13. Oct 2011 |
|
|
Když jsem teď projížděl výpočet modifikátoru za summony, tak mi přijde, že je tam renonc. Pokud jde parta se summonem/companionem etc, tak má vyšší postih, než by měla mít.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Prasokralik
|
Post subject: Re: Kam zmizeli mágové? Posted: 13:06 13. Oct 2011 |
|
Joined: 01:53 05. Dec 2010 Posts: 4507 Location: Land Down Under
|
Quote: hůlky jo, záleží na tom co je to za kouzlo a kolik nábojů chybí. Léčení vážných zranění se pohybuje v cené pár tisíc ale třeba full heal už v řádu desetitisíc atd. A je velký rozdíl dobíjet hůlku ze 49 nábojů na 50 a třeba z 20 na 50.
_________________ Ignore list: Theogil I, Krysak, Koninho87, Kokosak, Grin, efu_redo
Pain is temporary. Victory is forever.
|
|
Top |
|
GeForce
|
Post subject: Re: Kam zmizeli mágové? Posted: 13:08 13. Oct 2011 |
|
|
Nevim proč je tohle tema diskutované ale myslím ze je jasno ze zdejší zásoba hulek a lektvaru je dostatečná pro to aby se postava obešla bez castera, což je trosku škoda. Ti co hráli mága podle me vedi ze nelze hrát bojového mága jak psal RoF (mozna zaklinace ale i s ohromnou charismou si adekvátní Dung pro tvuj lvl jen pomoci kouzel nikdy neprojdes)
takze lze leda variantou boostera v parte nebo solo se summonem (ale summon žere expy) také solo zbejvaji 2 moznosti bud v přeměně (ale to jak víme padá bonus do int) anebo se summem ale hoooodne pomalu.
Co se týká mága a CvC tak tam jistě ma nejaké výhody oproti bojovým postavam ale i nevýhody proti tem s UMD.
Osobně kdybych stal pred volbou castera clc/mág sel bych do klerika kterej dung dokáže projít bez summonu pomoci vlastních schopnosti a v CvC taky umi zatopit.
_________________ Sareth - *Leč temnota nezvítezila, odpočívá rukou své milované, pokoj mu* Kvas - Tož ja to nezvdam! Öing! Cornelius *připravuje se*
Last edited by GeForce on 13:15 13. Oct 2011, edited 1 time in total.
|
|
Top |
|
-darkvision-
|
Post subject: Re: Kam zmizeli mágové? Posted: 13:13 13. Oct 2011 |
|
|
kucik wrote: Když jsem teď projížděl výpočet modifikátoru za summony, tak mi přijde, že je tam renonc. Pokud jde parta se summonem/companionem etc, tak má vyšší postih, než by měla mít. Ja a mag v parte + summon - meli jsme za npc do 30xp .. pak mag odvolal summona, byl jsem v parte jen ja a mag a meli jsme za npc do 50xp.
_________________ O podtemnu se v posledních letech říká, že tam hrají samé čuňata a PKčka. Tento mýtus bohužel nemáme čas vyvracet, protože "JEDEME BOMBY!"
Dočasně mimo. Jsem Žena!
Nhill'nue Zau'ndar Anirrinths Zau'ndar Izzrar Zau'ndar - ten druhej, nebo první
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Kam zmizeli mágové? Posted: 13:14 13. Oct 2011 |
|
|
GeForce wrote: Nevim proč je tohle tema diskutované ale myslím ze je jasno ze zdejší zásoba hulek a lektvaru je dostatečná pro to aby se postava obešla bez castera, což je trosku škoda. Ti co hráli mága podle me vedi ze nelze hrát bojového mága jak psal RoF (mozna zaklinace ale i s ohromnou charismou si Dung jen pomoci kouzel nikdy neprojdes)
Diskutované je to právě protože s tímhle názorem překvapivě leckdo nesouhlasí. A překvapivě zrovna hráči, kteří toho mága hrají a hráli. Stačí si vlákno zběžně přečíst.
|
|
Top |
|
Prasokralik
|
Post subject: Re: Kam zmizeli mágové? Posted: 13:17 13. Oct 2011 |
|
|
A můžou za to UMDčkaři, protože používání hůlek jep ohodlné, obzvlášť v boji. Za jedno použití jdné hůlky, která má caster lvl obvykle jako lvl 12-15 mág, má UMDčkař ztracené jedno herní kolo, ve kterém navíc musí z ruky vyhodit offhand, at uz jde o stít nebo obourucní zbran a je krásně flanked. Osobně bych chtěl vidět jak UMD user v pvp těma hůlkama přestřílí mága.
