|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Nalkanar
|
Post subject: Re: Relevel Posted: 18:58 16. Sep 2012 |
|
Joined: 14:21 13. Feb 2010 Posts: 9274 Location: Brno/"Znojmo"
|
Víš, hochu, možná proto se tu bavíme o tom, že by to bylo spíše pro RP hráče, nežli creepery, aby si RPeři mohli upravit drobnůstky a lépe přežívat ve světě i mimo RP situace, ale třeba se i někam více podívat. A ti hráči, o kterých tu je řeč a kterým je to mířeno, neudělají ty zhovadilosti, které píšeš. To udělají lidi jako jsi ty, což jsou řekl bych hard core creepeři, kteří RP řeší jen tak minimálně, jak je to možné, aby mohli fungovat na RP světě.
Čili jsi imho naprosto mimo mísu, protože přesně kvůli těm hloupostem, co píšeš, tu diskutujeme takové podmínky, aby se nerelevelovalo každé hovádko, co tím chce jen nabrat ničící sílu.
_________________ .
|
|
Top |
|
Amber
|
Post subject: Re: Relevel Posted: 19:16 16. Sep 2012 |
|
|
Ragmon wrote: Teď dodám já příklad ano? Já jsem chudák hloupý hráč, co hraje NWM poprvé. Jezdím ale na LARP, tak RP ovládám skvěle. Rychle jsem se tedy zaintegroval do společnosti, udělal jsem si spoustu přátel, kteří mě berou na výpravu, protože to jsou přátelé a nemusím tam být zrovna užitečný. Taky jsem se již dozvěděl spoustu krásných IC informací. Najednou jsem ale lvl 30 a kvůli tomu, že jsme nezkušený hráč mám build na ho*no. Protože už tady hraju nějakou dobu, lidi ode mne očekávají, že je někam třeba vezmu, když jsem ten epic lvl, nebo že jsme schopen zajistit jim něco... ale já nejsem a nemůžu jít nikam s postavami se stejným lvlem, protože tam okamžitě umřu a nic neudělám. Tak se nudím a nevím co s tím. Postava je ale již dobře vylevlená, má 3 crafty na max, má spousty přátel a zastává důležitou pozici v guildě. Tak tedy novou nechci, ale nemůžu relvl, protože se vždy najde nějaký debil, co by toho zneužil. Souhlasím, hezky řečeno. Mimochodem udivuje mě, proč si Krysaku a Tadomekaari myslíte, že ti hráči, co si pokonili build, by byly nějaká kdovíjaká hrozba a ze svých chcípáků by udělali nabušené PB zrůdy.  Stále mám pocit, že se na věc díváte pohledem "jak bych to udělal já". Troufám si tvrdit, že většina z nás by postavy spíš v rámci možností opravila a vyškrtala to, co je nefunkční/chybné. Těžko bychom z toho stavěli jakési přesílené buildy, z nichž máte nejspíš obavy.  Přece jen když začínám s postavou, která má dejme tomu všechny vlastnosti 10 nebo víc (čili žádný extrém dvou osmičkových kolonek, ehm ehm), tak z ní ani po relevelu nebude pro zaběhlé creepery velká konkurence, pouze se zvýší její hratelnost a atraktivita pro mě osobně jako hráče s ní pokračovat dál (viz podtržený úryvek citace Ragmona).
_________________ Lareth Belle - rudovlasá bardka a špionka. Sirya Walda - culíkaté elfítko. Yasstra - stvoření noci. Jeduha Fištrón - nejroztržitější geniální gnómský vynálezce a krotitel oslů.
Bylo tu hezky, vděčím Thalii za spoustu zábavy a skvělé hry, ale je čas jít dál. Nastal čas pověsit grammarbičík na háček. Děkuju a mějte se fajně...
|
|
Top |
|
Krysak
|
Post subject: Re: Relevel Posted: 19:24 16. Sep 2012 |
|
 |
Bůh |
|
|
Taky bych díky změnám za dobu co hraji potřeboval usvých postav relvl, ale pro mne by to nebylo, protože ty buildy jsou i tak silné? To je ten problém, taky bych si relvl vzal, ale chápu proč bych zrovna já neměl. Jakékoliv dělení na creepery a rpery a výhody pro jednu nebo druhou stranu jsou mi proti srsti.
Jediné příspustné pro mne by byl asistovaný relvl, kdy by byly možné jen velmi drobné zásahy do buildu dle předem uvedené analýzy a po schválení teamem. To je ovšem při počtu postav atd ohrtomná zátěž na team, kterej by měl raději tvořit.
tohle neni trolování, tohle je pohled na věc bez ideálů, že to někdo nzneužije.
|
|
Top |
|
Shaman88
|
Post subject: Re: Relevel Posted: 19:43 16. Sep 2012 |
|
|
Ragmon wrote: ... ale já nejsem a nemůžu jít nikam s postavami se stejným lvlem, protože tam okamžitě umřu a nic neudělám. Tak se nudím a nevím co s tím. Postava je ale již dobře vylevlená, má 3 crafty na max, má spousty přátel a zastává důležitou pozici v guildě. Tak tedy novou nechci, ale nemůžu relvl, protože se vždy najde nějaký debil, co by toho zneužil.
