Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 20:37 28. Jul 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 18 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: kovář v Ivory
PostPosted: 08:52 14. Mar 2008 
Urozený
 Profile

Tak jsem si po ránu šlehnul zase jednu smrt v kanálech a jak jsem v ráži napíšu jeden nápad i s odůvodněním.

U Theogila v Ivory (všimněte si píšu mu "h" ve jméně a nevím komu neustále leží v žaludku, že ho maže kdykoli to Rejty opraví) je jedna chyba díky které jsou pro nejmenované DM všichni trpaslíci zloději a gauneři. Tak tedy oficiálně navrhuji aby se Theogil (byť bušmen a správný řízek, jak jistě všichni rádi budou muset uznat) se nehnul z místa v kovárně i kdyby na vesnici útočil drak. Jakmile totiž nějaký matla dotáhne k branám nepřátelské NPC nebo se nedejbože oběví ti proradní drujdové a hraničáři na které mají občas vesničané pifku, strýc Theogil popoběhne od kovárny. Ne nijak daleko, na dohled a je jedno jakým směrem a když potom přijde kupující, vybere si nějaký výrobek a jde se optat na cenu věc z inv. zmizí a je označen za zloděje. Ještě podivnější je, že Theogil to takto nevidí a běžně dále obchoduje s postavou, ale obchodníci v Karhatě, co mají pod pultem věštecké koule, se chovají jak kdyby jim do kšeftu přišel Al Capone.

Tak tedy oficiální návrh by tu byl a proč jsem taky zdůvodnil, jo a trpaslíci, alespoň někteří NEKRADOU!

Má úcta T.

Reply with quote  

Post subject: Re: kovář v Ivory
PostPosted: 08:58 14. Mar 2008 
Velmistr
 WWW  ICQ  Profile

Jojo to uz se nak opravovalo... nejlepsi natom je ze Theogil te za zlodeje nepovazuje ale Vetesnik to skrz tu zed vsecko vidi :D

Erik The Viking

Reply with quote  

PostPosted: 09:03 14. Mar 2008 
Urozený
 Profile

Lord_Berserk wrote:
Jojo to uz se nak opravovalo... nejlepsi natom je ze Theogil te za zlodeje nepovazuje ale Vetesnik to skrz tu zed vsecko vidi :D

Tak se to opravilo asi nedobře, protože toto se stalo včera odpoledne.

Edit: a celkem mě nadzvedlo ze židle, že k lidem kteří hlásí kdejakou chybyčku, obchodníka atd. atd., snaží se pomáhat při dohledáváni chybek jak jen umí, se přistupuje jako kdyby to opravdu chtěli sebrat ... ale nič štalo še, štalo, pžíště budeme chytžejší viď milášku viď *švidrá a šišlá*

Reply with quote  

PostPosted: 10:17 14. Mar 2008 
Čestný člen týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Tie narazky Theogile si mozes nechat. To kradnutie som vam vynuloval. Odkial ma DM vediet, ci to bola chyba alebo ste sa snazili kradnut? By si sa cudoval kolko hracov sa tu snazi podvadzat na vsetkom nacom sa len da a skusaju kolko sa len da. Nabuduce sa na vas asi rovno vykaslem, potom budes mat narok na "nadzvednuti zo zidle", bo teraz si "nadzvedol zo zidle" ty mne. :roll:

„Povinnost je těžší než hora, smrt je lehčí než peříčko.“

Večné hľadanie cudzích chýb je jednou z najväčších chýb vlastných.
(E.Hubbard)

Yeasterday, we sought each other.
Today, we face.
For one of us, tomorrow will never be.

Reply with quote  

PostPosted: 10:47 14. Mar 2008 
Velmistr
 WWW  ICQ  Profile

Daanri wrote:
Tie narazky Theogile si mozes nechat. To kradnutie som vam vynuloval. Odkial ma DM vediet, ci to bola chyba alebo ste sa snazili kradnut? By si sa cudoval kolko hracov sa tu snazi podvadzat na vsetkom nacom sa len da a skusaju kolko sa len da. Nabuduce sa na vas asi rovno vykaslem, potom budes mat narok na "nadzvednuti zo zidle", bo teraz si "nadzvedol zo zidle" ty mne. :roll:

Tsi blaho Daanri kliid. Ja chapu, ze i Theohgil vybouch, ej to taky jenom clvoek jako vsichni tady, tak proc nemuze upustit krapet emoci, kdyz se to zrovna takhle nascita. To, ze to tu celej tym bere jako buzeraci, za to my hraci nemuzeme!!! Takze nevim nevim, zda je na fleku aby i clenove naseho bozskeho tymu, ktery tu poti krev, byli hned agresivni pri prvnim nadechu. Kdyz stale vsude vidite same narazky neuctu a blato .... vobcas se podivejte do podekovani ;-)

creeping zabiiji!!!

Pisu sam za sebe

Reply with quote  

PostPosted: 11:25 14. Mar 2008 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

AI zdase porad nejak blbne a pochoduje, ikdyz by nemela. Zkusim se v tom jeste jednou povrtat.
To, ze po trech pokusech o vyneseni zbozi to na nejkou dobu oznaci postavu jako zlodeje ... zkratka tam musi byt nejaka vystraha. Nebojim se kradeni, ale stejnetak muze postava vynosit zbozi z obchodu, tim padem vsechno zmizi a nikdo si uz nic nekoupi. Script ukradnute veci neumi vracet zpatky do bedny a i kdyby umel, porad to neni duvod, aby se o to kazdy pokousel, kdykoliv se mu zachce.

