|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Miky
|
Post subject: Opilost Posted: 18:08 04. Apr 2009 |
|
|
Příliš se mi nelíbí sytém opilosti. Kdy postava po pár pivech vykřikuje hlášky, svléká se atd. Podle mě to nijak nespestřuje hru, ale naopak jí narušuje a nezbývá než nesmyslné systémové projevy ignorovat. Takže si myslím, že by nebylo od věci ho trochu předělat, hlavně odstranit automatické verbální a fyzické projevy. Nechal bych na hráčích ať hrajou RP podle našeptávání v logu (máš doboru náladu, alkohol se projevuje atd.). Systémově by postava mohla upadout, pozvracet se (líbilo by se mi, kdyby si na to házela výdrž, TO by se určilo podle % alkoholu) a nakonec třeba usnout (nevím jestli to tak už není, ale spánek by mohl % alkoholu snižovat)...
Taky mě napadlo...nešlo by nějak jednoduše změnit styl jakým avataři drží korbel? Že by ho drželi vodorovně jako některé předměty.
|
|
Top |
|
kaz
|
Post subject: Re: Opilost Posted: 19:08 04. Apr 2009 |
|
|
Nekolikrat byla moje postava ozrala, a taky se nekolikrat ozrala s kamarady. Ty "nesmyslne systemove projevy" jenz se ruzne projevovaly u nasich postav, zaroven s improvizaci opilosti a reakci na ne vyustili vzdy v pohodove RP hrani, a vsichni jsme se u toho pobavili. Nezapomenu, jak se Hurdun ozral s Artem v Ivory Mozna by bylo pekne na to vymyslet nejakej super promakanej system, ale myslim ze je to zbytecny, tohle se da pekne uhrat i s tim co tu je. Myslim ze cim vyssi odl, tim vic postava snese, ale nevim presne, jak je to tu nastaveny.
|
|
Top |
|
loadr
|
Post subject: Re: Opilost Posted: 21:31 04. Apr 2009 |
|
|
když neumiš pít tak nepij, to plati i na thalii
|
|
Top |
|
Miky
|
Post subject: Re: Opilost Posted: 21:42 04. Apr 2009 |
|
|
loadr wrote: když neumiš pít tak nepij, to plati i na thalii Pravda pravda..ono se chlasta ani nevyplatí, když se můžeš napít zadarmo z potoka že.
|
|
Top |
|
Skipp
|
Post subject: Re: Opilost Posted: 13:23 05. Apr 2009 |
|
Joined: 13:38 17. Apr 2008 Posts: 520 Location: Slovensko, Nitra
|
KAZ: Sorry ale fakt to tomu Mikymu kazis Totiz...ja s nim 100%suhlasim...aktualny system opilosti totalne vyrusuje...neviem ani ci su rozne rasy nejak clenene co sa tyka odolnosti na alkohol ale ked si elf da dve vinka (co je napoj elfov) a nasledovne klaci na zemi a vyvolava bohov potom sa pada na zem,zaspava a proste chova sa dost nepravdepdobne tak to potom ja ako hrac som neraz zostal z toho zarazeny. LEPSIE BY TO BOLO tak ako napisal Miky, ze by stacili hlasky typu (toci sa ti hlava, tazko sa ti artikuluje, alkohol ta premohol...) ktore hraca navadzaju k tomu aby to uz on sam nejak u hral..nejak ako ona sam chce. Ano Kaz...moze to zahrat aj pri aktualnom systeme lenze to je velmi komplikovane ked ma hrac na plane zahrat trebarz ze sa opita postava planuje postavit a ist za ,co javiem, za pani barmankou a chce ju chytit za kozy, lenze po ceste sa pusti do necakaneho tanca. To je dalsia vec - kazda postava ma svoju povahu a nie kazdy sa v opilosti ide hned zabavat,jasat,kricat a tancovat...preto by to malo zostat na hracovi
_________________ Sinta
http://img213.imageshack.us/img213/553/lotrdurex.gif
|
|
Top |
|
Krata
|
Post subject: Re: Opilost Posted: 14:26 05. Apr 2009 |
|
Joined: 18:00 28. Apr 2007 Posts: 2864 Location: Božský trůn
|
já bych ty animace ponechal, ale udělal bych aby posavy víc vydrželi.. třeba takovej trpaslík, zloděj s malou odolností si dá dvě pivka a padá k zemi.. trpaslík by měl mít imku na opilost z piva  Při požítí více alkoholu by nebyli ty hlášky špatný, motá se hlava apod.. a při vysokém množství už aby postava dělala tanečny a různě
_________________ jsem uctívač démonů jsem otec tvé smrti já vyvolávám dávné zlo já kontroluji každý jeho nádech já podněcuji vaše neštěstí zrozením i zabíjením já vyvolám armageddon krmen tisícem duší.
