Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 21:11 28. Jul 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 132 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
Author Message
 Post subject: Re: OBCHODNÍCI
PostPosted: 15:19 15. Feb 2008 
Šlechtic
 WWW  ICQ  Profile

Theogil I wrote:
... jen ať jim to vydrží holkám a klukům ušatým

za tuhle větu si budeš v budoucnu rvát vlasy :lol: :twisted:
ale dík, taky doufám ;)

Reply with quote  

PostPosted: 15:24 15. Feb 2008 
Rytíř
 ICQ  Profile

kucik wrote:
Darien wrote:
Přiznám se také, že mi pořád úplně nesedí ta nutnost druida chodit do města do banky, pokud tedy při smrti nechce přijít o všechny své peníze, kdyby DM nabídli nějaké rozumné RP řešení, byl bych rád (třeba magický dub, do kterého mohou druidé své peníze vložit). Myslím si (za sebe), že by speciálně druidské povolání, pokud ho tedy vnímáme jako konzervativní pojetí FR, by mělo být soběstačné z toho, co se dá sehnat v lese nebo koupit v hájku. Návštěvy velkého města by měly být vyjímečné.

Pokud by tedy ze stran DM Thalie nebyl problém a mohlo by se to takto přizpůsobit, bylo by to bezva. Když to nepůjde, flamovat nebudu, je to jen nápad, podnět.

Abych vyjadril svuj nazor:

Jestli to spravne chapu, tak hrajes druida jako samotare, ktery si vystaci ze zdroju lesa. K cemu tedy takovy druid potrebuje hromadit zlato? Maso k jidlu si sezene, nebo se rozhodne byt vegetarianem a bude jist jen lesni plody, vodu taky ma kde nabrat, spat muze u ohne. Kdyz potrebuje jednou do roka novy srp, tak se slzou v oku rekne ,,Promin chlupaci", stahne z medveda kuzi a ve meste ji smeni za novy zaci nastroj. Vzdyt k cemu potrebuje mocne zbrane a magii nasakle saty, kdyz zije v miru a symbioze s prirodou?

Já nehraju vegetariány z hnutí Greenpeace. A nehraju vyloženě samotáře a možná se na mně podepsal vliv předchozích herních let, kdy GM či DM (podle typu hry) vyloženě často penaltovali druidy za hru ve městě, jako porušení roleplayingu postavy. Nic takového tu neprosazuji, moje postava je komunikativní, do města se ráda podívá (je to velmi mladá elfka) navíc tam má vlastně splnit svůj osobní quest (DM ví), nicméně, abych ti odpověděl..

- v hájku se prodávají prsteny a amulety moudrosti, které si moje postava může koupit, což dělá dejme tomu + - 14 tisíc. Železný srp bude stát tak 8 tisíc. Jeden lektvar vážných zranění, který NUTNĚ potřebuji,p rotože ve zvířecí podobě se nemohu léčit kouzly - 117 zlatých za jednu blbou flašku. Postup na další úroveň bude za chvíli pomalu tisícovka. Hůl stojí přes sedm set. Lehoučká kožená zbroj 6000.

Jestli víš o kůži z medvěda, za kterou dostanu nový železný srp, tak to zvíře bych chtěl vidět:) Jinak se i bez něj obejdu, vzhledem k budoucnosti shiftera, ale jde o princip.

Já to tu nepíšu kvůli nějakým výhodám pro SEBE. Dojít do Karathy do města není technicky problém. Mně to přijde jako problém ideově, vzhledem k tradiční roli druida, ačkoliv, jak jsme si tu už někde napsali, by řada z vás hrála druida úplně jinak a já vám to neberu.

A já jsem to dal jen jako nápad, netrvám na tom (ani nemůžu), nechci to flamovat, nevím, co vás to pořád tak dráždí a nevím, proč tu někomu vadí myšlenka, že druid vážně není až tak týmová a městská postava, jako jsou jiné (které samozeřjmě také mohou hrát samotáře, ale spíš z rozhodnutí, než z principu svého povolání).