Řekněme že s tebou souhlasím. Tvůj cíl je tedy být schopnější v partě. Jak píšeš máš 3 crafty na max spousty přátel a důležitvou pozici v buildě. Domluv se tedy s nějakým builderem a pošli mu svůj export postavy až ti řekne na jakou úroveň je potřeba se dostat aby se to dalo opravit a nech si udělat delevel. Pokud máš nějakou pozici a 3 crafty k tomu nějaký to postavení tak si sám (nebo s pomocí guildy) vyrobíš vybavení pro svůj lvl a velmi rychle to doexpíš.
|
|
Top |
|
Nalkanar
|
Post subject: Re: Relevel Posted: 19:45 16. Sep 2012 |
|
|
Dle toho, co řešil Caehan za problém s delevelováním se kvůli HPčkům, jsi popsal naprosto nelegální přístup.
_________________ .
|
|
Top |
|
Shaman88
|
Post subject: Re: Relevel Posted: 19:52 16. Sep 2012 |
|
|
|
Top |
|
Nalkanar
|
Post subject: Re: Relevel Posted: 19:55 16. Sep 2012 |
|
|
Nu "nech si udělat delevel".
Pokud uvážíme, že relevely z poslední doby byly víceméně delevely (protože se změnil prvních deset lvlů a zbytek jsi musel vyjet znova), tak pochybuji, že by toto právě prošlo u týmu.
Tzn. udělat delevel? Nechat se zabíjet, až dojdeš dostatečně nízko.
To vidím za tvým doporučením.
_________________ .
|
|
Top |
|
Shaman88
|
Post subject: Re: Relevel Posted: 19:56 16. Sep 2012 |
|
|
Tý jo, já fakt nevím proč by tým měl být proti tomu kdybys mu napsal že chceš aby ti sebrali xk zkušeností.
|
|
Top |
|
Nalkanar
|
Post subject: Re: Relevel Posted: 20:00 16. Sep 2012 |
|
|
Já taky nevidím problém ve spoustě věcí a přesto je tým nedělá. 
_________________ .
|
|
Top |
|
Aulus
|
Post subject: Re: Relevel Posted: 21:27 16. Sep 2012 |
|
Joined: 17:31 22. Jan 2012 Posts: 5998 Location: Nový Jičín / Brno
|
Neměl jsem dneska skoro celý den přístup k netu a musel řešit věci ve hře, takže komplexně se vyjádřím zítra. Tohle mě ale celkem překvapilo: Tadomekaari wrote: Ok jelikoz ja rp beru spise jako kořeni nwnka nez jeji zaklad bych řekl že tenhle nazor je invidualisticky. Dobře, Thalie je otevřená všem, nikoho nevyhání, všem se snaží dávat stejné možnosti. Pořád je to ale shard, na kterém je dáván největší důraz na RP. Quote: Thalie je persistentní fantasy online svět hry Neverwinter Nights, zaměřen především na RP hru. Argumentovat tím, že bereš RP spíše jako koření (čili druhořadé) a ohánět se tím tady s tím, že očekáváš podporu, je stejné, jako když se přihlásíš do náboženství (ne východního) a budeš tam říkat, že víra v bohy je jenom kořením spirituality. Možná to ostatní vidí jinak. 
_________________ "Všechny hranice jsou konvence, které čekají, až je někdo přesáhne. Někdo může přesáhnout konvenci, pokud mu k tomu někdo jiný vydá podnět." David Mitchell, Atlas mraků "But what do we have left once we abandon the lie? Chaos. A gaping pit waiting to swallow us all.”
|
|
Top |
|
Tadomekaari
|
Post subject: Re: Relevel Posted: 21:41 16. Sep 2012 |
|
 |
Nováček |
|
|
Aulus wrote: Neměl jsem dneska skoro celý den přístup k netu a musel řešit věci ve hře, takže komplexně se vyjádřím zítra. Tohle mě ale celkem překvapilo: Tadomekaari wrote: Ok jelikoz ja rp beru spise jako kořeni nwnka nez jeji zaklad bych řekl že tenhle nazor je invidualisticky. Dobře, Thalie je otevřená všem, nikoho nevyhání, všem se snaží dávat stejné možnosti. Pořád je to ale shard, na kterém je dáván největší důraz na RP. Quote: Thalie je persistentní fantasy online svět hry Neverwinter Nights, zaměřen především na RP hru. Argumentovat tím, že bereš RP spíše jako koření (čili druhořadé) a ohánět se tím tady s tím, že očekáváš podporu, je stejné, jako když se přihlásíš do náboženství (ne východního) a budeš tam říkat, že víra v bohy je jenom kořením spirituality. Možná to ostatní vidí jinak.  Tys asi necetl co jsem psal  ja byl pravě jednim z těch co psal ze kdyz uz rleevely tak s pořádným omezením.
