|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
pilnik
|
Post subject: Re: Přehnaně silná monstra Posted: 23:04 04. May 2010 |
|
|
takze ad Rakshy: sli sme na ne ve trech a rek bych jedni z nejvetsich valcu tady nahore, plne boostly, podporeny pisni atd.... jiste stala se tam takticka chyba ale i tak ,v tom slozeni co sme tam byli by kazdej dalsi byl jen snadnej terc na kill... v pohode budem si to pamatovat , ale mnoho dalsich a daleko vetsich skupin tam proste chcipne...
Ad devast: jiste seberte / oslabte valecnikum devast to je to nej co jde udelat. na prochazce v alwu byli dva velci devasteri a nevsim sem si ze by bystie na nej chteli umirat takze myslim ze devast vuci NPC je v klidu Devast vuci jinejm postavam? no a co vam na nem vadi ? kdejakej mag si udela s bojovnikem co chce bojovnik stale ma a bude mit problem trefovat postavy s vysokym AC (vzlast kritkem)a ze jich je dost, furt zachrana proti devastu je vysoka fort tak v cem je problem? jinak pokud se bojovnik dostane na blizko k magovi tak je pak uz uplne jedno jestli devast ma nebo ne
_________________ Obuki - ten vod Škopku
|
|
Top |
|
Derken-
|
Post subject: Re: Přehnaně silná monstra Posted: 08:25 05. May 2010 |
|
Joined: 22:02 12. Mar 2010 Posts: 4748 Location: Kahzet, město smlouvy
|
pilnik wrote: Ad devast: jiste seberte / oslabte valecnikum devast to je to nej co jde udelat. na prochazce v alwu byli dva velci devasteri a nevsim sem si ze by bystie na nej chteli umirat takze myslim ze devast vuci NPC je v klidu Devast vuci jinejm postavam? no a co vam na nem vadi ? kdejakej mag si udela s bojovnikem co chce bojovnik stale ma a bude mit problem trefovat postavy s vysokym AC (vzlast kritkem)a ze jich je dost, furt zachrana proti devastu je vysoka fort tak v cem je problem? jinak pokud se bojovnik dostane na blizko k magovi tak je pak uz uplne jedno jestli devast ma nebo ne Souhlasim. Navíc mágové, když budou chtít tak nyní vyndají jakéhokoli bojovníka než k nim dojde.. Forte savy užíváne proti devastu nejsou jediné savy, které ted všem postavám padly hluboce dolů  Co se týče těch posílených NPC, tak co sem nějaké viděl tak dost tvrdé a těšim se až půjdem třeba v 6 na 2 obry či jinou havěť. Podle mě to vidíte vše moc černě. Holt se bude nyní více umírat nebo sehrávat party a s rizikem chodit na legendární poklady 
_________________ Tvůrce a ničitel ------- Neaktivní ------- .: Damian je můj rypák a Xantipka má bohyně :.
|
|
Top |
|
efu_redo
|
Post subject: Re: Přehnaně silná monstra Posted: 08:34 05. May 2010 |
|
|
Když to tak čtu, docela se bavím. Mám pocit, že si tu dost lidí plete pojmy, jako je RP a PB.
2darkvision: Tím, že tvoříš postavu účelně na AC a jiné podobné staty a jde ti především o sílu postavy a vykašleš se na charakter a rozdání statů dle charakterů, je právě onen power building. Přesně to co si popisoval..... samozřejmě že PB a RP se nevylučuje, ale jde spíš o to, jak moc to máš promyšlené do detailů. Co si budem povídat, okecat se dá vše. Jde spíš o hráčské priority a o hráčské svědomí.
2luele: Omezovat devast je na jednu stranu fajn, ale na druhou je to hloupost. Tento server je sice RP server, ale ostatní hráči jako jsou creepeři, buildeři a jiní zde mají také své útočiště. Tento server tak byl vždy nastavený a pochybuju že by se něco mělo měnit do budoucna. Nechal bych je dýchat a hrát si tu svou hru včetně devastu. Devast je přesílenej co se týká PC. Ale co se týká silných NPC, tak už to tak není. Tam se nepovede každou ranou. A zas tolik devastujících postavu tu není. Jedna? Dvě? Vždy je to na hráči, jakou zbraň používá. Pokud má soudnost a jde do dungu, kde rozdává devast každou ranou, vždy si může vzít jinou zbraň, kterou ten devast nedá. Už jsem pár hráčů viděl, jak omezují v zájmu dobré hry sílu své postavy a využívají ji jen když je to opravdu nutné.
