Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 20:12 16. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 45 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject: Ostatní startovaci lokace.
PostPosted: 17:25 10. May 2007 
Poutník
 ICQ  Profile

Vim ze tet hodne hracu hraje v Ivory a jsou spokojeni ale zkusil jsem si zahrat v pousti a zjistil jsem ze vlastne tam kdyz mate malou postavu a nebo co nevezme krumpac a sekeru do ruky (nema smrtici zbrane) tak vlastne neudela nic z craftu. :(

Nikde nikdo kdo by prodal kousek uhli a nebo prut zeleza a jezdit do Ivory jsi myslim ze se nevyplati a pri dnesni cennach za uceni a kupovani jidla a piti si myslim ze ani postava na malym lvl na to nema :?

To samy plati o sberu.Je tam jeste zastaralej a nepadaji zkusenosti( to je i v jinych lokacich taky ,ostrov a myslim si ze i elfove taky )

Vim ze je Vas malo a nevite kam driv ale neni to skoda spousta hracu to odradi a radci zacnou v Ivory a v okoli a casem to dopadne tak ze v Ivory se budou stat fronty u keru (bavlnik, cesnek a alohe ) aby nekdo neco nasbiral :?

Reply with quote  

Post subject: Re: Ostatní startovaci lokace.
PostPosted: 14:42 11. May 2007 
Nováček
 Profile

Jen doplnim, ze v pousti je spousta zvere nestahovatelnych. (krabi, stiri...)

Reply with quote  

Post subject:
PostPosted: 16:53 11. May 2007 
Čestný člen týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Na rozsireni ostatnych startovnych lokaciach sa pracuje, ale vazne je nas len par ktori robime neustale ked je cas nove lokacie. Takze ak by mal hocikto zajem udelat nake lokacie a tak pomoct rozsirovaniu Thalie, budeme len radi.

Sber a stahovanie sa urcite opravia ale taktiez je to vela prace, kazda jedna rastlinka sa musi vymenit za novu co je hodne lokacii predelat. Takze musite mat jedine strpenie.

Momentalne mame hotl niektori pracovne povinnosti, pripadne povinnosti v skole (skusky a statnice). Ale aj tak pracujeme na Thalii kolko sa len da. :!:

„Povinnost je těžší než hora, smrt je lehčí než peříčko.“

Večné hľadanie cudzích chýb je jednou z najväčších chýb vlastných.
(E.Hubbard)

Yeasterday, we sought each other.
Today, we face.
For one of us, tomorrow will never be.

Reply with quote  

Post subject: Reakce na thalii
PostPosted: 18:34 17. Jun 2007 
Měšťan
 Profile

Snad po roce (?) jsem se zkusil znovu pripojit na vas server. Nejsem uplny zacatecnik v nwn, ale momentalne nejsem ve stavu delat vysokou logiku. Snad je tedy zaver meho testovani timto handicapem poznamenan.

Ocekaval jsem neco na styl stare A2: kdy se hrac pripoji, a muze nejak hrat, bez pul milionu veci, ktere je nutne udelat pro to, aby postavicka udelala to co ma.

Zde je ma reakce:

U obchodnika co kaze o thalii pri vytvoreni nove postavy se prodava jidlo. Spaci deky nebo neco podoneho ne. Tak asi neni treba nic vic, porad to tady se spanim a "HCRP" (sicccc, nemam rad tuhle zkratku) berou odpocinkove. Kupuji par kusu jidla (tech penez moc neni, a jidlo je drahe i kdyz se kupuje to nejlepvnejsi). Kupodivu zbylo alespon na nejjednodussi zbran, saty a jednu neskutecne drahou lekarnu. 50 zlatych je do rezervy, buh vi co se muze podelat "tam vevnitr" - ve hre.

Objevuji se v pousti. Pred rokem jsem tam hral, tak aspon neco malo poneti o tom kam lozit a kam ne mi zustalo.

