Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 22:37 24. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 132 posts ]  Go to page Previous  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
Author Message
 Post subject: Re: Emoteri
PostPosted: 10:37 04. Sep 2010 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

díky debatám o ničem miluju flejmy, já napsal jestli jsi viděl ve hře sprchu, vanu, mydlo a ty začneš o tom že v te době existovalo.
Jistěže existovalo.
Již v jiných a mnohem starších dobách existovaly i vany, i mýdla. (třeba řím a lázně :mrgreen: )
Já se ptal na hru.
Jistěže ve hře jsou i postavy (plácnu hloupý příklad vznešeného elfa mága) které jsou čistotné a dbají o svůj zevnějšek.
Ale drtivá většina lidí ve středověku na osobní hygienu až tak nedbala. To je celé co jsem tím chtěl říct.
Pro mě za mě hrej cokoliv co uznáš za vhodné, ale jestli mi chceš tvrdit že po strávení 24 hodin v Ivoře bude tvá postava vonět po bylinkách a eukalyptu tak vykouzlíš na mé tváři úsměv...
Jak asi jde cítit válečník co je zavřený v brnění několik dní?
Kam myslíš že kaká dobytek co se camrá v Ivory?
A kde blinkají trpaslíci?
Ještě že spamujem flejm a ne nic směrodatného, preferuji zábavu a hru jako takovou, před řešením detailů.
Pakliže by někdo chtěl dopodrobna řešit jak "voní" Ivora, Karatha, obyvatelé či trpaslík válečník, je krátká úvaha lepší než tuny úvah o ničem a odboček.
Hraješ čistotného voňavého týpka? Ok. Ale pak tomu ve hře obětuj čas, koupej se a voňavkuj. Vesnicím se vyhýbej a půl herního času buď zavřenej někde kde není dobytek, vojáci, pivo a trpaslíci :-D

Reply with quote  

PostPosted: 12:06 04. Sep 2010 
DM Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Ad poznani tieflinga:

Tiefling neni obvykle puldemon. Vlastne zrejme jen mala cast tieflingu bude mit skutecne za otce nebo matku demona. Vetsina Tieflingu jsou proste jen potomci demonu stejne, jako jsou cesi potomci keltu. Proto take IMHO neni mozne tieflingy vyhubit prostym vymlacenim par rodu. V populaci se stale budou cas od casu objevovat jedinci vykazujici znaky tieflinga. A to i kdyz pominete nove pripady krizeni s demony.

Da se IMHO dokonce i predpokladat, ze "dedictvi demonu" je v populaci rozsirenejsi nez se bezne pripousti. Kdyz vezmete v uvahu, jak je to uz dlouho, co byla populace lidi infikovana a ze rody ze kterych se objevuji tiefingove stale existuji, vezmete v uvahu krizeni, nizky pocet obyvatel a podobne, tak je klidne mozne, ze aspon mizivou cast toho dedictvi demonu v sobe bude mit vazne hodne lidi.

Podobne jako u dedictvi draku. Tam je to tak, ze rodice klidne mohou byt +- normalni a jejich potomek bum ho, zaklinac/RDD jak hrom.

Nejak podobne by to klidne mohlo byt u tieflinga. Tieflingove jsou proste ti z bezne populace, u kterych se to dedictvi demonickych predku projevilo vyrazneji (stejne jako u RDD nebo zaklinacu dedictvi draku ci ceho vseho).

Kazdopadne ty atributy musi byt dost vyrazne na to, aby to ospravedlnovalo pridani bonusu za tu subrasu. Na druhou stranu, asi by klidne nekdo mohl hrat bezneho cloveka (systemove) s drobnymi demonickymi rysy na hranici vnimatelnosti. Zkratka ze se u nej to dedictvi natolik neprojevilo.

Potom samozrejme budou existovat rody tieflingu (stejne jako jsou treba rody zrzavych lidi), kde se ty rysy udrzuji vyrazne dlouhodobe.

Proste je rada moznosti a vzdy zalezi na tom, jak to hraje dotycny hrac tieflinga. Nekdo bude mit rudou kuzi, rohy, rude vlasy, ocas, kridla, klidne i kopyto - proste seslo se tam vazne hodne znaku a nejspis to bude vysoce "kvalitni" tiefling po fyzicke strance. Jiny zase fyzicky bude mit jen treba ten ocas a v podstate nic vic... ale bude poznamenanejsi dusevne.

