|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
loadr
|
Post subject: Persistentní obchodníci Posted: 13:13 04. Nov 2009 |
|
|
nějak funguje, akorát si přiráží 100%, což mi přijde dost....a jestě obrázek, nevím jestli to kucikovi pomuže
Attachments: |

Thalie 1.jpg [ 73.04 KiB | Viewed 3275 times ]
|
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Persistentní obchodníci Posted: 13:34 04. Nov 2009 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Já tam zas zapomněl vypisování debug informací. Marže 100% je záměrně (možná jí pak upravíme), z něčeho přece obchodník musí žít.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
loadr
|
Post subject: Re: Persistentní obchodníci Posted: 13:39 04. Nov 2009 |
|
|
myslim, že veci od crafteru nebudou schopne konkurovat obchodum, uvidime jak na tom budou jinačí řemesla, max kdyby lepší věci zmyzeli z obchodu
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Persistentní obchodníci Posted: 13:51 04. Nov 2009 |
|
|
Uvidíme, kdyžtak se přirážka upraví.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
Necrooo
|
Post subject: Re: Persistentní obchodníci Posted: 14:10 04. Nov 2009 |
|
 |
Měšťan |
|
|
Ja to tedy nezkousel, ale pokad tam vlozim prut mithrilu (jako zacinajici crafter) a urcim cenu na 3.000, von si da marzi dalsich 3.000 tak za 6.000 to dle me nikdo nekoupi tedy.
Cimz chci rici, jak zminoval kucik ze to je pro zacinajici craftery (ted mam hlavne na mysli ty uplne s minimem skillu), kdyz tam daji pruz bronzu trebas, lat orechu atd zda to nekdo bude vykupovat.
|
|
Top |
|
monstera
|
Post subject: Re: Persistentní obchodníci Posted: 14:31 04. Nov 2009 |
|
|
loadr wrote: myslim, že veci od crafteru nebudou schopne konkurovat obchodum, uvidime jak na tom budou jinačí řemesla, max kdyby lepší věci zmyzeli z obchodu Výrobkům špičkových řemeslníků ( jako je Sandra, Roko, Essulians a další ) pokud ti budou ochotni vyrábět za podmínek pro ně dost nepříznivých, nemohou konkurovat věci v obchodech....
_________________ Co neumím, se naučím ( a nebo taky ne ) + Lucia Exos, kněžka a řemeslnice, Hřbitov v Ivory, první řada vpravo, osmý hrob + Ranuncula Acera, řemeslnice a zaklínačka s halapartnou, Hřbitov v Karathe třetí řada vpravo Sandra Ztruhly, nalezenec, Aasimar, kněžka a řemeslnice Ga Muru, nešťastný plod náhodného setkání lidského ožraly a orčí děvky Elena Spod, dívka která ztratila paměť
|
|
Top |
|
Esuliams
|
Post subject: Re: Persistentní obchodníci Posted: 15:32 04. Nov 2009 |
|
|
Kucíku fajn nápad, jen těch 100% navíc je příliš. Nikdo to za dvojnásobnou cenu nekoupí a zase žádný řemeslník to tam nedá levněji, než aby se mu to vyplatilo dělat. Tudíž se to prodávat nebude a věci tam budou zůstávat. (viz plášť z velmistra za 320k....to je prostě moc) Navrhuju něco kolem 10-15%
|
|
Top |
|
loadr
|
Post subject: Re: Persistentní obchodníci Posted: 17:43 04. Nov 2009 |
|
|
taky bych se primlouval o snizeni, jinak je to skvely pocin....vsechna cest
|
|
Top |
|
innfra
|
Post subject: Re: Persistentní obchodníci Posted: 17:55 04. Nov 2009 |
|
|
10-15 % z mega je 100-150K a to nepočítám že když takovou věc budu prodávat tak si tam hodim přirážku minimálně 300K a vyletí to ještě víc  takže věc za mega real bude pravděpodobně za mega a půl... ale pořád je to lepší jak 100 % nevim jak ostatní hráči by to chtěli koupit... stačí že když jim řeknu výrobku tak se kroutěj Jinač dobrej nápad ten obchodník, to se mi líbí.
_________________ Tariel Reynolt - "Kde mám dárečka?" Tomas Tane - "Tady si jeden neodpočine." Finnean Násir Taran - "Za kodex a za sestru!" Alexandr Rázný - "Už mě to tu nebaví! Puste mě ven!" Tomáš Alrik Tane - "Já vim, moc mluvim." Tagar Kovadlina - "Háááá Hřbitůváčka!" - Smazán
Elitní Kazišuk!
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Persistentní obchodníci Posted: 19:27 04. Nov 2009 |
|
|
Podle myho soudu je divny, aby sel obchodnik s marzi pod 40% (nenajvys jeste 30%).
Bude to obtizny vybalancovat, ale spravna cesta je dle myho nazoru ve snizovani nakladu na vyrobu.
