|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
CizaD
|
Post subject: Kradení, okrádání & chmatáctví Posted: 19:43 14. Jan 2010 |
|
|
Zdravím všechny hráče, rád bych aby se zde každý vyjádřil na tohle téma. Jelikož jsem nenašl možnost vložení hlasování do rozepsaného tématu vytvářím vlákno nové s hlasováním. Hlasování chci vždy jeden týden a po týdnu změnit na další otázku tak hlasujte ať dostaneme nějaká realná data a ne jen tisíce dohadování. Je to problém vyřešit tohle okrádání ku prospěchu všech. Pro zloděje to je jiste za současné situace jistý postih. Pro ostatní hráče jistá ochrana před nezbednými prsty Jak to udělat aby se to zalíbilo všem netuším, vždy se najde někdo kdo bude proti. Ve skriptování se nevyznám a tak už vůbec netuším jak tohle vše muže být problematické udělat. takže se předem omlouvám scripterům a lidem kterých se to bude týkat. Návrhů mám několik, jak moc jsou dobré posuďte sami.  1) Postih do okrádáni Ponechat tento postih, zloděj by po nejaké době hraní (na určitém lvl) prošel jakousi zkouškou a obdržel by nějaký předmět do inv, ten by tento postih rušil (jistá šance že to dostane člověk zlodejského řemesla znalý) a zároveň předmět sám by bylo možné použít buď několikrát děnně nebo jadnou za danou dobu. Tím se vyřeší ten postih a také četnost okrádání (nikdo vám nevytáhne během pár minut vše co máte) 2) Velikost předmětů a maximální hotovost. Je naprosto logické že člověk vám z kapsy nevytáhne pavézu aniž to zaregistrujete. Takže maximální velikost toho co mohou vytáhnout se stane předmětem diskuze. Otázka : ,,jestliže systém hry umožňuje nosit u sebe věci v takovém množství až jsou nereálné, je potom možné či nemožné o takové věci postavu okrást ???,, Pokud je odpověd ANO může nosit tak druhá musí být také ANO může se stát že Vás nekdo o to okrade. U hotovosti to je jako s těmi předměty v batohu .... pokud mohu u sebe mít dejme tomu deset tisíc mincí budu cinkat kudy půjdu. Jak to ale vypadá když si třeba jdete koupit něco za půl milionu nu posuďte samy. Jsem poněkud spravedlnější tak si říkám, udělat to podle zkušeností zloděje (levelu postavy). Postava cca na 1 levlu vám vytáhne max 200gp, tak postava na 20levlu vám vytáhne třeba 200 000gp protože ví jak na to. Takže v reálu ve hře by si postava zloděje házela na samotné okrádání a potom ještě na to co si vytáhne. např maximální velikost předmětu a max množství peněz. (Postava na 1lvl předmět max 1x1 nebo max 200gp) Soupis otázek k hlasování která bych tu chtěl odhlasovat.1) Počet okrádání a) neomezeně b) 1x po 5min hry c) 1x po 10min hry d) např 3x za den kdykoliv za sebou 2) Postih do okrádání a)ano ponechat beze změny b)ano ale možnost předmětu pro ,,slušné zlodějě,, c)ne zrušit 3) Progresivni kradeni a)ano v zavislosti na lvl postavy b)ne 4) Maximální velikost předmětu a)2x1 b)2x2 c)3x1 d)3x2 Snažím se hlasování udělat tak abychom nejdříve zjistili JAK ,,okrádát,, a poté KOLIK a CO ukrást lze.
Last edited by CizaD on 16:05 15. Jan 2010, edited 1 time in total.
|
|
Top |
|
CizaD
|
Post subject: Re: Kradení, okrádání & chmatáctví Posted: 20:08 14. Jan 2010 |
|
|
Táké bych chtěl poprosit pány scriptery aby mi dali prosím vědět co udělat lze a co by bylo píliš složité.
|
|
Top |
|
monstera
|
Post subject: Re: Kradení, okrádání & chmatáctví Posted: 21:07 14. Jan 2010 |
|
|
[quote="CizaD"]Zdravím všechny hráče, rád bych aby se zde každý vyjádřil na tohle téma.
V hlasování mi chybí možnost " Žádné okrádání " Principiálně jsem toho názoru, že zloději patří do basy, a protože jsme ve středověku , tak s useknutím ruky .
_________________ Co neumím, se naučím ( a nebo taky ne ) + Lucia Exos, kněžka a řemeslnice, Hřbitov v Ivory, první řada vpravo, osmý hrob + Ranuncula Acera, řemeslnice a zaklínačka s halapartnou, Hřbitov v Karathe třetí řada vpravo Sandra Ztruhly, nalezenec, Aasimar, kněžka a řemeslnice Ga Muru, nešťastný plod náhodného setkání lidského ožraly a orčí děvky Elena Spod, dívka která ztratila paměť
|
|
Top |
|
artaxas
|
Post subject: Re: Kradení, okrádání & chmatáctví Posted: 21:10 14. Jan 2010 |
|
|
monstera wrote: CizaD wrote: Zdravím všechny hráče, rád bych aby se zde každý vyjádřil na tohle téma.
