|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Skipp
|
Post subject: Kniha, priatel človeka Posted: 12:55 22. Jun 2008 |
|
Joined: 13:38 17. Apr 2008 Posts: 520 Location: Slovensko, Nitra
|
Týmto by som rád otvoril volnú diskusiu o knihách fantasy žánru, je to téma predovšetkým pre ludí ,ktorí si radi posedia pri dobrej fantasy knihe (ale aj pre milovníkov knih iného žánru). Tu si možete pokecať o naj-knihách ktoré ste prečítali, alebo práve čítate a určite si niekto nechá poradiť pri výbere budúcej dobrej knihy. Každý má možnosť vyjadriť svoj objektívny názor, kritiku na konkrétne knihy a autorov ,alebo tu niekto môže napísať rovno celú recenziu:) Predajne a tiež internetové kníhkupectvá sú vskutku plné kníh tohto žánru. Autorov je od A po Z a niekedy býva málo času (či trpezlivosti:) na prečítanie každej jednej anotácie. Ja osobne som náročný čitatel a neuchváti ma hneď tak hocijaká kniha a myslím si že nie som jediný ,kto by si rád prečítal aj názory iných...tak smelo do toho 
_________________ Sinta
http://img213.imageshack.us/img213/553/lotrdurex.gif
|
|
Top |
|
kaz
|
Post subject: Re: Kniha, priatel človeka Posted: 13:22 22. Jun 2008 |
|
|
No kazdopadne doporucuji sagu o Zaklinacovi od A. Sapkowskeho, pokud je zde nekdo kdo to necetl toz smele do toho  Je to velmi dobre ctivo, kritika se nebere 
|
|
Top |
|
Phantorris
|
Post subject: Re: Kniha, priatel človeka Posted: 13:37 22. Jun 2008 |
|
|
*nesměle zvedne ruku*já to nečetl  , ale už se na to asi 6 let chystam...
_________________ Adelath Podkova - mladý bojovník, Dei-Anangův šampion, rytíř řádu Čestných rytířů Úsvitu
Pugor Wogsher - Tupý půlork, mladý barbar, jenž byl obětován Xi'An, když se chtěl pomstít nemtrvému za to, že po něm házel kameny.
|
|
Top |
|
kaz
|
Post subject: Re: Kniha, priatel človeka Posted: 13:48 22. Jun 2008 |
|
|
Tak sup, mas na to tyden, jinak....*pohladi halapartnu* 
|
|
Top |
|
Neithan1
|
Post subject: Re: Kniha, priatel človeka Posted: 14:00 22. Jun 2008 |
|
Joined: 17:49 27. Oct 2007 Posts: 992 Location: v každom ľudskom tele
|
Jojo Sapkowsky je fajn, ale na oddych by som doporucil skorej Pratchetta. Btw creeperi a expici sa vynajdu v knihach warhammeru, momentalne citam Gotrekove zabavne prihody takze to tiez vrelo doporucujem 
_________________ Riviera Neithan : zvany tez divoky prst ci neklidna klavesnice. Vyzbrojen xenofobnim humorem nejtezsiho kalibru.
http://wiki.mibbit.com/index.php/Icons (>_(>_<)_<)
Když něco chcete, vynucujte si to od okolí. Neptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
|
|
Top |
|
Krata
|
Post subject: Re: Kniha, priatel človeka Posted: 14:10 22. Jun 2008 |
|
Joined: 18:00 28. Apr 2007 Posts: 2864 Location: Božský trůn
|
jo svět středovýho warhammeru je dobrej, taky čtu.. ted zrovna nositele záště Warhammer 40 000 taky není špatnej 
_________________ jsem uctívač démonů jsem otec tvé smrti já vyvolávám dávné zlo já kontroluji každý jeho nádech já podněcuji vaše neštěstí zrozením i zabíjením já vyvolám armageddon krmen tisícem duší.
|
|
Top |
|
Rejty
|
Post subject: Re: Kniha, priatel človeka Posted: 14:16 22. Jun 2008 |
|
|
Ja warhammer i hraju, ale ty knizky nejsou spatny, precetl jsem skoro vsechny. Gotrek je hustak. 
_________________ Vedoucí týmu Thalie
|
|
Top |
|
Skipp
|
Post subject: Re: Kniha, priatel človeka Posted: 14:27 22. Jun 2008 |
|
Joined: 13:38 17. Apr 2008 Posts: 520 Location: Slovensko, Nitra
|
Ja som nedávno dočítal Goblina 1.diel, tiež to odporúčam ,už len z toho dovodu že je to vcelku originálny príbeh odohrávajúci sa v jednej hlbokej jaskyni (Ak si chcete oddýchnuť od celosvetových bitiek medzi mocnými hrdinami a drakmi a králmi a tak:)Kniha Goblin má aj velmi vtipný príbeh, avšak nejedná sa o zábavu ako o hlavný účel knihy ,ide skor o humor prirodzený.(prirodzený život goblina je teda vtipný:) Je to celkom jednoduchá kniha a som rád že som na ňu natrafil. Sa teším na dvojku.
A čo hovoríte na svojich domácich autorov? Ja som nie velmi na slovenských a českých autorov ale predvčerom som si povedal že im dám šancu a kúpil som si knihu "Šílený les - Vladimír Šlechta" Poznáte to niekto?
