Thalie

Persistentní svět hry Neverwinter Nights
It is currently 18:21 25. Jun 2025

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 38 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject: Jmena.
PostPosted: 13:05 23. Apr 2010 
Obyvatel
 Profile

.

Last edited by Jose on 10:39 25. Apr 2010, edited 1 time in total.

Post subject: Re: Jmena.
PostPosted: 18:08 23. Apr 2010 
Čestný člen týmu Thalie
 Profile

IMHO jde o využití češtiny.. ve světě neexistuje místo, kde bys speakoval englicky, takže jen a pouze anglické jméno (nikoliv příjmení, které je spíše kosmetickou věcí..v tvém případě dokonce jediné jméno) likvidují určité RP. Pravděpodobně najdeš nějakou řádku o tomhle i v pravidlech (anebo taky ne a počítá se se selským rozumem).. a Držkopád je krásné jméno pro nějakého orčíka bo něco takého.

!!! Jen a pouze můj názor jako hráče !!!

PostPosted: 19:48 23. Apr 2010 
Bůh
 Profile

to DM sem tenkrát byla myslím,že i já :) a držkopád je dost velkej rozdíl proti anglickému jménu....

Keep talking I'm analyzing you.

,,Halapartna is the way of život!" Lusignandnes, 12.8.2020, 23:53, Discord

Thalijský gremlin, creeper první třídy, neRP hráč, bílá vrána

PostPosted: 06:35 24. Apr 2010 
Obyvatel
 Profile

.

Last edited by Jose on 10:40 25. Apr 2010, edited 1 time in total.

PostPosted: 08:43 24. Apr 2010 
Šlechtic
 Profile

Jose wrote:
Nechapu. Každý se ohnání tím, že jméno nad postavou je OOC a naráz to ničí RP. Na servru je spousta anglických jmen. Podle mě je uplně fuk esi to napišu anglicky nebo česky. Pokud se vám nelíbí angličtina, tak proč to nedáte do pravidel? Já to tam nikde nečet a tohle neni o selkym rozumu podle mě.

no vidíš a i přesto to podle selského rozumu je špatné jméno...to, že něco nechápeš neznamená, že to nemůže být špatně !! jak vysvětlíš angličtinu ve světě, ve kterém tento jazyk ani nevzniknul? to by jsi klidně mohl jezdit v autě, však co, je to jedno jestli kůň nebo auto, ne? To tvému selskému "rozumu" neodporuje?

PostPosted: 09:26 24. Apr 2010 
Šlechtic
 ICQ  Profile

Osobně si myslím že anglické jména nepatří na tenhle server ani do jakéhokoliv jíneho RP. Na druhou stranu ohánět se že AJ na thalii není, jako by čeština ano :D

Ancalagon Černý - The Dark Lord Morgoth bred Ancalagon, called the Black, during the First Age to be the greatest and mightiest of all dragons, and the first of the winged 'fire-drakes'.
Mrtev

Val'Doren - Ochránce lesa V exilu

PostPosted: 10:10 24. Apr 2010 
Bůh
 Profile

ne, ten DM sem byl já, pamatuju si to :) .. vysvětlim ti to tim selskym rozumem: Deadheart / Držkopád .. vidiš ten rozdíl? Tak znova, Deadheart / Držkopád... už chápeš? Kdyby jsi se jmenoval "mrtvé srdce" tak možná ani neštěknu, ale angličtina tu fakt nemá co dělat a já osobně sem na to silně alergickej.. ještě mi nevaděj farncouzká jako de Ares nebo podobně, to už je fantazie.. ale Deadheart, Moonsong, Blackwing, s tim táhněte do WoW, tohle je ČESKEJ RP server...

já kontroluji každý jeho nádech
já podněcuji vaše neštěstí
zrozením i zabíjením
já vyvolám armageddon
krmen tisícem duší.

PostPosted: 11:08 24. Apr 2010 
Obyvatel
 Profile

.

PostPosted: 11:21 24. Apr 2010 
Rytíř
 Profile

Jose wrote:
Znovu opakuji, proč to není tedy v pravidlech?
Já nejsem zvedavej na to, že se do mě bude někdo navažet kvuli jmenu, když není vůle to zanýst do pravidel.

EDIT: Ja sem zase alergicky na čj. Zmršenější jazyk neznám ]:->

viewtopic.php?f=3&t=777
Quote:
Jmeno vasi postavy by nemelo obsahovat vulgarni a jinak nevhodne vyrazy a melo by odpovidat zazitym RP zvyklostem. Tudiz postavy se jmeny typu WC40, likvidator, atd. budou nekompromisne mazany. Taktez je zakazano vytvaret postavy se stejnymi jmeny. Vyvarujte se take jmen znamych fantasy postav. Thalie vytvare sve hrdiny - nove.