Mě se líbí jak o tom mluví hlavně ti, co hůlkky nikdy nepoužívali a používat nebudou, ale všichni víte, jaké to má hrozné výhody a jak je to přesílené.
Navíc mág je mág právě od toho, že všechny hůlky a svitky může sám používat taky. Stejně jako klerici klerické hůlky. Ale nedělají to - proč? Protožé béé béé já jsem mág, já za to přece nebudu utrácet, kdo by to dělal ne? A sakra! Dexaři to dělají! Zrušit, to není fér, když já nejsem ochotný za to utrácet, oni to taky nesmí mít!
_________________ Ignore list: Theogil I, Krysak, Koninho87, Kokosak, Grin, efu_redo
Last edited by Prasokralik on 13:19 13. Oct 2011, edited 1 time in total.
|
|
Top |
|
-darkvision-
|
Post subject: Re: Kam zmizeli mágové? Posted: 13:17 13. Oct 2011 |
|
|
GeForce wrote: Nevim proč je tohle tema diskutované ale myslím ze je jasno ze zdejší zásoba hulek a lektvaru je dostatečná pro to aby se postava obešla bez castera, což je trosku škoda. Ti co hráli mága podle me vedi ze nelze hrát bojového mága jak psal RoF (mozna zaklinace ale i s ohromnou charismou si adekvátní Dung pro tvuj lvl jen pomoci kouzel nikdy neprojdes)
a) Mít castera za zadkem je daleko lepší než mít hůlky z invu. Sám jsem hůlkař, tak vím jaký to je. b) V podtemnu nemůžeš mít za zadkem 10kleriků jak na povrchu. (to jsem lehce odbočil od tématu - ale reaguju na "castera") c) Lektvary jsou good, ale zkus si je vařit, sbírat byliny a tak dále, fakt to žere čas.
_________________ O podtemnu se v posledních letech říká, že tam hrají samé čuňata a PKčka. Tento mýtus bohužel nemáme čas vyvracet, protože "JEDEME BOMBY!"
Dočasně mimo. Jsem Žena!
Nhill'nue Zau'ndar Anirrinths Zau'ndar Izzrar Zau'ndar - ten druhej, nebo první
|
|
Top |
|
GeForce
|
Post subject: Re: Kam zmizeli mágové? Posted: 13:19 13. Oct 2011 |
|
|
kucik wrote: GeForce wrote: Nevim proč je tohle tema diskutované ale myslím ze je jasno ze zdejší zásoba hulek a lektvaru je dostatečná pro to aby se postava obešla bez castera, což je trosku škoda. Ti co hráli mága podle me vedi ze nelze hrát bojového mága jak psal RoF (mozna zaklinace ale i s ohromnou charismou si Dung jen pomoci kouzel nikdy neprojdes)
Diskutované je to právě protože s tímhle názorem překvapivě leckdo nesouhlasí. A překvapivě zrovna hráči, kteří toho mága hrají a hráli. Stačí si vlákno zběžně přečíst. Tak tento topic jsem si procetl cely ale jsem zvedav na toho kdo s tim nesouhlasí nebo co se komu nezdá. Nemyslel jsem tim ze postavy nemají lektvary protoze je náročné je uvařit nebo ze postava jez ma UMD by se svity a hulkami Dung neprošla sama. Navíc jsem vycházel i ze zkušenosti ktere mám ze hry za pul roku.
_________________ Sareth - *Leč temnota nezvítezila, odpočívá rukou své milované, pokoj mu* Kvas - Tož ja to nezvdam! Öing! Cornelius *připravuje se*
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Kam zmizeli mágové? Posted: 13:36 13. Oct 2011 |
|
|
Prasokralik wrote: Quote: hůlky jo, záleží na tom co je to za kouzlo a kolik nábojů chybí. Léčení vážných zranění se pohybuje v cené pár tisíc ale třeba full heal už v řádu desetitisíc atd. A je velký rozdíl dobíjet hůlku ze 49 nábojů na 50 a třeba z 20 na 50. Takže když kopím hůlku co má 8 použití za dejme tomu 1 000 000 a dobiju jí na 50 použití tak mě bude stát 1000000/8*42? Pak by to bylo v zásadě co do ceny správně. Skutečně je takové dobití dražší než celá hůlka? To se mi moc nezdá, protože vím, že hůlky měly za dobití platit nějaké procento z prodejní ceny, ale jak to nakonec dopadlo, nevím.
