|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
kucik
|
Post subject: Re: Par dotazu novacka Posted: 17:51 08. Jan 2013 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Od toho se používají modifikátory.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
-darkvision-
|
Post subject: Re: Par dotazu novacka Posted: 18:06 08. Jan 2013 |
|
|
Tak právě kostky maj smysl tehdy když si postavy nejsou rovny. To jest někdo je low lvl a někdo high lvl. I přesto ho low může "přeprat". Proto by se vždy mělo házet na stejnou skupinu (savy, skilly, vlastnosti). Save a skill, level co level nerostou nerovnoměrně. Takže když budu mít někoho na lvl 20 a hodí si na skill (v kterém má třeba ještě body) a oponent je lvl 5 a má si házet na save, tak jak to asi dopadne?
Proto zastávám názoru: save vs save ; skill vs skill ; vlastnost vs vlastnost.
_________________ O podtemnu se v posledních letech říká, že tam hrají samé čuňata a PKčka. Tento mýtus bohužel nemáme čas vyvracet, protože "JEDEME BOMBY!"
Dočasně mimo. Jsem Žena!
Nhill'nue Zau'ndar Anirrinths Zau'ndar Izzrar Zau'ndar - ten druhej, nebo první
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Par dotazu novacka Posted: 18:09 08. Jan 2013 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Všechno je jen o tom, jak se ten hod nastaví. A jak vždycky říkal photter: na vlastnosti se nehází 
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Krysak
|
Post subject: Re: Par dotazu novacka Posted: 18:12 08. Jan 2013 |
|
 |
Bůh |
|
|
Uplně to vidím: Hráč A: "Jsi želva, jsi želva, jsi želva...." Tell: Mam přesvědčování 70 prehodim jakekoliv DC stanovené GM kama, hazis si s bonusem za vůli ah nadprůměrá +3 jo, tak na dvacku nejsi želva. Hráč B: "Jsem želva....., jsem želva..."
|
|
Top |
|
xxxMajkyxxx
|
Post subject: Re: Par dotazu novacka Posted: 18:17 08. Jan 2013 |
|
 |
Urozený |
|
|
kucik wrote: Od toho se používají modifikátory. No vzdyt prave na modifikatory to absolutne nesedi. Nebo mi to prosim vic vysvetli, asi to nechapu.
_________________ WIPED MAYBIES AND MY NEW BABIES Milovaný sympoš Eritai se možná ve hře ukáže! Rodwen - divoká elfka, druidka
|
|
Top |
|
Prasokralik
|
Post subject: Re: Par dotazu novacka Posted: 23:16 08. Jan 2013 |
|
Joined: 01:53 05. Dec 2010 Posts: 4507 Location: Land Down Under
|
Přesvědčování není mind control.
_________________ Ignore list: Theogil I, Krysak, Koninho87, Kokosak, Grin, efu_redo
Pain is temporary. Victory is forever.
|
|
Top |
|
J.F.Payne
|
Post subject: Re: Par dotazu novacka Posted: 00:04 09. Jan 2013 |
|
|
Prasokralik wrote: Přesvědčování není mind control. +1
_________________ Kraki Skengdrang a nejzlejší DM
|
|
Top |
|
Absinthorix
|
Post subject: Re: Par dotazu novacka Posted: 14:00 09. Jan 2013 |
|
|
J.F.Payne wrote: Prasokralik wrote: Přesvědčování není mind control. +1 Když se někdo nechá přesvědčit, že se na silnici dá podlézt středová čára... s tou želvou bych to asi taky neviděl jako impossibru
_________________ Vojen Bouřný „Hudba je klíč k ženskému srdci.“
horlivý bojovník za krásu a estetično ʇoıpı ɐ ʇuɐɹoubı ýuןsʎɯoɹoɥɔ ýusnʞʌǝu
Balík kompletní bardské hudby - funkční a správný ke stažení
|
|
Top |
|
Shaman88
|
Post subject: Re: Par dotazu novacka Posted: 14:08 09. Jan 2013 |
|
|
Já bych přesvědčování zrušil.
|
|
Top |
|
Aulus
|
Post subject: Re: Par dotazu novacka Posted: 14:10 09. Jan 2013 |
|
Joined: 17:31 22. Jan 2012 Posts: 5998 Location: Nový Jičín / Brno
|
Shaman88 wrote: Já bych přesvědčování zrušil. Já asi taky. A nebo bych mu dal nějaké systémové opodstatnění.
_________________ "Všechny hranice jsou konvence, které čekají, až je někdo přesáhne. Někdo může přesáhnout konvenci, pokud mu k tomu někdo jiný vydá podnět." David Mitchell, Atlas mraků "But what do we have left once we abandon the lie? Chaos. A gaping pit waiting to swallow us all.”
|
|
Top |
|
Braenn
|
Post subject: Re: Par dotazu novacka Posted: 14:19 09. Jan 2013 |
|
|
Zrušit? Proč? Minimálně DM by ho mělo užít právě během různých výslechů a Q, kdy ve chvíli, kdy je hráč schopen danou věc uhrát, ale není tak lehké rozhodnout, zda se mu vzhledem k situaci podařilo protistranu prostě překecat. To že ho nevyužijí PC vs. PC je jiná věc, ale nikdo nikoho nenutí tam ty body dávat.
Jestli nějaké úpravy, tak bych se přimlouvala za spojení přesvědčování s podváděním. Přesvědčovat můžu stejně dobře o lži, jako o pravdě, a překrucování (lhaní) k přesvědčku neodmyslitelně patří. A jeden skill by bohatě stačil.