Kariena - zabita duergary chvíli po té, co jí byla poprvé v životě vyznána láska.... zemřela v lese, daleko od svého rodného hvozdu

Reply with quote  

PostPosted: 15:25 15. Feb 2008 
Urozený
 Profile

OneHeart wrote:
Theogil I wrote:

ale dík, taky doufám ;)

To nepochybně, jen doufám, že pekelně nasr.ní trpoši boudou alespoň trošku tvrdý oříšek. :lol:

Reply with quote  

PostPosted: 15:28 15. Feb 2008 
Měšťan
 Profile

Theogil I wrote:
OneHeart wrote:
Theogil I wrote:

ale dík, taky doufám ;)

To nepochybně, jen doufám, že pekelně nasr.ní trpoši boudou alespoň trošku tvrdý oříšek. :lol:

no když čtu jaký prachy se tady točí..že druidi mají tisíce zlatých a my dole máme dohromady tak litr ...tak to asi nebude ani takovej problém....*nechápavě a znechuceně kroutí hlavou*

Cress del Ssivah N´Abarn

Sibaris de Cifris

Merlin

Reply with quote  

PostPosted: 15:30 15. Feb 2008 
Rytíř
 ICQ  Profile

liuk wrote:
Tady by to chtělo spíše zorganizovat něco jako druidský kruh. Jen by asi byl potřeba zájem hráčů. Potom by se snad lepší předměty daly získat bez peněz za zásluhy. (druid dostane roucho dle příslušnosti v hierarchii, hůl v jeho rukou se bude měnit čím mocnější druid bude..)

To je parádní nápad samozřejmě. Druidů je tu několik. Já jsem všema deseti pro, navíc si myslím, že může být úzce spojen i s hraničáři.

Kariena - zabita duergary chvíli po té, co jí byla poprvé v životě vyznána láska.... zemřela v lese, daleko od svého rodného hvozdu

Reply with quote  

PostPosted: 15:32 15. Feb 2008 
Měšťan
 Profile

Darien wrote:
liuk wrote:
Tady by to chtělo spíše zorganizovat něco jako druidský kruh. Jen by asi byl potřeba zájem hráčů. Potom by se snad lepší předměty daly získat bez peněz za zásluhy. (druid dostane roucho dle příslušnosti v hierarchii, hůl v jeho rukou se bude měnit čím mocnější druid bude..)

To je parádní nápad samozřejmě. Druidů je tu několik. Já jsem všema deseti pro, navíc si myslím, že může být úzce spojen i s hraničáři.

to vás k tomu musí nabádat někdo jinej? to by jste snad měli řešit IC ve hře....

Cress del Ssivah N´Abarn

Sibaris de Cifris

Merlin

Reply with quote  

PostPosted: 15:33 15. Feb 2008 
Čestný člen týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Dariene nikto ti nebrani hrat druida ako ho chces, ale neskatulkuj vsetkych druidov podla svojej predstavy. Tak ako kazdy bojovnik nie je uplne rovnaky, tak nie je kazdy carodej rovnaky, zlodej, hraniciar atd. Kazda postava je originalna a zaujimava. Asi by bolo vcelku nudne keby kazdy hrac hral rovnakeho druida (doplnte akekolvek povolanie). Holt banky su mestach a je to vymysel mest. Druidi banky nepotrebuju, a ty co potrebuju si dojdu do mesta. Pridavanie nakeho dubu kde sa daju ukladat peniaze, by mi pripadalo ako zvyhodnovanie jedneho druida.

Takze moj nazor je nie.

Co sa tyka gild a druidskeho kruhu, take veci tu su a dokonca je pre nich pripravene uz aj forum. Ale malo by sa to riesit skor IC ako OOC na fore.

„Povinnost je těžší než hora, smrt je lehčí než peříčko.“

Večné hľadanie cudzích chýb je jednou z najväčších chýb vlastných.
(E.Hubbard)

Yeasterday, we sought each other.
Today, we face.
For one of us, tomorrow will never be.

