|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Kathermara
|
Post subject: Re: PLECHthálie Posted: 12:58 07. Nov 2010 |
|
|
A ještě jedna "maličkost". Největší problém jsou stejně nakonec peníze. Expy získáš i bez mobaření, ale zlatky jenom několika způsoby. Balíkování je takové nejjednodušší, když jsi dost rychlý, abys předběhl ostatní a nějaký ten balík ukořistil. Ale další možnosti jsou čistě rp hráči docela na nic - na potvory si nezajde, co se týče craftu, suroviny také něco stojí. Když si nemáš za co koupit do začátku, stejně nic neucraftíš. Pak je jediná možnost si suroviny shánět sám, ale ne každý tě jen tak zadarmo doprovodí přes celý dungeon na nějakou tu rudu když tě zabije i větší moucha  Navíc celodenním sezením v dílně dost utrpí čas na a rp. Ale kolik je vlastně rp způsobů získávání peněz? Možná, když hraješ nějakou lehkou dívčinu, tak ti hráči dobře zaplatí. Ale ruku an srdce, copak má k tomu každý tu náturu? Možná když máš barda, ikdyž Valana byla hodně chudobná a hrát nebylo komu, když ostatní běhali po dungeonech. Teď, když je ten Morusův stánek by už na tom snadbyla líp. I v tom rp se sice způsob najde, ale když vidím, jak já mám sotva na vyučení a někdo si v bance syslí několik set tisíc, zůstává mi rozum stát  Chtělo by to nějakou tu práci, stálou i občasné akce. Pomáhání se sklizní rolníkům, číšničení v hospodě, houbařská soutěž... vymyslet se toho dá opravdu hodně, ale nikomu se pochopitelně nechce, když rp hráči mlčí a ostatní jdou vybrat dung 
_________________ Chaotic Evil Mistress
Gabriel Grym - šikovný po tatínkovi, hodný po mamince, většinou někde v Kelu Valindra - bardka ze Sluneční říše
|
|
Top |
|
-RoF-
|
Post subject: Re: PLECHthálie Posted: 13:13 07. Nov 2010 |
|
|
Kathermara wrote: ..... Trochu mimo téma ......slož básen, písen, povídku na téma bohové Thalie (viz IC sekce) a jistě prachy budou....a takových soutěží bude víc 
_________________ Aria Oria - pohledná divoká dívka, která ráda své skvostné tělo vystavuje jen ve skromném oblečení. Její postava nese znaky dračí krve, od rudých křídel, přes oranžové dračí oči, až po tělo hřející tak, jako by měla horečku. Měšťanka Karathy a členka Morusova stánku.
*otisk rudých rtů nad tím malý dráček držící mrkev a to vše ve zlatém poli*
|
|
Top |
|
Kathermara
|
Post subject: Re: PLECHthálie Posted: 13:58 07. Nov 2010 |
|
|
-RoF- wrote: Kathermara wrote: ..... Trochu mimo téma ......slož básen, písen, povídku na téma bohové Thalie (viz IC sekce) a jistě prachy budou....a takových soutěží bude víc  V tom mi brání moje přirozená skromnost 
Gabriel Grym - šikovný po tatínkovi, hodný po mamince, většinou někde v Kelu Valindra - bardka ze Sluneční říše
|
|
Top |
|
Sielencer
|
Post subject: Re: PLECHthálie Posted: 14:58 07. Nov 2010 |
|
|
Kathermara wrote: ..... Co vím tak Krkovička vždy hledá servírku pro obsluhování na zahrádce. Kdysi se tam často promenádovala Pajule, ted je místo volné a nějaké ty spropitné za milý usměv dá každý  Já tedy také přispěji svojí troškou do mlýna. Mám Rogue/SD a stav je následující : Především díky zakázaným trojpovoláním a nemožnosti kombinovat s mnichem mám málo utoků, nízký AB, slabou vůli a nulovou disciplínu. Navíc těžkosti se skrýváním s tím postihem -50 po vyjití ze stínu. Sám to tedy nemám jednoduché, v partě je to samozřejmě o něčem jiném. Při tvorbě postavy jsem s tím ale počítal a tak si nestěžuju. Navíc si myslím, že v tomhle případě platí, že s rostoucí obtížností stoupá i potřeba se do postavy více vcítit a tedy roste i RP zábava. Plechovky mě nikdy nebraly 