Prvni boj - prakticky hned za branami mesta. Stastna ruka vyhrala: 2 kriticke a vsechny 3 utoky zasahly. Jinak by lezela mrtvola (a nevim co by mela 1. lvl postava v poustim meste delat kdyz se na ni riti uz z dali nasaknuta hyena buh vi jaka). Ale i tak se postava trmaci s 1 zivotem. Zkusim s ni hodin do pisku tesne pod hradby mesta, dkyz se jinde spat neda. Hmmm - tady to take nejde. Hospoda byla (to si i pres ten rok pamatuji) skrz cele mesto, vlastne 4 lokace daleko. Ne, tak moc "RP realitu" aktualne rad nemam - chci si zahrat a ne pochodovat 10 minut tam a 10 minut zpet, u toho koukat na loadovaci screeny a abych to vse zvladl jeste do vecera, tak celou dobu bezet. To vse jen proto, aby se pak na me spatne podival krab a postava mohla bezet celou anabazi znova.

Tak jinak: Zkusim spat v terenu! Ze 3. pokusu 3 prepadeni buh vi cim. To nebyla dobra volba. K tomu pretrvava vliv oslepeni - i kdyz uz se postava potaci pred hospodou po probehnuti celeho mesta (cert vem "RP" chuzi), tak porad jeste nevidi. Tak dobre, vzhuru do hospody do postele...

Spanek v hospode, do ktere se musi jit pres 4 lokace, vylecil 2 hp. Hmmm - trochu studena sprcha dopadla na nadeje delat neco jineho nez jen koukat na hodinky a tukat do klavesy rest. Koupeni noclehu v hospode (za posledni zlate kterych opravdu moc neni) take nevyleci zcela - studenou sprchu vystridalo koupani v drevenych neckach s nahazenymi kusy ledu.

Pokusy ujist nakoupene jidlo a jit spat skoncily stejne jak rpedtim: vylecily 1 ci 2 hp a to bylo vse. Tedy, az si hrac vystal patricnou dobu na to, aby mohl zkusit onen "rest". Do toho se tlaci systemove hlasky s tim jak moc jsi unaveny (celou dobu postava v hostinci v pokoji ceka, aby mohla zkusit dalsi pokus se spanim). U obchodnika pres tucet ruznych veci sojenych se spanim: deky, spacaky, stany... Mimo financni dosah a bez hracovy jistoty, ze to k necemu bude. Tak tam mi nadeje nepokvete.

Znechucene zaviram spojeni se serverem Thalie. Jeste znechuceneji zaviram nove nainstalovane nwn. S vedomim, ze ona pul hodina stravena instalaci a dalsi 3/4 hodina prozita delanim postavy a "zabavnym hranim" za ni bylo zcela zcestne promrhanym casem.

Zaverem: Pokus hrat s novou postavou skoncil nezdarem. Zkoumat vic jak pul hodiny cim to ma byt, ze se postava nemuze dospat z utrzene rany 6 zivotu, na to jsem nemel sil. Propatravat cele forum cim ze to je, tak na to jsem sil take nemel (ac jsem zkouknul zakladni topiky: "pro novacky", a "systemove nastaveni serveru Thalie" (jmena topicu nepresna, nepamatuji se presne).

Mozna to nekomu k necemu bude. Kdyz ne, tak to nebude z me strany prvni vyhozena energie.
Numero

Reply with quote  

Post subject:
PostPosted: 19:17 17. Jun 2007 
Čestný člen týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

heh tvoj negativny a kritizujuci pristup mi tu vazne chybal... :lol: ale aj tak si dam tu namahu a odpoviem ti... i ked po nakej tej skusenosti mam pocit ze tvojim cielom je hlavne kritizovat a uvazovat ako co nejde a nie ako co ide a ako sa da.

No tak zacnem postupne...

Hrat sa da s kludom bez vykonania pul milionu veci, pripustam ze novej postave resp. hracovi to trva trosku dlhsie, ale da sa to zvladnut.

Vybavenie, ktore si mas kupit u Thala na zaciatku je uplne zakladne a absolutne staci to co ma. Ak tam nieco chyba co hraci potrebuju, alebo chcu staci slusne napisat na forum a prida sa. To taky velky problem vobec nie je.

