|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Miell
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 12:28 31. Oct 2011 |
|
|
Shaman88 wrote: zachy wrote: A když chytnou nějakýho většího zlouna, popravěj ho a pak zloun proleze rohatým? Pak bude ve světě zmatek. v CvC je jasný, že si permku může hráč zvolit, ale pokud ho popraví DM, za určitých okolností je ta permka nevyhnutelná vzájmu logiky světa.
Já tomu rozumím, ale nesouhlasím s tím. Osobně bych se bál hráči dát permku už jen z toho důvodu že bych se bál že ze serveru odejde. Myslím, že tady je vynutitelná permka na místě a je v zájmu hry i když je tu risk, že to hráč neunese a odejde. Jak psal Aers výše.. holt je třeba u toho i trochu přemýšlet  jachyra wrote: to viete, konečne nie som tehotná, hormóny mám v normále a výkyvy nálady skončili XD aspoň dúfam!
Já Tě tak chápu (sorry nemohla jsem si to odpustit)
_________________ Kieran a Desmin Hanifah Ardian Layla Morwinyon Mirima Farah Al Marfa - NPC
https://www.youtube.com/watch?v=21ANYDbFDNQ
Last edited by Miell on 12:31 31. Oct 2011, edited 2 times in total.
|
|
Top |
|
de Aers
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 12:29 31. Oct 2011 |
|
Joined: 18:40 28. Dec 2009 Posts: 1530 Location: Buran z Buranova
|
dodatek : Taky si myslim, že někteří hráči, kterým bylo ublíženo jejich postavičkám. Nepřiznají na celé záležitosti vlastní chybu. Jen hned začnou kopat a řvát, jak sou špatní ty všichni okolo a pak prostě vznikají takovéhle zbytečné topiky.
_________________ "Géniové vymírají.. Einstein umřel, Picasso umřel a mě je taky nějak blbě.."
|
|
Top |
|
Braenn
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 12:55 31. Oct 2011 |
|
|
Taky mám dojem, že základní problém většiny stěžujících tu tkví v nepochopení kulis, které byly nastaveny a hlavně v nepochopení své vlastní role.
Je sice hrozně hezké, že vaše postavička je epik, že zabije wyrma do deseti sekund a na účtě má dvacet milionů, že nosí nejlepší zbraně a oblečení a každý dobrodruh ji zná, ale v sociální síti, kterou Karathské království tvoří, je NIC, psáno s velkými písmeny. Takže pokud jste se nestali alespoň těmi mešťany, nedrží nad vámi ruku nějaká mocná organizace, jste nikým nechtěné, nepřizpůsobivé a otravné individum, které v očích měšťanů stejně tolik problémů vyřešilo, jako jich samo způsobilo.
Není tu žádná listina práv a svobod. Nemáte naprosto žádná práva, kromě těch, které vám město milostivě připustí v rámci jejich zákonů. A mezi ty práva rozhodně nepatří věci jako "právo si stěžovat na hrubé zacházení od stráže", "právo být drzý", "právo říkat si co chci", "právo na lidské zacházení".
Takže řeči na ty nad vámi (rozumějte skoro všechny) jako "Ale to nemůžete!" a "Tohle vám neprojde" a "Na to nemáte právo" nenesou to pravé ovoce, ba právě naopak! A k ničemu nevedou.
Je to omezování hráče? Ale kdepak, stačí jedna věc - přijmout reálie a své postavení jako fakt. Úcta ke stráži, gardě, šlechtě, vědomí o vlastní nicotnosti a schopnost se sklonit, i když to ego postavy (doufám že ne ego hráče!) bolí, to je to hlavní, co dost lidí dělí od neodúvodněného strachu o vlastní postavu.
Jak už tu kdosi psal - je možnost tohle všechno změnit, ale ne tak, že půjdu hlavou proti zdi, budu vraždit gardisty a pokoušet se jim odporovat. Samozřejmě, pokud je to v charakteru vaší postavy, hned vedle noticky "nulový pud sebezáchovy a sociálního cítění", směle do toho, ale není na místě žádný údiv nad reakcemi světa, které se nutně dostaví.
Je tak těžké pochopit tuto svou roli a přizpůsobit se jí v souladu s moudrostí a přizpůsobivostí své postavy?
