|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
DenGrasse
|
Post subject: Craft Posted: 12:12 28. Aug 2008 |
|
|
Chci se zeptat, kdysi jsem debatovali o výrobě svitků v craftu. Jak to nakonec dopadlo, bude/nebude, resp. plánuje se/neplánuje se? Moji postavu by taková věc zajímala.
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
Sathiran
|
Post subject: Re: Craft Posted: 12:26 28. Aug 2008 |
|
|
K tomuhle dotazu se pridavam, bude na tvorbu svitku plnohodnostny craft a nebo se to vyresi podobne jako v puvodnim NwN? A nebo je nebude mozno vyrabet vubec?
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Craft Posted: 15:49 28. Aug 2008 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
*Dělá, že se ho to netýká*
Abych pravdu řekl, nevim. Byly tu nějaký návrhy, jak udělat psaní svitků, ale ono to trochu drhne na tý omáčce k tomu.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Craft Posted: 16:03 28. Aug 2008 |
|
|
kucik wrote: *Dělá, že se ho to netýká* kucik wrote: Abych pravdu řekl, nevim. Byly tu nějaký návrhy, jak udělat psaní svitků, ale ono to trochu drhne na tý omáčce k tomu. no já jsem ti nějaký návrhy dával, pokud se pamatuju. nicméně podle útržků informací o ostatním craftu se mi zdá, že jste to pojali nějak rozmáchleji a tohle vám úplně nesedne do schématu, je to tak? vykašli se na schémata, všechno nemusí bejt ultra složitý 
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Craft Posted: 16:21 28. Aug 2008 |
|
|
To ani ne. Každej craft je v podstatě oddělenej a dělá se sólo. U svitků je jeden zásadní problém a to jsem myslim řešil i s tebou. Svitek považuju prostě za papír s napsanym postupem. Tím pádem vzniká otázka, co na pitomym popsaným papíru může vytvořit několikatisícové náklady? (Já vim, reklama a management)
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
nomis_b
|
Post subject: Re: Craft Posted: 16:21 28. Aug 2008 |
|
Joined: 18:00 26. Aug 2007 Posts: 3090 Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju
|
*nikoho nevidite, nikdo se neobjevi, jen se vam zda ze ste zaslechli ze stinu poznamku* Kdyz by se to dodelavalo, neni problem pridat klasicke "piliny", do vyroby dreva. Nebude to moc prace navic, a tim ze si to delame sami, tak ani nic moc zmena nastaveni. Jeslti se to ale bude planovat, tak asi v nejakem delsim casovem meritku, nez ty crafty, co uz jsou uvedene, ze tady budou. *byl to stin? byl to jen zavan vetru? byla to osoba v davu? kdo vi? Jiste je, ze nikdo se to uz nedovi.*
_________________ A zase se craftí...
|
|
Top |
|
Sathiran
|
Post subject: Re: Craft Posted: 17:19 28. Aug 2008 |
|
|
Muj navrh je udelat to navazne na ostatni crafty. Pokud se drzime D&D, tak tam je svitek popsany jako pergamen, na kterem je zaznamenano cokoliv, co pomuze magovi soustredit se na moment, kdy svitek zapeceti voskem a zlomeni te peceti uvolni magii, takze se svitek vlastne necte. Skill UMD je pak o tom umet uvolnenou energii nasmerovat spravnym smerem, pokud se to postava neucila, coz jiste kazdy mag ano, kdyz se umi ze svitku ucit (proto je ctou automaticky). Takze bych treba z kuzi delal pergameny, alchymista by vyrabel prisady, aby to nebylo tak snadne, nekdo dalsi by delal vosk na peceti a mag bude potrebovat mit v inventari vosk, prisadu a pergamen a.k.a. prazdny svitek, na ktery zakouzli kouzlo a podle obtiznosti kouzla (kruh) a jeho skillu (IC vysvetleni budiz treba schopnost soustredit se, aby se kouzlo neuvolnilo do prostoru, ale uzamknulo v peceti) se zjisti vysledek (zniceni surovin a nebo tradaa, svitek s kouzlem). Potom je mozne upravit cteni svitku, aby nejak reflektovalo pouzitelnost UMD a propripade i koncentraci v boji nebo tak neco, to uz je dalsi vec
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Craft Posted: 17:36 28. Aug 2008 |
|
|
Takže svitky se nečtou ale lámou?  Mno celkem zajímavý, takhle by to brát šlo. Je tu ale snaha, udělat jednotlivá řemesla craftu co možná nejvíc samostatná. Taková byla totiž bolest CNR craftu, že buď jeden dělal deset povolání najednou, nebo ostrouhal.
