|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
Enceladus
|
Post subject: Přepadávání v okolí Ivory - Dobro vs Zlo Posted: 11:21 18. May 2009 |
|
 |
Nováček |
|
|
Včera v noci při cestě z Ivory přepadli Nimue a Akina podtemňáci Xaarx Jednooky, Skaarks, Berserk Tupa sekera (omlouvám se jestli jsem špatně napsala jména). Na jednu stranu jsem si říkala fajn, bude trochu zábava, ještě jsem na Thalii střet dobra se zlem nezažila... ale mám z toho všeho takovej rozpačitej pocit. Čekala jsem na začátku přepadení nějaký pěkný RP hraní, jestli jsem si v rychlosti všimla byl tam i Dm. A jediný co se stalo, bum do hlavy, během minuty jsme byli oba mrtví bez jedinýho slova. Už jsem slyšela od jiných hráčů že 'mučení' je dost nechutný... takže jsem mohla být ráda že Nimue po odtažení ke stromu rychle umřela. Mám pár věcí k zamyšlení. Myslím si že napětí a strach že vás někdo přepadne jen hře prospívá. Jenže tihle tři už nemají s pěkným hraním nic moc společného! To že na cestě se bez varování přepadávají lowlevly se 100% perspektivou smrti a mučení se mi moc nelíbí. Udržovala bych napětí a strach, ale nějak elegantně, nelíbí se mi ta bezmoc, když vás přepadne o 20 lvl vyšší postava a hráč nemá možnost si pěkně RP zahrát a jen bezradně sleduje, jak jeho vymazlenou postavu mučí... Nemluvě o ztracených xp za smrt, které se pro hráče kteří nemají moc času na hraní, setsakra těžko získávají zpět.  Hra by měla být v rovnováze, a obě strany se musí bavit stejně dobře.
_________________ Nimue
|
|
Top |
|
Bahnak
|
Post subject: Re: Přepadávání v okolí Ivory - Dobro vs Zlo Posted: 11:46 18. May 2009 |
|
|
to není tak jednoduché jak to vypadá, nesmíš se na "zlouny" zlobit, že přiběhnou a beze slova tě majznou do hlavy... Už mnohokrát to řešil Bers, přiběhl a začal to kutit RP a postava se mezitim připravila a zdrhla. Umím se vžít do jeho kůže takže chápu jeho chování a jednal bych úplně stejně... Vzhledem k tomu že Bers a ostatní na mé postavě VŽDY použili stínové životy, tak jsem se po chvíli probral pod jejich nohama s rozbitou držkou, natrženou slezinou, zlomenou kliční kostí a s monoklem na pravém oku... Vždy proběhlo mučení a interakce (bohužel pro mého tvrdohlaveho a neustupneho trpaslika dopadla vždy popravou  ), a vždy jsem si i ze smrti odnesl zajimavy RP zažitek. Jsem rad že zde "zlouni" jsou a jsem rad že ohrožují povrch, dělají hru zajímavější, adrenalinovější a krutě realističtější... Nevadí mi jejich způsob hry, naopak se je snažím chápat, ale zadarmo jim kuži taky nedám... Až někdy vyrazíš na "lov někoho" a budeš v HIDU nebo INVISIBLU čekat tři hodiny v prazdne lokaci, o ktere doufaš že dana postava v ni bude prochazet, tak zjistíš že to ti kluci vážně nemaj tak jednoduchy a že zla postava se pro těch pár vteřin boje musí načekat ve stresu třeba i pár hodin, a doufají že je neobjeví nějaká potulná výprava crafterů kteří mají zrovna zakouzlené prohledni neviditelnost (či jak se to jmenuje), vono High LvL už nejsou zdaleka jen "dole"...