|
|
Top |
|
Skipp
|
Post subject: Re: Opilost Posted: 14:34 05. Apr 2009 |
|
Joined: 13:38 17. Apr 2008 Posts: 520 Location: Slovensko, Nitra
|
Krata wrote: já bych ty animace ponechal, ale udělal bych aby posavy víc vydrželi.. třeba takovej trpaslík, zloděj s malou odolností si dá dvě pivka a padá k zemi.. trpaslík by měl mít imku na opilost z piva  Při požítí více alkoholu by nebyli ty hlášky špatný, motá se hlava apod.. a při vysokém množství už aby postava dělala tanečny a různě JE pravda ze tie animacie su na nieco dobre. Napriklad ked sa same nahodne aktivuju tak sam hrac je prekvapeny a nedokaze svoju postavu ovladat ...ale to by malo byt fakt az v takom stave kedy by bola postave maximalne ozrata
_________________ Sinta
http://img213.imageshack.us/img213/553/lotrdurex.gif
|
|
Top |
|
kaz
|
Post subject: Re: Opilost Posted: 16:25 05. Apr 2009 |
|
|
Chapu ze te tyto systemove prvky muzou rusit a kazit naplanovanou RP hru, ale ja to beru prave jako zpestreni, kdy musim reagovat na to, ze postava je opila, a neovlada se na 100%. Jasne, nemelo by se to stavat po jednom pivu, ale zde to uz myslim zalezi na odl. pokud mam odl 6 myslim ze jedno pivo me muze dost ovlivnit, s hodnotou 12 bych snad uz par kousku vydrzel a s odl 18 muzu celou noc prochlastat v hospode (obrazne receno) Proto pokud mam malou odl, tak necham postavu vypit jedno vino, a ty dalsi piju jen"jako" a pak muzu opilost hrat podle sebe, aniz by me rusil system. Tot muj nazor 
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Opilost Posted: 10:18 06. Apr 2009 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
A co by měl asi tak dělat po dvou flaškách vína? Být mírně přiopilý?
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
--Bragner--
|
Post subject: Re: Opilost Posted: 11:42 06. Apr 2009 |
|
 |
Nováček |
|
|
No nevím, mne se třeba líbilo jak to maj na EQ. Tam jsem snědl omylem syrové maso a pak když se má postava procházela po městě, tak vylítla hláška že ji tečou sliny kolem huby. Nebo že zvrací atd a bylo z toho dost dobrý RP vzdy. Tak nevím jak je to s hláskama tady u pití, ale vždy se to dá nějak zahrát 
|
|
Top |
|
G14
|
Post subject: Re: Opilost Posted: 12:11 06. Apr 2009 |
|
Joined: 16:24 13. Sep 2008 Posts: 540 Location: všudezdejší,momentálně Zákupy!