A zas sme u nasej starej pouste. Ako som uz pisal vyssie alebo niekde inde (to je teraz jedno), poust nie je dodelana. A ano zaciatok je tam omnoho tazsi ako niekde inde (ako napr. v Ivory, Doubkove, Karathe...), ale holt poust je nehostine miesto a preziju tak len ty najsilnejsi. Zacinal som tam niekolko postav a mozem povedat, ze vobec to nie je take nehratelne ako to tu prezentujes.

Co viem tak prisery su tam primerane, hned ked vyjdes von z mesta a narazis na stirov, ktory su uplne jednoduchy, tak isto su tam aj kraby ktori sa sice s namahou, ale daju dostat. Tak isto brouci a dalsia zver. Holt obcas sa niekde vyskytne silnejsia prisera pre nizky lvl, ale tu znova podotknem ze poust nie je momentalne dodelana, co sa dufam coskoro zmeni.

To ze spanok nevylieci vsetky zivoty je myslim vcelku normalne a priatelne. Holt naco kupovat na zaciatku jednu lekarnu, ktora je vcelku draha a pre 1lvl uplne zbytocna, miesto toho si radsej kupim najslabsi liecivy lektvar, ktorych si mozem dovolit vcelku dostatok. Takze sa da vyliecit nimi uplne spokojne a prezit dalsie suboje, kym postava neziska nake zlato a xp aby si mohla kupit nieco lepsie.

Jedine co mozem suhlasit je to spanie jedine v hostinci v Kel a Hazre co je dost narocne pre nizsi lvl, to jedine by som bol ochotne pripustit a riesit formou nakych stanov, resp oazy pred hradbami kde moze spat aj postava na nizskom lvl bez nutnosti platenia v hostinci....

Znova len zopakujem co som napisal vyssie, treba hladat sposob ako co ide a nie ako co nejde a vsetko zbytocne kritizovat. K nicomu to totiz nevedie.

A na zaver, stale nak nechapem coho si chcel dosiahnut tym, ze po roku znova prides, nachvilu vbehnes do hry a hned skritizujes cele nastavenie Thalie. Neviem ci som v tom sam, alebo sa najde este niekto iny kto to nepochopil, ale ja som to urcite nepochopil. Nic v zlom.

(E.Hubbard)

Today, we face.

Reply with quote  

Post subject:
PostPosted: 19:34 17. Jun 2007 
Šlechtic
 Profile

Dost sa toho zmenilo to je pravda. A nie zo vsetkym som suhlasil. No zlata cesta predsa len existuje. Takze:

NAVOD AKO PREZIT

1. U Thaala nakupis zakladne veci ako zbran na blizko, saty, strelnu zbran + municiu. NEKUPUJ nozik na stahovanie. Stoji 10gp a vo svete je vsade po 0gp!

2. Najlepsie sa zacina v Ivory alebo v Karathe, ja presadzujem Karathu tam je vsetko - dielne, obchody, plno moznosti.

3. V hre zajdes za NPC(hladajte vetesnik, kovar...) a kupis stahovaci noz (0gp) a ten pouzi aby si si ho nastavil na stahovanie masa (dole v okne sa vypise hlaska), lebo inac stahuje len kozu zo zvierata.

4. Zarobit sa da napriklad vyrobou lekarniciek to je snad najlahsia robota
(v Ivory je problem ze niesu dielne, v Karathe zas mas nebezpecnejsie zvierata straziace aloe)

5. v dobrodruhovom kramku v Karathe alebo v Ivory u vetesnika mozes kupit ocilku a trud za symbolicku cenu 4gp (pouzitelna 1x) a s tym spravis ohniste ktore vydrzi 20minut realneho casu

6. to jedlo ziskas stahovanim zvere -> maso ktore sa da opiect a po pouziti zasyti a lieci 4hp (dobre pre zacinajuce postavy)

7. pit vodu mozes vzdy ak vstupis do pola nejakeho zdroja vody (fontana, rieka, studna) a zobrazi sa ti dole hlaska "stojis blizko zdroja tekutiny"
pouzijes predmet "dusu bytosti" (bohuzial pouzitelna az od lvl 2, koli tomu ze som jej zmensil vahu aby nezatazovala slabsie postavy)

