|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
igor
|
Post subject: Podtemno vs povrch Posted: 18:15 16. Apr 2008 |
|
|
Napadlo mě, jak by to mělo být s dorozumívánim až se setkají drowové (podtemno celkově) s povrchem? Bude se hrát jakože je jeden univerzální jazyk a všichni se domluví (třeba až někoho potahnou do otroctví) nebo si nebudem rozumět? Podtemňácký rasy se mezi sebou domluví, protože občas přijdou mezi sebou do styku, stejně tak jako rasy na povrchu. Podle mě by bylo zajímavý postupně se z gest učit příkazy nebo naznačovat a snažit se vysvětlit, že se vzdáváte atp.
_________________ Kdo si to se mnou rozdá muž proti muži? Kdo si troufá? Kazuko "drakobijec a bijec drakobijců" - drsňák, jehož pěsti budí posvátnou úctu.
|
|
Top |
|
melvik
|
Post subject: Re: Podtemno vs povrch Posted: 18:51 16. Apr 2008 |
|
|
jojo to se rads na povrchu naucte nejak gestama dat najevo ze se vzdavate a chcete byt rads otrok 
|
|
Top |
|
Rejty
|
Post subject: Re: Podtemno vs povrch Posted: 18:52 16. Apr 2008 |
|
|
Kazda rasa umi obecny jazyk, pomoci ktereho se dorozumi s kazdym.
_________________ Vedoucí týmu Thalie
|
|
Top |
|
igor
|
Post subject: Re: Podtemno vs povrch Posted: 18:55 16. Apr 2008 |
|
|
melvik wrote: jojo to se rads na povrchu naucte nejak gestama dat najevo ze se vzdavate a chcete byt rads otrok  Myslíš něco jako *odhodí zbraň, dělá že drží krumpáč, nadšeně kope a přitom radostně kýve hlavou na znamení souhlasu*? 
_________________ Kdo si to se mnou rozdá muž proti muži? Kdo si troufá? Kazuko "drakobijec a bijec drakobijců" - drsňák, jehož pěsti budí posvátnou úctu.
|
|
Top |
|
Neithan1
|
Post subject: Re: Podtemno vs povrch Posted: 19:04 16. Apr 2008 |
|
Joined: 17:49 27. Oct 2007 Posts: 992 Location: v každom ľudskom tele
|
skor by som navrhoval *ukaze vztyceny prostrednicek* 
_________________ Riviera Neithan : zvany tez divoky prst ci neklidna klavesnice. Vyzbrojen xenofobnim humorem nejtezsiho kalibru.
http://wiki.mibbit.com/index.php/Icons (>_(>_<)_<)
Když něco chcete, vynucujte si to od okolí. Neptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
|
|
Top |
|
Krata
|
Post subject: Re: Podtemno vs povrch Posted: 19:32 16. Apr 2008 |
|
Joined: 18:00 28. Apr 2007 Posts: 2864 Location: Božský trůn
|
Jako fantasy, všeobecný jazyk umí každá inteligentní rasa.. a třeba Elfové můžou znát elfštinu, drowové zas drowštinu, trpaslíci trpasličinu a tak 
_________________ jsem uctívač démonů jsem otec tvé smrti já vyvolávám dávné zlo já kontroluji každý jeho nádech já podněcuji vaše neštěstí zrozením i zabíjením já vyvolám armageddon krmen tisícem duší.
|
|
Top |
|
melvik
|
Post subject: Re: Podtemno vs povrch Posted: 20:07 16. Apr 2008 |
|
|
Krata wrote: Jako fantasy, všeobecný jazyk umí každá inteligentní rasa.. a třeba Elfové můžou znát elfštinu, drowové zas drowštinu, trpaslíci trpasličinu a tak  jo jinak by v tom byl desnej bordel
|
|
Top |
|
skarbi
|
Post subject: Re: Podtemno vs povrch Posted: 07:56 17. Apr 2008 |
|
|
Nooooo...v tutom bych to viděl možná trochu komplikovanější  Proč všichni univerzální jazyk.. a nebo když už, tak nahoře nějakej a dole nějakej...vim že to bude ústit v hodně kolizních situací, ale mohla by bejt prča 
_________________ acc.: skarbi Medbur, syn Grolkarfův (Medbur Grolkarfsson)
|
|
Top |
|
Pajule
|
Post subject: Re: Podtemno vs povrch Posted: 16:26 17. Apr 2008 |
|
Joined: 13:23 30. Apr 2007 Posts: 4709 Location: Gremliní nora pod sněhem
|
chmm nebo pouzit obcas slovicka drowstiny jako vendui ,aluve , xas..atd a tak..to sami u ijnych ras..myslim ze obcas by nejaka rasa mohla rict slovicko ze sveho rodneho jazyka 
_________________ Nieninquë - legenda Lilien - magie, magie, magie
Keep talking I'm analyzing you.