2sveneld: Je krásné jak o RP mluvíš. Asi víš co to je, ale mluvíš o tom vážně divně. Můžu tě ubezpečit že i v tom nejtěžším dungu se dá hrát RP a to co tvrdíš o skypu je naprostá hloupost. Ano, na skypu je to sice pohotovější, rychlejší. Ale pokud si chceš zahrát RP v dungu bez skypu a užít si plně svou hru, nic ti v tom nebrání a nemusíš ani umřít. Stačí mít taktiku, stačí mít dobře poskládanou partu a stačí vědět jak to máš hrát.
Kupříkladu zloděj průzkumník, který jde napřed, vrátí se a poví kde co je. Parta se připraví, popřípadě položí pasti, řekne si taktiku a hurá na to.
Víš v čem je dle mě problém? Že je to pro tebe ztráta čsu. RP se dá hrát všude a zajakýhkoliv okolností. Tím jak se tím oháníš si mě fakt pobavil. Matiku si nech do školy.
A neříkal bych to, kdybych s tím neměl vlastní zkušennosti.
2all: Možná je na čase přestat řešit takové ptákoviny, jako řešíte a dohadovat se o nesmyslech. Popravdě, také nesouhlasím s tím, aby měli NPC devast, ale zas na druhou stranu. Mají ho PC, tak proč ne NPC?
Malar byl vždy silné stvoření. Je démonického původu. Proč by nemohl být sakra silnej? Přece, je to pořád démon. Byly jste asi zvyklí zabíjet vše s prstem v nose a s druhým v zadku. Tak si na to odvykněte. Složte party a riskujte něco, pokud chcete pokořit ten a ten dung. Myslím že takový photter, nebo kucík by o tom mohli vyprávět. Nikdy jsem si ale nevšiml, že ti dva by fňukali nad spawnem v dungu. Prostě šli a vymlátili ho se svou partou a nebo umřeli. Ale neodradilo je to a přemýšleli jak dung pokořit a skype rozhodně nepoužívali. To je důkaz, že to prostě jde. Stačí přestat přemýšlet, jak můžu změnit a zeslabit spawn ve hře a začít přemýšlet, jak ten spawn můžu pokořit.
Dal bych tomu čas a třeba po měsíci sepsal soupisku příšer, které se zdají být přesílené. Ale udal bych fakta a né dohady.
_________________ Dělejte si s mými postavami co chcete, jen ať v tom není OOC!!!
|
|
Top |
|
Krata
|
Post subject: Re: Přehnaně silná monstra Posted: 08:47 05. May 2010 |
|
Joined: 18:00 28. Apr 2007 Posts: 2864 Location: Božský trůn
|
plnej souhlas.. jen dodám že ještě nedávno si hráči stěžovali, že nemaj se svajma epicama kam chodit a že se jim nevyplatí dělat party.. ted se nějaký dungy vylepšili a stížili na tu partu a pro epici a zas už si nepřijdete tak imba jako dřív a všechno je moc silný.. včera sem projížděl s rejtym dungy a bylo tam dost epik dungů, jenom jste si zvykly že za stara to šlo projít solo... holt ted už to nepůjde EDIT: dělat prohlídky v ruinách Draixu pro low lvl jednim epicem? Ted to zkuste 
_________________ jsem uctívač démonů jsem otec tvé smrti já vyvolávám dávné zlo já kontroluji každý jeho nádech já podněcuji vaše neštěstí zrozením i zabíjením já vyvolám armageddon krmen tisícem duší.
|
|
Top |
|
pilnik
|
Post subject: Re: Přehnaně silná monstra Posted: 09:26 05. May 2010 |
|
|
plne chapu snahu Teamu, aby chodili lidi ve velkych partach...to vsak i tak nemusi zabranit smrti lidi ve skupine ,vzlast tem co nejsou powerbuild jak tu vsichni radi rikate, biti na to zas prave budou ti ne-PB
jinak pevne verim ze az nekam vleze 8-10 clena grupa,tak ze to server a pripojeni v poho ustoji, az si nepratelske bestie zacnou kouzlit, pratelsti magove, klerici zacnou kouzlit a bojovnici delat svou cernou praci.... aby to nebylo ...lag... mrtvej....lag...mrtvej....lag ,lag ...mrtvej,mrtvej.....
