|
View unanswered posts | View active topics
|
Page 1 of 1
|
[ 7 posts ] |
|
Author |
Message |
-RoF-
|
Post subject: Operační pamět Posted: 18:18 06. Nov 2009 |
|
|
Mám v počáku na základní desce dva sloty pro operační pamět. Oba jsou obsazené pamětí 1Giga....takže bych měl mět 2Giga. Ale systém mi ukazuje jen 1 giga. A program Everest ukazuje to viz. obrázek. Mohl by mi někdo poradit, jak to opravit? Dík moc 
Attachments: |

ramka.JPG [ 163.15 KiB | Viewed 2223 times ]
|
_________________ Aria Oria - pohledná divoká dívka, která ráda své skvostné tělo vystavuje jen ve skromném oblečení. Její postava nese znaky dračí krve, od rudých křídel, přes oranžové dračí oči, až po tělo hřející tak, jako by měla horečku. Měšťanka Karathy a členka Morusova stánku.
*otisk rudých rtů nad tím malý dráček držící mrkev a to vše ve zlatém poli*
|
|
Top |
|
Tretas
|
Post subject: Re: Operační pamět Posted: 19:30 06. Nov 2009 |
|
Joined: 13:12 01. Oct 2008 Posts: 1450 Location: Rožnov p. R.
|
No mě napadá jedině, máš je správně vložené? A máš tu druhou ten typ který má do toho kompu být? 
_________________ Hant Sendt - Ztracen neznámo kde. Jorg syn Jargena - Trpoš-člen klanu Nordových kladiv, velitel Černého pluku a bývalý kaprál VI. roty Karathské armády.
|
|
Top |
|
-RoF-
|
Post subject: Re: Operační pamět Posted: 20:45 06. Nov 2009 |
|
|
Ano mám je správně vložené, protože jinak tam dát ani nejdou. Obě jsou typově stejné.
Měl sem počitač nový a měl 2giga, pak sem ho dal na reklamaci skrz grafiku a po delší době jsem si všiml že je jen 1g a druhá ramka nešla. Spíš jestli nerozdrbali Bios....to mě napadlo. Ale nevím jak se to tam nastavuje.
_________________ Aria Oria - pohledná divoká dívka, která ráda své skvostné tělo vystavuje jen ve skromném oblečení. Její postava nese znaky dračí krve, od rudých křídel, přes oranžové dračí oči, až po tělo hřející tak, jako by měla horečku. Měšťanka Karathy a členka Morusova stánku.
|
|
Top |
|
Danseur
|
Post subject: Re: Operační pamět Posted: 01:18 07. Nov 2009 |
|
 |
Nováček |
|
|
-RoF- wrote: Ano mám je správně vložené, protože jinak tam dát ani nejdou. Obě jsou typově stejné.
Měl sem počitač nový a měl 2giga, pak sem ho dal na reklamaci skrz grafiku a po delší době jsem si všiml že je jen 1g a druhá ramka nešla. Spíš jestli nerozdrbali Bios....to mě napadlo. Ale nevím jak se to tam nastavuje. V biosu to nijak nenastavíš. co musíš udělat je, že vyndáš jednu ramku, pustíš počítač a otestuješ. Pak je zas vyměníš a opět otestuješ. Pokud nějaká nefunguje, takhle na to jednoduše přijdeš. Pokud obě budou fungovat, zkus aspoň jednu dát do jiného slotu než byla předtím.
_________________ Fuko - Na první pohled dobrácký, však lehce velkohubý půlčík, dobrý obchodník a mistr práce na koze. Svou skutečnou identitu však poodhaluje v temných uličkách Karathy a za chladných nocí v dorenském lese..
|
|
Top |
|
-RoF-
|
Post subject: Re: Operační pamět Posted: 13:40 07. Nov 2009 |
|
|
Díky, já to zkusím otestovat teda.
|
|
Top |
|
-RoF-
|
Post subject: Re: Operační pamět Posted: 16:09 16. Nov 2009 |
|
|
Tak zkoušel sem různé kombinace ramek ve slotech. Obě ramky sou funkčí a zdá se že je chyba v základní desce, že jeden slot nefunguje, ale nevím proč nefunguje a nevím jestli to jde nějak zpravit. Opravdu není v biosu nějaké nastavení?
|
|
Top |
|
innfra
|
Post subject: Re: Operační pamět Posted: 22:59 17. Nov 2009 |
|
|
Ne, jestli to máš v záruce, hoď jim to na hlavu... Přes dovolenou odešl tátovi jeden slot na paměť a to bylo PCko vyplý celou dobu. Naštěstí má 4 sloty, takže jsem to jen proházel a pořád jede 2 G v dualchanellu, jen doufám že za čas zase neodejde další slot... deska už je prošlá, ale na paměti mám doživotní záruku 
_________________ Tariel Reynolt - "Kde mám dárečka?" Tomas Tane - "Tady si jeden neodpočine." Finnean Násir Taran - "Za kodex a za sestru!" Alexandr Rázný - "Už mě to tu nebaví! Puste mě ven!" Tomáš Alrik Tane - "Já vim, moc mluvim." Tagar Kovadlina - "Háááá Hřbitůváčka!" - Smazán
Elitní Kazišuk!
|
|
Top |
|
|
Page 1 of 1
|
[ 7 posts ] |
|