Top |
|
zachy
|
Post subject: Re: PLECHthálie Posted: 15:30 07. Nov 2010 |
|
|
Kathermara wrote: ..... Třeba já jsem zaměstnával hooodně lowíků tak dlouho dokud si sami nedokázali lootěním v dungu vydělávat. A bylo to pouhé sbírání bylinek a lovení některých potvor (který jsou mimochodem slaboučký aby se zas neřeklo že to nikdo nezvládne). Takže ať už čaroděj, plech nebo dexař... můžeš si dobře vydělat. Když vydržíš ten začátek to stahování jezevců... a budeš mít pak třeba 20++ % stahování, tak si (na nižším lvlu) můžeš krááááásně vydělat na kůžích vlka. (ovšem jako dexař to neuneseš že???) za 100zl máš prase nebo mulu. Nevím co si na dexaře pořád dokola někdo ztěžuje. Když to zas TAK těžší než plech nemá.
_________________ Jake Buchar, Kybernautický detektiv A když se to těm ouřadům na radnici nelíbí, můžou si strčit do tý svý zazobaný zadnice tenhle prostředníček a tak hluboko, až budou pištět jako prasata na líbánkách!
Azhael Morten Hbitý tiefling s vyššími zájmy, uctívač Helgarona a prince pekla Astarotha Grombo Omborg Vychytralý půlkork s velikými ambicemi, PRASOBIJEC
|
|
Top |
|
Kathermara
|
Post subject: Re: PLECHthálie Posted: 17:24 07. Nov 2010 |
|
|
zachy wrote: Kathermara wrote: ..... Třeba já jsem zaměstnával hooodně lowíků tak dlouho dokud si sami nedokázali lootěním v dungu vydělávat. A bylo to pouhé sbírání bylinek a lovení některých potvor (který jsou mimochodem slaboučký aby se zas neřeklo že to nikdo nezvládne). Takže ať už čaroděj, plech nebo dexař... můžeš si dobře vydělat. Když vydržíš ten začátek to stahování jezevců... a budeš mít pak třeba 20++ % stahování, tak si (na nižším lvlu) můžeš krááááásně vydělat na kůžích vlka. (ovšem jako dexař to neuneseš že???) za 100zl máš prase nebo mulu. Nevím co si na dexaře pořád dokola někdo ztěžuje. Když to zas TAK těžší než plech nemá. O to tady nejde, alespoň ne mě. Mohla jsem takhle chodit s plechovkou, ale proč už ji nehraju? Protože mě nebavilo mobařit, chtěla jsem jenom rpit a na to se mi tak nehodila. Takhle teď jedu zaklínačku, nemobařím a proto nemám peníze. Ne proto, že bych to nějak nedala, zvlášť s přítelíčkem to docela jde. Ale proto, že chci hrát rp, zabíjet bez problémů můžu taky v single playeru. Že je na tom plechovka o něco líp je pravda, ale taky to záleží na tom, jak to umí kdo hrát. Pro mě osobně je to běhání po dungu spíš otrava, proto mluvím o rp způsobech.
|
|
Top |
|
zachy
|
Post subject: Re: PLECHthálie Posted: 19:57 07. Nov 2010 |
|
|
RP je dost způsobů jak si vydělat.. jen musíš zjistit co za to ten hráč chce... můžeš si třeba otevřít "stánek identifikací předmětů"  nebo si u barvíře udělat nějaký otrhaný šaty a sedět v Ivory u koše  Co tě napadne  Nebo můžeš zkusit hazardní hry... kostky ve hře fungujou, hádanky o peníze atd... je toho hodně jen něco vymyslet
_________________ Jake Buchar, Kybernautický detektiv A když se to těm ouřadům na radnici nelíbí, můžou si strčit do tý svý zazobaný zadnice tenhle prostředníček a tak hluboko, až budou pištět jako prasata na líbánkách!