A mimochodem. Jediny kdo by podle pravidel danych DM mel narok rozeznavat tieflinga tak nejak pocitove jsou NEKTERI aasimari. Imho spise ti nejcistci a nejcitlivejsi z nich, kteri se normalne jakemukoli zaspineni zlem (jako je treba vyuzivani Rakshas a vubec ovladani vylozene zlych bytosti, kouzleni kousel na hrane s nekromancii a podobne...) vyhybaji. Idealne aasimari klerici dobrych bohu a aasimari paladini s vysokou moudrosti (na moudrosti je zavisla vsimavost, naslouchani a tedy zrejme i intuice). Neni to o tom, ze by si to mel kazdy hrac aasimara zvolit proste proto, aby jeho aasimar mel dalsi cool schopnost. A i v pripade, ze aasimar tu schopnost ma, tak je to schopnost na urovni pocitu! A pak zalezi na tom, jak moc ten konkretni aasimar dava na svou intuici a pocity a nakolik ma potrebu veci overovat dukazama a rozumem.

Tiefling Merakh a Amadeo Crowley. Aasimar Auriel. Hakavarn Skall Ocellom. Drow Nadas a Malzar Zau'ndar. Elf Melron Sil Naril, hobit Peranoel Thoris, lidé Ramon a Adrian Bach, Taranis a asi dvacet dalších. .o)

Aktivní, kontaktovat kvůli: záseky, questy, aréna a dění v Kel A Hazru

Reply with quote  

PostPosted: 13:49 04. Sep 2010 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

plný souhlas, ale kdo dá na slova ve flejmu že...

Reply with quote  

PostPosted: 15:33 04. Sep 2010 
Obyvatel
 Profile

heh, moc dlouhe cteni a malo informaci... podle toho co pises, je hrani tieflinga jednoduzsi nez orka, staci napsat par hvezdicek a je ze me pocestny obcan... chapu hvezdicky jak to rika bahnak, pokud se chova nenapadne jen prochazi nikdo nevi co je zac. Ale abys po me chtel, abych pristoupil na tvou hru, ze pri blizsim prezkoumani nemam sanci poznat ze jsi tieflibg, to je na me trosku moc, pak jsou zbytecne kridla a ocas ktere dostavas... (delsi rozhovor, delsi cas v hospode, v boji apd...)

bysme se mohli casem dostat k podobnym emotum: *nevypada jako hakawarn, ma na sobe mocne samanske kouzlo, pod jehoz vlivem se vsem zucastnenym jevi jako clovek* zmeni se zase na orka az mu to bude vyhovovat a je to. Kaslat na systemove upravy. Tiefling ten ocas dostava proto, aby bylo videt ze je to spina...
Tod muj nazor...

Reply with quote  

PostPosted: 16:08 04. Sep 2010 
Bůh
 ICQ  Profile

No já děkuji za potvrzení toho, že mi nikdo nemá právo nutit fakt, jak podle čichu pozná že jsem žena/muž/elf/hobit/thiefling/aasimar/cokoli.

Doufám že to čtou i dotyční čichači :D

Reply with quote  

PostPosted: 16:31 04. Sep 2010 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

vždy platí pravidlo: hrej tak aby ses bavil ty i ten u jiného monitoru.
Větší přehled o Tfujflingách a čichačství si vyžádejte u našich skvělých kronikářů, k dostání na našich stáncích již co nevidět :-D
Jsme ve flejmu a příspěvky zde nejsou pravidla, jen názory na problematiku.
A to je dobře, protože nás to nutí přemýšlet nad tím co děláme.