_________________ KDVP Kucik:153, Bahnak:175, Drake: 48, Fryn:163, Klobouk:19, Derken:8, Vejk:8, Nomis -16, Terka:1
|
|
Top |
|
akin
|
Post subject: Re: Přepadávání v okolí Ivory - Dobro vs Zlo Posted: 11:48 18. May 2009 |
|
|
V zasade souhlasim s Nim. Na ceste u propasti jsme stali dost dlouho, aby nejake RP mohlo probehnout.. az kdyz jsem videl jak se na nas riti nejakej ork, tak jsme se otocili a utikali (zcela zjevne se ritil se zlymi umysly!) Nicmene o tohle ani nejde. Jde o to, co se odehravalo potom. Prislo mi to minimalne dost amatersky zahrane (bohuzel i z nasi strany, takze pak akorat pretrval pocit znechuceni z t pokazeneho RP hry). Nicmene amaterske bylo, ze jsem pres 40 minut real cekal nez me proberou z omraceni (pricemz jsem planoval hrat max hodku a pul, takze pulku casu jsem jen cekal...). Pres tell se mnou komunikoval az DM a jedinej snad Xaarx mi jednou odepsal. Ale hlavne mi ani nikdo nenapsal, ze nas omracili - celou dobu jsem si myslel, ze jsme mrtvi. Takze jsem se samozrejme normalne ozivil... az kdyz mi dala vedet Nimue, ze nas omracili tak jsem pochopil, ze bych se do tohodle mel zapojit! Jinak mi taky vadilo to michani ingame a RP mechanismu.. bud to hrajeme RP takze bych mel mit sanci i nejak se chovat a melo by se aspon treba obcas hodit kostkou nebo ne a jede se to Akcne - ale at pak nikdo nenadava, ze hraci hned berou nohy na ramena. Bohuzel ma hra vychazela z prvniho predpokladu A nakonec, mel jsem pocit, ze sami ti hraci co nas prepadli ani moc nevedeli co s nami...  Edit: a jeste nakonec poznamka: DM se zminil, ze hrajeme zase na velky hrdiny (a jsme pritom lowlvl/chcipaci) - s tim souhlasim, ale mam jednu pripominku. Neni tahle hra o tom, ze hrajeme "hrdiny"? Ja nechci hrat nejakeho vidlaka z pole, ale nekoho schopneho, nekoho kdo treba narazi, ale porad ma dost sily se znovu postavit! Navic, dle meho jsou i v realu lidi, kteri by se nechali zabit treba pro svou pravdu nebo by jejich zlomeni trvalo v radu dni/tydnu...
_________________ running man...
|
|
Top |
|
Krata
|
Post subject: Re: Přepadávání v okolí Ivory - Dobro vs Zlo Posted: 12:09 18. May 2009 |
|
Joined: 18:00 28. Apr 2007 Posts: 2864 Location: Božský trůn
|
U tohoto přepadu sem byl já, hráči se mi ozvali že jim buglo stínové tak sem je tam šel oživit.. bohužel sem viděl jen jednu mrtvolu a o druhém sem nevěděl, proto Akin čekal v tom podsvětí tak dlouho, nevěděl sem o tobě.
ALE!
Ano RP v tomhle nebylo nic moc, nelíbilo se mi jak to bylo zahraný .. Nimue si hrála na tažkou frajerku, Xaxr ji mává před obličejem sekerou a ona ho kopne do rozkroku, sám Xarx mi pak psal že vám chtěl dát úkol a nikoho nezabít, ale jak jste viděli, nebylo to možné s vašim stylem hrání, na mě kdyby někdo v parku vilítnul s kudlou, tak mu dám všechno co chce a nenapadne mě do něj ještě kopat..
Akin už hrál trochu lépe, jen sem musel upozornit že když se probere ze stínovejch tak postava má bejt ráda že dýchá, ne hned používat úskoky a tak.. bohužel tyto hody kostkou nejsou moc na Thalii zavedené, často je v tom přepadu napětí, nezdá se ale i zláci maj nahnáno aby nechcípli a když se někdo o něco pokusí, tak každej jedná narychlo..
Jinak zláci si nevybíraj low lvl, už sem viděl jak se potkali skupinky na steném lvl a pěkně se servali, zláci v tu chvíli i prohráli.. zláci prostě stojej na používaných cestách a koho potkaj, toho přepadnou, je jedno kdo
_________________ jsem uctívač démonů jsem otec tvé smrti já vyvolávám dávné zlo já kontroluji každý jeho nádech já podněcuji vaše neštěstí zrozením i zabíjením já vyvolám armageddon krmen tisícem duší.
|
|
Top |
|
akin
|
Post subject: Re: Přepadávání v okolí Ivory - Dobro vs Zlo Posted: 12:15 18. May 2009 |
|
|
To zes o me nevedel vim, nevycitam to tobe, spis hracum. V pohode to mohli napsat a ja se to dozvim po 10 min co jsem ozivenej od Nim... Krata wrote: Ano RP v tomhle nebylo nic moc, nelíbilo se mi jak to bylo zahraný .. Nimue si hrála na tažkou frajerku, Xaxr ji mává před obličejem sekerou a ona ho kopne do rozkroku, sám Xarx mi pak psal že vám chtěl dát úkol a nikoho nezabít, ale jak jste viděli, nebylo to možné s vašim stylem hrání, na mě kdyby někdo v parku vilítnul s kudlou, tak mu dám všechno co chce a nenapadne mě do něj ještě kopat..
