|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Sveneld
|
Post subject: Re: Nove povolania? Posted: 12:55 25. Nov 2008 |
|
 |
Šlechtic |
|
|
dovolim si heretickou poznamku - ciste teoreticky - co takhle paladin a tormuv hrdina? vzdyt je to vylozene prestizka pro nej - navic by z nej nic presileneho, alespon dle me, nevzniklo. -teda krome sejvů ty uz pak zajimavy mit bude
_________________ nwn
|
|
Top |
|
pepa48
|
Post subject: Re: Nove povolania? Posted: 13:01 25. Nov 2008 |
|
|
LDamian wrote: Kombinace typu klerik 13/mnich 10 s kamama treba mi v prostredi Thalie uz osobne nijak extra presilena nepripada. Podobne napriklad zaklinac 14/paladin 10. já myslim, že když srovnáš klerik 13/mnich 10 s bojovníkem 23, tak ten bojovník stejně nemá šanci a o CvM už radši ani nemluvim podle mně by to bylo přesílený i s timhle omezenim
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Nove povolania? Posted: 14:25 25. Nov 2008 |
|
|
pepa48 wrote: LDamian wrote: Kombinace typu klerik 13/mnich 10 s kamama treba mi v prostredi Thalie uz osobne nijak extra presilena nepripada. Podobne napriklad zaklinac 14/paladin 10. já myslim, že když srovnáš klerik 13/mnich 10 s bojovníkem 23, tak ten bojovník stejně nemá šanci a o CvM už radši ani nemluvim podle mně by to bylo přesílený i s timhle omezenim podle měn to nemůžeš takhle brát... ten bojovník má taky možnost to namixovat, uplně stejnou.. bejt weapon master nebo tormův hrdina nebo tak... a to jestli má nebo nemá šanci je daný z 90% světem a dostupností kouzelných předmětů - s dostatečnou výbavou hůlek a artefaktů ma šanci úplně stejnou...
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
Rejty
|
Post subject: Re: Nove povolania? Posted: 14:26 25. Nov 2008 |
|
|
Sveneld wrote: dovolim si heretickou poznamku - ciste teoreticky - co takhle paladin a tormuv hrdina? vzdyt je to vylozene prestizka pro nej - navic by z nej nic presileneho, alespon dle me, nevzniklo. -teda krome sejvů ty uz pak zajimavy mit bude A co treba paladin a bojovnik? Dyt je to slabsi nez paladina torm? Co treba paladin a barbar? Dovoli se neco a kazdej bude chtit neco dalsiho... Paladin a mnich kombinovat s jinym povolanim nepujdu. Jinak paladin ani kombinovat nepotrebuje, pokud nepocitam nejaky prasarny jako paladin 1, zaklinac zbytek.
_________________ Vedoucí týmu Thalie
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Nove povolania? Posted: 14:52 25. Nov 2008 |
|
|
je fakt, že paladin je vlastně už sám o sobě multiclass, stejně jako ranger. s tim mnichem těžko říct, já bych docela někdy chtěl vyzkoušet mnicha- weaponmastera na kamu, ale to budu muset asi jinde než na thalii...
můj názor je, že kombinace povolání by měla bejt založená na historii postavy a domluvě s DM. neřešil bych so je silnější a co ne. prostě někdo je takovej a někdo makovej, no a co? thalie neni primárně CvC server, takže to ničemu nevadí... a boje s podtemnem jsou frakční, čili skupinová záležitost, tams e rozdíly vyrovnaj...