Reply with quote  

PostPosted: 17:50 04. Sep 2010 
Bůh
 Profile

Tashara wrote:
heh, moc dlouhe cteni a malo informaci... podle toho co pises, je hrani tieflinga jednoduzsi nez orka, staci napsat par hvezdicek a je ze me pocestny obcan... chapu hvezdicky jak to rika bahnak, pokud se chova nenapadne jen prochazi nikdo nevi co je zac. Ale abys po me chtel, abych pristoupil na tvou hru, ze pri blizsim prezkoumani nemam sanci poznat ze jsi tieflibg, to je na me trosku moc, pak jsou zbytecne kridla a ocas ktere dostavas... (delsi rozhovor, delsi cas v hospode, v boji apd...)

bysme se mohli casem dostat k podobnym emotum: *nevypada jako hakawarn, ma na sobe mocne samanske kouzlo, pod jehoz vlivem se vsem zucastnenym jevi jako clovek* zmeni se zase na orka az mu to bude vyhovovat a je to. Kaslat na systemove upravy. Tiefling ten ocas dostava proto, aby bylo videt ze je to spina...
Tod muj nazor...

Asi tak jako kdyz mam jako mag na sobe kamenku, stítový štít a podobne chujoviny, lidi vedi ze jsem hned drow? Asi tak to myslis? :) *rejp, rejp*

Jinak LDamianovi prispevky se mi zdaji vzdy hodnotne. Hodne hodnotne.

Dočasně mimo.
Jsem Žena!

Nhill'nue Zau'ndar
Anirrinths Zau'ndar
Izzrar Zau'ndar - ten druhej, nebo první

Reply with quote  

PostPosted: 20:50 04. Sep 2010 
Měšťan
 Profile

Zase pár poznámek a otázek:
1. ocásek se dá dát do kalhot, kiltu, sukně, použit misto pasku na kalhoty pro sebemrskače,
2. maji thieflinkové poblémy, kdyby si ocásek usekli? nekterá zvířata ztrácí stabilitu, či mají daleko komplikovanější problémy, na druhou stranu psi s tím tolik problému nemají.... /myslim ten ocasek vzadu pro rejpaly/
3. Co křídla? Co kdyby si je křídlatec ufikl, když začnou růst, ne každý je chce..../ technická - přeci jen animace bežícího assamira, thieflinka, winged efa, RDD připomíná vše možné, ale ze všeho nejvíce běh kura domacího ;)
4. mohl by mi někodo vysvětlit praktické řešení fyziologie živočichů se 6 páry končetin v případě humanoidních forem , vim malicko OOC ale nedokazu si představit řešení zádového svalstva a upnutí na kostru - pořád si myslím, že je to na zemi spíš handicap než bonus.... :) ja vim jsem rejpal:) ale kdyz je to ten flame ......

Quido z Červíčkova - dobrácký gnóm a zapřísáhlý antiteista.

Reply with quote  

PostPosted: 22:32 04. Sep 2010 
Bůh
 Profile

Quote:
2. maji thieflinkové poblémy, kdyby si ocásek usekli? nekterá zvířata ztrácí stabilitu, či mají daleko komplikovanější problémy, na druhou stranu psi s tím tolik problému nemají.... /myslim ten ocasek vzadu pro rejpaly/

Bolelo by ho to, zanítila by se mu pr..l a Tiefling chcípl na otravu.. tudiž, proč by to dělal? Proto by tieflingy měli hrát zkušený hráči a ne někdo jako ty, kdo klade tyhle super otázky na DM, který maji plnou hlavu jiné práce :)

Quote:
3. Co křídla? Co kdyby si je křídlatec ufikl, když začnou růst, ne každý je chce..../ technická - přeci jen animace bežícího assamira, thieflinka, winged efa, RDD připomíná vše možné, ale ze všeho nejvíce běh kura domacího

to samé, prostě by křídla pořád rostla poháněná démonickou krví a tieflinga by to moc bolelo až by z ran na zádech mohl něco chytit a chcípnout na to

popřípadě by se to dalo řešit i nějakym prokletím kdy tielfing zapírá svou krev a bůh se za to na něj zlobí

Quote:
4. mohl by mi někodo vysvětlit praktické řešení fyziologie živočichů se 6 páry končetin v případě humanoidních forem , vim malicko OOC ale nedokazu si představit řešení zádového svalstva a upnutí na kostru - pořád si myslím, že je to na zemi spíš handicap než bonus....

proč mág kouzlí? Proč elfové žijou tak dlouho? Proč jsou trpaslíci malí, zarostlí a jsou cejtit pivem? Proč má tielfing a podobné rasy křídla a jak můžou fungovat? protože jsme ve fantazy rejpale :wink:

já kontroluji každý jeho nádech
já podněcuji vaše neštěstí
zrozením i zabíjením
já vyvolám armageddon
krmen tisícem duší.