Reply with quote  

PostPosted: 15:42 15. Feb 2008 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

To ze si prsten muze koupit, neznamena, ze si ho koupit musi. Mam takovy pocit, ze jsem nemluvil o zeleznem srpu, ci jinych vylepsenych predmetech. Penize na postup na dalsi level, jak posloucham, take neni takovy problem ziskat. Hul za sedm set take myslim nepotrebujes zas tak casto novou. Zbroj, ktera stoji 6000 take nebude imho uplne obycejna. Na flasku cure serious wounds se asi jentak nezmuzu a musim rict, ze i bez ni se da prezit.

Co tim vsim chci rict. Bud chces mit druida nabusenyho nej itemama, oblecenyho v krasny zbroji, se zarici zbrani v ruce a v tom pripade se rozhodnes, ze ten druid proste sem tam do mesta zajde, nebo si budes hrat na poustevnika, ktery mesto nepotrebuje.

Vymyslet tu neco na zpusob ,,aby se druid tvaril jakoze si vystaci z daru prirody", ale ,,aby zaroven mel vsechny vyhody"... Proste je nekdy treba se rozhodnout, jak chci postavu hrat.

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

Reply with quote  

PostPosted: 15:49 15. Feb 2008 
Rytíř
 ICQ  Profile

Ale já to nikomu nevnucuju chlapi... a když nebude, tak nebude. Proč mi pořád vnucujete, že já někomu vnucuju? :) Žádný druid odemne nedostal ani větu ve smyslu - dělej něco tak nebo tak. Jen jsem mluvil o tradiční roli druida tak, jak jsem si ho rozhodně nevymyslel já ale dávno úuplně jiný chlápci, co vymýšleli pravidla AD&D, DRD, FR a tak:) Tot vše na téma obchodnici a druidi a hraničáři:)

to Kucik jen telegraficky: jasně, nemusí si koupit nic, nicméně v nabídce kněze v hájku to je a itemy +1 fakt nejsou nic, co by ani vzdáleně připomínalo nabušence, to bychom museli o dvě čísla výš, ale je fakt, že na Thallii tenhle směšnej bonus pro někoho nabušenost znamená:))

Že nepotřebuji cure serious wounds jsem si do včerejška myslel také, ale ono to od osmého levelu při těch peckách od některých běžných npc v lese a okolí moc nejde, zvlášt když tě nemá kdo jinej léčit nebo krýt. A zbroj za 6 tisíc je fakt nabušená, má +1 AC, to je fakt sodovka zářící magií na sto honů.

Mně přijde, že ti nějak nedochází, že tady věci s tím naprosto nejobyčejnějším blbým vylepšením +1, který se jinde zahazujou do koše, jsou vzácností, která stojí strašný peníze. Můj cíl není chodit v naleštěný zbroji, ale přežít jako druid, který se v lese pohybuje často sám nebo ve dvojici s hraničářem. Takže nechápu, proč máš tak agresivní názory.

Reply with quote  

PostPosted: 15:59 15. Feb 2008 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Darien wrote:
Mně přijde, že ti nějak nedochází, že tady věci s tím naprosto nejobyčejnějším blbým vylepšením +1, který se jinde zahazujou do koše, jsou vzácností, která stojí strašný peníze. Můj cíl není chodit v naleštěný zbroji, ale přežít jako druid, který se v lese pohybuje často sám nebo ve dvojici s hraničářem. Takže nechápu, proč máš tak agresivní názory.

Naopak. Snazim se tu poukazat na to, ze veci s vylepsenim +1 nejsou blbe, ale pro mnoho postav s jednocifernym cislem levelu dokonce nedosazitelne a tezko by je tu nekdo hodil do kose.

Jde zkratka o to uvedomit si, ze tady je hodnota penez a vylepsenych predmetu vyrazne odlisna, nez na jinych ceskych serverech. Ze tady nejsou magicky vylepsene predmety nutnosti, ale vyhodou, ktera neco stoji.

