|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
jachyra
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 09:31 31. Oct 2011 |
|
|
to FOR: pozor, pozor! nezabudni, ani vojsko predtým nebolo práve obľúbené a hlavne ... smrť nidkdy nechodí sama  to by sa skôr ostatní báli stretnúť Koru vonku, ak by mala za sebou niečo ako bývalú rotu MUHEHHEHEHEEE *ozve sa desivý smiech, ktorý .. sa skončí kašľom a tuberáckym chrchlotom .. holt, nie vždy všetko vyjde* Ale fakt ako, ja si myslím, že tento režim je stonásobne lepší, ako ten predtým  stačí, ak postavy vedia, čo si môžu a čo si nesmú dovoliť PS: ROF, si robíš srandu? vyjsť z mesta? a načo, keď mi každý do dielní donesie, čo potrebujem 
_________________ madam Kora Meynolds - bývalá manželka Fallionova, matka Kelrany a dvojčiat Dermonta a Artoriusa pomenovaných podľa tých, ktorí asistovali pri ich pôrode, sestra imperiálnej krásky Divy Bývalá podporučíčka VI. roty karathskej armády, nech naveky žije sláva vrchného inkvizítora Lacaranta a bôžika spamu Kráťatka
|
|
Top |
|
Miell
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 09:54 31. Oct 2011 |
|
|
Zase mám jednou pocit, že bych měla napsat.. takže: Jak psal Kokos své body k odboji.. nezbývá mi než dodat je to hodně, hodně těžké a jak psala Kora, při každé takovéto akci musíte počítat s tím, že jste jednou nohou na šibenici. A to je ochotno riskovat zatraceně málo lidí. Mě se quest s rebelií hodně líbil a přiznám se, že je to pro mě trochu srdcovka. O strýčkovi Ambitovi si myslím své... stejně jako o těch jeho pohuncích. Jenže hlavou zeď neprorazíš. Co mě jedině trochu mrzí je, že všechno dlouho trvá a někdy i dlouhé snažení stále růže nepřináší.. ale co se dá dělat. Lidí (DM) je málo a tak stále nepřestávám doufat, že třebas.. jednou... A abych nebyla úplně mimo.. Laisi, je mi líto, že na vínko už nezajdem, ale doufám, že Ti vytvoří alespoň hrobeček někde za zdí. Lahvinku bych tam zanesla. Jinak co psal DG, sice to vyznělo tak, že jsme všichni děsní nýmandi.. ale myslím, že to nemělo působit tak, že nikdy nebudeme mít šanci to někam dotáhnout... jen je to prostě náročná a dlouhá cesta. P.s.: Hooodně dlouhá cesta (Tato skutečnost mi přišla natolik důležitá, že jsem jí raději zmínila hned dvakrát  )
_________________ Kieran a Desmin Hanifah Ardian Layla Morwinyon Mirima Farah Al Marfa - NPC
https://www.youtube.com/watch?v=21ANYDbFDNQ
|
|
Top |
|
Jose
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 10:11 31. Oct 2011 |
|
 |
Obyvatel |
|
|
Opět pár postřehů.
Poprava postavy je podle mě víc trest pro hráče než pro postavu, ta se z něho nepoučí, narozdíl od toho několik týdnů real v base by mělo dát za vyučenou postavě. Hráč je sice bitej taky, ale podstatně lepší než zrušení postavy.
To s tím řvem ve flamech na foru. Ano zažil jsem to na všech servrech a bylo jedno jestli proti dm nebo hráčům. I já jsem se cítil někdy ublížený a řval třeba i neprávem. Tak to prostě je, když jde člověku o investovaný čas do čehokoli. Částečně se to dá eliminovat tím, že k sobě budou obě strany vstřícné, pak už budou řvát jen blbečci, co nejsou schopní to vzít jak to je. Nedělám si iluze můžu být jeden z nich.
Jinak nevím přesně, ale pokud se nelíbí ani jeden z modelů...hráčí/spolky mají moc, npc/dm mají moc je tu ještě jedna možnost, která celkem dobře funguje.
Vláda dmek přes npc, která se zaměřuje čistě na řízení města a vynucování pravomocí zadává guildě např. gardistům. A jinak pozděj může převíst dm vládu na některé šikovné hráče, které to bude bavit, ale zároveň si nebudou honit ego na ostatních a nechají se trochu směřovat dmky, což si myslím, je nejlepší varianta. Protože když takový hráč má důvěru svých spolubojovníků, jsou jeho spolubojovníci schopni překousnout lecos, když ví, že mu můžou věřit. To je ostatně jedna z velkých nevýhod dm. Jak má člověk věřit někomu s neomezenou mocí. Je to dost těžký z mojí zkušenosti, ale když se to povede pak vše klape jak hodinky.