Smiř se s tím, Deadheart je debilní jméno, do fantasy na RP server se naprosto nehodící.
Držkopád je sice blbý jméno, ale tolerovatelnější, než Deadheart.

PostPosted: 11:30 24. Apr 2010 
Obyvatel
 Profile

.

PostPosted: 11:35 24. Apr 2010 
Velmistr
 WWW  ICQ  Profile

Hráčské účty a postavy
Jméno postavy ve hře či její titul, stejně jako jméno účtu, nesmí být vulgární, nebo mít urážlivý charakter. Jména postav také nesmí být obecnými názvy, které by si ostatní mohli splést s NPC (například kostlivec, brouk, stráž).
Jméno postavy ve hře musí odpovídat zažitým zvyklostem pro RP (Postavy se jmény typu Arnold, WC13, 785, Maniak30 apod. budou nemilosrdně mazány). Jména postav by neměla připomínat věci z reálného světa, které napatří do fantasy světa Thalie. Pokud jméno odvozujete z reálného slova, něco si o takovém tvoření jmen přečtěte. Jména typu Nastoupidotramvaje, nebo Natrhlsikalhoty do světa nepatří.
Ze systémových důvodů je zakázáno vytvářet postavy beze jména. Vyvarujte se kopírování jmen velmi známých postav a hrdinů z počítačových her a filmů (Gandalf, Legolas, Minsk, Daelan apod.). S vymýšlením jmen pro vaše postavy vám může pomoci generátor, který je k dispozici při tvorbě postavy.

Erik The Viking

PostPosted: 11:38 24. Apr 2010 
Obyvatel
 Profile

.

PostPosted: 12:18 24. Apr 2010 
Rytíř
 Profile

prostě musíš respektovat rozhodnutí DM,tečka
nějaká jména jsou ještě tolerantní,některá už jsou zkrátka moc
není problém se prvně zeptat DM na schválení jména,před vytvářením postavy,když už ses rozhodl pro něco "nezvyklého"
kontakty na DM tu jsou k dispozici
:wink:

"Černá paní" ISabell Trpěla odsouzená božskou krásou,kurtizánou v tmavých koutech byla.Bičem omotávala pavoučí spásou,dobré i zlé pohledem oslepila.Nenáviděna i milována.Není prolité krve,které by litovala.Kdo přežil její lásku i bolest již nezapomene.To stovkám obětí její znak připomene.Lid jí nazval Černou paní, když se jitro krví zabarvilo.Přesto ticho jen po temné zbylo

PostPosted: 12:53 24. Apr 2010 
Obyvatel
 Profile

.

PostPosted: 13:04 24. Apr 2010 
Čestný člen týmu Thalie
 ICQ  Profile

Ad stížnost, že to není výslovne vysloveno pravidlech:

Pravidla nikdy nezahrnou všechny možnosti, co si může hráč vymyslet. Navíc je neúměrně náročné předvídat a snažit se vykoumat, co ještě ještě do pravidel vměstnat, aby byla zahrnuta všechna škála chybek a blbůstek. To by se z toho stal stostránkový kodex a už tuplem by nebyla chuť jej číst. Od toho tu je autorita DM (Kronikářů), aby úlety korigovala, ačkoliv nejsou přímo napsány. Proto ono magické úsloví "selský rozum". Ono to docela šetří čas, pokud jej Tým neztrácí koumáním, co všechno selský rozum může zahrnovat.

Myslím, že to DenGrasse srovnával s anglosaským x kontinentálním právním systémem - zjednodušeně první věří soudům a z jejich rozhodnutí dělá precedenty, druhý (český) na všechno musí mít předpisy. První je přizpůsobivější, druhý kácí lesy na zákoníky a vyrušuje poslance od dřímání. Pro server je vhodnější styl a la americký soudní systém: Je snazší pár desítek lidí upozornit osobně, než se sejřit s vypisováním předpisů, které stejně nikdy nebudou dokonalé a nepropustné. A mohou zbytečně omezovat hru.

DM se ti snažil vysvětlit, kde je problém. Anglickům jménům prostě rozumíme v podstatě všichni (a to aniž by se jednalo o světový jazyk, ve významu jazyk ve světě) a je nám OOC jasné, že to je angličtina - pročež to ruší. Toť je hlavní důvod, proč nepatří do RP zvyklostí. Stopy latiny, němčiny, francouzštiny, vietnamštiny... jsou snesitelnější kvůli menší všeobecné srozumitelnosti.

Edit PS: Ale podle tvého posledního příspěvku se zdá, že o vysvětlení jsi vlastně celou dobu vůbec nestál?

Částečně mimo thalijský provoz, ovšem v psaní neustávající: http://kibucim.blogspot.cz/

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 38 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]