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

Reply with quote  

PostPosted: 16:20 15. Feb 2008 
Rytíř
 ICQ  Profile

Já to tak jednoznačně vnímám. Ale dávám v úvahu věc, že pro postavy, které se pohybují spíš osaměle nebo ve dvojici, díky svému zaměření, mají tyto věci větší nutnost, než pro ty, co chodí v pěti a krejou si zadek:)

Reply with quote  

PostPosted: 16:22 15. Feb 2008 
Měšťan
 Profile

Darien wrote:
Ale já to nikomu nevnucuju chlapi... a když nebude, tak nebude. Proč mi pořád vnucujete, že já někomu vnucuju? :) Žádný druid odemne nedostal ani větu ve smyslu - dělej něco tak nebo tak. Jen jsem mluvil o tradiční roli druida tak, jak jsem si ho rozhodně nevymyslel já ale dávno úuplně jiný chlápci, co vymýšleli pravidla AD&D, DRD, FR a tak:) Tot vše na téma obchodnici a druidi a hraničáři:)

promin, ale nesouhlasím s tebou....prošel jsem si od roku 90 všemi možnými systémy včetně AdnD a tvoje chápání druida je podle mého názoru opravdu podivně konzervativní a ultimátní. Možná je to vinou DrD možná jiným systémem...a pokud tak hraješ ty, je to fajn..

ale každý/skoro každý tvuj příspěvek je typu, "správný druid musí dělat to a to, jinak to není druid" tohle mi z toho plyne...

a jak říka Daanri...chceš využívat vymožeností civilizace, to jest banky? hlot se musíš přizpůsobit
trochu mi to stále připomíná dovolávání se neustálých výhod, na které se snažíš napasovat rp.....(neber to osobně, takhle to na mě působí).....hraj postavu proto jaká je..i kdyby to měl být nemožnej nouma....

na foru EQ jsem před pár dny přečetl jeden příspěvek. jeden hráč se dožadoval lehké zbroje s vlastností střední, aby mohl používat hraničářské schopnosti...situace obdobná/nikoliv však stejná/
věřím, že kdybys požádal o zvláštně kroucenou hůl, zářící temně zeleným světlem ( s vlastností obyčejné) a oduvodnil to příjemným roleplay..vyjdou ti DM vstříc a budeš mít originální věc....ale takhle jak na to jdeš..pochybuji

Cress del Ssivah N´Abarn

Sibaris de Cifris

Merlin

Reply with quote  

PostPosted: 16:24 15. Feb 2008 
Měšťan
 Profile

Darien wrote:
Já to tak jednoznačně vnímám. Ale dávám v úvahu věc, že pro postavy, které se pohybují spíš osaměle nebo ve dvojici, díky svému zaměření, mají tyto věci větší nutnost, než pro ty, co chodí v pěti a krejou si zadek:)

takže chceš říct, že když budu hrát sám, mám nějaký nárok na zvýhodnění?

Cress del Ssivah N´Abarn

Sibaris de Cifris

Merlin

Reply with quote  

PostPosted: 16:26 15. Feb 2008 
Velmistr
 WWW  ICQ  Profile

uz se perou, uz se perou. ja to rikala, ze si ty drzky rozbijou ROFL prachy dobrovolne odevzdavejte podivnym dvou capkum, co je muzete obcas potkat a vsichni budou spokojeni ;-) :mrgreen:

creeping zabiiji!!!

Pisu sam za sebe

Reply with quote  

PostPosted: 16:33 15. Feb 2008 
Urozený
 Profile

No, no tento topic má název OBCHODNÍCI, tak si jděte druidí otázku řešit jinam, je to tu zas a není to až zas tak vtipné. Dariene, pokud tyto požadavky/prosby budeš předkládat sám a formou jež se bude WB/DM teamu pozdávat jako zvýhodňující tvou postavu nebo jen omezenou skupinu lidí pak tipuji vždy narazí kosa na kámen. Návod jak něčeho dosáhnout tu je někde výše, tj. druidí kruh se stálými členy, RP náplní, vyvýjející aktivitu nu a pak je dle mého možno žádat další věci s tím spojené, pak předpokládám to bude posouzeno a rozhodnuto. Tímto se diskuze posune mnohem dále než kam se po pokusech posunula teď. :D

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 132 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]