|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Barbar321
|
Post subject: Re: Relevel Posted: 09:06 17. Sep 2012 |
|
|
Těžko můj názor na relevel změní cokoliv, ale když už se během víkendu o tomto tématu napsalo 6 listů zpráv, tak proč sem taky nespamnout jednu zprávičku, že? Zvlášť, když je k tématu. Nevím, jakým procesem zde prošel každý hráč, tak mohu říct jen svůj. Založil jsem si první postavu, která nejvíce odpovídala mému způsobu RP hry (ať už šlo o DrD či jiné fantasy hry). Postavu jsem hrál přibližně 2 měsíce, za které jsem se dostal na 18-tý level. I když jsem měl postavu rád, zjistil jsem, že pro tento svět je naprosto nepoužitelná (ať jsem vyrazil kamkoliv, skoro vždy jsem umřel) a to prakticky po všech možných stránkách (což na druhou stranu udělalo i to, že jsem nikdy nedohrál ani singla, takže omezení NWN jsem neznal a zjišťoval za pochodu – např. jak je to s bonusy do obranného čísla).
Stáhnul jsem si tak modul na buildy, pročetl co se dalo, zeptal kde to jen šlo. Strávil jsem asi týden pokusy, opustil postavu, do které jsem vložil velké úsilí a založil postavu novou, se kterou se mi dobře hraje (i když do cxc nikdy vhodná nebude).
Co z toho dle mého plyne? Souhlasím s relevelem u postav, které jsou HRANÉ (ne jen založené) opravdu dlouhou dobu (i déle než 2 měsíce. Půl roku by bylo dle mého ideální). U takových postav se dá předpokládat, že majitel tyto postavy nezakládal jen k nějakému nahánění PBčka, s postavou je sžitý a postava má historii a je čistou součástí RP světa.
Za tohoto předpokladu bych dovolil kompletní relevel za podmínky zachování základních atributů postavy, jak byly zvoleny při tvorbě postavy (aby se z mrštného střelce nestala nemotorná hromada svalů) a zvolených povolání.
Ostatním bych doporučil založení nové postavy s nabráním informací pomocí modulu pro tvorbu postavy, kde se dá i otestovat, jak by se s takovou postavou hrálo v praxi (arény, vložení navolené postavy do prostředí singlu aj.)
_________________ je cosi shnilého ve státě dánském ...ale plíseň je dobrá pro penicilín z hodně léků však bolí hlava ...a tvoří se závislost Vhodný čas na odvykací kůru
člen ligy pro zákaz veškerých změn na thalii
|
|
Top |
|
Thurms
|
Post subject: Re: Relevel Posted: 11:03 17. Sep 2012 |
|
|
Pokud by se vrátilo postavě 50 % expů, tak bych relevl klidně povolil. Důvodů už tu zaznělo dost, hodně hráčů obzvláště na povrchu aspoň zpočátku mechaniku vůbec nezná a s mechanikou se seznamuje až v průběhu času a dle toho ty postavy z pohledu PBček vypadají., v dungeonech příliš životaschopné nejsou, zároveň si ale časo vytvoří ic vztahy a nechce se jim postavičku opustit.
Zazněl tu argument, že by bylo možné to zneužít k vyexpení hůře vyexpitelných buildů. S tím bych částečně mohl souhlasit v minulém nastavení Thalie, kdy co si vzpomínám, měla například dvojice expících postih asi 40 % k expům (zdůvodněné tím, že ve dvou je to lehčí). Teď naopak jsou za partu velmi slušné bonusy, takže si vážně neumím představit, že by někdo relevl tímto způsobem zneužil – vyexpit postavičku je dnes hlavně o partě…
Je jasné, že ti, co mají postavičku nalinkovanou od prvního až třeba do třicátého levlu (co se featů, skillů atp. týče, o charakteru raděj nemluvím) případné povolení relevlu nic nepřinese, tak proč být pro, argumenty proti se vždy najdou.
_________________ Nathaniel: nemůžeš-li pomáhat, pak aspoň neubližuj Lens: mluvka Sallias
|
|
Top |
|
Prasokralik
|
Post subject: Re: Relevel Posted: 12:18 17. Sep 2012 |
|
Joined: 01:53 05. Dec 2010 Posts: 4507 Location: Land Down Under
|
Thurms wrote: Je jasné, že ti, co mají postavičku nalinkovanou od prvního až třeba do třicátého levlu (co se featů, skillů atp. týče, o charakteru raděj nemluvím) případné povolení relevlu nic nepřinese, tak proč být pro, argumenty proti se vždy najdou. Amen
_________________ Ignore list: Theogil I, Krysak, Koninho87, Kokosak, Grin, efu_redo
Pain is temporary. Victory is forever.
