|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
aster3
|
Post subject: System viery Posted: 15:38 21. Jun 2009 |
|
 |
Obyvatel |
|
|
Neuvazuje sa na Thalii o systeme viery ? Akoze cim viac veriaca postava, tym rozne vyhody ? ako napr. % degradovany postih pri strate exp za smrt, bonusy do vlastnosti (samozrejme docasne) alebo nieco podobne ?
_________________ Podporte nový projekt
|
|
Top |
|
Czech_Luthor
|
Post subject: Re: System viery Posted: 16:03 21. Jun 2009 |
|
Joined: 11:31 01. Feb 2008 Posts: 686 Location: Trondheim, Norsko
|
Ne, tenhle návrh tu už několikrát byl a pokaždé byl pokud vím zamítnut, tyhle Demona věci na Thalii nepatřej. 
_________________ Fallion Meynolds - Hrdý hraničář, manžel Kory Meynolds - té nejkrásnější ženy na Thalii - a otec tří krásných dětí.
Člen Virtuálního Páru
Samozvaný SpamMaster v nejlepších letech!
Our love is a bed of nails Love hurts good on a bed of nails I'll lay you down and when all else Fails I'll drive you like a hammer on a Bed of nails Baby when you scratch, you know I'm gonna bite!
|
|
Top |
|
aster3
|
Post subject: Re: System viery Posted: 16:15 21. Jun 2009 |
|
 |
Obyvatel |
|
|
Czech_Luthor wrote: Ne, tenhle návrh tu už několikrát byl a pokaždé byl pokud vím zamítnut, tyhle Demona věci na Thalii nepatřej.  Neviem preco vseobecne ma povazujete za Demona - hraca. Pokial viem tak system viery je aj na EQ docela pekne spraveny aj na K2 je zase uplne iny model viery. Ide len o to, ze veriace postavy sa napriklad stretavaju na omsiach a z toho aj nieco maju. Terajsie kostoly na thalii zivaju PC prazdnotou
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: System viery Posted: 10:00 25. Jun 2009 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Systém víry v podobě víra za nějakou odměnu mi nepřijde jako dobrý nápad. Viděl jsem to párkrát a veškeré účinky byly spíš negativní.
* Jak chceš zjišťovat, jestli je postava věřící, nebo se jen hráč snaží získat co možná největší výhody. * Zvýhodnění za nějakou modlitbu vede jen k tomu, že se modlí i atheista a nějak si holt okecá, proč to dělá. * Různé předplácení smrti zase vede k tomu, že hráč udělá cokoliv, aby měl tu smrt co nejméně bolestivou.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Sorrow
|
Post subject: Re: System viery Posted: 10:53 25. Jun 2009 |
|
|
Asi tak, ber to jako v realu.Myslis ze nekomu pomuzou ,,nejake,, dotace ,,nejakemu,, spolku. Ja osobne sem zastancem viry nez nejakeho druhu nabozenstvi. Spis mi to prijde jako nejakej druh byznysu... Ale to je na samostatnej topic.
_________________ Bono volo ale sen dela por disto la sarine estes rano en mia bideo.
|
|
Top |
|
Grunt
|
Post subject: Re: System viery Posted: 11:22 25. Jun 2009 |
|
|
Postava snad může být věřící, i bez nějakého systemu bonifikace ne?
_________________ Zathirel Černokněžna
Ancalagon Černý - The Dark Lord Morgoth bred Ancalagon, called the Black, during the First Age to be the greatest and mightiest of all dragons, and the first of the winged 'fire-drakes'. Mrtev
Val'Doren - Ochránce lesa V exilu
|
|
Top |
|
aster3
|
Post subject: Re: System viery Posted: 13:14 25. Jun 2009 |
|
 |
Obyvatel |
|
|
Grunt wrote: Postava snad může být věřící, i bez nějakého systemu bonifikace ne? Tvuj nazor ted obratim, jo ? Postava snad muze byt craftici, i bez nejakeho vysledku ne ? (vyobku) Postava snad muze byt dobrodruh i bez toho aby prozival dobrodruzstvi... Muze byt postava verici, bez toho aby mela nejake bonifikace ? / Proc by teda mela verit kdyz jeji buh nevyvyji zadnou cinost ani ji nijak neposiluje ? Vychazim z toho ze treba klerik muze carovat kolik jen chce bez ohledu na to, jestli se modli nebo ne. Bez ohledu na to, jestli uctiva sveho boha nebo ho neuctiva. Kolik kleriku skutecne uctiva sve bohy a kolik casu travi v chramech modlenim se ? A stejne maji vsechny bonifikace ikdyz to nedelaji. Je to prinejmensim na zamysleni. A co se tyce systemu bonifikace tak moznosti je nespocet. EQ to ma tak ze pokud treba obetujes urcite % sveho majetku tak te buh vecsinou vyslisi a posili (docasne) na K2 napr prichazis o mene exp a ma to vliv na to jestli budes nebo nebudes oziven (svym bohem) na demone jeto formou jakychsi "uplatku" ...