_________________ Ryudern Tann - 29 level fňukna, 1 level "muž". Píšu přesně to, co mám na mysli. Nemohu za to, že někteří čtou to, co mají na mysli oni. Vrchní prohledávač cizích trezorů, zabavovatel dóz, nejvyšší šátrač ve stolcích a pověřený prohmatávač koberců.
|
|
Top |
|
-darkvision-
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 12:56 31. Oct 2011 |
|
|
kokosak wrote: Jako hráč sem strávil s postavou tejden reálu za mřížema a měsíc reálu nucenejch prací, permku už mám taky za sebou, takže vím, o čem mluvím. Vězení je pro hráče postavy prakticky rovno banu a nucený práce sou po nějaký chvíli to samý. Ve výsledku bych já osobně (nikomu nic nepodsouvám) radši dostal pěknou permku a rozjel si novou postavu, než se nechat zavírat. Proč bych měl hrát ve vězení? Proč bych měl hrát v jedný, dvou lokačkách na nucenejch pracech? Radši si po tu dobu budu hrát jinou postavu. To já bych byl radši ve vězení než mít ban .. přeci jen, můžeš si zahrát prostě. BAN je podle mě horší tedy.
_________________ O podtemnu se v posledních letech říká, že tam hrají samé čuňata a PKčka. Tento mýtus bohužel nemáme čas vyvracet, protože "JEDEME BOMBY!"
Dočasně mimo. Jsem Žena!
Nhill'nue Zau'ndar Anirrinths Zau'ndar Izzrar Zau'ndar - ten druhej, nebo první
|
|
Top |
|
kokosak
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 13:01 31. Oct 2011 |
|
|
-darkvision- wrote: To já bych byl radši ve vězení než mít ban .. přeci jen, můžeš si zahrát prostě. BAN je podle mě horší tedy. Já sem jednopostavovej, takže sem ten tejden ve vězení jak blbec hrál a hvězdičkoval sem, jak mi tam postavička depkuje. Nic moc zážiteček, to ti řeknu.
_________________ PUF!
|
|
Top |
|
wsweetjane
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 13:08 31. Oct 2011 |
|
 |
Šlechtic |
|
|
Braenn to popsala dobře...Ic sme nicotní a neexistují práva.No já bych se ještě zamyslela nad tím jestli při odporu oproti gardě hráč jednoznačně riskuje permanentní smrt nebo ne...A jaké se dávají šance těm "změnám" ať se k nim přistupuje jakkoliv.
Ztráta xp bolí, ale v podstatě o nic nejde...Takže jak to tu vlastně je? Mě by zajímalo jestli tady dostal IC někdo permku z jiného než OOC (chápáno ve smyslu trestu) důvodu.
|
|
Top |
|
wsweetjane
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 13:13 31. Oct 2011 |
|
 |
Šlechtic |
|
|
kokosak wrote: Jose wrote: Poprava postavy je podle mě víc trest pro hráče než pro postavu, ta se z něho nepoučí, narozdíl od toho několik týdnů real v base by mělo dát za vyučenou postavě. Hráč je sice bitej taky, ale podstatně lepší než zrušení postavy. Postava je na permku mrtvá, šlus, finiš. To je podle mě větší trest, než ztráta pár měsíců klikání. Poprava nemá poučit popraveného, ale všechny ostatní postavy, že TOHLE tedy NE. Teď už je doufám většině postav zcela jasné, co se stane, když zaútočí na stráž. Jako hráč sem strávil s postavou tejden reálu za mřížema a měsíc reálu nucenejch prací, permku už mám taky za sebou, takže vím, o čem mluvím. Vězení je pro hráče postavy prakticky rovno banu a nucený práce sou po nějaký chvíli to samý. Ve výsledku bych já osobně (nikomu nic nepodsouvám) radši dostal pěknou permku a rozjel si novou postavu, než se nechat zavírat. Proč bych měl hrát ve vězení? Proč bych měl hrát v jedný, dvou lokačkách na nucenejch pracech? Radši si po tu dobu budu hrát jinou postavu. _______________________________________________________________ Sorry ale tohle je děs...Permka jako trest není trest hráči ale je to neschopnost DM reagovat jinným způsobem na vývoj IC událostí...Zabijeme tě aby se nám tu IC nevyvýjelo někam kam to prostě "NECHCEME"... Předpokládám že DMs by měli být dostatečně vyspělí na to aby to IC zainačili jinak...
|
|
Top |
|
kokosak
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 13:16 31. Oct 2011 |
|
|
wsweetjane wrote: Braenn to popsala dobře...Ic sme nicotní a neexistují práva.No já bych se ještě zamyslela nad tím jestli při odporu oproti gardě hráč jednoznačně riskuje permanentní smrt nebo ne... No, riskuje. Ale v reálu to většinou skončí nějakou tou nakládačkou, gardisti taky nechtěj se s maníkem vláčet až kamsi do města na radnici. To samozřejmě za předpokladu, že odpor zůstane v rovině slovní, či nenásilně pasivní. wsweetjane wrote: A jaké se dávají šance těm "změnám" ať se k nim přistupuje jakkoliv.
