|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
karolina
|
Post subject: Re: Barvíř Posted: 13:26 11. Feb 2014 |
|
Joined: 13:01 26. Mar 2012 Posts: 4644 Location: Teplice/Praha
|
Myrpa wrote: Jasně, takže ten, komu to pošle, povinně file projede diffem  Takže ses přihlásil dobrovolně, jo? 
_________________ Na vyžádání.
|
|
Top |
|
karolina
|
Post subject: Re: Barvíř Posted: 09:18 13. Feb 2014 |
|
|
Momentálně by u barvíře měli být přístupné všechny vzhledy trupů co by se měli u dané zbroje zobrazovat.
|
|
Top |
|
kokosak
|
Post subject: Re: Barvíř Posted: 11:55 13. Feb 2014 |
|
|
Zdvojnásobily se trupy pro pixiny! Juhůůů! Květuška moc děkuje 
_________________ PUF!
|
|
Top |
|
mandos
|
Post subject: Re: Barvíř Posted: 12:03 13. Feb 2014 |
|
Joined: 23:19 23. May 2009 Posts: 524 Location: Kladno/Praha
|
Úžasný díky, konečně se daj upravovat ty šaty podvodníků a kupců a diplomatů atd. 
_________________ Pokrok je jako stádo sviní v humně. Z takého stáda, to sa mosí uznat, je užitek. Je uzený špek, je ovar, je prejt, sú klobásky, sú nožky v rosolu. Tož sa nesmí ohrnovat nos, že je všecko posrané.
|
|
Top |
|
Dragon Soul
|
Post subject: Re: Barvíř Posted: 23:02 17. Feb 2014 |
|
 |
Obyvatel |
|
|
Netuší někdo proč nevidím některé trupy? Ale třeba i na hráčích v hospodě prostě má místo těla prázdno?
A takový ten střední kabát -jakoby sako s vázankou- mi vede cípem skrz nohu, poměrně dost.
|
|
Top |
|
klobouk
|
Post subject: Re: Barvíř Posted: 23:06 17. Feb 2014 |
|
|
Zkus zapnout/vypnout "Environment mapping on creatures" (2. zaškrtávátko v grafickém nastavení).
|
|
Top |
|
karolina
|
Post subject: Re: Barvíř Posted: 23:07 17. Feb 2014 |
|
|
Dragon Soul wrote: Netuší někdo proč nevidím některé trupy? Ale třeba i na hráčích v hospodě prostě má místo těla prázdno?
A takový ten střední kabát -jakoby sako s vázankou- mi vede cípem skrz nohu, poměrně dost. nevidíš je v hospodě nebo u barvíře? screen by pomohl...
|
|
Top |
|
Dragon Soul
|
Post subject: Re: Barvíř Posted: 23:11 17. Feb 2014 |
|
 |
Obyvatel |
|
|
No dneska sem v Krathe v hostinci viděl postavu hráče a chybělo jí tělo, se screenem je to problém-hraju na notebooku a jakmile bych to dal na lištu zamrzne mi to a můžu rovnou reset. No a u barvíře jich nevidim plno - ty jsou prý ale na jiné rasy.Tak nevim no:-/
A proč mi blbě sedí ten kabát netušíte?
|
|
Top |
|
karolina
|
Post subject: Re: Barvíř Posted: 23:13 17. Feb 2014 |
|
|
Dragon Soul wrote: No dneska sem v Krathe v hostinci viděl postavu hráče a chybělo jí tělo, se screenem je to problém-hraju na notebooku a jakmile bych to dal na lištu zamrzne mi to a můžu rovnou reset. No a u barvíře jich nevidim plno - ty jsou prý ale na jiné rasy.Tak nevim no:-/
A proč mi blbě sedí ten kabát netušíte? Na opravě barvíře se pracuje, každopádně pokud vyloženě nevidíš některou část oblečení postavy a ostatní ji vidí, tak je možné, že ti chybí haky s modely nebo to mapování...
|
|
Top |
|
Dragon Soul
|
Post subject: Re: Barvíř Posted: 23:22 17. Feb 2014 |
|
 |
Obyvatel |
|
|
karolina wrote: Dragon Soul wrote: No dneska sem v Krathe v hostinci viděl postavu hráče a chybělo jí tělo, se screenem je to problém-hraju na notebooku a jakmile bych to dal na lištu zamrzne mi to a můžu rovnou reset. No a u barvíře jich nevidim plno - ty jsou prý ale na jiné rasy.Tak nevim no:-/
A proč mi blbě sedí ten kabát netušíte? Na opravě barvíře se pracuje, každopádně pokud vyloženě nevidíš některou část oblečení postavy a ostatní ji vidí, tak je možné, že ti chybí haky s modely nebo to mapování... Dobře, děkuji za radu - vyzkouším to.