Zaver:Aj na malom lvl (teraz prave skusame ako sa da prezit) je to v pohode a dokonca zacinam uz zarabat na lepsie veci. (lvl 3 postava)

PS: V pusti som minule na skusku zacal aj ja a fakt je tam hroza zacinat. Zo zvierat nesla stiahnut koza a maso (mizli po zabiti). A postava bola odkazana na stoky a mysi...
A k tym drahym veciam ako stany, deky atd.. jop su drahe, pricinou je to ze som nevedel ze TH obchody nasobia cenu x2.5 hehe. A nikomu sa to zrejme uz nechcelo cele prerabat. Stejne su ti tie veci len na zabavu, vazia snad tonu a nic ti neprilepsuju. Len dotvaraju atmosferu. No vlastne jedine prut na ryby co stoji kolo 500gp by mohol zlacniet aby si postava nachytala a upiekla par ryb.

EDIT: preformulovana veta o vetesnikovi a jeho stahovacich nozoch

Last edited by Sylmael on 18:30 18. Jun 2007, edited 2 times in total.

Reply with quote  

Post subject: Re: Reakce na thalii
PostPosted: 19:36 17. Jun 2007 
Šlechtic
 ICQ  Profile

566344 wrote:
...................

Kámo, v poušti se začít dá. Neni to sice žádná sranda, ale dostal sem tam postavu na 3. level a neměla nějak monstrozní existenční potíže jak to popisuješ ty. Dokonce sem už šetřil na plavbu do Karathy a chybělo mi už jenom pár zlatejch 8) .
EDIT: tééda půlku toho co tu píše Sylmael sem nevěděl a furt čekal kdy stáhnu i nějaký to maso

Reply with quote  

Post subject: Re: Reakce na thalii
PostPosted: 19:38 17. Jun 2007 
Vedoucí týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

Napiste pls presne ta zvirata, ktera nejdou stahovat.

Reply with quote  

Post subject:
PostPosted: 19:40 17. Jun 2007 
Šlechtic
 ICQ  Profile

Co sem tak potkal tak v poušti sou to kraby, štír a černej štír

Reply with quote  

Post subject:
PostPosted: 19:41 17. Jun 2007 
Čestný člen týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

hh ten noz je chyba to sa bude musiet upravit, ale inac s tym sylmovim navodom suhlasim...staci sa ho drzat a kazdy prezije kde chce.

(E.Hubbard)

Today, we face.

Reply with quote  

Post subject:
PostPosted: 19:43 17. Jun 2007 
Šlechtic
 Profile

Na vychodnom pobrezi za Karathou nejdu stahovat potvory s menom Crab (miznu) este su tam Krabi a tie su OK.

Reply with quote  

Post subject:
PostPosted: 21:12 17. Jun 2007 
Měšťan
 Profile

to Sylmael: Diky za navod. Ale nejak jsem si predstavoval, mozna mylne, ze jde hra hrat i jinak jak "linearne". Nevim odkud bych mel vedet (bozi vnuknuti?) ze noze na stahovani jsou 'dole" zadarmo, atd. Nebavi me hrat porad podle stejne zajetych koleji. Nerad chodim s davem.
edit: ve smyslu, ze nerad zacinam tak jako 99% hracu v idelanim vse obsahujicim Ivory. Asi jsem tak zacit mohl. Ale resil bych podobne potize. Nenasel bych informace tam kde maji byt.

to Daanri [quote="Daanri"]Znova len zopakujem co som napisal vyssie, treba hladat sposob ako co ide a nie ako co nejde a vsetko zbytocne kritizovat. K nicomu to totiz nevedie.[/quote]

Mozna je zvlastni, ze nekdo kdo prijde na problem, tak jej hlasi. Mozna proto se tomu tak divis. Prosim, zkus to brat tak, ze jsem popsal svou zkusenost. Tecka. Zda s tim hodlate neco udelat nebo ne (a dle ohlasu jsem si precetl, ze nejsem sam kdo mel potize) - to je vase vec. Potud tedy odpoved na tvou otazku "proc kritizuji".