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

Reply with quote  

PostPosted: 11:40 14. Mar 2008 
Urozený
 Profile

Daanri wrote:

Tak když už si se ozval jako ta pověstná potrefená husa -- stál jsem za bráchou když ti to psal, psal slušně, požádal, a z tvé strany nepřišla ani věta z které by si se snažil zjistit co se stalo jen impertinence a zjevná nechuť to řešit se závěrečným "tak protentokrát ti to shodím, ale bylo to naposledy". Tak se zase hezky posaď a popřemýšlej jestli tvá první reakce nebyla trošku nefér. A jak píšeš "nabuduce" se pravděpodobně obrátíme na jiné DM které má asi větší zájem na tom co se v modulu děje. Místo aby jsi uznal, že naše žádost byla korektní a snažil se zjistit co se stalo vyskakuješ jak čertík z krabičky a obracíš to proti mě. Nikterak nezlehčuji tvou práci pro modul, uznávám ji, chvalořečím kudy chodím, jsem ten poslední který by neprávem do něčeho ryl a tak nějak jsem si myslel, že jsme si všichni rovni a tak si jako rovný s rovným si budeme prokazovat jakousi úctu v jednání. Doufám, že jsem se v tomto nemýlil a jednalo se pouze o špatné dny a chvíle na obou stranách. Takže abych to shrnul -- omlouvám se za "narážky" byť nejmenné, neměl jsem to psát a nechat to dva dny odležet, pak bych na to zapomněl nebo bych jisto jistě nejednal v afektu a navrhl pouze úpravu Theogila. Pokud se tě to dotklo nějak výrazně, věz že to nebylo tak myšleno, pokud se tě to dotklo trošku, věz že to bylo myšleno jako upozornění, že ne všichni podvádí, kradou a jsou grázli a že mají také svou hrdost a city jež jdou velmi snadno a anonimně poplivat a jít od toho, ne každý snese když je s ním zacházeno jako s onucí. Takže ještě jednou ... přijmy prosím mou pokornou omluvu za formu, kterou jsem se vyjádřil.

S úctou T.

Last edited by Theogil I on 11:45 14. Mar 2008, edited 2 times in total.

Reply with quote  

PostPosted: 11:42 14. Mar 2008 
Urozený
 Profile

kucik wrote:
AI zdase porad nejak blbne a pochoduje, ikdyz by nemela. Zkusim se v tom jeste jednou povrtat.
To, ze po trech pokusech o vyneseni zbozi to na nejkou dobu oznaci postavu jako zlodeje ... zkratka tam musi byt nejaka vystraha. Nebojim se kradeni, ale stejnetak muze postava vynosit zbozi z obchodu, tim padem vsechno zmizi a nikdo si uz nic nekoupi. Script ukradnute veci neumi vracet zpatky do bedny a i kdyby umel, porad to neni duvod, aby se o to kazdy pokousel, kdykoliv se mu zachce.

Tak to pozor ... v žádném případě se nejednalo o 3 pokusy, stalo se to poprvé ... nikdy předtím nic neodnášel a nikdy předtím mu nic z inv. nezmizelo ... za to dám krk na špalek.

Reply with quote  

PostPosted: 13:06 14. Mar 2008 
Měšťan
 ICQ  Profile

Tak si k tomu taky něco připíšu jako přímý aktér. Daanri tobě jsem osobně ve hře poděkoval, je pravda, že mě to tvé naznačení, že to snad dělám pravidelně drobátko mrzí. Obzvláště po těch x oznámených chybách přes ICQ, hlavně Rejtymu. Že to bylo poprvé za tim si stojím a vsázím na to i život své postavy.

Hlavně, že se to vyřešilo - nebylo by bezpečnější (byť je to takhle moc hezký) dát Theogila dovnitř kovárny, přece jenom je něco jiného s věcí vylézt ven a dojít ke kováři který svojí 5 cm(maximálně 7 cm) od stříšky.

Last edited by Awadar on 13:48 14. Mar 2008, edited 1 time in total.

Reply with quote  

PostPosted: 13:22 14. Mar 2008 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

myslím, že celej problém vyřeší, až se zjistí, proč nefunguje no_walk proměnná na NPCčkách - ví se vo tom

Reply with quote  

PostPosted: 21:40 14. Mar 2008 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

photter wrote:
myslím, že celej problém vyřeší, až se zjistí, proč nefunguje no_walk proměnná na NPCčkách - ví se vo tom

Zvláštní, že u běžných NPC to funguje bez problému (občas naopak nechodí, kdy by měly - viz stráž a waypointy ;) ). Například ti kůlové (rozumějme gardisté) stojej strnule pořád, stejně tak prodavači....pokud si pamatuji, tak zrovna Theogil však i učí postavy. Není možno, že by se to nějak bilo s tímto mistrovským skriptem? Jen nápad, nezkoumal jsem to blíž.

Částečně mimo thalijský provoz, ovšem v psaní neustávající: http://kibucim.blogspot.cz/

Reply with quote  

PostPosted: 22:12 14. Mar 2008 
Vedoucí týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Kravy taky stale behaji po Ivory...

Reply with quote  

PostPosted: 22:52 14. Mar 2008 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Ja uz jim ty haksny smradlavy zprelamu!

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

Reply with quote  

PostPosted: 23:26 14. Mar 2008 
Mistr
 Profile

A jedlo se a pilo a ovaru a kvasu, co hrdlo racilo...

Reply with quote  

PostPosted: 23:39 14. Mar 2008 
Velmistr
 WWW  ICQ  Profile

no tak neni to snad tak tezky si prectavit, ze zrovna strazny se hejbou a prochazej se ve svym rajonu...teda bral sem o tak dycky

creeping zabiiji!!!

Pisu sam za sebe

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 18 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]