|
|
Top |
|
klobouk
|
Post subject: Re: Barvíř Posted: 23:30 17. Feb 2014 |
|
|
S tím kabátem to udělej takhle: obleč si ho, požádej někoho, aby tě v něm vyfotil, pak tu fotku dej do Fotolabu vyvolat a porovnej jí s tím, jak se vidíš ty.
A printscreen by v nwn měl dělat to, že vytvoří screenshot001.tga do složky \screenshots, tak by nemuselo být potřeba shazovat nwn na lištu.
|
|
Top |
|
Dragon Soul
|
Post subject: Re: Barvíř Posted: 06:37 18. Feb 2014 |
|
 |
Obyvatel |
|
|
Tak sem zakusil zapnout a vypnout to mapování na postavě a nepomohlo to. Dneska sem zkusil opět druhý kabát a původní oděv - popřípadě tělo místy vystupuje skrze kabát na povrch. Nechápu jak je to možný - u druhého modelu stejného kabátu to vypadá že vše sedí, ale nezobrazuje se mi jakákoliv pánev. Screen sem zkoušel když to zkusím vložit do programu, je z toho jen čistě černá plocha.
|
|
Top |
|
karolina
|
Post subject: Re: Barvíř Posted: 07:34 18. Feb 2014 |
|
|
Jo tohle vím čím je, bude to opraveno snad v tomto týdnu. Jinak spousta modelů je v tom seznamu u barvíře vícekrát (ne v řadě za sebou, pokud jsou dva stejné za sebou, tak pouze předešlý model zakrývá prázdné místo), tak se to dá projet a zkusit nají plně fungující model, když nebude, tak napsat číslo modelu co zlobí. Někteří se tu chvástali jak udělaj seznamy a kdesi cosi..no a skutek utek...
|
|
Top |
|
klobouk
|
Post subject: Re: Barvíř Posted: 09:29 18. Feb 2014 |
|
|
Já ti ty chyby zanalyzuji do detailu.
V případě, že jsi postava A a nevidíš u postavy B její třeba trup, nebo ruku, tak to může být ze tří důvodů
a) tvůj komp a grafárna to z nějakého důvodu (nekompatibilita s nwn cepem, nedostatečný výkon, špatné nastavení něčeho v nwn) nezobrazí.
b) máš rozbité haky - špatně se stáhly například, nebyl bys první, komu se to stalo; nebo máš něco v adresáři nwn\override, co ti ovlivňuje správné zobrazení
c) postava B to u barvíře pohnojila a vzala si skutečně trup/ruku, která na ní není vidět (i to se může stát, protože někdy si vezmu model ruky třeba 177, dám "další" a model se nezmění, tak si myslím, že je stejný a on přitom jen není žádný, tak tam zůstal ten předchozí; takovouhle chybu snadno odlahlí jiný hráč, který mě vidí, neboť ten žádný model neuvidí, kdežto já ano)
Řešení Až uvidíš za postavu A postavu B bez trupu/ruky/další části, požádej hráče postavy C, která jej také vidí o potvrzení, že vidí to, co ty, případně o screen, který je vždy jasným důkazem.
A ke screenování Stisk PrintScreen klávesy vytvoří do složky screenshots (musíš tu složku mít vytvořenou, jestli ji v nwn adresáři nemáš, tak ji pro jistotu vytvoř) hotový soubor obrázku typu tga. Screenshot nezkoušej vložit do žádného grafického programu, dělat screenshoty v nwn není jak dělat screenshot plochy.
Závěr Nejsem-li si jist, kde je chyba, problémy s modely se nejlépe porovnají srovnáním screenshotů dvou.
|
|
Top |
|
karolina
|
Post subject: Re: Barvíř Posted: 21:08 07. Mar 2014 |
|
|
S novými haky by měly být opravené róby. Pokud najdete nějaké chyby, hlaště mi rovnou do PM. Zároveň by měli být vyřazené ty dvojpenisy. Nových modelů je bohužel minimum, máme toho zařazeného většinu co se dá volně sehnat.
|
|
Top |
|