Reply with quote  

PostPosted: 00:37 05. Sep 2010 
Ďábel
 WWW  Profile

K LDamianovu celkem odpovidajicimu vykladu bych jen doplnil, ze:

aasimarové mají schopnost vycítit tieflingy v krvi, každý ji může mít jinak silnou.. záleží jak silné je dědictví aasimara i tieflinga - čili čím více krve celestialů mají, tím snáze se vycítí (i tiefling stejně vycítí aasimara).

schopnost vycítit tieflinga mohou mít i jiné rasy sloužící bohům světla, zejména paladinové a kněží - nikdo myslím nepochybňuje schopnost třeba Lacaranta vycítit zlo atd.

Reply with quote  

PostPosted: 08:46 05. Sep 2010 
Bůh
 ICQ  Profile

Quote:
nikdo myslím nepochybňuje schopnost třeba Lacaranta vycítit zlo

Budiž mu země lehká :twisted:

Reply with quote  

PostPosted: 11:10 05. Sep 2010 
Měšťan
 Profile

Mohu prosím dostat definici zla? ja zastávám tu Einsteinovu, ale ta je obtížně aplikovatelná na nějaké vycítění. jak je u Einstein zvykem definuje zlo mimo jiné na úhlu pohledu....

Němělo by se říci, že spíše než o vycítění zla se jedná o vycítění bytosti, která je spojena s jiným planární rovinou ?
Démon je propojen se sférou viz vase historie, andel zase jiná stránka historie...., takovej nekromant se svojí činností zase sbližuje se sférou odkud nemrtvé povolává.....

Pokud vycítí "anděl" démona, pak určitě nezapomente, že by to melo být i naopak, aby měla slabší strana čas na útěk;)

Quido z Červíčkova - dobrácký gnóm a zapřísáhlý antiteista.

Reply with quote  

PostPosted: 12:36 05. Sep 2010 
Ďábel
 WWW  Profile

Einstein wa not existing in this world. We have Zweistein only...

Reply with quote  

PostPosted: 14:00 05. Sep 2010 
Velmistr
 Profile

menderon wrote:
Zase pár poznámek a otázek:
1. ocásek se dá dát do kalhot, kiltu, sukně, použit misto pasku na kalhoty pro sebemrskače,
3. Co křídla? Co kdyby si je křídlatec ufikl, když začnou růst, ne každý je chce..../ technická - přeci jen animace bežícího assamira, thieflinka, winged efa, RDD připomíná vše možné, ale ze všeho nejvíce běh kura domacího ;)
4. mohl by mi někodo vysvětlit praktické řešení fyziologie živočichů se 6 páry končetin v případě humanoidních forem , vim malicko OOC ale nedokazu si představit řešení zádového svalstva a upnutí na kostru - pořád si myslím, že je to na zemi spíš handicap než bonus.... :) ja vim jsem rejpal:) ale kdyz je to ten flame ......

Tady se řeší co by se stalo kdyby se tiefling zmrzacil. Me by spis zajimalo, jestli se dají jeho kridla a ocas nejak prakticky vyuzit.
Ja osobne "hraju", ze se muj tiefling snazi naucit litat. Zatim mu to teda moc nejde, ale rad bych si zde precetl nazory na schopnost létání tieflinga (Elf - holub lítat umí, aasimar je (hodne hrube receno) napůl anděl takže by taky mohl, tiefling je půldémon a démonů dost lítá :) dokonce i Sukuby v NWN poletují :)).
Takze.... drazí DM, kronikáři a znalci Thalie... může se tiefling naučit létat??

Azhael Morten Hbitý tiefling s vyššími zájmy, uctívač Helgarona a prince pekla Astarotha
Grombo Omborg Vychytralý půlkork s velikými ambicemi, PRASOBIJEC

Reply with quote  

PostPosted: 15:03 05. Sep 2010 
Bůh
 Profile

jo třeba fetuje hélium :D

Keep talking I'm analyzing you.

,,Halapartna is the way of život!" Lusignandnes, 12.8.2020, 23:53, Discord

Thalijský gremlin, creeper první třídy, neRP hráč, bílá vrána

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 132 posts ]  Go to page Previous  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]