|
|
Top |
|
KaTo
|
Post subject: Re: Relevel Posted: 22:09 16. Sep 2012 |
|
Joined: 15:24 23. Jun 2007 Posts: 6754 Location: Severní okraj Středozemě
|
Mám dojem, že poslední dvě-tři strany je nádherná ruční práce s trollingem. Až se jeden diví, že tě to Aulueausi ( hmm...to skloňování má něco do sebe  ) ještě baví. A abych trollům nekřivdil - copa krysakovi provedl Nalk?  To vypadá jako něco osobního  . P.S. Konec slabé chvilky...jen dál a houšť! 
_________________ Síla tě osvobodí! - Sithský kodex, 12.12.2011 (TOR-preorder) Bylo to peklo! - Error 37, Error 3005, Error 3007, 15.5.2012 (Diablo3) Až s vámi skončím, nebudete věřit vlastní mysli! - Mesmer, 28.8.2012 (GW2) Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ) Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín
|
|
Top |
|
J.F.Payne
|
Post subject: Re: Relevel Posted: 22:46 16. Sep 2012 |
|
|
OMG, tohle je Neverwinter Nights. Tam na 30. nemůže být slabý snad nic. Jen teda v případě "zmršenýho buildu" nebudete moct solovat.
_________________ Kraki Skengdrang a nejzlejší DM
|
|
Top |
|
-darkvision-
|
Post subject: Re: Relevel Posted: 23:34 16. Sep 2012 |
|
|
Tadomekaari wrote: Decka wrote: Ideální by bylo zabanovat všechny creepery, pak by zůstali jen slušní hráči a relevel by se mohl dávat každému na požádání. Existuje dost serveru s maximalkou 5 hracu  Tak proc ne i tenhle. Nebo jinak kdyz chces necreepery jdi na eq tam snad ani creepit nejde. by ses divil jak de na Eq creepit a skoro furt.
_________________ O podtemnu se v posledních letech říká, že tam hrají samé čuňata a PKčka. Tento mýtus bohužel nemáme čas vyvracet, protože "JEDEME BOMBY!"
Dočasně mimo. Jsem Žena!
Nhill'nue Zau'ndar Anirrinths Zau'ndar Izzrar Zau'ndar - ten druhej, nebo první
|
|
Top |
|
Krysak
|
Post subject: Re: Relevel Posted: 08:33 17. Sep 2012 |
|
 |
Bůh |
|
|
KaTo wrote: Mám dojem, že poslední dvě-tři strany je nádherná ruční práce s trollingem. Až se jeden diví, že tě to Aulueausi ( hmm...to skloňování má něco do sebe  ) ještě baví. A abych trollům nekřivdil - copa krysakovi provedl Nalk?  To vypadá jako něco osobního  . P.S. Konec slabé chvilky...jen dál a houšť!  Ahoj, ja se do nalka nijak neobouval, prezentoval jsem názor, proč není vhodný relvl v podmínkách systému NWN, thalie a uvedl jsem příklad možného zneužití na kombinaci zaklínač/rdd - to jsem vzal jen kvůli tomu, že zrovna se nalk učastnil diskuze a vzpomněl jsem si na to, když jsme tenhle build řešili a přemýšleli jak vyjet jeho silnější, ale doslova očistcovou cestu. Ovšem takových buildů je více. Je jednoznačně jednodušší, objektivnější a spravdlivější relvl nedávat nikomu. Na druhou stranu určitě se nebráním řešení, kdy by si hráč mohl říci GM ku o odebrání libovolného množství xp bez náhrady, tak aby mu to umožnilo změny, to je zcela fér. Rovněž chápu potřebnost relvl pro padlé paladiny, jiné vyhraněné IC záležitosti, tam se schopnosti postavy mení jednoznačně v rámci příbehu postavy a nejedná se o umělý zásah. Rozhodně se však do této kolnonky nedá schovat třeba výše uvedená změna v buildu zaklínač / rdd. A to ani za předpokladu, že by dotyčný hráč strávil týden v aréně a emotoval tréning s mistrem šermířem. Edit: osobně si rovněž nemyslím, že relativně vysoká znalost systému je nezbytnou podmínkou, abych byl zařazen do kolonky creeper. Rovněž si nemyslím, že být občasným creeperem brání a vylučuje i umění role play. Spíše bych to označil slovem komplexní hráč, pragmatik.
|
|
Top |
|