Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 21:32 01. Jul 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 9 posts ] 
Author Message
 Post subject: nová nabídka lektvarů
PostPosted: 14:55 13. Dec 2008 
Ďábel
 WWW  Profile

tak jsem se dočetl (a ve hře viděl) že je u NPC nová nabídka lektvarů. trošku smutně se ptám, proč? tak dlouho se debatuje o cenách a dalších věcech a najednou šup! a lektvar kritického léčení se dá sehnat v obchodu za šestinu ceny než kolik stojí výroba.... prostě to je špatně, ty ceny pak devalvujou všechno, celej smysl alchymie. proč by NPC vykupovaly lektvary od postav, když je jinde mají levněji? jak můžou PC prodat někomu ve hře lektvar, když jeho výroba stojí X krát víc? přijde mi to jako krok úplně mimo koncept.

v radikální formě bych byl pro úplné zrušení nabídky lektvarů u NPC, protože ve hře je už dost PC, které dokážou vyrobit léčivé lektvary. a pokud nějaké obchody budou, ať aspoň respektují cenovou hladinu a nedemolují systém... :(

Reply with quote  

Post subject: Re: nová nabídka lektvarů
PostPosted: 17:48 13. Dec 2008 
Obyvatel
 Profile

DenGrasse wrote:
tak jsem se dočetl (a ve hře viděl) že je u NPC nová nabídka lektvarů. trošku smutně se ptám, proč? tak dlouho se debatuje o cenách a dalších věcech a najednou šup! a lektvar kritického léčení se dá sehnat v obchodu za šestinu ceny než kolik stojí výroba.... prostě to je špatně, ty ceny pak devalvujou všechno, celej smysl alchymie. proč by NPC vykupovaly lektvary od postav, když je jinde mají levněji? jak můžou PC prodat někomu ve hře lektvar, když jeho výroba stojí X krát víc? přijde mi to jako krok úplně mimo koncept.

v radikální formě bych byl pro úplné zrušení nabídky lektvarů u NPC, protože ve hře je už dost PC, které dokážou vyrobit léčivé lektvary. a pokud nějaké obchody budou, ať aspoň respektují cenovou hladinu a nedemolují systém... :(

je fakt kdyz muzu sehnat lektvar leceni kritickych zraneni za 170 zlatych tak nevim proc bych ho mel vyrabet po tezkym zhaneni surovin stani u kotle a klikani do umoru za 150 zlatek pro dobrej pocit asi ne :o/

Reply with quote  

PostPosted: 18:05 13. Dec 2008 
Měšťan
 Profile

Nevim jestli je to spravne nebo ne, ale ty lektvary krit. zraneni lecily cca 22 zivotu-zkouseno druhy den po zmene nabidky. Takze jestli se s tim nic nedelalo, tak hraci jeste radi budou ty silnejsi lektvary kupovat u alchymistu :wink:

Reply with quote  

PostPosted: 11:48 15. Dec 2008 
Ďábel
 WWW  Profile

ekvivalent lektvaru kritického zranění nepořídíš v alchymii pod cca 480 zl. - potřebuješ 50% katalyzátor...

je pravda, že ty alchymistický výrobky jsou účinnější o nějakou složku podle levelu alchymisty (jejíž přesná výše mi není jasná), ale i tak asi nebude alchymistický lektvar 4x účinnější.. nebo ano?

je pravda, že ekvivalent lehkého léčení, který vyrobím, léčí za 22-31 životů, takže pokud dělá kritické z krámu 22, je to srovnatelné s tímhle... ale to mi přijde spíš jako omyl než pravidlo. uvidíme...

Reply with quote  

PostPosted: 11:53 15. Dec 2008 
Temnota
 WWW  ICQ  Profile

Já jsem ty lektavry posiloval, protože neodpovídaly cenově. Ono je málo míst, kam se dá sáhnout, aby to nerozhodilo zas něco jinýho. Například nemůžu jim snížit potřebnej katalyzátor, protože by byli alchymisti nahraný, nemůžu obecně zlevnit katalyzátory atp.