|
ja myslim, ze neni problem v tom aby postava delala jako ze pije a pak se podle toho hrac mohl prizpusobit............ pokud napisu do ** ze pije ci chlasta pivo na ex a lemta jedno za druhym,je na me jak se bude chovat,i kdyz vim,ze musi byt postava opila....pak ji necham spadnout,kdy chci a zvracet taky.... pokud si bude postava davat jednu koralku za druhou,myslim ze je znamo,ze si postava udela z reakcemi co chce....viz tanceni,vykrikovani,padani atd. takze nutnost opravdu chlastat a tancit naha neni nutna,staci trocha fantazie ne 
_________________ "Černá paní" ISabell Trpěla odsouzená božskou krásou,kurtizánou v tmavých koutech byla.Bičem omotávala pavoučí spásou,dobré i zlé pohledem oslepila.Nenáviděna i milována.Není prolité krve,které by litovala.Kdo přežil její lásku i bolest již nezapomene.To stovkám obětí její znak připomene.Lid jí nazval Černou paní, když se jitro krví zabarvilo.Přesto ticho jen po temné zbylo
|
|
Top |
|
Miky
|
Post subject: Re: Opilost Posted: 14:26 06. Apr 2009 |
|
|
kaz wrote: ... Nechápu co myslíš "naplánovanou RP hrou." Prvek náhodnosti zpestřující je, ale podle mě by bylo lepší, kdyby se třeba ověřovaly hody (např: výdrž jestli se poblije, reflexy jestli spadne, vůle jestli nezačne mluvit nesmysly) a našeptávalo v logu. Prostě se dala větší svoboda hráčům. S odl. 12 jsi při druhém kousku "v náladě" při třetím už "na šrot". Trochu by se to posunout mohlo, nebo by se mohl prodávat alkohol v menším množství. Například víno by se mohlo použít na třikrát jako čutora - *dá si sklenici vína*. Chlastat jen "jako" je sice možnost, ale zase to obchazí systém.
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Opilost Posted: 14:47 06. Apr 2009 |
|
|
--Bragner-- wrote: No nevím, mne se třeba líbilo jak to maj na EQ. .. mě ne, protože pravděpodobnost že tě něco v takovym případě postihne byla prakticky 100%, aspoň u mejch postav. chápu, že syrový maso neni nic moc, ale ty dobrodruzi by zas tak přecitlivělí bejt neměli...
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
monstera
|
Post subject: Re: Opilost Posted: 16:12 06. Apr 2009 |
|
|
DenGrasse wrote: --Bragner-- wrote: No nevím, mne se třeba líbilo jak to maj na EQ. .. mě ne, protože pravděpodobnost že tě něco v takovym případě postihne byla prakticky 100%, aspoň u mejch postav. chápu, že syrový maso neni nic moc, ale ty dobrodruzi by zas tak přecitlivělí bejt neměli... Na eq to byl hnus! A jinak, chlastejte , jestli chcete, ale v dávné minulosti se Sandra příšerně ožrala po konzumaci ořechů z ořešáku u pramene potůčku - až poztrácela výbavu.. Samozřejmě to byl bug a DM to vrátili, ale to překvapenií,že na stromě roste přímo ořechovka....
_________________ Co neumím, se naučím ( a nebo taky ne ) + Lucia Exos, kněžka a řemeslnice, Hřbitov v Ivory, první řada vpravo, osmý hrob + Ranuncula Acera, řemeslnice a zaklínačka s halapartnou, Hřbitov v Karathe třetí řada vpravo Sandra Ztruhly, nalezenec, Aasimar, kněžka a řemeslnice Ga Muru, nešťastný plod náhodného setkání lidského ožraly a orčí děvky Elena Spod, dívka která ztratila paměť
|
|
Top |
|
Tretas
|
Post subject: Re: Opilost Posted: 18:17 06. Apr 2009 |
|
Joined: 13:12 01. Oct 2008 Posts: 1450 Location: Rožnov p. R.
|
no vidíš levné a dobré 
_________________ Hant Sendt - Ztracen neznámo kde. Jorg syn Jargena - Trpoš-člen klanu Nordových kladiv, velitel Černého pluku a bývalý kaprál VI. roty Karathské armády.
|
|
Top |
|