|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Nalkanar
|
Post subject: Re: Par dotazu novacka Posted: 20:03 24. Nov 2012 |
|
Joined: 14:21 13. Feb 2010 Posts: 9274 Location: Brno/"Znojmo"
|
V NWN je construct jen skupina příšer. Kouzlo není určeno na ničení dveří.
_________________ .
|
|
Top |
|
Caehan
|
Post subject: Re: Par dotazu novacka Posted: 20:12 24. Nov 2012 |
|
|
Barbar321 wrote: karolina wrote: Crum účínek nemá, vypisuje ti to, že je nedodělaný. A mifo.. ozkoušej ho hozený na zem  Myslel jsem, že "crum" je zkrácenina z angl. jména "crumble", což má být kouzlo na "construct". Problém je v tom, že pokud se nepletu, tak to můžou být jak konstrukce (budovy, brány, lavičky aj.), ale stejně tak i potvory vytvořené (v této hře zastoupeny převážně golemama). Nejhorší na tom je, že se mi nepovedl ten lektvar použít ani na jedno  PS: nemohl by nám nějaký schopný druid říct, jak vlastně to kouzlo funguje? A které že to části slova "nedodělaný" přesně nerozumíš? 
_________________ Eribor Tanithil - elfský bylinkář a lukostřelec.
Deirdra Monteil - čarodějka z Karathy
Incoherent fire dissipates all contingency. ZANEPRÁZDNĚN
|
|
Top |
|
Barbar321
|
Post subject: Re: Par dotazu novacka Posted: 20:19 24. Nov 2012 |
|
|
Nalkanar wrote: V NWN je construct jen skupina příšer. Kouzlo není určeno na ničení dveří. Díky za info 
_________________ je cosi shnilého ve státě dánském ...ale plíseň je dobrá pro penicilín z hodně léků však bolí hlava ...a tvoří se závislost Vhodný čas na odvykací kůru
člen ligy pro zákaz veškerých změn na thalii
|
|
Top |
|
Barbar321
|
Post subject: Re: Par dotazu novacka Posted: 20:23 24. Nov 2012 |
|
|
Caehan wrote: A které že to části slova "nedodělaný" přesně nerozumíš?  Možná ti to nedošlo, ale podstatná informace, která z mého původního příspěvku měla vyplynout je právě ta, na kterou odpovídal Nalk. Nemůžu ani v nejmenším vědět, zda-li se někdo z těch, kdo označil tento lektvar za "nefungující" ubírali stejnou myšlenkovou cestou jako já.
_________________ je cosi shnilého ve státě dánském ...ale plíseň je dobrá pro penicilín z hodně léků však bolí hlava ...a tvoří se závislost Vhodný čas na odvykací kůru
člen ligy pro zákaz veškerých změn na thalii
|
|
Top |
|
karolina
|
Post subject: Re: Par dotazu novacka Posted: 20:32 24. Nov 2012 |
|
Joined: 13:01 26. Mar 2012 Posts: 4644 Location: Teplice/Praha
|
Barbar321 wrote: Caehan wrote: A které že to části slova "nedodělaný" přesně nerozumíš?  Možná ti to nedošlo, ale podstatná informace, která z mého původního příspěvku měla vyplynout je právě ta, na kterou odpovídal Nalk. Nemůžu ani v nejmenším vědět, zda-li se někdo z těch, kdo označil tento lektvar za "nefungující" ubírali stejnou myšlenkovou cestou jako já. Když ten lektvar použiješ tak ti to vypíše hlášku, že je nedodělaný.. nebo nemá přiřazený efekt, nebo něco v tom smyslu. Z toho jsem usoudila, že nemá cenu ho zkoušet na cokoli používat. Prostě ve světe holt ne všechno funguje..
_________________ Na vyžádání.
|
|
Top |
|
Derken-
|
Post subject: Re: Par dotazu novacka Posted: 21:29 24. Nov 2012 |
|
Joined: 22:02 12. Mar 2010 Posts: 4748 Location: Kahzet, město smlouvy
|
Barbar321 wrote: PS: nemohl by nám nějaký schopný druid říct, jak vlastně to kouzlo funguje? Druid nejsem, ale rozhodně není tak těžké se podívat na wiki ne? Najdeš tam co to kouzlo dělá a zároveň i "kdo" je construct. Ale abys nemusel plýtvat svým časem, tak ti to tady napíšu. Kouzlo zraňuje jakéhokoli constructa (nebo-li "výtvor" po česku) 1d6 zvukem za každou úroveň sesílatele( = Level druida v tomto případě.. u svitku bys měl úroveň sesílatele v závorce a u alchymie je to pravděpodobně level alchymisty ) a to do maxima 15d6. Příkladem constructů může být například ta věž v Krynu.
_________________ Tvůrce a ničitel ------- Neaktivní ------- .: Damian je můj rypák a Xantipka má bohyně :.
|
|
Top |
|
Caehan
|
Post subject: Re: Par dotazu novacka Posted: 02:01 25. Nov 2012 |
|
|
Barbar321 wrote: Caehan wrote: A které že to části slova "nedodělaný" přesně nerozumíš?  Možná ti to nedošlo, ale podstatná informace, která z mého původního příspěvku měla vyplynout je právě ta, na kterou odpovídal Nalk. Nemůžu ani v nejmenším vědět, zda-li se někdo z těch, kdo označil tento lektvar za "nefungující" ubírali stejnou myšlenkovou cestou jako já. Já bych se u lektvaru, který je uvedený jako nefunkční, nad jeho nefunkčností nepozastavoval, a to ať jde o jeho nefunkčnost při použití na dveře, na golemy, na sedmikrásky nebo velikonoční zajíčky. Což je trochu mrzutý způsob, jak to napsat, tak abych to napsal lidštěji, nedošlo mi a nedochází mi, co je na tom k řešení. Ale to mi nejspíš jen nedochází nějaká část tvého příspěvku. Kučík přece napsal, že není dodělaný, tak to nemohla být tvoje mýlka, nemohl fungovat, nefunguje tam kde má. V tom je snad podstata nefunkčnosti. 