Neberte to jako urážky prosím. Rozhodně to tak nemyslím a dobře vím, že internet je celkem ošemetný v takových diskuzích a je potřeba vše vzít s rezervou.
Je to holt vše o lidech a s nimi to stojí i padá.
_________________ Ty si možná myslíš, že jsem ku%va. Jsem ku%va!
|
|
Top |
|
Shaman88
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 10:36 31. Oct 2011 |
|
|
Já permku vůbec neuznávám... Pokud DM mají možnost vynutit si permku u hráče kterou hráč za každou cenu odmítá, tak prostě nemají dle mě úctu k hráčům a času který strávili ve hře. Naštěstí jsem ještě neměl s tímto problém, a vzhledem ke své aktivitě zřejmě ani mít nebudu.
|
|
Top |
|
Molly23
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 10:46 31. Oct 2011 |
|
Joined: 16:55 18. Sep 2009 Posts: 5217 Location: Bad Reichenhall
|
Ano internet a vůbec psaná forma může být kolikrát zavádějící. Nevidíme výraz toho co to píše, jestli se mračí, usmívá, nebo zákeřně usmívá. A také neslyšíme hlas, jestli řve, mluví klidně, nebo provokativně. Jose, tady je problém právě v těch hráčích. Byl jsem na serveru, kde se král dosazoval z hráčstva. Byl to vždy nějaký příslušník stráže, nebo paladin, prostě ten kdo si to zasloužil. Radu tvořili představení spolků, řemeslník, stráž, dračí rytíři (tady si nejsem jistej) a šlechtici(hajzlíci přesněji  )... a joo na magy zapomínám. Opět se jednalo o hráče. Jenže pak ti jeden hráč přestane hrát... a HLE! Díra. Musíš ji nějak zacpat a tak dále. Jen pro upřesněnou, hráčské postavy krále a rady byli povětšinou lidé, co se dostali na DM post, nebylo to ale podmínkou. Nevím zda se to podobá tvé vizi Jose, ale jako s tím bývají problém a neříkám, že to nejde. Ono jde všechno, když se chce  . Mě to bavilo, honosil jsem se titulem Radním zastupující "šlechtu". Potyčky povětšinou byli souboje s démony(NPC), upíry(CvC), drowy a tieflingi (CvC), když král nevyhovoval, nebo nehrál, dosadil se nový král, byli převraty ve spolcích, když neaktivní vůdce podsvětí (ano to byli ti šlechtici  ) nereagoval na naléhání podřízených, vyšoupl se a na trůně stanul jiný, kdo si na to troufl, nebo koho tam ostatní nastrčili atd. No, dle mě by bylo příjemné, kdyby se umožnilo připojit se k jistým NPC frakcím a propojit to s nynějším systémem. Dám příklad: Ahoj pane vrchní mágu, Tady Tonda našel mě a Jeremiáše a to... chceme se učit magii u vás u Azurových mágů. No jooo! Ale musíte ukázat že za to stojíte! *po pár jednoduchých, krátkých q* Fajn, tady máte hábitky, hůlčičky a zakládám učební skupinu 3.B! Jste tedka studenti. Tonda je předseda třídy, budu komunikovat s ním. ¨ Jupí! *po dalších už těžších a vážnějších q* Tak musím říct, že jste prošli studiem, ted vás čeká maturita... *a když neuspějou* Co jste to za budiž kničemi? To jste chtěli studovat magii? Všichni propadáte... kšá! *a když je málo lidí* Je mi líto studenti. Musíme uzavřít vaší studijní skupinu, protože si nemůžeme dovolit zaměstnávat naše mágy pro tak málo učňů. NAjděte nové studenty a můžete ve výuce pokračovat. Cože? Spojit se s jinou skupinou? Všechny jsou plné! Marš na ulici! No dál to snad rozepisovat nemusím  . Snad jsem pochopen.