Azhael Morten Hbitý tiefling s vyššími zájmy, uctívač Helgarona a prince pekla Astarotha Grombo Omborg Vychytralý půlkork s velikými ambicemi, PRASOBIJEC
|
|
Top |
|
Derken-
|
Post subject: Re: PLECHthálie Posted: 20:00 07. Nov 2010 |
|
Joined: 22:02 12. Mar 2010 Posts: 4748 Location: Kahzet, město smlouvy
|
To nechápu, plechovky nemohou erpit? Oni jen creepí?  Nebo v čem je ta tvoje zaklínačka vic rp než plech? Třeba plechovka nemůže už bojovat, ale pořád může vyprávět historky co zdolala ne?  Jen příklad..
_________________ Tvůrce a ničitel ------- Neaktivní ------- .: Damian je můj rypák a Xantipka má bohyně :.
|
|
Top |
|
de Aers
|
Post subject: Re: PLECHthálie Posted: 20:39 07. Nov 2010 |
|
Joined: 18:40 28. Dec 2009 Posts: 1530 Location: Buran z Buranova
|
Derken- wrote: To nechápu, plechovky nemohou erpit? Oni jen creepí?  Nebo v čem je ta tvoje zaklínačka vic rp než plech? Třeba plechovka nemůže už bojovat, ale pořád může vyprávět historky co zdolala ne?  Jen příklad.. Asi tim chce říct, že když teda může samostatně creepit, tak se teda obtěžuje k tomu RP 
_________________ "Géniové vymírají.. Einstein umřel, Picasso umřel a mě je taky nějak blbě.."
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: PLECHthálie Posted: 09:51 08. Nov 2010 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Uvědom si, že značná část postav ve světě ty peníze prostě má a zpravidla jich má dost na rozhazování. Kolik postav jsem viděl, tolik způsobů si našli jak si vydělat bez obíhání dungů. Ať už dělaly různé drobnosti pro craftery, donášeli jídlo, kreslili obrazy, navrhovali šaty... Těch možností je tolik, kolik si jich dokážeš vymyslet.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
sendys
|
Post subject: Re: PLECHthálie Posted: 09:57 08. Nov 2010 |
|
 |
Rytíř |
|
|
ale i u mobareni se da Rpit co na tom vidite za zvlastnost ze pri lovu musi mlcet kazdej ..... nevim proc by si nemohly povidat i kdyz jo pravda kdyz jdete na zviire nevyplasit ale kdyz jen tak pochodujete proti orkum ci tak neco na co mlcet?:) napriklad ja pomohama novacku atd ze od nich kupuju bylinky proc ne me taky pomohly nekteri do zacatku 
_________________ Život je svině, a teď vypadni mám práci.
|
|
Top |
|
Woxa
|
Post subject: Re: PLECHthálie Posted: 14:51 08. Nov 2010 |
|
|
Derken- wrote: To nechápu, plechovky nemohou erpit? Oni jen creepí?  Nebo v čem je ta tvoje zaklínačka vic rp než plech? Třeba plechovka nemůže už bojovat, ale pořád může vyprávět historky co zdolala ne?  Jen příklad.. Povahou? Minulosti? "stylem"? Zkratka nejakou tou RP omackou... Ke kazde rase, classe, zemi puvodu atd... sedi nejake typicke vlastnosti, chovani a spousta dalsich veci a ne kazdemu sedne to ci ono. Dotycna dle meho nerika, ze plechovky nemohou erpit, ale ze si zvolila zaklinacku, protoze s tou se ji lepe RPi. Je to subjektivni, kazdemu sedne neco, ja treba radsi RPim bojovniky a naopak magove a knezi me tolik nesednou.