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Relevel Posted: 12:32 17. Sep 2012 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Já jí třeba nalinkovanou nemám ale přijde mi prostě hloupý měnit zaměření na efektivnější zbraň, když postava celou dobu bojuje s jednou. Nebo jinak rozložit ability, když by se tim změnily vlastnosti postavy.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Prasokralik
|
Post subject: Re: Relevel Posted: 12:43 17. Sep 2012 |
|
|
kucik wrote: Já jí třeba nalinkovanou nemám ale přijde mi prostě hloupý měnit zaměření na efektivnější zbraň, když postava celou dobu bojuje s jednou. Nebo jinak rozložit ability, když by se tim změnily vlastnosti postavy. jako že by se z ošklivého káčátka s charizmou 6 vyklubala krásná labut s charizmou 30+? A proč se psotava nemůže naučit s jinou zbraní? Však si může vzít na třicítce další specku a bojovat s jinou i tak, v RP rovině je to uzplně stejně hloupé ne? Ale odrostlé postavičky hraničářů by nemuseli mít tu vylepšnou iniciativu, bojovníci recomended specku na longsword když stejně bojujou sekerou atd. Já nevím proč to hned bereš tak, že jakmile povolíš relevel, z mágů se stanou bojovníci, z bojovníků farmáři a z kleriků bardi.
_________________ Ignore list: Theogil I, Krysak, Koninho87, Kokosak, Grin, efu_redo
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Relevel Posted: 13:10 17. Sep 2012 |
|
|
Prasokralik wrote: Já nevím proč to hned bereš tak, že jakmile povolíš relevel, z mágů se stanou bojovníci, z bojovníků farmáři a z kleriků bardi. To netvrdim. Jenom řikám, že ikdyž build nemám nalinkovaný a vim jaký má nedostatky a co by se dalo udělat lépe, tak by mi to přišlo jako příliš velkej zásah do charakteristyky postavy.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Prasokralik
|
Post subject: Re: Relevel Posted: 13:12 17. Sep 2012 |
|
|
Takže postava na RP světě je charakterizovaná buildem? Promiň ale v tm s tebou nesouhlasím.
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Relevel Posted: 13:18 17. Sep 2012 |
|
|
Postava v RP světě je charakterizována i svým buildem.Tedy build (ability, skilly, featy...) je nedílnou součástí postavy.
|
|
Top |
|
Nalkanar
|
Post subject: Re: Relevel Posted: 13:49 17. Sep 2012 |
|
Joined: 14:21 13. Feb 2010 Posts: 9274 Location: Brno/"Znojmo"
|
Však pokud se ti líbí, že bojuješ s určitou zbraní, která není třeba PB nejvýhodnější, tak nepotřebuješ relevel. Jenže pokud máš blbě dané body, naprosto zbytečné featy apod., tak ten relevel využiješ. Často se ani nic zásadního nezmění na projevu postavy, snad jen že získá schopnost navíc, ale obvykle nic viditelně neztratí.
_________________ .
|
|
Top |
|
KaTo
|
Post subject: Re: Relevel Posted: 14:45 17. Sep 2012 |
|
Joined: 15:24 23. Jun 2007 Posts: 6754 Location: Severní okraj Středozemě
|
Nalkanar wrote: ... ...a skilly (tím nenarážím na UMD, je spousta jiných skillů naprosto, ale naprosto zbytečných, které si "RP" nadšenci nahází a naopak pak postavičce chybí stěžejní skilly pro její "povolání" (např. zlodějovi Tichá chůze apod.  ).
_________________ Síla tě osvobodí! - Sithský kodex, 12.12.2011 (TOR-preorder) Bylo to peklo! - Error 37, Error 3005, Error 3007, 15.5.2012 (Diablo3) Až s vámi skončím, nebudete věřit vlastní mysli! - Mesmer, 28.8.2012 (GW2) Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ) Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín
|
|
Top |
|
Prasokralik
|
Post subject: Re: Relevel Posted: 15:01 17. Sep 2012 |
|
|
kucik wrote: Postava v RP světě je charakterizována i svým buildem.Tedy build (ability, skilly, featy...) je nedílnou součástí postavy. Ten hráč to ale stejně musí hrát. Je tu hafo ženských s cha 8 (včetně riena) a stejně je nehrajou nějak hnusné, chodí v hezkých šatech atd. takže tolik k charakteru podle buildu a to je jen jeden příklad z mnoha. Nebo podle tebe postavu tak nutně charakterizuje, jestli má nebo nemá sekáček ze třetího levelu recommended jo?
