|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Anderson I
|
Post subject: Výroba pastí Posted: 15:05 23. Sep 2008 |
|
Joined: 17:37 08. May 2007 Posts: 188 Location: Hradec Králové
|
Měl bych dotaz na craft. Jaké řemeslo bude vyrábět (případně už vyrábí) pasti? Bohužel se mi to nepovedlo nikde najít. Předem moc dík za odpověď.
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Výroba pastí Posted: 15:49 23. Sep 2008 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
To je tajné.
(Zatím se neví. Až se vyjasní, někde se ta informace objeví)
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Výroba pastí Posted: 09:40 24. Sep 2008 |
|
|
kucik wrote: To je tajné. (Zatím se neví. Až se vyjasní, někde se ta informace objeví) Jaký je kurs sázek na druidy? 
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
Anderson I
|
Post subject: Re: Výroba pastí Posted: 10:22 24. Sep 2008 |
|
|
DenGrasse wrote: Jaký je kurs sázek na druidy?   Co s tím mají společného druidi? 
|
|
Top |
|
Anderson I
|
Post subject: Re: Výroba pastí Posted: 10:26 24. Sep 2008 |
|
|
kucik wrote: To je tajné.
(Zatím se neví. Až se vyjasní, někde se ta informace objeví) To je docela škoda, přece jenom, je to spotřebák stejně jako šípy nebo lektvary. Ale držím palce, ať se to vyřeší co nejdříve.
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Výroba pastí Posted: 11:46 24. Sep 2008 |
|
|
Mě je to jasný. přecijen je moje postava na pastech taky docela závislá, ale holt je to oproti ostatnímu spíš okrajovka.
Osobně bych to viděl spíš jako takovej minicraft, kterej by se měl do značný míry řídit skillem pokládání pastí.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
photter
|
Post subject: Re: Výroba pastí Posted: 12:42 24. Sep 2008 |
|
|
ti dám námět k přemejšlení: past by nebyla natvrdo slabá, průměrná, silná, etc... ale byla by jen sada na položení pasti a jaký bude mít DC a DMG by se určilo ze skillu, šlo by to tak napsat ? a nemyslim jen pasti z craftu ale pasti obecně
_________________ Usstan rin'ov ragar z'lonzic draeval shar'tleg ussta velve wun l'harventh
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Výroba pastí Posted: 16:19 24. Sep 2008 |
|
|
photter wrote: ti dám námět k přemejšlení: past by nebyla natvrdo slabá, průměrná, silná, etc... ale byla by jen sada na položení pasti a jaký bude mít DC a DMG by se určilo ze skillu, šlo by to tak napsat ? a nemyslim jen pasti z craftu ale pasti obecně to je zajímavá myšlenka, ale podstata otázky byla myslím v tom, kdo vyrobí tu sadu na položení pasti...
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Výroba pastí Posted: 16:50 24. Sep 2008 |
|
|
Já bych byl nejradši, kdyby jí mohl vyrábět kdokoliv s dostatkem bodů ve skillech zabývajících se pastma. Idea je taková, že poskládat past z předpřipravených částí (např.: nástražný mechanismus, spoušť, sada bodců) by mohl dotyčný prakticky na místě (například s určitou penaltou na sestavení oproti skládání v dílně). To jsou zatím jen takové hinty. photter wrote: ti dám námět k přemejšlení: past by nebyla natvrdo slabá, průměrná, silná, etc... ale byla by jen sada na položení pasti a jaký bude mít DC a DMG by se určilo ze skillu, šlo by to tak napsat ? a nemyslim jen pasti z craftu ale pasti obecně To mi příjde trochu jako blbost. Na cviku v položení pasti může záviset její odhalení, zneškodnění ale těžko DMG. Je to taky dost divný z pohledu hratelnosti. Zloděj na vysokym levelu by si kupoval slabý pasti a dělal z nich smrtící.
|
|
Top |
|
photter
|
Post subject: Re: Výroba pastí Posted: 07:42 25. Sep 2008 |
|
|
já to myslim tak, že by žádný slabý nebo smrtící nebyly, byla by jen kyselinová, nebo bodcová, bez dalšího určení síly. pokud ji položí machr, bude smrtící, pokud ji položí lama, bude slabá
_________________ Usstan rin'ov ragar z'lonzic draeval shar'tleg ussta velve wun l'harventh
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Výroba pastí Posted: 09:42 25. Sep 2008 |
|
|
Já vim, ale tim pádem by zloděj na vyššim levelu pokládal samý smrtící. Teď to funguje tak, že se rozhoduješ, jakou položíš - jestli na něco stačí slabá, nebo tam musíš dát ty nejcennější smrtící. Kdyby byla síla pasti podle levelu, tak je ti to úplně putna.