Akin už hrál trochu lépe, jen sem musel upozornit že když se probere ze stínovejch tak postava má bejt ráda že dýchá, ne hned používat úskoky a tak.. ja mam dve pripominky. 1) To, ze hraje frajerku treba odpovida jejimu charakteru. Pokud se neplatu, tak umrelo dost lidi, kdyz na ne nekdo takle nastartoval - to, ze bys ty vse vysypal neznamena, ze by to vysypal kazdej. Znam lidi, kteri by pro svoji pravdu klidne hodne trpeli. Proste zalezi na povaze 2) Nevedel jsem, ze jsem polomrtvej - objevil jsem se tam zcela zdravej a dle pravidel D&D se proberes po omraceni na 3/4 HP - takze bych mel byt uplne OK! Navic, proc teda kdyz mam 1HP pri boji s medvedem jsem zcela plne akcni - dle teto teorie bych mel byt rad, ze vubec stojim. Otazka je proc nas treba nesvazali?!! Kdyz to takle funguje na Thalii, tak to budu respektovat. Nicmene dalsi muj skok byl za delsi cas (a mohl jsem klidne vypit lektvar - ostatne VSECHNY POSTAVY odesly cca na 30 metru daleko ode me a az pak se vratil Skaarks) Edit: proste tady jde o to, ze doslo ke konfliktu RP a Ingame mechaniky. Treba v boji se v pohode vylecis za jedno kolo lekarnou.. ale tady jsem se mohl vylecit nebo ne, kdyz poodesli?
|
|
Top |
|
monstera
|
Post subject: Re: Přepadávání v okolí Ivory - Dobro vs Zlo Posted: 12:25 18. May 2009 |
|
|
Především nemám ráda CxC . Když už se mi stane, že potkám Berserkovu partu,tak uteču. Jednou jsem - jdouce pro mrtvoly kamarádů, jsem se s tou partou musela utkat, a samozřejmě podlehla. V tom případě dávám přednost pohovoru s rohatým před debatou a případným mučením zlouny. Zlo bytostně nenávidím, a raději volím smrt než diskuzi s ním. S pozdravem Sandra
_________________ Co neumím, se naučím ( a nebo taky ne ) + Lucia Exos, kněžka a řemeslnice, Hřbitov v Ivory, první řada vpravo, osmý hrob + Ranuncula Acera, řemeslnice a zaklínačka s halapartnou, Hřbitov v Karathe třetí řada vpravo Sandra Ztruhly, nalezenec, Aasimar, kněžka a řemeslnice Ga Muru, nešťastný plod náhodného setkání lidského ožraly a orčí děvky Elena Spod, dívka která ztratila paměť
|
|
Top |
|
Enceladus
|
Post subject: Re: Přepadávání v okolí Ivory - Dobro vs Zlo Posted: 12:33 18. May 2009 |
|
 |
Nováček |
|
|
Na zláky se nezlobím. Vzájemná interakce musí být... Vadí mi ten drsný způsob hry, který je hájený i DM... ať si v Podtemnu dělají co chtějí, pokud s tím vzájemně souhlasí, ale na povrchu ať berou ohledy i na ty co sedí na druhé straně počítače... je to jenom hra a bavit se musí obě strany! Co jsem měla možnost vysledovat na fóru a při komunikaci s hráči, taky se jim ta drsnost, mučení a znásilňování nelíbí... trochu bych ubrala plyn... zláky ano, ale s citem! Když Nim někdo přepadne, okrade, popř. když bude mít možnost bránit se, i zabije, RP to odehraju, i když si pak třeba potichu zanadávám, ale neřeknu ani popel, protože to do světa NWN patří. A pro Kratu, chvíli jsem vůbec nevěděla co se děje... Když se na to dívám s odstupem, možná bych to i víc RP rozehrála, ale bála jsem se toho mučení, bohužel na takovéhle věci nemám žaludek, takže jsem se to snažila nějak rychle ukončit.. i za cenu smrti a ztráty xp. P.s. Myslím si že by nebylo špatný uspořádat nějakou pořádnou výpravu za podtemňákama a vypráskat jim jejich temný kožichy  ))