Coz je teda dalsi vec, co by melo nasledovat - snizeni objemu penez putujicich v craftu snizenim nakladu, zkraceni vyrobnich casu a razantni zvyseni xp za vyrobek. Take bych ovsem chtel minimalizovat vykup NPC. Cilem je snizit objemy vyrobku a sumy penez pohybujicich se v craftu.
|
|
Top |
|
Bahnak
|
Post subject: Re: Persistentní obchodníci Posted: 19:28 04. Nov 2009 |
|
|
Napad je vyborny. Kus vyborne prace Kuciku, vsechna cest. S ostatnimi ovsem take souhlasim, 100 procent je moc. 10 procent mi ale prijde zase malo... mozna kolem 20 by bylo OK...
Jen když je to teda jen test, co toho obchodnika udelat nekde vic na neutralni pude, prece jen Karatha je dost uzavrena, takhle by jsme zlounum a dolnakum zamezili v nakupu veci, ktere budou k dispozici pro hodnaky a povrchnany... Spiš do budoucna, slo by to nekde jinde...? hmmm Hag Grar je ted out... lokace me nejak nenapada...
Ja jen at nemame neco, co dolnaci nemaji, at pak nejsou zbytečny konflikty, navic by to bylo takove zajimavejsi, obchodnik co skupuje vsude mozne a prodava vsem.. takovy nejaky neutralni obchodnik ktery prodava vsem a hezky na tom vydelava...
(jen napad, klidne hned zavrhnete)
_________________ KDVP Kucik:153, Bahnak:175, Drake: 48, Fryn:163, Klobouk:19, Derken:8, Vejk:8, Nomis -16, Terka:1
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Persistentní obchodníci Posted: 19:47 04. Nov 2009 |
|
|
Tu marzi zkusim snizit. Karathu jsem vybral, protoze je na rane a precijen je tam majorita hracstva. Dalsi obchody pak budou samozrejme na vice mistech, ale urcite nebudou propojene. Resili jsme to a udelalo by to v tom docela curbes.
V budoucnu budou i neutralni mista pro obchod, ale teleport mezi obchody fakt ne.
|
|
Top |
|
PatrikNet
|
Post subject: Re: Persistentní obchodníci Posted: 02:55 05. Nov 2009 |
|
 |
Nováček |
|
|
Výborná práce.Jestli přibudou i další obchody bude to fajn.Nebylo by na škodu kdyby každý ten obchodník měl jinou marži.Přeci jenom obchodník v Karathe musí platit třeba větší nájem,víc za ochranku atd..než nějaký krámkář v nějakém zapadákově. Ale marže 100% je moc.Viděl bych tak 30 - 35 % za hotové výrobky.Když se ktomu připočte 0 - 15 % co si přirazí hráč.Přeci na tom chce něco vydělat.Tak mi vychází celkem unosná cena. Naopak marži za polotovary,suroviny bych dal tak na 5% přeci jen se každý obchodník chce rychle zbavit předmětů co mu zabírají jen místo.A navíc každý si celkem snadno spočítá,jestli se mu vyplatí si koupit dannou surovinu,či nikoli. Polotovarama myslím třeba vyleštěné šutry,ingoty atd.Aby to nakonec nedopadlo tak že se tam budou jen hromadit přeměty které si nikdo nekoupí,protože by na nich několikanásobně prodělal. No a pak by nebylo špatné ke každému takovému obchodníkovi dát nástěnku,kde by se psala poptávka,aby řemeslníci věděli co mají nabízrt přednostně. Je to jen můj názor tak to nemusíte hned brát vážně,jen mě to tak napadlo. Jinak je to bezva.
|
|
Top |
|
Necrooo
|
Post subject: Re: Persistentní obchodníci Posted: 08:48 05. Nov 2009 |
|
 |
Měšťan |
|
|
kucik wrote: Coz je teda dalsi vec, co by melo nasledovat - snizeni objemu penez putujicich v craftu snizenim nakladu, zkraceni vyrobnich casu a razantni zvyseni xp za vyrobek.
Nejsem si jist zda jsem to pochopil zcela dobre ztematu "novinky", "craft" (nebo necem takovym jsem neco cetl), ale tam bylo neco jako ze vyrobky ted trvaji delsi dobu nez se vyrobej, je mene craft xp za vyrobek, naklady jsou vysí. Z toho cos napsal chapu, ze to chcete vracet do puvodniho stavu jako tomu bylo dříve? A neco k veci: Na tom screenu je videt ze ten obchodnik to ohodnotil na nejakych 65.000gp. Nebylo by mozne aby si tu marzi udelal z toho na kolik to ohodnotil? Třeba 50%. Tudíž v konecne verzi by to vypadalo takto: 65.000 + 32.500 (obchodnikova marze) + 100.000 (hracovo zvyseni)= cca 200.000gp, coz je o 120.000gp mene nez je ted pri obchodnikovi marzi.
|
|
Top |
|
loadr
|
Post subject: Re: Persistentní obchodníci Posted: 12:32 05. Nov 2009 |
|
|
to taky, obchodník to ohodnotil na 60k gp a vykupci to koupi za 130gp....je to prosrte vydriduch 
|
|
Top |
|