Nevim, jaký lektvary jsou teď v krámě. Jak se předělává paleta, tak v tom můžou bejt nejaký nesmysly, to je potřeba nějak časem vytřídit. každopádně ale srovnávejte spíš účinky lektvarů.

Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.

Reply with quote  

PostPosted: 12:05 15. Dec 2008 
Ďábel
 WWW  Profile

no nevim sice proč by byly alchymisti nahraný :mrgreen: při snížení, spíš by byli rádi... ale ok, zkusíme porovnat účinky lektvarů. i když se to dělá těžko, protože účinky těch vyrobebejch jsou mimo mou schonost hodnocení (netušim jaký maj parametry, akorát nějakej rozsah (u mně navíc omezeně vyhodnotitelnej, mam jako postava jenom málo životů, potřeboval bych testovacího válečníka :mrgreen: ).

Reply with quote  

PostPosted: 02:02 16. Dec 2008 
Obyvatel
 Profile

DenGrasse wrote:
no nevim sice proč by byly alchymisti nahraný :mrgreen: při snížení, spíš by byli rádi... ale ok, zkusíme porovnat účinky lektvarů. i když se to dělá těžko, protože účinky těch vyrobebejch jsou mimo mou schonost hodnocení (netušim jaký maj parametry, akorát nějakej rozsah (u mně navíc omezeně vyhodnotitelnej, mam jako postava jenom málo životů, potřeboval bych testovacího válečníka :mrgreen: ).

nejsem moc fanda do matiky ale mam par pokusu s lecivyma lektvarama ale tech par lektvaru leceni co znam dela takovyhle leceni - cisla pro 9. uroven alkace

lektvar A . . . . 20 zivotu pevne
lektvar B . . . . okolo 22 zivotu nahoru i dolu nejmin 19 nejvic asi 25 moc sem netestoval
lektvar C . . . . okolo 40 zivotu nahoru i dolu
lektvar D . . . . nejmin zatim 79 nejvic 105

presny nazvy ani katalizator na ne sem nedavam ale muzu poslat DMku do pers. message

Reply with quote  

PostPosted: 10:58 16. Dec 2008 
Ďábel
 WWW  Profile

NWN Wiki wrote:
cure light wounds - 1d8 points of damage, +1 point per caster level to a maximum of +5 (lektvar, pokud je brán jako nejnižší možná úroveň, by měl mít +1, tj. 2-9)
cure moderate wounds - 2d8 points of damage, +1 point per caster level to a maximum of +10 (lektvar, pokud je brán jako nejnižší možná úroveň, by měl mít +3, tj. 5-19)
cure serious wounds - 3d8 points of damage, +1 point per caster level to a maximum of +15 (lektvar, pokud je brán jako nejnižší možná úroveň, by měl mít +5, tj. 8-29)
cure critical wounds - 4d8 points of damage, + 1 point per caster level to a maximum of +20 (lektvar, pokud je brán jako nejnižší možná úroveň, by měl mít +7, tj. 11-39)

myslím

Reply with quote  

PostPosted: 11:23 16. Dec 2008 
Ďábel
 WWW  Profile

problém u srovnání s alchymistickými lektvary je ten, že hodně závisí na levelu alchymisty... takže s čím vlastně srovnávat (náklady na lektvar jsou přitom pro všechny stejné). musela by se stanovit nějaká střední úroveň alchymistů, ale ta se určitě bude s časem zvyšovat.

z výše uvedeného vyplývá, že standardní critical by byl zhruba srovnatelný s lektvarem B (dle paja13), jehož minimální náklady jsou tuším kolem 80. alchymistický lektvar je výhodnější, neboť má zjevně menší rozkmit čísel. stejně ale pokud chce alchymista vydělat, nemá moc prostoru pro nabízení svých výrobků (snad ty silnější zaujmou, otázka je kolik stojí heal, pokud je k dostání), když je nabídka lektvarů běžně dostupná...

Reply with quote  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 9 posts ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]