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
photter
|
Post subject: Re: Nove povolania? Posted: 16:26 25. Nov 2008 |
|
|
já si naopak zas myslim, že snažit se vyrovnat povolání je základní povinnost WB a správců světa, myslím si, že dvě postavy na srovnatelným lvlu by měly bejt srovnatelně silný, tím spíš, čím dýl se v daným světě na jednotlivejch lvlech zdržujou, pač DnD a všecky vodvozený hry prostě vo lvlech sou a lvl je první a nejdůležitější charakteristika postavy a vyšši lvl má bejt lepší jak nižší lvl a vostatní sou kecy
a sorry ale tyhle řeči jak je to jedno jestli je tenhle class/multiclass/build silnějši než jiný mi zaváněj takovým tim pravým českým zapařeným pseudohárkórem, proti kterýmu léta bojuju a kterým ve většině případů špatný tvůrci jen maskujou svůj nedostatek zkušeností a neochotu jít do hloubky problému
navopak sem silně přesvědčenej, že thalie je v tomhle z našich serverů nejdál a eště vo kus by ji měl postrčit novej sortiment obchodů a byl bych se změnama hodně zdrženlivej a vopatrnej
_________________ Usstan rin'ov ragar z'lonzic draeval shar'tleg ussta velve wun l'harventh
|
|
Top |
|
Theogil I
|
Post subject: Re: Nove povolania? Posted: 16:41 25. Nov 2008 |
|
|
DenGrasse wrote: ... s tim mnichem těžko říct, já bych docela někdy chtěl vyzkoušet mnicha- weaponmastera na kamu, ale to budu muset asi jinde než na thalii...
Vzhledem k tomu, že jsem na Thalii přišel ze světa, kde bez PB nelze přežít a nahlíží se na něj jako na normál a je zcela oddělen od vlastního RP a života postavy dokážu ti tohohle Ninžu celkem slušně popsat  . Vezmeme řekněne 27 lvl této postavy (bude moc hezky vidět co to všechno umí). 20 mnich/7 pán zbraně 1) sekáček 2) sražení/vylepšené sražení 3) únik/vylepšený únik 4) imunita na nemoci 5) imunita na jedy 6) monkovo SR 7) skrytí 50% ve featu  imunita na mysl ovlivňující kouzla 9) vysoké savy 10) rychlost + 60% 11) při správném stavění 7 útoků za kolo (2 kamy, vylepšený boj 2 zbraněmi) 12) vysoké AC a AB .. boj přes finty, AC z modrosti a obratnosti 13) kritikal 17-20/x3 A to není vše, jen stručný výpis ... tenhle kombajn jen tak něco nezastaví, jasně jsou PB které ano, ale to je přesně ta spirála která mi vůbec nechybí a od které jsem moc rád odešel. 
_________________ Theogil Mistrovské ostří - strážce králova pokladu, kovář v Ivory Boindil - trpasličí zvěd, velký čtenář a lenochod Wahibah Zafirah al Talibah - dědic dračího odkazu, strážce legend
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Nove povolania? Posted: 17:12 25. Nov 2008 |
|
|
Theogil I wrote: ... dobře, už nic nechci... stejně 27 úroveň u jakýkoli mý postavy je jako pohádka photter wrote: ... vidíš, já si zase myslim že kecy sou to vo vyrovnávání. kdyby to tak mělo bejt, bylo by to vyrovnaný už v základu nwn a ono jaksi není, že? včechno je to jen otázka stylu hry a případně ceny, kterou za schopnosti své postavy platíš. když daj všichnis tejně, maj dostat všichni stejně... to zní trochu jako komunismus a ten prostě neni reálnej. rovnost je v tom, že si můžu vybrat, jestli si chci stavět PB nebo postavu co mně baví. když si vyberu to druhý (a nebaví mě PB), tak je to moje volba, to je celý. netrouf bych si nutit WB nějakýho světa aby mi vyvažovali classy tak, abych byl stejně silnej nýmand (nejen class,a le i rozdělení skillů a featů) jako támhle ten PB superdualclass zaměřenej jednostranně na boj. v životě to taky tak neni, někdo se snaží jako kůň v posilovně, ale když měří 170 tak z něj Dolph Lundgren nikdy nebude... vyvažování classů má smysl jen v prioritně CvC světě, což thalie není. a i tam je to těžký...