_________________ Obuki - ten vod Škopku
|
|
Top |
|
Garett
|
Post subject: Re: Přehnaně silná monstra Posted: 09:36 05. May 2010 |
|
|
pilnik wrote: jinak pevne verim ze az nekam vleze 8-10 clena grupa,tak ze to server a pripojeni v poho ustoji, az si nepratelske bestie zacnou kouzlit, pratelsti magove, klerici zacnou kouzlit a bojovnici delat svou cernou praci.... aby to nebylo ...lag... mrtvej....lag...mrtvej....lag ,lag ...mrtvej,mrtvej..... tohohle se prave nejvic bojim, vim jak to vypadalo kdyz jsem se nekam s jednim magem, ten naboostoval sebe a me a pak to bylo prakticky nehratelny na mym PC i na min detaily...takze z Vuga se asi v nejblizsi dobe stane jenom hospodskej povalec a o prochazkach v draixu uz bude jenom vypravet:D
_________________ Garett - vojak Temne legie, padl za Hag Grar Jalamyn - uznavany sperkar podtemna Vugdishnak - otrok se silou obra a inteligenci cajovyho pytliku a par dalsich...
|
|
Top |
|
nomis_b
|
Post subject: Re: Přehnaně silná monstra Posted: 10:18 05. May 2010 |
|
Joined: 18:00 26. Aug 2007 Posts: 3090 Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju
|
LAGy byly a budou.. tomu nezabrani skoro nic. Stroj na kterem Thalie bezi je podle me hodne slusnej (btw kolik z vas, kdo si stezuje na LAGy na nej prispelo hm?  ) dost muze delat vase pripojeni.. A uz vidim zitra prohlaseni teamu: Na zadost postav jsem snizili obtiznost dungu, aby hraci nemeli LAGy Opravdu nekdy bych pulku tehle diskuze dal do spamu...
_________________ A zase se craftí...
|
|
Top |
|
černý vlk
|
Post subject: Re: Přehnaně silná monstra Posted: 10:24 05. May 2010 |
|
 |
Šlechtic |
|
|
mít za zadkem mága a barda, tak není problém projít žádný dung..jen je s podivem, že i solo jsem za rakširáky, smrtící mrchy, dostal 1 exp..tak když už se znásobila jejich síla, měla by jejich smrt opravdu něco přinést... už vidím jak fanatici na ty dvě písmenka "RP" začínají řvát, že expy jsou fuj fuj fuj a že o ně nejde, ale rovnou říkám, jde a i vám, tak zase pusu zavřít a vyjadřovat se věcně  ..(s Nul jsem kvůli expům do dungů opravdu nechodil, nesrovnatelně více jsem jich měl při craftění)
_________________ Spammaster zakázaného kanálu (9.10.2011 potrestán)
|
|
Top |
|
efu_redo
|
Post subject: Re: Přehnaně silná monstra Posted: 10:37 05. May 2010 |
|
|
Každému jde o XP. Jen někdo si furt nestěžuje. NWN je o XP. D&D je o XP. Vždy bylo a vždy bude. Jen záleží na tvém žebříčku priorit. Já do dungu kvůli XP nechodím. I když je pravdou, že přísun XP mě těší a rád pozoruju jak moje postava narůstá lvlem, protože se jí otevírají možnosti. Ale abych kvůli tomu mlátil jeden dung za druhým, to ne. Rozdíl mezi RP hráčem a creeperem je jednoduchý. RP hráč jde do dungů zpravidla s nějakým logickým důvodem. Neokecává to. Creeper tam jde kvůli XP. Většinou RP hráči mají své lvly za čas ve hře. Creepeři za příšery. Ve větší míře, samozřejmě. Jinak, rakasha jde zabít jedním takovým trikem a to docela snadno, nevím zda to tu funguje a říkat to nebudu. Vše záleží na taktice boje, jak jsem zmínil. Jestli chodíte do dungu kvůli XP, tak bych byl zásadně proti zvětšování XP bonusů. Pokud tam jdete z jiného důvodu, proč ne. Co se craftu týká. Je škoda, že tu hráči tráví většinu svého času bud craftěním, nebo běháním po dungu. Ale najdou se i tací, kteří si rádi zahrají i mimo dílny a mimo dung. Naštěstí. Chci se zeptat, jaký má server parametry? Nestálo by za to, kdyby se hráčská komunita trochu složila a dokoupila by se lepší grafika? Jádro, nebo něco co by serveru napomohlo aby to tak nelagovalo? Protože server laguje právě protože to nestíhá. S internetem by to nemělo mít nic společného. Myslím že by to za úvahu stálo. Ještě jeden dotaz, proč server laguje? Vždy laguje, jak je tu moc hráčů ve hře. Nebylo by dobré udělat nějaké opatření aby server nelagoval? Popřípadě něco oželet? Co se totiž týká dungů, nejvíc smrtí dle mě má za následek lag. Kupříkladu včera jsem šel lokací, kde nic nebylo a najednou se mi to trhlo a tři tygři mě ohlodávali a já jen tak tak utekl s deseti životama. Nebýt lagu, nestane se to. Hm? Edit: Myslím že je na čase přestat se ohánět RP hráčmi atd. Tohle totiž problém neřeší a myslím, že už jsem několikrát říkal, co je tohle za server. Problém je důležité řešit z globálu. I když je mi záhadou, že ti co se tu snaží ve větší míře hrát RP si tak nestěžují.  Edit2: Už bych vážně ukončil tuto debatu a možná bych se začal bavit o serveru jako takovém. Co mohou hráči udělat proto, aby server přestal lagovat a padat. Edit3: Ještě dotaz na DM. Jestli tomu dobře rozumím, tak jsou ve hře dungy pro vysoké levely, které si projdou sami a pak jsou dungy, které prostě bez party nedají. Je to tak?
