docela dlouho sem premyslel jestli ty nasledujici radky mam napsat anobo ne - ale to ze sem zase nekde priblbe chcipnul me k tomu popohnali
*uvedu srovani dvou postav co jedu - zlodej11/SD8 a barbar1/klerik5 ... takze je po tisicate srovnani aspektu kouzlicich versus nekouzlicich ....
*SAVY: klerik na 3lvl (co se tyce fort a will) srovnatelne savy jak SD na 18ce (tj 6 a 6)..
co jsem koukal na nwn wiki tak klerik ma na 20lvl v souctu savu o sest vic jak zlodej....
-jako kdyz hraju nejakou hru mam rad relativni vyrovnanost (melo by platit - postava na vyssim lvl ovladana sikovnejsim hrace ma mit navrch nad opakem-ne aby rozhodovalo co kdo jede za class)
v soucasnosti me prijde jako docela trapas aby dejme tomu mag na 17ce sejmul zlodeje na 22ce vyplivnutim jednoho kouzla (jako treba prst smrti, rvani banshee, imploze, destrukce apod.) - vetsina tehlech kouzem ma tak vysoko nastaveny DC (lze jeste vyhnat featama) za ani war si ten save na fort nehodi ...
*dalsi vec o co me hlavne jde je ten postih -50 na skryvani na kolo (tusim je to okolo 10sec) - v boji je to vic jak mrte... a toto prave degraduje SD silene zpet - a nedava mu sanci uspet v CvC boji jak s wary -vybafnutim z hidu jim nesebere tolik aby je sejmul a stoprocentne je nesrazi - navic jak se odhidne je zlodej srazen a to je konec...staci aby si war pocital utoky...krome debilu toto vetsina hracu vzlada...
magovi staci poslat neco z invisu bo lip v better invisu - neco se savem na smrt a je tez vymalovano...
klerik je neco mezi warem a magem - ale muze to s tema sikovnejma domenama vyresit jak ten mag...
-ono bez toho postihu s nema ma SD co delat - s tim postihem je to uz absoletne bez sance...
-v boji(kontaktnim) je SD naprd - ma relativne male AC, utok a malicko zivotu...
*dalsi vec ze samotne SD se nepodiva v soucasnosti do sam do tec lepsich dungeonu - bud to ma imunitu na sneak bo to ani netrefi, jinak s tema savama na will sebeblbejsi aura starchu apod ho odrovna rovnou...
kam se podiva a je tam kupodivu dobrej (diky evasion a dobrymu reflexu) je jeskyne ohnivych brouku - semele vse cestou ale k odmene(loot, sejmuti bosse) se nedostane - pac nezvladne bosse - kralovna am AC 37 a srazi - je dobre ji sejmout zdalky - a toto zvlada jiz blbej klerik na 12lvl pomoci 2x hozene blade barriery - mag to muze nahradi evardovyma chapadlama...
*posledni vec je cena "prestiznich" classu - cena by se logicky nemele odvijet od slovickareni se slovickem "prestizni" ale spis se silou classu - tudiz nejdrazsi - mag,klerik, druid - a pak nekde v dali SD, assasin, shifter apod)
je dalsi trapas ze ti presileni magove maji levnejsi lvl jak blbe SD ....
zaverem: SD je predrazeny class bez budoucnosti a nemuze konkurovat tem lepsim v CvC boji...
PS: sem docela nasranej ze smrti hakima - ale todle si myslim stejne a vy se muzete zamyslet zda-li mam alespon v necem pravdu
PS2: snazil sem se pouzivat silna slova abych "zaujal"