_________________ ▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬ Molly23 alias Mišák
▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬
|
|
Top |
|
davidsoft
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 10:52 31. Oct 2011 |
|
|
Jose wrote: Vláda dmek přes npc, která se zaměřuje čistě na řízení města a vynucování pravomocí zadává guildě např. gardistům. A jinak pozděj může převíst dm vládu na některé šikovné hráče, které to bude bavit, ale zároveň si nebudou honit ego na ostatních a nechají se trochu směřovat dmky, což si myslím, je nejlepší varianta. Protože když takový hráč má důvěru svých spolubojovníků, jsou jeho spolubojovníci schopni překousnout lecos, když ví, že mu můžou věřit. To je ostatně jedna z velkých nevýhod dm. Jak má člověk věřit někomu s neomezenou mocí. Je to dost těžký z mojí zkušenosti, ale když se to povede pak vše klape jak hodinky. Takový model se mě osobně líbí, ale na Thalii je problém v tom, že takoví hráči (šikovní, které to baví) se vždy dřív nebo později stanou DM, protože "na to mají" a z postavení obyčejného hráče bez asistence DM se questy dost dobře organizovat nedají (minimálně jsou pro to nastaveny dosti značné překážky).
_________________ Ester Krejčí -- Moje vinná réva, sestry Janů, Vojtěch Verner, Jana Zlomilová a další. Netradiční inteligentní seriál z prostředí gymnázia. <Aktivita ve hře: neaktivní> [Desatero přikázání pro role-playera] [Hry na hrdiny: Teorie RPG]
|
|
Top |
|
Miell
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 10:58 31. Oct 2011 |
|
|
davidsoft wrote: ]Takový model se mě osobně líbí, ale na Thalii je problém v tom, že takoví hráči (šikovní, které to baví) se vždy dřív nebo později stanou DM, protože "na to mají" a z postavení obyčejného hráče bez asistence DM se questy dost dobře organizovat nedají (minimálně jsou pro to nastaveny dosti značné překážky). Souhlas.. to je velký problém.. není pak návaznost  U nás ten problém nastal kvůli odchodu DM a že nikdo jiný za něj quest nepřevzal.
_________________ Kieran a Desmin Hanifah Ardian Layla Morwinyon Mirima Farah Al Marfa - NPC
https://www.youtube.com/watch?v=21ANYDbFDNQ
|
|
Top |
|
kokosak
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 11:23 31. Oct 2011 |
|
|
Jose wrote: Poprava postavy je podle mě víc trest pro hráče než pro postavu, ta se z něho nepoučí, narozdíl od toho několik týdnů real v base by mělo dát za vyučenou postavě. Hráč je sice bitej taky, ale podstatně lepší než zrušení postavy. Postava je na permku mrtvá, šlus, finiš. To je podle mě větší trest, než ztráta pár měsíců klikání. Poprava nemá poučit popraveného, ale všechny ostatní postavy, že TOHLE tedy NE. Teď už je doufám většině postav zcela jasné, co se stane, když zaútočí na stráž. Jako hráč sem strávil s postavou tejden reálu za mřížema a měsíc reálu nucenejch prací, permku už mám taky za sebou, takže vím, o čem mluvím. Vězení je pro hráče postavy prakticky rovno banu a nucený práce sou po nějaký chvíli to samý. Ve výsledku bych já osobně (nikomu nic nepodsouvám) radši dostal pěknou permku a rozjel si novou postavu, než se nechat zavírat. Proč bych měl hrát ve vězení? Proč bych měl hrát v jedný, dvou lokačkách na nucenejch pracech? Radši si po tu dobu budu hrát jinou postavu. A ještě jednou zdůrazním, že co se stalo byl IC trest pro postavu na základě IC chování. Pokud neunesete důsledky činů své postavy a přesto se nehodláte omezovat ve svém "hrdinství", pak máte problém.