Muzes muj elaborat vzit jako zapsklou kritiku. Nebo se muzes zamyslet a zeptat se sam sebe, co z tech informaci, co tu Sylmael i ty hodil, je klicovych. A zda jsou k dohledani v tech sekcich kde by se mely nachazet (systemove nastaveni thalie nebo informace pro nove hrace nebo tak neco). Takova drobnost, ze jidlem jidla (upeceneho na ohni) se maji lecit zivoty, to jsem nikde v tech zminovanych sekcich fora nenasel/nevidel. Nasel jsem povidani o bozich, ktere je nastesti dostatecne popsano i ve hre pri vytvoreni nove postavy.

Prave proto, ze vetsinou delam veci "jinak" zpusobuje, ze prichazim s kritikou. Protoze ty "zajete" cesty uz jsou prochozene.

[quote]A na zaver, stale nak nechapem coho si chcel dosiahnut tym, ze po roku znova prides, nachvilu vbehnes do hry a hned skritizujes cele nastavenie Thalie. Neviem ci som v tom sam, alebo sa najde este niekto iny kto to nepochopil, ale ja som to urcite nepochopil. Nic v zlom.[/quote]
Snad dostatecne objasneho vyse. S nasledujicimi poznamkami:
1) Nekritizuji vse. Jen nehodlam vypisovat jak je super (resp. normalni) ze prechody funguji a NPC chodi. No response- good response. Takze tady zaznela jen ta kritika. Pokud ji vyuzijete, tak to cele k necemu bylo. POkud nad tim mavnete rukou jako "to je ten blbec co si dovolil mit pripominky", tak to bylo k nicemu.
2) Po roce jsem se tady objevil abych si zkusil oddychove zahrat. Zjistil jsem, ze jsem nemel dost sil na "prostreleni". Tak jsem nasel aslespon sil zbytek abyste meli zpetnou vazbu.

PS: nejak vam nefunguje tady na foru quotovani. Ale to je vlastne take kritika...

edit: Editacni poznamak a jedno vypadle slovo.

Reply with quote  

Post subject:
PostPosted: 22:06 17. Jun 2007 
Šlechtic
 Profile

566344 wrote:
Ale nejak jsem si predstavoval, mozna mylne, ze jde hra hrat i jinak jak "linearne"....

Ten navod je len zaklad ako prezit zaciatky hry, ktore su tazke. Tak od lvl 3 sa da uz inac zarobit. A aj lepsieho jedla/pitia si uzijes. A pustne mesto to je uz iny problem. S tym ja nic nespravim.

PS:quotovanie funguje len musis pisat s velkym pismom QUOTE :wink:

Reply with quote  

Post subject:
PostPosted: 22:15 17. Jun 2007 
Čestný člen týmu Thalie
 WWW  ICQ  Profile

No mozno som to zobra trosku negativnejsie ako som mal aj negativnejsie som sa k tomu vyjadril...mozno mi tak pripadal cely prispevok.

Len mi je divne posudzovat mechaniku veci po chvile hrani tot vsjo.

S tym pustnym mestom som ti dal za pravdu, ze nie je dorobene. Ale ako som uz pisal vyssie robime co sa da a uz coskoro bude upravene. Neda sa vsetko upravit a urobit naraz, najma ked je malo ludi a este malo casu.

Takisto sa pripravuje aj velky popis resp. urcita prirucka pre Thaliu, jak s radami pre zaciatocnikov tak s popisom roznych casti Thalie. Len znova problem s casom. Takze vacsiny veci co tam pises sme si vedomy a chysta sa to upravit resp. opravit. :wink:

(E.Hubbard)

Today, we face.

Reply with quote  

Post subject:
PostPosted: 22:51 17. Jun 2007 
Měšťan
 Profile

2Numero: Oproti jiným serverům, co jsem kdy navštívil je Thalie ještě dobrá, co se obtížnosti týče.. :wink:

btw: Hrát Liszta je taky přece zábava a je to mnohem těžší než hrát Thalii :wink:

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 45 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]