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
Prasokralik
|
Post subject: Re: Kam zmizeli mágové? Posted: 13:39 13. Oct 2011 |
|
|
DenGrasse wrote: Prasokralik wrote: Quote: hůlky jo, záleží na tom co je to za kouzlo a kolik nábojů chybí. Léčení vážných zranění se pohybuje v cené pár tisíc ale třeba full heal už v řádu desetitisíc atd. A je velký rozdíl dobíjet hůlku ze 49 nábojů na 50 a třeba z 20 na 50. Takže když kopím hůlku co má 8 použití za dejme tomu 1 000 000 a dobiju jí na 50 použití tak mě bude stát 1000000/8*42? Pak by to bylo v zásadě co do ceny správně. Skutečně je takové dobití dražší než celá hůlka? To se mi moc nezdá, protože vím, že hůlky měly za dobití platit nějaké procento z prodejní ceny, ale jak to nakonec dopadlo, nevím. hůlku za milion jsem nikdyn eměl, takže nevím
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Kam zmizeli mágové? Posted: 13:41 13. Oct 2011 |
|
|
To bnyl příklad, zkus použít mozek a dosadit jinou cenu. Libovolnou.
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Kam zmizeli mágové? Posted: 13:42 13. Oct 2011 |
|
|
Ne, cena jednoho náboje do hůlky je 2% ceny předmětu. Pozn.: Je dobré si uvědomit, že mágské hole mají dobíjení levnější, což je taky určitý bonus pro mága.
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Kam zmizeli mágové? Posted: 13:48 13. Oct 2011 |
|
|
A to u všech itemů, i těch, které mají dodatečné (fixní) vlastnosti i těch, které je nemají?
Čili hůlka s 10 náboji a cenou 100 000 nemá cenu 10 000 na náboj jak by bylo očekávat, ale 2 000? A její dobití do 50 nábojů stojí 50*2 000 = 100 000? Trochu haluz.
|
|
Top |
|
KaTo
|
Post subject: Re: Kam zmizeli mágové? Posted: 13:52 13. Oct 2011 |
|
Joined: 15:24 23. Jun 2007 Posts: 6754 Location: Severní okraj Středozemě
|
Mám postavu s holým zadkem, takže (zatím) nehůlkaří (i když UMD na to má  ). Co má ale občas za zadkem je právě mág a vím, že jednu věc si nikdy neodhůlkuje - když bude ležet sražená v půlce boje, tak nehodí packu na protivníka s vysokým TO, nehodí si Rozptyl a ani neobnoví Kamenku bez toho, aby zemřela na příležitostnňáky "flatfooted" a vůbec v průběhu boje si z hůlek nespustí spoustu dalších "záchraných" kouzel, které naopak mág mág hodí, aby zachránil "situaci". Nemluvě o léčení od něj  . Takže mág je užitečný, ale stejně jako ten DEXař, je to do party ne na "macho-maniacko-masturbační honění ega" ve stylu, "hele voe, co sem dneska dal sám  , to čumíš!" //joke"Taktika" od mága (ne na tomhle serveru) jakou jsem už viděl, bylo hodit na svého DEXaře posílenou ohnivou kouli nebo jiné Reflex save kouzlo. On uhnul bez ztráty kytičky, ale to klubko kolem něj tak kráááásně hořelo  . Jen nevím zda to tehdy byl úmysl  nebo náhoda  .
_________________ Síla tě osvobodí! - Sithský kodex, 12.12.2011 (TOR-preorder) Bylo to peklo! - Error 37, Error 3005, Error 3007, 15.5.2012 (Diablo3) Až s vámi skončím, nebudete věřit vlastní mysli! - Mesmer, 28.8.2012 (GW2) Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ) Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín
|
|
Top |
|