_________________ PUF!
|
|
Top |
|
Nalkanar
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 11:25 31. Oct 2011 |
|
Joined: 14:21 13. Feb 2010 Posts: 9274 Location: Brno/"Znojmo"
|
Shaman88 wrote: Já permku vůbec neuznávám... Pokud DM mají možnost vynutit si permku u hráče kterou hráč za každou cenu odmítá, tak prostě nemají dle mě úctu k hráčům a času který strávili ve hře. Naštěstí jsem ještě neměl s tímto problém, a vzhledem ke své aktivitě zřejmě ani mít nebudu. A já bych zase řekl, že v tento moment ty neuznáváš pravidla serveru, za což bych ti klidně dal BAN (rozuměj = kdybych byl DM), když bys mi běhal po světě jako popravený vrah. Jose: mě příjde vtipné, že defakto za jednu postavu jsi ve spolku, ale ani nevíš, že spolky jsou. A celkově mi Tvé pojetí příjde tak, že spolky jsou vlastně CvC organizace, tak jako clany/guildy na MMORPG hrách. Ale RP dovoluje mít i spolky zaměřené na jiné cíle. Osobně jsem rád, když Morusáci zorganizují nějakou soutěž/ples/jinou zábavu. Molly: jooo kdybys viděl, jak se někdy nic neděje, ani když tam máš tu domluvu A jinak za sebe.... já jsem ve skupině, která jedná na questech atd. vesměs právě jen s hajzlíky, takže popravdě moc nevím, jak se chovají ostatní, resp. slyšel jsem to a ono, ale jinak nic. A musím dát za pravdu Pajuli, že mi tu na TH ty questy atd. příjdou vážné prakticky jak na EQ, jen je tu jinak vnímá komunita (část lidí jsou prostě creepeři, kteří to neřeší, část se do toho relativně aktivně hrne... a část si hledí svého a pokud to patří k jejich charakteru, tak se zkusí zapojit).
_________________ .
Last edited by Nalkanar on 11:41 31. Oct 2011, edited 1 time in total.
|
|
Top |
|
zachy
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 11:40 31. Oct 2011 |
|
|
Shaman88 wrote: Já permku vůbec neuznávám... Pokud DM mají možnost vynutit si permku u hráče kterou hráč za každou cenu odmítá, tak prostě nemají dle mě úctu k hráčům a času který strávili ve hře. Naštěstí jsem ještě neměl s tímto problém, a vzhledem ke své aktivitě zřejmě ani mít nebudu. A když chytnou nějakýho většího zlouna, popravěj ho a pak zloun proleze rohatým? Pak bude ve světě zmatek. v CvC je jasný, že si permku může hráč zvolit, ale pokud ho popraví DM, za určitých okolností je ta permka nevyhnutelná vzájmu logiky světa. Podle mě DM v drtivé většině NPC ovládají naprosto logicky a charakter postavy, přesvědčení a chování postavy dodržují. Aspoň já jsem vždy s NPC ovládanými DM zažil pěknou (a to ať byli NPC zlý či hodný) hru. A to nejen za Azhaela, ale i za ostatní moje starší postavy.
_________________ Jake Buchar, Kybernautický detektiv A když se to těm ouřadům na radnici nelíbí, můžou si strčit do tý svý zazobaný zadnice tenhle prostředníček a tak hluboko, až budou pištět jako prasata na líbánkách!
Azhael Morten Hbitý tiefling s vyššími zájmy, uctívač Helgarona a prince pekla Astarotha Grombo Omborg Vychytralý půlkork s velikými ambicemi, PRASOBIJEC
|
|
Top |
|
KaTo
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 11:50 31. Oct 2011 |
|
Joined: 15:24 23. Jun 2007 Posts: 6754 Location: Severní okraj Středozemě
|
Zahlédl jsem tu názor, že by PC pohnulo se stávající situací. Nedokážu si představit, že by nějaké PC (nebo PC uskupení) svrhlo Ambita. Podle mě vysoká politika šlechty je pro "nás" - hrdinský plebs - nedosažitelná. Ať už zákulisními informacemi, kdo, kde, s kým, za kolik, odkud a kam  . OOC mě napadají dva NPC rody, kterým by PC uskupení mohlo pomáhat, aby tohle NPC svrhlo rod(y) co vládnou. OOC odhaduju práci na roky (možná i v reále) plného pletichaření, sabotáží apod., aby Harka vykopli z teplýho fleku na trůně. Spousta prostoru pro "jemné intriky". Jenže na to chce i trochu "mentalitu" hráče, aby to dokázal sehrát...a odehrát. Ale při "životnosti" většiny postav v řádech týdnů - měsíců a NEKONTINUALNOSTI guild, kdy guildy žijí a umírají se svým vůdcem, to nevidím reálně. P.S. Čistě osobně - mám poměrně nekonfliktní postavu, které je dění v Karathě jedno. Ale, kdybych měl nějakou angažovanou, které by hrozilo, že by perma-exnula (ať už z vlastní blbosti nebo selháním některého "spoluhráče"), tak pro mě motivace začít se piplat pokaždé s novou od začátku, s novou výbavou (případně s novým craftem) je dostatečně "demotivující", abych do toho šel.