_________________ Ryudern Tann - 29 level fňukna, 1 level "muž". Píšu přesně to, co mám na mysli. Nemohu za to, že někteří čtou to, co mají na mysli oni. Vrchní prohledávač cizích trezorů, zabavovatel dóz, nejvyšší šátrač ve stolcích a pověřený prohmatávač koberců.
|
|
Top |
|
Aulus
|
Post subject: Re: Par dotazu novacka Posted: 14:23 09. Jan 2013 |
|
|
Braenn wrote: Zrušit? Proč? Minimálně DM by ho mělo užít právě během různých výslechů a Q, kdy ve chvíli, kdy je hráč schopen danou věc uhrát, ale není tak lehké rozhodnout, zda se mu vzhledem k situaci podařilo protistranu prostě překecat.
Jestli nějaké úpravy, tak bych se přimlouvala za spojení přesvědčování s podváděním. Přesvědčovat můžu stejně dobře o lži, jako o pravdě, a překrucování (lhaní) k přesvědčku neodmyslitelně patří. A jeden skill by bohatě stačil. Já jsem nemyslel úplně zrušit něco, na co by sis mohla házet při ukecávání a podobně. Šlo mi spíš o to, že přesvědčování ani podvádění nemá na Thalce žádnou systémovou podporu a investice do něj je až na výjimky zbytečná. Já bych udělal socialní skilly na způsob Drd+, kde se krása (přitažlivost), důstojnost a podobné věci počítají přepočtem ze základních vlastností (popřípadě v nwn by to mohlo být přepočtem napůl z vlastností a napůl z jiných skillů). Příklad: Krása (přitažlivost) = (charisma + obratnost)/2 (nevím, jestli je to přesně takhle)
_________________ "Všechny hranice jsou konvence, které čekají, až je někdo přesáhne. Někdo může přesáhnout konvenci, pokud mu k tomu někdo jiný vydá podnět." David Mitchell, Atlas mraků "But what do we have left once we abandon the lie? Chaos. A gaping pit waiting to swallow us all.”
|
|
Top |
|
Braenn
|
Post subject: Re: Par dotazu novacka Posted: 14:29 09. Jan 2013 |
|
|
Jo, a tím pozbydeš možnost mít válečníka, který bude umět přesvědčovat, a sorcky a bardi si mohou mnout ruce? A úplně nejlepší bude zloděj bard, aby tam vytáhl i tu obratnost. Vlastnosti by měly skilly podporovat, nikoli je nahrazovat. Přesvědčko nemá systémovou podporu, a nejspíše se to nevyplatí - ovšem to nevyplacení už i na tobě jako DM.  Co jsem měla postavy před Ryoušem, tak všechny jely na přesvědčování, a ve hře s DM jsem to využívala v jednom kuse. Proč taky ne? Když už tam ty body mám.
_________________ Ryudern Tann - 29 level fňukna, 1 level "muž". Píšu přesně to, co mám na mysli. Nemohu za to, že někteří čtou to, co mají na mysli oni. Vrchní prohledávač cizích trezorů, zabavovatel dóz, nejvyšší šátrač ve stolcích a pověřený prohmatávač koberců.
|
|
Top |
|
Nalkanar
|
Post subject: Re: Par dotazu novacka Posted: 14:34 09. Jan 2013 |
|
Joined: 14:21 13. Feb 2010 Posts: 9274 Location: Brno/"Znojmo"
|
Už teď si můžu dovolit tvrdit, že mám přesvědčko vyšší než drtivá většina postav na TH 
_________________ .
|
|
Top |
|
Aulus
|
Post subject: Re: Par dotazu novacka Posted: 14:36 09. Jan 2013 |
|
|
Braenn wrote: Jo, a tím pozbydeš možnost mít válečníka, který bude umět přesvědčovat, a sorcky a bardi si mohou mnout ruce? A úplně nejlepší bude zloděj bard, aby tam vytáhl i tu obratnost. Vlastnosti by měly skilly podporovat, nikoli je nahrazovat. Přesvědčko nemá systémovou podporu, a nejspíše se to nevyplatí - ovšem to nevyplacení už i na tobě jako DM.  Co jsem měla postavy před Ryoušem, tak všechny jely na přesvědčování, a ve hře s DM jsem to využívala v jednom kuse. Proč taky ne? Když už tam ty body mám. Válečník může umět třeba dobře zastrašovat. Ale klidně i přesvědčovat - napsal jsem, že v nwn by mohl být základem napůl jiný skill a napůl vlastnost. Takže není pravda, že by to umět nemohl, nicméně pro to bude mít určitě podstatně větší nadání bard a zloděj. Připadá mi to logické. Aspoň vymizí epicky krásné ženské postavy se silou přes 30 a charismatem 8 (tomu já říkám výsměch RP). A co se týče mé podpory - ano, souhlasím s tím, že by se skilly měly využít ve hře s DM, když už si je někdo nakliká. Přijde mi ale na druhou stranu docela nelogické, aby postava, která v tom body nemá a přesto je kupříkladu velmi inteligentní a charismatická, by se nechala přesvědčování naprosto zdevastovat. Prostě si myslím, že v sociálních skillech by měla hrát ověřovaná vlastnost podstatně větší roli, než je tomu doposud. EDIT: A ještě k tomu přesvědčujícímu válečníkovi - pokud si někdo dá namátkou třeba charisma 8, inteligenci 10 a moudrost 8, pak si vezme pár levelů zloděje a nasype si všechny skillpointy do přesvědčování, je fér, aby to skutečně dobře uměl? Vždyť je přeci hloupý, nemá přehled a navíc ani nezaujme, protože působí jako vandrák. A za vlastnosti přesto dostane jen postih -1.
|
|
Top |
|