_________________ Dělejte si s mými postavami co chcete, jen ať v tom není OOC!!!
|
|
Top |
|
nomis_b
|
Post subject: Re: Přehnaně silná monstra Posted: 10:53 05. May 2010 |
|
Joined: 18:00 26. Aug 2007 Posts: 3090 Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju
|
|
Top |
|
KaTo
|
Post subject: Re: Přehnaně silná monstra Posted: 10:56 05. May 2010 |
|
Joined: 15:24 23. Jun 2007 Posts: 6754 Location: Severní okraj Středozemě
|
Obávám, se že tady už to nemá co dělat se železem serveru, ale s vnitřní zkripleností NWN enginu.
_________________ Síla tě osvobodí! - Sithský kodex, 12.12.2011 (TOR-preorder) Bylo to peklo! - Error 37, Error 3005, Error 3007, 15.5.2012 (Diablo3) Až s vámi skončím, nebudete věřit vlastní mysli! - Mesmer, 28.8.2012 (GW2) Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ) Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín
|
|
Top |
|
efu_redo
|
Post subject: Re: Přehnaně silná monstra Posted: 10:57 05. May 2010 |
|
|
nomis_b wrote: http://thalie.pilsfree.cz/forum/viewtopic.php?f=38&t=136&p=48843&hilit=MHz#p48843 Grafická karta? Jinak, divím se že na takovém serveru to laguje. To asi bude chybou NWN, že jsou tak dementně napsané. Edit: Kato mě předběhl. Nomisi, co se dá dělat aby server nepadal a nelagoval? Chyba je totiž na straně serveru, né na připojení nebo na hráčských PC.
|
|
Top |
|
Práček
|
Post subject: Re: Přehnaně silná monstra Posted: 10:59 05. May 2010 |
|
Joined: 22:03 11. Mar 2010 Posts: 1180 Location: Práglevačka
|
efu_redo wrote: Ještě jeden dotaz, proč server laguje? Vždy laguje, jak je tu moc hráčů ve hře. Nebylo by dobré udělat nějaké opatření aby server nelagoval? Popřípadě něco oželet? vykopeme vsechny hrace a hrat budou moct jen ti co sepisou slohovku o tom proc by zrovna oni meli mit povoleni hrat 
|
efu_redo
|
Post subject: Re: Přehnaně silná monstra Posted: 11:00 05. May 2010 |
|
|
Práček wrote: efu_redo wrote: Ještě jeden dotaz, proč server laguje? Vždy laguje, jak je tu moc hráčů ve hře. Nebylo by dobré udělat nějaké opatření aby server nelagoval? Popřípadě něco oželet? vykopeme vsechny hrace a hrat budou moct jen ti co sepisou slohovku o tom proc by zrovna oni meli mit povoleni hrat  Dobrý nápad. A pošlete ji grasovi, to tu pak nebude hrát nikdo. 
|
|
Top |
|
Esuliams
|
Post subject: Re: Přehnaně silná monstra Posted: 11:06 05. May 2010 |
|
|
Práček wrote: efu_redo wrote: Ještě jeden dotaz, proč server laguje? Vždy laguje, jak je tu moc hráčů ve hře. Nebylo by dobré udělat nějaké opatření aby server nelagoval? Popřípadě něco oželet? vykopeme vsechny hrace a hrat budou moct jen ti co sepisou slohovku o tom proc by zrovna oni meli mit povoleni hrat  Splněno OT OT OT mě to prostě nedalo
|
|
Top |
|