_________________ Xunnavin - věrný (zatím) ochránce paní Trissdril bratr Ignacius - mnich, který následuje Thala (momentálně zavřen kdesi v klášterní cele)
|
|
Top |
|
venomeq
|
Post subject: Re: PLECHthálie Posted: 15:07 08. Nov 2010 |
|
 |
Šlechtic |
|
|
Neni to zrovna tak davno co sem nabizel nekolik desitek tisic a nake artefakty za par obycejnych informaci...hold to chce jen trosku hledat a vypavat se.Jeden hrac si pritom dost slusne vydelal.
_________________ Artorius Krows - Bývalý Paladin čestných ochránců úsvitu, člen VI.roty
Darius - RDD bez nároku na kousek štěstí.
|
|
Top |
|
wsweetjane
|
Post subject: Re: PLECHthálie Posted: 15:13 08. Nov 2010 |
|
 |
Šlechtic |
|
|
Krata wrote: Quote: 1) příspěvek je veden jako otázka ne neni, otázka by měla mít slušné provedení, hlavu a patu.. ty jsi jen něco nablil do klávesnice a proto se nediv, že ti nikdo z týmu nevěnuje přílišnou pozornost Quote: 3,5) ..aneb když se ti něco pořád nelíbí, drž hubu a krok? díky, nechci to ti nikdo neřiká, ale ani nikdo nestojí o výkřiky tohodle formátu, napiš svou úvahu normálně jako slušnej člověk a třeba ti to někdo rád vysvětlí nebo se začne věnovat tvému problému ____________________________________________________________ Tahle reakce mi přišla jen jako snaha ho shodit - protože napsal něco co se DM nehodí do "krámu"....kritizuješ jeho poddání a sám užíváš termín "blití do klávesnice"????
|
|
Top |
|
G14
|
Post subject: Re: PLECHthálie Posted: 15:29 08. Nov 2010 |
|
Joined: 16:24 13. Sep 2008 Posts: 540 Location: všudezdejší,momentálně Zákupy!
|
Woxa wrote: Derken- wrote: To nechápu, plechovky nemohou erpit? Oni jen creepí?  Nebo v čem je ta tvoje zaklínačka vic rp než plech? Třeba plechovka nemůže už bojovat, ale pořád může vyprávět historky co zdolala ne?  Jen příklad.. Povahou? Minulosti? "stylem"? Zkratka nejakou tou RP omackou... Ke kazde rase, classe, zemi puvodu atd... sedi nejake typicke vlastnosti, chovani a spousta dalsich veci a ne kazdemu sedne to ci ono. Dotycna dle meho nerika, ze plechovky nemohou erpit, ale ze si zvolila zaklinacku, protoze s tou se ji lepe RPi. Je to subjektivni, kazdemu sedne neco, ja treba radsi RPim bojovniky a naopak magove a knezi me tolik nesednou. to že někdo nezvládá nebo ho nebaví hrát rp není o povolání postavy,ale o hráčovi někomu přijde zajímavější hrát to a to,ale ať nepíše,že druhé není tak zajímavé hrát rp,to je blbost peníze se dají sehnat s každým povoláním a o co víc hráčka píše,že má ráda rp,o to míň by tu měla upozorňovat na to,že se dají sehnat špatně peníze ve hře..........je mnoho způsobů jak si je vydělat,jen zapojit fantazii a ne psát něco o tom,že se jí líp hraje se zaklínačkou,ale má menší možnost sehnat peníze,její boj,její volba......
_________________ "Černá paní" ISabell Trpěla odsouzená božskou krásou,kurtizánou v tmavých koutech byla.Bičem omotávala pavoučí spásou,dobré i zlé pohledem oslepila.Nenáviděna i milována.Není prolité krve,které by litovala.Kdo přežil její lásku i bolest již nezapomene.To stovkám obětí její znak připomene.Lid jí nazval Černou paní, když se jitro krví zabarvilo.Přesto ticho jen po temné zbylo
|
|
Top |
|