|
|
Top |
|
J.F.Payne
|
Post subject: Re: Relevel Posted: 16:35 17. Sep 2012 |
|
|
A co taková Vil, která má sílu 25+ a nevypadá jako Rambo?  )
_________________ Kraki Skengdrang a nejzlejší DM
|
|
Top |
|
KaTo
|
Post subject: Re: Relevel Posted: 17:00 17. Sep 2012 |
|
Joined: 15:24 23. Jun 2007 Posts: 6754 Location: Severní okraj Středozemě
|
J.F.Payne wrote: A co taková Vil, která má sílu 25+ a nevypadá jako Rambo?  ) Předem se omlouvám za OT, ale... ...sílu nedělá "objem" svalů, ale jak jsou v řezu ty mršky svalový buňky "hustý". Kupříkladu šimpanz při stejném "objemu" bicáku (jakéhokoli svalu), má oproti člověku asi (si nejsem jist přesným číslem) 2,5x větší sílu. Stačí okecat, že od jistého objemu sílu určuje magie, která mutuje tělěsnou schránku člověka. Koneckonců na stejném principu funguje "bonusová" síla RDD. Aria má taky sílu jako pivovarskejch valach (a stejnou prdel  ), ale jinak je to "útlá žena"  . P.S. Charisma není "jen" krása (ač si to spousta "RP" hráčů myslí  ), ale celkový působení postavy. Vztaženo na "reál" - potkal jsem za život pár už od pohledu "fakt hezkých" holek, co ale jinak byly naprosto bez šmrncu a na druhou stranu "ošklivky", které naopak měli jiskru a dokázali člověka zaujmout. Aka jedny můžou být tesaný do mramoru, člověk (=muž  ) sice u prvních ocenil 90-60-90, ale v očích jim čučela tupá vovce, případně chodila jak stará Blažková, narozdíl od jiskřiček u křivonosý bacule, která zaujala gesty, případně jak se nese... Ani jedna zatím "nepromluvila", aby se ukázalo jak jsou na tom s INT a WIZ  .
_________________ Síla tě osvobodí! - Sithský kodex, 12.12.2011 (TOR-preorder) Bylo to peklo! - Error 37, Error 3005, Error 3007, 15.5.2012 (Diablo3) Až s vámi skončím, nebudete věřit vlastní mysli! - Mesmer, 28.8.2012 (GW2) Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ) Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín
|
|
Top |
|
-darkvision-
|
Post subject: Re: Relevel Posted: 18:26 17. Sep 2012 |
|
|
kucik wrote: Postava v RP světě je charakterizována i svým buildem.Tedy build (ability, skilly, featy...) je nedílnou součástí postavy. A já jsem myslel že jde primárně o zábavu .. ne o to že když si nějakej nováček "pokazí postavu" tak hned žádnej relvl a šup založ si novou postavu. Udělá chybu podruhé tak šup založ si novou. S takovou ho to přestane bavit .. a když zůstane u první tak jak tu bylo řečeno, tak pak je otrávenej že ho všude zabíjej .. A prostě hraje má být o zábavě ..
_________________ O podtemnu se v posledních letech říká, že tam hrají samé čuňata a PKčka. Tento mýtus bohužel nemáme čas vyvracet, protože "JEDEME BOMBY!"
Dočasně mimo. Jsem Žena!
Nhill'nue Zau'ndar Anirrinths Zau'ndar Izzrar Zau'ndar - ten druhej, nebo první
|
|
Top |
|
Thurms
|
Post subject: Re: Relevel Posted: 19:37 17. Sep 2012 |
|
|
kucik wrote: Postava v RP světě je charakterizována i svým buildem.Tedy build (ability, skilly, featy...) je nedílnou součástí postavy. Primárně by snad postava na RP serveru měla být charakterizována tím, jak se chová, jaký má žebříček hodnot. Jestli je veselá, melachnolická, agresivní atp. Zmiňována byla například změna zbraně v rámci relevlu - valná většina postav ale umí s x-zbraněmi, pravda, primárně bude mít featy jen na jednu, ale pokud bych si tedy dal čistě teoreticky další featy na jinou zbraň a začal jí používat, tak by se charakterïstika postavy změnila? S tím souhlasit nemůžu. Navíc jsou tu postavy, které primárně jedou obouručku a do těžších dungeonů si klidně vezmou jednoručku a štít, ač na ní feat nemají. A co vím, tak delevly povolené jsou (tzn. vysátí určitého množství expů dmkem - ne nutně na první levl). Víceméně si teoreticky může ta postava průchodem přes očistec delevl zařídit sama, proto je to asi povolené. Pokud bych si tedy nechal postavičku vysát na první levl, tak pak de facto můžu stejně ability a featy podstatně změnit, s tím rozdílem, že asi budu trošku hůře vysvětlovat okolí pročpak mě najednou zabil jezevec, když jsem ještě před týdnem mlátil prahvozd  . Každopádně na relevl má každý trošku jiný názor, mě přijde vrácení 50 % expů při relevlu jako dostatečná daň za něj.
_________________ Nathaniel: nemůžeš-li pomáhat, pak aspoň neubližuj Lens: mluvka Sallias
|
|
Top |
|