Já za sebe říkám, že velké. Ale pokud bych vzal v potaz chování postav tak, jak jsem ho byl včera svědkem, tak musím opravit svůj výrok na "mizivé". Plány typu "naběhneme tam a osvobodíme ho, jsou tam jen 4 stráže, ty dáme" opravdu moc šancí nemají. wsweetjane wrote: Ztráta xp bolí, ale v podstatě o nic nejde...Takže jak to tu vlastně je? Mě by zajímalo jestli tady dostal IC někdo permku z jiného než OOC (chápáno ve smyslu trestu) důvodu. Ummm... nevím, jestli chápu. Z OOC důvodů se berou expy, levly a dávají BANy. Není to reakce na IC chování. Naopak, IC tresty jsou výhradně za IC chování. Nemůžete dostat za OOC chování IC trest a naopak.
_________________ PUF!
|
|
Top |
|
wsweetjane
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 13:17 31. Oct 2011 |
|
 |
Šlechtic |
|
|
A ještě mě tak napdá že když se pokusí někdo zabít gardistu - dostane permku...
Když se pochytali drowi kteří tu zabíjeli hráče jako na běžícím pásu a odtáhli se až do karathy nechali se utéct...
To je zajímavé jak je to riziko za "vraždy" relativní....X-D
|
|
Top |
|
Rejty
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 13:17 31. Oct 2011 |
|
|
wsweetjane wrote: Sorry ale tohle je děs...Permka jako trest není trest hráči ale je to neschopnost DM reagovat jinným způsobem na vývoj IC událostí...Zabijeme tě aby se nám tu IC nevyvýjelo někam kam to prostě "NECHCEME"...
Předpokládám že DMs by měli být dostatečně vyspělí na to aby to IC zainačili jinak... Sorry, ale tohle patří spíš do vtípků...
_________________ Vedoucí týmu Thalie
|
|
Top |
|
Nalkanar
|
|
Joined: 14:21 13. Feb 2010 Posts: 9274 Location: Brno/"Znojmo"
|
Permka není o tom, že DM nechce vývoj, ale je to prostě to s reáliemi. Pokud to Braenn napsala dobře, jak píšeš, tak nechápu, proč tohle nechápeš.
BTW: nauč se citovat
_________________ .
|
|
Top |
|
-RoF-
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 13:18 31. Oct 2011 |
|
|
kokosak wrote: Já za sebe říkám, že velké. Ale pokud bych vzal v potaz chování postav tak, jak jsem ho byl včera svědkem, tak musím opravit svůj výrok na "mizivé". Plány typu "naběhneme tam a osvobodíme ho, jsou tam jen 4 stráže, ty dáme" opravdu moc šancí nemají. Jo to bylo solidní bláznoství, taky jsem si říkal, že někteří blbnou, ale zase beru to tak, že ten hráč je nováček a dost vecí neví a nezná a musí se je naučit 
_________________ Aria Oria - pohledná divoká dívka, která ráda své skvostné tělo vystavuje jen ve skromném oblečení. Její postava nese znaky dračí krve, od rudých křídel, přes oranžové dračí oči, až po tělo hřející tak, jako by měla horečku. Měšťanka Karathy a členka Morusova stánku.
*otisk rudých rtů nad tím malý dráček držící mrkev a to vše ve zlatém poli*
|
|
Top |
|
wsweetjane
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 13:23 31. Oct 2011 |
|
 |
Šlechtic |
|
|
Molly23 wrote: Plyšová Jane mi dala ideu na vtip... D K O N A L Ý ! ! ! X-D X-D X-D
|
|
Top |
|
wsweetjane
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 13:23 31. Oct 2011 |
|
 |
Šlechtic |
|
|
Rejty wrote: wsweetjane wrote: Sorry ale tohle je děs...Permka jako trest není trest hráči ale je to neschopnost DM reagovat jinným způsobem na vývoj IC událostí...Zabijeme tě aby se nám tu IC nevyvýjelo někam kam to prostě "NECHCEME"...
Předpokládám že DMs by měli být dostatečně vyspělí na to aby to IC zainačili jinak... Sorry, ale tohle patří spíš do vtípků... Sorry ale přišlo ti že sem se smála když sem to psala?!
|
|
Top |
|
de Aers
|
Post subject: Re: DM a jejjich hra (permky a odchod hráčů) Posted: 13:24 31. Oct 2011 |
|
Joined: 18:40 28. Dec 2009 Posts: 1530 Location: Buran z Buranova
|
A né ? 
_________________ "Géniové vymírají.. Einstein umřel, Picasso umřel a mě je taky nějak blbě.."
|
|
Top |
|