_________________ Nimue
|
|
Top |
|
Theogil I
|
Post subject: Re: Přepadávání v okolí Ivory - Dobro vs Zlo Posted: 12:36 18. May 2009 |
|
|
No pokud hraje charakter nezlomné hrdinky, tak je pak celkem zbytečné poukazovat na to, že umřela .... toliko ke hře charakterů. Za trpoše bych to asi odskákal stejně, na druhou stranu za korzára bych jim celkem vyšel vstříct a ještě se snažil dohodnout kšeft. Kostky tady moc zavedeny nejsou, mě to chybí a mrzí, respektuji však to že s nimi dost hráčů není kiamarád a snaží se to vyzkoušet, pokud zaberou super, pokud ne podřídím se. Já třeba neznám pravidla DaD, takže s tím že poskakuješ a poukazuješ na 2/3 životů bych asi měl taky určitou obtíž, mě se spíše líbí logický pohled na věc ..... pokud mi někdo nabančí tak že jdu k zemi a do limbu, tak se po probrání budu cítit velmi špatně a tak to i hraju.
Měl bych návrh, nešlo by udělat to, že když mě někdo sejme stínovýma nejdu do podsvětí ale zůstávám nahoře abych měl kontrolu a případně se mohl lépe chovat když mě proberou a až když mě někdo sejme, podřízne atd. bych se vydal za rohatým? Jen nápad.
_________________ Theogil Mistrovské ostří - strážce králova pokladu, kovář v Ivory Boindil - trpasličí zvěd, velký čtenář a lenochod Wahibah Zafirah al Talibah - dědic dračího odkazu, strážce legend
|
|
Top |
|
aster3
|
Post subject: Re: Přepadávání v okolí Ivory - Dobro vs Zlo Posted: 12:40 18. May 2009 |
|
 |
Obyvatel |
|
|
Nebyl sem tam ale vseobecne bych chtel rict ze hracum chybi pud sebazachovy jejich postav. Jak bylo psano ze nekdo ocividne mnohem v boji zkusenejsi mi zacne machat sekyrou pred nosem tak ne ze do nej kopnu ale sem pochcanej strachy o zivot. zejmena pak kdyz se jedna jeste o zenu. Ale taky beru ze ta zena muze byt blazen a dovoli si treba i na draka nebo na licha, proste vygumovana... Proc ne povahy jsou vselijake. Ale pak netreba hrat na city na foru. Da se v podstate rict ze si vase postavy primo koledovali o boj se zlouny. Mozna kdyby vase postavy uznali ze jsou proste v kyblu a stahli ocas tak by skutecne byla jina situace.
Co se tyce mne tak moje postavy davaji na vyber. Bud se hrac podridi, nebo bude nest nasledky - ostatne tak to byva i v realu povecsinou.
Ale ti zlouni mi take neni jasne ze utoci bez varovani ? To uz pak zalezi na hracich. Ja ale osobne preferuju styl hry : *uhodi te jilcem mece* nez abych natvrdo prastil do postavy. Ale na druhou stranu kdyz potkam nekolik hracu kteri driv utecou nez stihnu neco napsat tak vemu vrhaci sekyry a proste jej zabiju aby to treba nenahlasil moji pozici strazim atd.
Takze kdyz dete do cvc tak se pripravte na dve varianty. Zacit utikat a celit smrti nebo se spolehnout na RP hrani nepratelske postavy ze vas proste nezabije prasackym stylem ale treba jen nejak vyuzije...