|
|
Top |
|
photter
|
Post subject: Re: Nove povolania? Posted: 17:21 25. Nov 2008 |
|
|
ne, zasadně nesouhlasim to má bejt hráčova volba, jestli si postaví charakter tak nebo onak a ne daný jednou provždy classem
_________________ Usstan rin'ov ragar z'lonzic draeval shar'tleg ussta velve wun l'harventh
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Nove povolania? Posted: 17:24 25. Nov 2008 |
|
|
heh, to jsem nějak nepochytil... já přece říkám to samý:
- hráč si zvolí co chce mít za class - hráč si zvolí jak ho chce budovat (featy atd.)
jenom, podle mýho, nesmí chtít po WB, aby když si vybere slabší class nebo kombinaci a postaví si build zaměřený ne na PB, aby mu srovnali možnosti s tím, kdo si postaví to PB... to mi přijde zcestný.
|
|
Top |
|
Theogil I
|
Post subject: Re: Nove povolania? Posted: 17:26 25. Nov 2008 |
|
|
DenGrasse wrote: Theogil I wrote: ... dobře, už nic nechci... stejně 27 úroveň u jakýkoli mý postavy je jako pohádka Nebeč postavíme něco jinšího, lepšího, třeba exaltku, mága ve FP, dmg mástra na kosu, zrůdu s AC přes 90, jinou mršku s AB kolem 80 nebo nějakýho prcka se zákeřným 18k6+ .... 
_________________ Theogil Mistrovské ostří - strážce králova pokladu, kovář v Ivory Boindil - trpasličí zvěd, velký čtenář a lenochod Wahibah Zafirah al Talibah - dědic dračího odkazu, strážce legend
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Nove povolania? Posted: 17:29 25. Nov 2008 |
|
|
Theogil I wrote: Nebeč postavíme něco jinšího, lepšího, třeba exaltku, mága ve FP, dmg mástra na kosu, zrůdu s AC přes 90, jinou mršku s AB kolem 80 nebo nějakýho prcka se zákeřným 18k6+ ....  nevim co je exaltka, nechci zrůdu (včetně prcků  ) nenávidim kosy. jo a FP mi taky nic neříká 
|
|
Top |
|
photter
|
Post subject: Re: Nove povolania? Posted: 17:30 25. Nov 2008 |
|
|
DenGrasse wrote: heh, to jsem nějak nepochytil... já přece říkám to samý:
- hráč si zvolí co chce mít za class - hráč si zvolí jak ho chce budovat (featy atd.)
jenom, podle mýho, nesmí chtít po WB, aby když si vybere slabší class nebo kombinaci a postaví si build zaměřený ne na PB, aby mu srovnali možnosti s tím, kdo si postaví to PB... to mi přijde zcestný. to je to, v čem se rozcházíme, já se nehodlám smířit s tím, že nějakej class je apriori slabší a proti prasáckejm buildům sou tu opatření myslim docela účinný (akorát bych těm kleikům zatrh ty fajtrovský lvly  )
|
|
Top |
|
Rejty
|
Post subject: Re: Nove povolania? Posted: 17:32 25. Nov 2008 |
|
|
photter wrote: (akorát bych těm kleikům zatrh ty fajtrovský lvly  ) To je oslabeni klerika, ne posileni...
_________________ Vedoucí týmu Thalie
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Nove povolania? Posted: 17:38 25. Nov 2008 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Tak jsou dvě různý věci.
1. Dvě různý povolání po stejný době a obtížnosti hraní (záměrně neřikám levely, protože něco může bejt na určitym levelu silnější, ale zas může bejt težší se tam dostat), který maj vlastnosti volený tak, aby se vyplatily, by se měly cca rovnat.
2. Dvě povolání, u kterých jeden tlačí postavu do síly a druhej hází vlastnosti podle aktuální nálady, sobě nikdy odpovídat nebudou.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|