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Výroba pastí Posted: 10:29 25. Sep 2008 |
|
|
jj, ta past musí mít nějakou předdefinovanou sílu (např. podle množství kyseliny, kterou použiješ atd.) osobně bych omezil kouzelný pasti (elektřina, elementální efekty) a to tak, že by potřebovaly nějakou komponentu dostupnou z alchymie (prskač velký ledový atd.), takže výrobce pasti by si jí buď musel umět vyrobit (když by byl alchymista)ú nebo koupit od alchymisty. zbytek bych hodil jako buď spešl craft nebo jako dostupný z craftů kovářství/tesařství/provaznictví nějakým poměrem jejich úrovní (např. 1/3).
|
|
Top |
|
Anderson I
|
Post subject: Re: Výroba pastí Posted: 11:01 25. Sep 2008 |
|
|
DenGrasse wrote: ....osobně bych omezil kouzelný pasti (elektřina, elementální efekty) a to tak, že by potřebovaly nějakou komponentu dostupnou z alchymie (prskač velký ledový atd.), takže výrobce pasti by si jí buď musel umět vyrobit (když by byl alchymista)ú nebo koupit od alchymisty. A na oplátky by třeba alchymie mohla být závislá na brusičství, kovářství a včelařství? Proč znovu propojovat jednotlivá povolání? Už to tu jednou bylo. Nemůžou být samostatně všechna, tak jako je alchymie? DenGrasse wrote: zbytek bych hodil jako buď spešl craft nebo jako dostupný z craftů kovářství/tesařství/provaznictví nějakým poměrem jejich úrovní (např. 1/3). To doufám ne. Protože pak by někdo, kdo umí dělat smrtící pasti, musel být zároveň božský kovář, famózní tesař a skvělý provazník = musel by všechny povolání craftu umět naprosto excelentně. Mělo by to nějakou výhodu nutit budovat univerzální vše-craftery?
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Výroba pastí Posted: 11:07 25. Sep 2008 |
|
|
To určitě ne. Crafty na sobě nemaj bejt zavislý, takže pro pasti by měly bejt potřeba nanejvýš polotovary ze základních craftů - stejně jako pro ostatní. Ideálně by všechny části měly bejt s většíma či menšíma obtížema koupitelný.
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Výroba pastí Posted: 11:23 25. Sep 2008 |
|
|
Anderson I wrote: A na oplátky by třeba alchymie mohla být závislá na brusičství, kovářství a včelařství? Proč znovu propojovat jednotlivá povolání? Už to tu jednou bylo. Nemůžou být samostatně všechna, tak jako je alchymie? můžou. je to taková myšlenka, že totiž výrobce pastí, pokud není alchymista, nemá jak vyrobit "kouzelnou" část zařízení, pokud si ji někde nekoupí - což tak bylo zmíněno, kdybys četl pečlivěji. obdobnou závislost alchymie na kovářství nepozoruji - alchymista nepoužívá nic co se vyrábí v kovařině. ale jinak, pokud by používal včelí prdukty, byl by závislý na včelařství, ne? Anderson I wrote: To doufám ne. Protože pak by někdo, kdo umí dělat smrtící pasti, musel být zároveň božský kovář, famózní tesař a skvělý provazník = musel by všechny povolání craftu umět naprosto excelentně. Mělo by to nějakou výhodu nutit budovat univerzální vše-craftery? opět, píšu "jedna z možností". druhá je vlastní craft, to píšu taky. fakt nejdřív čti než reaguješ... byl to jen doplňující návrh, kdyby se WB nechtělo do tvorby nového craftu. vybral jsem ty, které souvisejí s mechanikou a materiály k výrobě pastí (kovové, dřevěné atd. součástky). jasně, můžeš je mít kožené a chtít tam koželužství nebo co já vím dalšího... to už je na debatě. princip byl takový, že když je někdo zručný kovář, ví co a jak, má značnou pravděpodobnost sestrojit past (třeba vystřelovací bodec), takže kovář třeba lvl. 10 by byl zároveň pasťař lvl. 3 (myšleno pro výrobu pastí)... je to jen takový návrh k zamyšlení pro WB.
|
|
Top |
|