|
|
Top |
|
Krata
|
Post subject: Re: System viery Posted: 13:24 25. Jun 2009 |
|
Joined: 18:00 28. Apr 2007 Posts: 2864 Location: Božský trůn
|
Jak už bylo řečeno tak se to tu probíralo.. tenhle návrh měl více proti než pro, příklady z EQ a Demony snad ani nemusíš jmenovat protože už jmenováný byli od jinejch lidí, kteří se to snažili zavést.
Taky sem proti, modlitba je RP.. tohle se mi skoro zdá jako zavádět odměny za dodržování pravidel, konkrétně dodržovat RP hru
_________________ jsem uctívač démonů jsem otec tvé smrti já vyvolávám dávné zlo já kontroluji každý jeho nádech já podněcuji vaše neštěstí zrozením i zabíjením já vyvolám armageddon krmen tisícem duší.
|
|
Top |
|
photter
|
Post subject: Re: System viery Posted: 13:29 25. Jun 2009 |
|
|
systém víry musí nějakým způsobem odrážet pozadí světa a jeho setting proto zkušenosti a systémy z jinejch světů rozhodně nejsou silnej argument thalie je "uzavřenej" svět (postavy pochází z thalie) a víra či nevíra v bohy tu není téma - bohové reálně existujou (někteří je třeba i viděli) a to všichni i vzdělaná drowka, která samo uctívá Xi'An pokud so o bozích něco přečetla ví, že existuje i celá řada dalších bohů - sice se jí nebudou líbit a určitě je nebude uctívat ale nenapadne ji popírat jejich existenci druhá věc je potom postavení bohů - nakolik se zajímaj o dění smrtelníků, maj nějaký zájmy ve světě smrtelníků, zajímá je pomoc smrtelníků při prosazování oněch zájmů nebo sou dění "dole" natolik vzdáleni nebo sou tak mocný, že se bez pomoci smrtelníků v pohodě obejdou ? tohle sou otázky, který si musíme zodpovědět dřív, než začneme systemizovat působení bohů na smrtelníky, popřípadě uzavírání určitejch paktů a obchodů mezi bohem a smrtelníkem (ty se ke mě budeš tuto a já ti za to tamhleto)
_________________ Usstan rin'ov ragar z'lonzic draeval shar'tleg ussta velve wun l'harventh
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: System viery Posted: 13:32 25. Jun 2009 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
aster3 wrote: Muze byt postava verici, bez toho aby mela nejake bonifikace ? / Proc by teda mela verit kdyz jeji buh nevyvyji zadnou cinost ani ji nijak neposiluje ?
To je přesně ta správná otázka. Jaktože lidé věří v boha, přestože z toho nic nemají?  aster3 wrote: Vychazim z toho ze treba klerik muze carovat kolik jen chce bez ohledu na to, jestli se modli nebo ne. Bez ohledu na to, jestli uctiva sveho boha nebo ho neuctiva. Kolik kleriku skutecne uctiva sve bohy a kolik casu travi v chramech modlenim se ? A stejne maji vsechny bonifikace ikdyz to nedelaji. Je to prinejmensim na zamysleni.
Oni ale nemají bonifikace oproti ostatním. Mají prostě trochu něco jiného, než ostatní. Každé povolání má něco trochu jiného. Jestli se modlí, nebo nemodlí je věc jejich, potažmo toho, jak hrajou. Podle toho je může bonifikovat DM individuálně. aster3 wrote: A co se tyce systemu bonifikace tak moznosti je nespocet. EQ to ma tak ze pokud treba obetujes urcite % sveho majetku tak te buh vecsinou vyslisi a posili (docasne) na K2 napr prichazis o mene exp a ma to vliv na to jestli budes nebo nebudes oziven (svym bohem) na demone jeto formou jakychsi "uplatku" ... Možností je nespočet, ale ještě jsem neviděl takový systém, který by byl ku prospěchu věci. Systém ,,Nahrabu zlato, zajdu do chrámu, předplatim si smrt" Mi přijde k ničemu. Stejně jako ,,Kliknu na modlení, dojdu si na kafe a mám boosty". Jednoduše. Ještě jsem neviděl takový systém, nebo jeho návrh, který by skutečně fungoval.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Grunt
|
Post subject: Re: System viery Posted: 14:51 25. Jun 2009 |
|
|
Nechápu jak můžeš srovnávat craft a modleni. Kdyby onen system modleni zabíral tolik času jako craft, tak prosím... Ale pak by se ona postava modlila tak často, že by se jednalo o Klerika (mnicha, paladina..) a ti už mají bonusy za modlení... takže mi uniká důvod něčeho takového...