_________________ Podporte nový projekt
|
|
Top |
|
akin
|
Post subject: Re: Přepadávání v okolí Ivory - Dobro vs Zlo Posted: 12:44 18. May 2009 |
|
|
Theogil I wrote: Já třeba neznám pravidla DaD, takže s tím že poskakuješ a poukazuješ na 2/3 životů bych asi měl taky určitou obtíž, mě se spíše líbí logický pohled na věc ..... pokud mi někdo nabančí tak že jdu k zemi a do limbu, tak se po probrání budu cítit velmi špatně a tak to i hraju. No jasne .. ale logiku moc do hry asi nema smysl tahat, ne? Ja to respektuji jak jsem psal, jen vysvetluju proc jsem reagoval jak jsem reagoval. Ono to totiz asi vypadalo jinak u nich/DM a u me, ja se tam objevil, zabili Nim, hodili na me jeji hlavu a rekli ze muzu jit... vzhledem k tomu, ze mi DM napsal, ze neuskocim, tak jsem hral dezorientovaneho a otreseneho, ale po chvili jsem se sebral - a kdyz odesli k ceste (cca 30 metru) tak jsem mel cas se dat dokupy! Nikdo nepsal, ze bych nemel veci. A tak jsem pak zkusil napadnout toho nejblizsiho kdyz se vratil. Ja hraju postavu, ktera dost vybocuje... nechci tu rozepisovat svoje pohnutky jak reaguju.. ale rozhodne jsem to mel oduvodnene. 2aster: nam nevadi, ze nas napadli a ze jsme zemreli! Naopak radsi bych volil smrt nez muceni a o XP nam nejde. Vadi mi (a tusim ze i Nim), jakej pocit mam z toho zahrani!
|
|
Top |
|
akin
|
Post subject: Re: Přepadávání v okolí Ivory - Dobro vs Zlo Posted: 12:48 18. May 2009 |
|
|
aster3 wrote: Co se tyce mne tak moje postavy davaji na vyber. Bud se hrac podridi, nebo bude nest nasledky - ostatne tak to byva i v realu povecsinou. Tohle je ale naprosto v poradku! My jsme byli ochotni nest nasledky. Znovu opakuji, nevadi mi ztrata xp, penez ani smrt. Vadi mi ta pachut z toho zahrani a te zmatenosti.
|
|
Top |
|
Enceladus
|
Post subject: Re: Přepadávání v okolí Ivory - Dobro vs Zlo Posted: 12:51 18. May 2009 |
|
 |
Nováček |
|
|
[quote="Krata"] Ano RP v tomhle nebylo nic moc, nelíbilo se mi jak to bylo zahraný .. Nimue si hrála na tažkou frajerku, Xaxr ji mává před obličejem sekerou a ona ho kopne do rozkroku, sám Xarx mi pak psal že vám chtěl dát úkol a nikoho nezabít, ale jak jste viděli, nebylo to možné s vašim stylem hrání, na mě kdyby někdo v parku vilítnul s kudlou, tak mu dám všechno co chce a nenapadne mě do něj ještě kopat..
Ještě jsem si to jednou pročetla... I s odstupem, Nimue by se zachovala stejně, je to klerička, má v sobě vnitřní sílu která jí nedovolí jen tak se poddat (dokonce jsem to i psala během hry, říkala že to co má v srdci jí sebrat nemůžou). To že jsem to víc nerozehrála bylo to, že jsem se chtěla vyhnout sledování mučení Akina a Nimue... Prostě na to já žaludek nemám a asi bych se, (pokud by to překonalo nějaké moje hranice), s postavou odlogovala ze hry... nehledě na RP nebo nějaký další postihy.
_________________ Nimue
|
|
Top |
|
aster3
|
Post subject: Re: Přepadávání v okolí Ivory - Dobro vs Zlo Posted: 12:53 18. May 2009 |
|
 |
Obyvatel |
|
|
akin wrote: 2aster: nam nevadi, ze nas napadli a ze jsme zemreli! Naopak radsi bych volil smrt nez muceni a o XP nam nejde. Vadi mi (a tusim ze i Nim), jakej pocit mam z toho zahrani!
Tak v tom pripade bych tellem pozadal zlouny at moji postavy zabiji normalnim zpusobem (ne stinovym) aby si proste prosel ocistcem a ty jakozto hrac nesledoval pak to tyrani tve polomrtve postavy. Zlouni samozrejme muzou rict ze to by je nebavilo a ze je mnohem zabavnejsi tyrat ty postavy nez je zabijou ale tak kdyz uz te nejak zmrzaci nebo neco tak si tvoje postava muze sama jaksi ulehcit cestu a sama se zabit. nebo proste zkus hrat mrtvolu. Ale samozrejme ze kdyz te nekdo chce RP mucit tak si najde obkecavacku jak te "probudit" nebo udrzovat pri zivote. v tom pripade bych pozadal toho hrace tellem ze nemas zajem o jeho hru ty jako hrac a proto at tvoji mrtvou postavu klidne muci ale ty to urcite nemusis sledovat.