_________________ Sinta
http://img213.imageshack.us/img213/553/lotrdurex.gif
|
|
Top |
|
Phantorris
|
Post subject: Re: Kniha, priatel človeka Posted: 14:46 22. Jun 2008 |
|
|
Tak toho neznam, ale koho bych doporučil, pokud by ste ho někdo náhodou neznal je Jiří Kulhánek. Sice fantasy od něj se mi tolik nelíbí, ale např povídka "Je 7:00, pro dnešek nejvyšší čas zabít svého prvního policajta" je naprsoto perfektní
_________________ Adelath Podkova - mladý bojovník, Dei-Anangův šampion, rytíř řádu Čestných rytířů Úsvitu
Pugor Wogsher - Tupý půlork, mladý barbar, jenž byl obětován Xi'An, když se chtěl pomstít nemtrvému za to, že po něm házel kameny.
|
|
Top |
|
nomis_b
|
Post subject: Re: Kniha, priatel človeka Posted: 17:13 22. Jun 2008 |
|
Joined: 18:00 26. Aug 2007 Posts: 3090 Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju
|
Phantorris wrote: Tak toho neznam, ale koho bych doporučil, pokud by ste ho někdo náhodou neznal je Jiří Kulhánek. Sice fantasy od něj se mi tolik nelíbí, ale např povídka "Je 7:00, pro dnešek nejvyšší čas zabít svého prvního policajta" je naprsoto perfektní Jo tak ten mi prijde naprosto nejkrutejsi. Sapkowskeho sem taky cetl i ty dalsi.. ale Kulhanek.. to je fakt masakr. To se rezu od zacatku do konce 
_________________ A zase se craftí...
|
|
Top |
|
pepa48
|
Post subject: Re: Kniha, priatel človeka Posted: 18:49 22. Jun 2008 |
|
|
nomis_b wrote: ale Kulhanek.. to je fakt masakr. To se rezu od zacatku do konce  jó já četl Kulhánkův Noční klub 1,2 a je to vážně masakr ..to byly jedny z nejlepších fantasy knih co jsem viděl jinak mám oblíbeného R.A.Salvatora a jeho Planinu Ledového větru a samozřejmě Legendu o Drizztovi (pro fanoušky podtemna vřele doporučuju) ...prostě luxus 
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Kniha, priatel človeka Posted: 20:07 22. Jun 2008 |
|
|
|
Top |
|
nomis_b
|
Post subject: Re: Kniha, priatel človeka Posted: 20:46 22. Jun 2008 |
|
Joined: 18:00 26. Aug 2007 Posts: 3090 Location: po 8me za 5 let se zase stehuju.. uz si to proste nepamatuju
|
pepa48 wrote: a samozřejmě Legendu o Drizztovi (pro fanoušky podtemna vřele doporučuju) ...prostě luxus  Kde se to da sehnat?? nasel si nejakou internetovou verzi ?? celyho kulhanka sem cetl z wordu, tak mne to moc neva, no a pana prstenu sem cetl i v originale, takze ani anglictina by nevadila.
_________________ A zase se craftí...
|
|
Top |
|
pepa48
|
Post subject: Re: Kniha, priatel človeka Posted: 21:03 22. Jun 2008 |
|
|
první 2 díly jsem měl pujčené od kamaráda v češtině, na 3. díl teprve čekam, ale myslim že už je u nás taky v prodeji, ale nerad bych kecal.. EDIT: jo tak ten 3. díl už je u nás taky v prodeji... a jinak se prý připravují další 2 díly navazující na planinu ledového větru, takže jsem na to hodně zvědav 
|
|
Top |
|
Daanri
|
Post subject: Re: Kniha, priatel človeka Posted: 21:14 22. Jun 2008 |
|
|
Jej, nad podobnym topicom som uz premyslal, ze ho tu niekde zalozim, ale super Skippe, ze si to zalozil. Noooo fantasy knihy zboznujem a mam vcelku schopnu zbierku, ci uz v kniznej podobe alebo ako ebooks (nieco cez 300 roznych knihy). Ak by mal niekto o cosi zaujem v digitalnej podobe tak rad poskytnem, ale holt nad papierovu knihu to nema. Tazko z toho mnozstva vybrat naj autora alebo knihu, ale najoblubenejsie su asi: A. Sapkowski a jeho Zaklinac Tad Williams a Trun z dracich kosti a dalsie knihy nato navazujuce Robert Jordan a cely cyklus Kolo casu, fakt perfektne citanie a hlavne zaujimavo spracovana magia R.A.Salvatore a jeho pribehy o Drizztovi su tiez super A teraz nedavno som cital zaujimave knihy od autorky Elizabeth Haydonova Rapsodie, Proroctvi a Requiem pro slunce takze taky odporucam Ale asi naj naj naj je R.E.Feist a jeho mega seria o Midkemii, ci uz o prvej trhlinovej valke alebo dalsie pribehy nato navazujuce, toto mozem naozaj odporucit kazdemu. Najdete si tam od skvelych bojovnikov, carodejov a zlodejov az po neviem co vsetko mozne a zaroven je to pisane velmi napinavo a zaujimavo. Len tych knih je strasne kvantum, dokonca podla niektorych boli spravene aj hry ako Betryal at Krondor (Zrada v Krondoru). A dalsie co mozem odporucit kazdemu je seria Dragonlance. Odtial mam asi najoblubenejsiu fantasy postavu, carodej Raistlin. Takze taky odporucam. Urcite sa budete dobre bavit. Sorry za pripadne chyby a preklepy.
_________________ When you make a deal with devil, there will be hell to pay.
„Povinnost je těžší než hora, smrt je lehčí než peříčko.“
Večné hľadanie cudzích chýb je jednou z najväčších chýb vlastných. (E.Hubbard)
Yeasterday, we sought each other. Today, we face. For one of us, tomorrow will never be.
|
|
Top |
|