_________________ Síla tě osvobodí! - Sithský kodex, 12.12.2011 (TOR-preorder) Bylo to peklo! - Error 37, Error 3005, Error 3007, 15.5.2012 (Diablo3) Až s vámi skončím, nebudete věřit vlastní mysli! - Mesmer, 28.8.2012 (GW2) Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ) Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín
|
|
Top |
|
jachyra
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 12:01 31. Oct 2011 |
|
|
Mám úplne ten istý názor, ako KaTo  Mne osobne by úplne v celom dení stačila jediná vec - keby sa znovu otvoril prístup k vojsku .... stačili by prípadne Čierny rytieri (však, Den Grass  čo ty na to? .. myslené samozrejme zo srandy  ) to viete, konečne nie som tehotná, hormóny mám v normále a výkyvy nálady skončili XD aspoň dúfam! ... a ako správny zástanca sado-maso mi chýba niekoho buzerovať, ale zároveň byť buzerovaná (Kráťatkyn Gregory, kdeže si??? aj ten sviniar Marcus mi chýba!)  PROSIIIM .. DM, neberte to tak strašne doslovne a nezačnite mi Koru uháňať polkou gardistov v kráľovstve 
_________________ madam Kora Meynolds - bývalá manželka Fallionova, matka Kelrany a dvojčiat Dermonta a Artoriusa pomenovaných podľa tých, ktorí asistovali pri ich pôrode, sestra imperiálnej krásky Divy Bývalá podporučíčka VI. roty karathskej armády, nech naveky žije sláva vrchného inkvizítora Lacaranta a bôžika spamu Kráťatka
|
|
Top |
|
Shaman88
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 12:06 31. Oct 2011 |
|
|
zachy wrote: A když chytnou nějakýho většího zlouna, popravěj ho a pak zloun proleze rohatým? Pak bude ve světě zmatek. v CvC je jasný, že si permku může hráč zvolit, ale pokud ho popraví DM, za určitých okolností je ta permka nevyhnutelná vzájmu logiky světa.
Já tomu rozumím, ale nesouhlasím s tím. Osobně bych se bál hráči dát permku už jen z toho důvodu že bych se bál že ze serveru odejde.
|
|
Top |
|
de Aers
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 12:17 31. Oct 2011 |
|
Joined: 18:40 28. Dec 2009 Posts: 1530 Location: Buran z Buranova
|
Za mě : DMka nejslou zlý. Zlý je režim, který teď v karathskym království vládne. Nelze tedy očekávat, že vám gardista pomůže vstát, když zakopnete a dopadnete na hubu. Ten se vám ledatak vysměje a ještě okřikne, jaký seš nemohlo apod. Spousta hráčů tady podle mě ani nevnímá ten okolní svět kolem jeho postavy a jen si prostě hraje svoje se svýma kamarádama. A pak, když se něco stane, tak se ještě hrozně diví, proč sou na něj takový a makový. Co se týče permek a odchodu hráčů. To, že hráč odejde, za to nemůže permka jeho postavy, ale jeho vlastní blbost, že si tu permku nechal dát. Že si hru pokazil nevhodným chováním své postavy vůči okolnímu světu, který je zrovna nastaven tak jak je. Nemůže to dávat za vinu DMkům. DMka nám vytvořily svět, scénu, které se máme přizpůsobit jestli chceme spokojeně hrát a nedělat ptákoviny typu, že se na mojí postavu vystaví zatykač a já pak půjdu vesele pozdravit kamarády do dílny, poptat se jak jim to jde, pak jít na náměstí vystrčit za pravého poledne holou prdel na radnici a dál si vesele trajdat. Nevim čim to je, že u toho asi někteří hráči nemyslí a nebo jim je to jedno ? Vážně pochybuju, že se DMko ráno probudí, protáhne se, udělá si kafe, podívá se na webu na aktuální počet hráčů ve hře a pak začne dělat ,,ententýky dva špalíky" a na kom to skončí, ten pozná muka a utrpení.
_________________ "Géniové vymírají.. Einstein umřel, Picasso umřel a mě je taky nějak blbě.."
|
|
Top |
|
kokosak
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 12:24 31. Oct 2011 |
|
|
Tak, Skurkaa ode mě dostal vyjádření proč to dopadlo, jak to dopadlo. Jelikož to ještě všechno probíhá (ne všechny postavy jsou odbaveny), poprosil jsem ho zároveń, aby to zatím nešířil. To je asi vše, co k případu Laise v tuhle chvíli mohu říct.
Ne, že by se debata mezitím nestočila jiným směrem, ale jednou něco slíbím, tak to plním.
_________________ PUF!
|
|
Top |
|