_________________ Eribor Tanithil - elfský bylinkář a lukostřelec.
Deirdra Monteil - čarodějka z Karathy
Incoherent fire dissipates all contingency. ZANEPRÁZDNĚN
|
|
Top |
|
xxxMajkyxxx
|
Post subject: Re: Par dotazu novacka Posted: 03:04 25. Nov 2012 |
|
 |
Urozený |
|
|
Aillen wrote: Jakou konkrétní změnu znamená úprava alchymie?
* [b]Alchymie predelana zpet na spellids[/b] - otestovat stackovani efektu * Opraveno potirani zbrani alch. lektvary
Co je to spellids?
Znamená to, že dosavadní recepty na vytváření lektvarů přestanou fungovat? Nebo zůstávají beze změny a jenom účinek některých lektvarů bude slabší/silnější ...nebo snad docela jiný?
Nebo, že ty lektvary, které dosud neměly žádný účinek, budou už nějaký budou mít? Např. crum, mifo? O receptech tam preci nepadla rec  . stakovani znamena scitani, tzn. lektvary, ktere se po vicekratem vypiti scitaly, uz se nescitaji. Potiranim zbrani rozumej lektvary ktere se aplikuji na zbran. Byli nektere zbrane, ktere poterovymi lektvary potirat nebylo mozne a ted uz to jde.
_________________ WIPED MAYBIES AND MY NEW BABIES Milovaný sympoš Eritai se možná ve hře ukáže! Rodwen - divoká elfka, druidka
|
|
Top |
|
Snekoun
|
Post subject: Re: Par dotazu novacka Posted: 02:34 26. Nov 2012 |
|
Joined: 01:45 08. Dec 2008 Posts: 145 Location: Břevnovský klášter
|
1, na co je pero a inkoust (myslím systémově) ? Psaní na listiny (dopis,pergamen,dokument a kniha) jde i bez toho.
2, jak se zapečeťuje dopis ? Jsou tam jenom volby : přečíst, dopsat, odložit. Při tom v popisu předmětu je napsáno že pokud se zapečetí tak na něj nejde nic přepsat dokud se pečeť neporuší
3,jak se zapečeťuje dokument ? Jsou tam jenom volby : přečíst, dopsat, odložit. Při tom v popisu předmětu je napsáno že pokud se zapečetí tak na něj nejde už nikdy nic připsat.
Mam pocit že všechny tři věci (dopis, dokument, pergamen) jsou jedno a to samé jen se liší v názvu a někdo nedodělal už ten rozdíl s pečetěním (který je popsaný v popisu předmětu).
_________________ Červená Markita
|
|
Top |
|
Nalkanar
|
Post subject: Re: Par dotazu novacka Posted: 02:36 26. Nov 2012 |
|
|
Bez pera nejdou psát dopisy/dokumenty, jde psát jen do knihy. Detailní rozdíly nevím.
_________________ .
|
|
Top |
|
Snekoun
|
Post subject: Re: Par dotazu novacka Posted: 02:42 26. Nov 2012 |
|
|
Nalkanar wrote: Bez pera nejdou psát dopisy/dokumenty, jde psát jen do knihy. Detailní rozdíly nevím. Ach jo lidi nečtou. Nemáš pravdu. Teď jsem to všechno ozkoušel a stačí si přečíst znovu bod č.1.
|
|
Top |
|
Nalkanar
|
Post subject: Re: Par dotazu novacka Posted: 09:18 26. Nov 2012 |
|
|
Mě bez pera v báglu psát na dokumenty/dopisy nešlo, tak jsem to sem hodil. *pokrčí rameny* Je to pokud vím jediný účel toho předmětu.
_________________ .
|
|
Top |
|
Legition
|
Post subject: Re: Par dotazu novacka Posted: 11:34 26. Nov 2012 |
|
|
Mě teda taky ne  Nemáš ho dvakrtá v invu?
_________________ Legitiona Gothartová - mladá naivní eflka jejiž osud je zřejmě spečetěn, neboť jí dlouho nikdo neviděl...
|
|
Top |
|
Snekoun
|
Post subject: Re: Par dotazu novacka Posted: 13:38 26. Nov 2012 |
|
|
Legition wrote: Mě teda taky ne  Nemáš ho dvakrtá v invu? Nemam. Měl jsem v batohu pero a inkoust psal jsem, vyndal jsem z batohu a dal to truhly (v hostinci), zavřel truhlu uložil postavu a psaní mi šlo bez problému.
|
|
Top |
|
Molly23
|
Post subject: Re: Par dotazu novacka Posted: 13:43 26. Nov 2012 |
|
Joined: 16:55 18. Sep 2009 Posts: 5217 Location: Bad Reichenhall
|
Snekoun wrote: Legition wrote: Mě teda taky ne  Nemáš ho dvakrtá v invu? Nemam. Měl jsem v batohu pero a inkoust psal jsem, vyndal jsem z batohu a dal to truhly (v hostinci), zavřel truhlu uložil postavu a psaní mi šlo bez problému. A nemáš stahovací nožík? Tím se píšou dopisy krví...
_________________ ▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬ Molly23 alias Mišák
▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬
|
|
Top |
|