_________________ Zathirel Černokněžna
Ancalagon Černý - The Dark Lord Morgoth bred Ancalagon, called the Black, during the First Age to be the greatest and mightiest of all dragons, and the first of the winged 'fire-drakes'. Mrtev
Val'Doren - Ochránce lesa V exilu
|
|
Top |
|
Phantorris
|
Post subject: Re: System viery Posted: 15:02 25. Jun 2009 |
|
|
Podle mě system viry může nejlépe zastat DM. Když bude vědět, že se modlíš popř. tvoje postava je zbožná a chová dle jeho boha tím správným způsobem, tak jednou začas ti může vypomoc, naboostit a vsechno možný co tě napadně....v božské pomoci se fantazii meze nekladou 
_________________ Adelath Podkova - mladý bojovník, Dei-Anangův šampion, rytíř řádu Čestných rytířů Úsvitu
Pugor Wogsher - Tupý půlork, mladý barbar, jenž byl obětován Xi'An, když se chtěl pomstít nemtrvému za to, že po něm házel kameny.
|
|
Top |
|
Žorž
|
Post subject: Re: System viery Posted: 17:42 25. Jun 2009 |
|
|
Phantorris wrote: Podle mě system viry může nejlépe zastat DM. Když bude vědět, že se modlíš popř. tvoje postava je zbožná a chová dle jeho boha tím správným způsobem, tak jednou začas ti může vypomoc, naboostit a vsechno možný co tě napadně....v božské pomoci se fantazii meze nekladou  Tak tak. A možná byste se divili, kolikrát DM sleduje ve hře pohyby každé postavy a doufá, že se tam najde něco charakteristického, třeba jako jakoby "zbytečná" (rozuměj bez bonifikace) návštěva chrámu, aby si to zasloužilo odměnu a hráče tím potěšil a motivoval do dalšího zajímavého RP. Takže jako v jakémkoli jiném případě i zde platí - stačí trocha snahy a okolí na vás bude reagovat, stačí se vžít do postavy, aby se s ní mohl seznámit i pozorující DM, a hned upoutáte jeho pozornost. Stačí tvůrčí myšlenka a ta už sama o sobě zapůsobí. Leč samozřejmě, čím častěji se DM přihlásí do hry a žádnou podobnou iniciativu neuvidí, tím méně se bude celkově o hráčstvo takhle zabývat do budoucna.... Naqpř.: Pamatuju, a nejsem zdaleka sám, Juanina kněze, na kterýho zůstala vzpomínka právě pro jeho čistou víru...a to bylo ještě v dobách, kdy na Thalii existovalo jen minimum podpůrnách prostředků pro jeho hru, jako jsou např. božské symboly nebo rozvinuté gildy. Od DM získal za to menší bonusy a mezi ostatními brzy respekt - každý věděl, že když s ním zajde na hřbitov posedlý nemrtvými, tak kněz nikdy nezapomene posvětit půdu. Nepotřeboval k oceňovanému náboženskému zápalu žádný systém.
_________________ Slovotepec Žorž = Písmák Matlafousek
Částečně mimo thalijský provoz, ovšem v psaní neustávající: http://kibucim.blogspot.cz/
|
|
Top |
|
aster3
|
Post subject: Re: System viery Posted: 19:32 25. Jun 2009 |
|
 |
Obyvatel |
|
|
Žorž wrote: Naqpř.: Pamatuju, a nejsem zdaleka sám, Juanina kněze, na kterýho zůstala vzpomínka právě pro jeho čistou víru... Ty zrejme vzpominas na doby davno minule kdyz se hraci nehuntovali za vybavou a skutecne se bavili....
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: System viery Posted: 20:25 25. Jun 2009 |
|
|
Jediný systém by musel být generování náhodných efektů, které by dopředu nebyly hráči známé... a třeba kněží by měli nějakou potřebu udržovat svou úrovně, nebo by se vystavovali negativním efektům...
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|