_________________ Podporte nový projekt
|
|
Top |
|
Krata
|
Post subject: Re: Přepadávání v okolí Ivory - Dobro vs Zlo Posted: 12:56 18. May 2009 |
|
Joined: 18:00 28. Apr 2007 Posts: 2864 Location: Božský trůn
|
Neplet boj s RP přepadem.. po probuzení z omráčení budeš chvíli oblblej.. ten útěk by potom šel, jen si místo útěků spíš naběhli mezi ty zláky  .. a za další.. mohl si použít lektvar, ale ty si ho nepoužil.. a lékárnu, zláci by si tě prostě pohlídali.. ono můžem zavést že se nebudete moc léčit ani v boji protože by vám do NPC nedovolilo, pokud chcete  .. jinak co by si udělal ty? Je dobré se na tu situaci podivat i druhym pohledem, ten člověk na druhé straně kompu neví co budeš dělat, a když budeš útočit, tak se bude prostě bránit.. nebo nevim co si čekal když si na ně zautočil  Nimue může teda hrát tvrdačku a může to být její RP styl, ale pak at se nediví že se k ní takhle zláci budou chovat, je to taky asi nebaví když ji táhnou ke stromu a ona stojí na místě, a ještě řiká jak jsou ubozí.. může se stát že se někdy nezadaří, já myslim že se určitě znova potkáte a můžete to zahrát jinak  Ještě k tomu přepadení bez varování, jde o stínové zranění a hráči potom hráče proberou.. takže hráč má i šanci útéct nebo taky bojovat, ale zláci mu nedaj moc šancí.. ještě souhlasim s Asterem že často hráč nedokáže zahrát strach a moc nedbaj o svoje zdraví Ta dohoda se zlákama taky jde, tušim že monsteráka si moc nevšímaj Na odvetnou výpravu do potemna máte samozřejmě nárok, nevim proč vás to ještě nenapadlo  poznámka: tento příspěvek se sem snažim procpat už asi 10 minut tak prosim chvíli nepiště když vidite že píšu!!
_________________ jsem uctívač démonů jsem otec tvé smrti já vyvolávám dávné zlo já kontroluji každý jeho nádech já podněcuji vaše neštěstí zrozením i zabíjením já vyvolám armageddon krmen tisícem duší.
|
|
Top |
|
akin
|
Post subject: Re: Přepadávání v okolí Ivory - Dobro vs Zlo Posted: 13:05 18. May 2009 |
|
|
Zjevne nectete co pisu. Nepsal jsem ze mi vadi RP muceni.. psal jsem, ze by se postava radeji nechala zabit. Dalsi veci je, ze pisu, ze mi vadi ten pocit z te zmatenosti a toho jejich zahrati. Az budu hrat (jestli) novou postavu, tak ji dam jiny charakter, treba se bude bat. Ted hraju postavu, ktera je totalne asocialni a nikdy se nevyzna ani ve svych emocich!!! Takze ji ani moc strach nic nerika. Ostatne jsem ochotnej za to pykat a klidne umru (tj. necham si vzit xp a penize, atp). Takovej je Akin. To ze jsem na ne nabehl, bylo prave po tom druhem skoku, kdy jsem se dal dokupy a bylo zpusobene ingame mechanikou - kdyz i kdyz jsem to psal do hvezdicek a predpokladal nejake zahrani, tak se skaarks natvrdo hidnul a nedoslo vubec k zadne interakci. Je to UPLNE stejnej pripad jako napises pri utoku *omraci ho jilcem* a protivnik uz je o mapu dal!! ( cili jaktoze toto se toleruje ale ten utek je spatnej?!) Kdybych chtel zautocit hned tak jsem mohl.. chtel jsem hrat ne bojovat. Nicmene jsem tedy dal utok a on jak se hidnul tak ma postava zacala zmatene pobihat kolem... a pak lag a ja byl mrtvy. Moc nevim co se delo 
|
|
Top |
|