|
|
Top |
|
Sathiran
|
Post subject: Re: Craft Posted: 17:41 28. Aug 2008 |
|
|
Tak by svitkar mohl sbirat rekneme papyrus a ruzne prisady sam, pak je nekde pretvorit na pouzitelne a primo zapsat kouzlo zcela sam. Vosk treba v ulech a hnizdech divokych vcel a jejich ekvivalentu, suroviny muzou byt specialni byliny a nebo trofeje zvirat a monster, cimz se da dobre omezit vyroba kouzel vyssich kruhu, protoze ty jen skodi
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Craft Posted: 17:52 28. Aug 2008 |
|
|
Jj, to už se dá vymyslet. Jde o ten základní rozdíl jestli je svitek jen kus papíru s návodem, nebo něco fakt magickýho.
|
|
Top |
|
Krata
|
Post subject: Re: Craft Posted: 17:59 28. Aug 2008 |
|
Joined: 18:00 28. Apr 2007 Posts: 2864 Location: Božský trůn
|
Svitek by byl samozřejmě papír ale text na něm by byl zapsaný runovým písmem do kterého by bylo vdechnuto dané kouzlo.. po přečtení dané formule, což by uměli jen čarodějové, by se magie v něm uvolnila
_________________ jsem uctívač démonů jsem otec tvé smrti já vyvolávám dávné zlo já kontroluji každý jeho nádech já podněcuji vaše neštěstí zrozením i zabíjením já vyvolám armageddon krmen tisícem duší.
|
|
Top |
|
Sathiran
|
Post subject: Re: Craft Posted: 18:14 28. Aug 2008 |
|
|
Ve druhem pripade (cteni) se misto vosku muze pouzit inkoust, z hlediska mechanismu vlastne vubec zadna zmena, z hlediska IC pouze mala. Ale vyresit to by bylo vhodne - je to vlastne fuk, ale jde o to, jak se maji potom chovat postavy ve hre
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Craft Posted: 18:19 28. Aug 2008 |
|
|
Právěže pokud je to čistě jen čtení, tak se špatně zdůvodňuje že výroba dvou skoro stejných popsaných papírů má řádově různé náklady.
|
|
Top |
|
Sathiran
|
Post subject: Re: Craft Posted: 18:27 28. Aug 2008 |
|
|
No, v kazdem pripade pri tvorbe svitku postava pouzije to kouzlo a jelikoz se magie neuvolni, nekde byt musi, takze podle me je svitek, ktery se "jen" cte, stale magicky predmet se vsim vsudy. Takze stojim za tim, ze svitek je magicka vec a je jedno, jak se magie aktivuje, ale je tam. Stejne tak by byl rozdil mezi magickou knihou a tou beznou - ta magicka se taky jen tak nepise, a najednou bum, sezere pul stolu. Snazim se vsude mozne dohledat, jak to zamysleli autori NwN nebo obecne v D&D, ale mam pocit, ze to byl magicky predmet, ktery se aktivuje rozlomenim peceti, coz i vysvetluje to UMD pro rogue a barda. Pokud vezmu, ze postava namoci pero do inkoustu, napise par run a pak je po sobe hned precte a objevi se kouzlo, je to ve sporu s tim, jak svitky chapu ja, sama od sebe se magie do toho svitku tezko uzamkne <edit> Jo teda "jak to beru ja" je opravdu jak to beru ja, nerad bych, aby si nekdo myslel, ze sem vlitnu a jako novacek hned zacnu rikat, jak by to tu melo fungovat  No, mozna trosicku  </edit>
|
|
Top |
|
melvik
|
Post subject: Re: Craft Posted: 18:58 28. Aug 2008 |
|
|
kucik wrote: Právěže pokud je to čistě jen čtení, tak se špatně zdůvodňuje že výroba dvou skoro stejných popsaných papírů má řádově různé náklady. ale ale  kazdy lvl kouzla preci potrebuje jinak vzacny(kouzelny) inkoust. To vi kazdy nactilety kouzelnik.
|
|
Top |
|