Manolla wrote:
K Jachyre:
Kupodivu vim jak je to s craftem.
Cti poradne, psala sem ze zaryty dobrak asi ne ale sou tu i jine skupiny,treba takova
skupina zlodeju co ovladnou trh se surovinou je jen jeden priklad.Chce to holt mit
aspon nakou predstavivost.
Ale co,jak myslite vy kdyz uz myslite jen na sebe.
Kde sou ty casi predwipove Thalie,kde to krasne fungovalo,myslim to deni na celem
serveru,intriky a obchody s obou brehu.Timhle se to vsechno utne.
No preju vam at se vam to takhle libi (jednostranost a jednoduchost)
Tak ja ti poviem aka by bola realita toho obchodu:
-najde sa par hracov, ktory sa odvazia s vami obchodovat
-a) prestanu hrat oni a je mrtvo, musi sa cakat kym sa nenajdu dalsi
-b) prestane hrat podtemno a je mrtvo
Dobre vsetci vieme, ze nie vzdy je vas v podtemne vela, bolo tu uz niekolkokrat hluche obdobie, ze v podtemne nehrala ani noha. Ako by si ten obchod riesila potom? To by crafteri z povrchu mali cakat bohvie dokedy, nez sa zasa v podtemne objavi skupinka hodna obchodu? A ako by napriklad taky paladin alebo vojak karathy mohol craftit, keby odmietol obchodovat s drowmi, alebo s podivnymi ludmi co s drowmi obchoduju? Ved pre nich je to jasna vlastizrada.
A verzia s dostupnou surovinou:
-pribudne vela novych moznosti na hru, namatkovo ako som pisal: boj o doly, blokovanie dolov, prepady karavan v podtemne, vypravy do podtemna ... atd, jednoducho bude viac interakcii myslim
-ziskanie rudy v podtemne stale nebude lahke, tak nikde nie je napisane, ze ten obchod nie je mozne realizovat
A na zaver, skus sa zamysliet aj nad pohladom druhej strany. Ty hras v podtemne a mas to pristupne, ale co keby to bolo naopak? Ruku na srdce a povedz, ze by si s tym bola spokojna.
PS: Predwipovu Thaliu si pamatam. Chcel som robit craft varenie ale v urcitom stupni som potreboval vedro na vodu, ktore moze vyrobit len truhlar. 2 mesiace real som zhanal truhlara, IC aj OOC a marne. Tak som s craftom sekol.