,,Halapartna is the way of život!" Lusignandnes, 12.8.2020, 23:53, Discord
Thalijský gremlin, creeper první třídy, neRP hráč, bílá vrána
|
|
Top |
|
Krata
|
Post subject: Re: Podtemno vs povrch Posted: 17:10 17. Apr 2008 |
|
Joined: 18:00 28. Apr 2007 Posts: 2864 Location: Božský trůn
|
dy tak sem to myslel.. každá rasa by měla znát všeobecnej jazyk kterym se domluví všude.. něco jako in real angličtina
Jinak rasy by mohli umět i svůj jazyk (jesli někdo půjde v RP až tak daleko) teda jen ty u kterých to souhlasí, třeba sem ještě neslyšel o gnomim jazyku nebo pulčickym
_________________ jsem uctívač démonů jsem otec tvé smrti já vyvolávám dávné zlo já kontroluji každý jeho nádech já podněcuji vaše neštěstí zrozením i zabíjením já vyvolám armageddon krmen tisícem duší.
|
|
Top |
|
Kiri
|
Post subject: Re: Podtemno vs povrch Posted: 20:20 17. Apr 2008 |
|
Joined: 18:37 29. Apr 2007 Posts: 1260 Location: vsudeANDnikde
|
Tak az nekdo vymysli slovnik v prekladanej do sesti (nebo asi vic) jazyku a zacne vyucovat, pokusim se pridat 
_________________ stiznosti sem -> 291472609 jsem to co (ne)jsem. Zhrzena laska *** ministerstvo zabavy varuje: creeping zabiiji!!!
Pisu sam za sebe
|
|
Top |
|
Aznar
|
Post subject: Re: Podtemno vs povrch Posted: 20:32 17. Apr 2008 |
|
 |
Šlechtic |
|
|
spousta lidi tu ma problemy i s cestinou a este po nich chtejte, aby psali jinym jazykem sorry za malinkaty rejp, nemohl sem si pomoct 
_________________ Terner Matson - ivorsky rybar a lovec Lori Blaberk - trochu blazniva trpaslici carodejka Grul - postrach Ivory
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Podtemno vs povrch Posted: 20:51 17. Apr 2008 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Aznar wrote: spousta lidi tu ma problemy i s cestinou a este po nich chtejte, aby psali jinym jazykem sorry za malinkaty rejp, nemohl sem si pomoct  Ano, kolikrat i velke pismeno na zacatku vety je problem. Nemluve o spravnem poskladani vet v souveti. Kdyz rejp, tak rejp. 
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Zyga
|
Post subject: Re: Podtemno vs povrch Posted: 20:58 17. Apr 2008 |
|
|
Treba by to v tom czim jazyce lidi davali lip, ale jako ucit se dalsi jazyk je dost masakr
_________________ Crasz´ar - sermir rodu N´Abarn
|
|
Top |
|
Aznar
|
Post subject: Re: Podtemno vs povrch Posted: 21:17 17. Apr 2008 |
|
 |
Šlechtic |
|
|
kucik wrote: Kdyz rejp, tak rejp. nj dostals me ale na zadnym foru me nikdo nedonuti se vyjadrovat uplne spisovne a stylisticky spravne, toho si dost uziju jinde 
_________________ Terner Matson - ivorsky rybar a lovec Lori Blaberk - trochu blazniva trpaslici carodejka Grul - postrach Ivory
|
|
Top |
|