V hlasování mi chybí možnost " Žádné okrádání " Principiálně jsem toho názoru, že zloději patří do basy, a protože jsme ve středověku , tak s useknutím ruky . ale až potom, co se na ně přijde a ne když má povolání ,,zloděj,,
_________________ Lorne malvo karathský strážný, lučištnik, hraničář
|
|
Top |
|
CizaD
|
Post subject: Re: Kradení, okrádání & chmatáctví Posted: 21:19 14. Jan 2010 |
|
|
monstera wrote: CizaD wrote: Zdravím všechny hráče, rád bych aby se zde každý vyjádřil na tohle téma.
V hlasování mi chybí možnost " Žádné okrádání " Principiálně jsem toho názoru, že zloději patří do basy, a protože jsme ve středověku , tak s useknutím ruky . Já se snažím o tu možnost okrádání takže jsem dal na výběr nějaké monosti a návrhy, nikoliv zakázání.
|
|
Top |
|
innfra
|
Post subject: Re: Kradení, okrádání & chmatáctví Posted: 13:57 15. Jan 2010 |
|
|
Ano zloději patří do basy a už tu necpi to, že hraješ zloděje, protože hraješ ROGUNA a to znamená TULÁKA, jestli to nechápeš, tak si přečti můj podpis a pokud to nepochopíš, tak ho čti tak dlouho dokud to pochopíš. Kradení nemám a vůbec ho nepotřebuji, vůbec mě to neomezuje a obohacovat se na někom jak ty říkáš, jenom 200K jenom malým předmětem za 1M+, se mi nechce a jsem proti tomu. Takže si do tý ankety připiš žádné okránání. Kdo je na tom tak závislej, můžeš si to zkusit RP, moc dobře si pamatuji jak mě chtěli usekat ruce a kdesi cosi a jen náhodou jsem dopadl jen dobře vykoupanej ve slaný vodě a ožužlaný drakem, za svojí blbost, že jsem sebral nějakej svitek a pak se to trošku zvrtlo no 
_________________ Tariel Reynolt - "Kde mám dárečka?" Tomas Tane - "Tady si jeden neodpočine." Finnean Násir Taran - "Za kodex a za sestru!" Alexandr Rázný - "Už mě to tu nebaví! Puste mě ven!" Tomáš Alrik Tane - "Já vim, moc mluvim." Tagar Kovadlina - "Háááá Hřbitůváčka!" - Smazán
Elitní Kazišuk!
|
|
Top |
|
CizaD
|
Post subject: Re: Kradení, okrádání & chmatáctví Posted: 14:08 15. Jan 2010 |
|
|
innfra wrote: Ano zloději patří do basy a už tu necpi to, že hraješ zloděje, protože hraješ ROGUNA a to znamená TULÁKA, jestli to nechápeš, tak si přečti můj podpis a pokud to nepochopíš, tak ho čti tak dlouho dokud to pochopíš. Kradení nemám a vůbec ho nepotřebuji, vůbec mě to neomezuje a obohacovat se na někom jak ty říkáš, jenom 200K jenom malým předmětem za 1M+, se mi nechce a jsem proti tomu. Takže si do tý ankety připiš žádné okránání. Kdo je na tom tak závislej, můžeš si to zkusit RP, moc dobře si pamatuji jak mě chtěli usekat ruce a kdesi cosi a jen náhodou jsem dopadl jen dobře vykoupanej ve slaný vodě a ožužlaný drakem, za svojí blbost, že jsem sebral nějakej svitek a pak se to trošku zvrtlo no  Tak já si právě myslím že je to prvek který ve hře jednoznačne chybí protože je zakázanej. Chci to nějak udělat aby to šlo opět používat proto nějaké možnosti okrádání byť malé. Co se týká toho že jsi byl chycen při okrádání a poté potrestán, inu to patří k tomuto řemeslu když se krade a s tím se musí počítat že to bude mít následky. Takže furt nevidím jediný důvot toho aby jsi si hrál svého ROGUNA a nás ostatní to nechal hrát podle svého přesvědčení.
|
|
Top |
|
Sveneld
|
Post subject: Re: Kradení, okrádání & chmatáctví Posted: 14:12 15. Jan 2010 |
|
 |
Šlechtic |
|
|
tak corovani neni vysada zlodeju, corovat muze i bard..
_________________ nwn
|
|
Top |
|
innfra
|
Post subject: Re: Kradení, okrádání & chmatáctví Posted: 14:13 15. Jan 2010 |
|
|
CizaD wrote: nějaké možnosti okrádání byť malé. tobě připadá 200K jako malá možnost ?  padej do politiky, tam se takovéhle "malé" peníze točí CizaD wrote: Co se týká toho že jsi byl chycen při okrádání a poté potrestán, inu to patří k tomuto řemeslu když se krade a s tím se musí počítat že to bude mít následky. Takže furt nevidím jediný důvot toho aby jsi si hrál svého ROGUNA a nás ostatní to nechal hrát podle svého přesvědčení. Nevíš o co se jednalo, tak do toho nekecej 
_________________ Tariel Reynolt - "Kde mám dárečka?" Tomas Tane - "Tady si jeden neodpočine." Finnean Násir Taran - "Za kodex a za sestru!" Alexandr Rázný - "Už mě to tu nebaví! Puste mě ven!" Tomáš Alrik Tane - "Já vim, moc mluvim." Tagar Kovadlina - "Háááá Hřbitůváčka!" - Smazán
Elitní Kazišuk!
|
|
Top |
|
Agnoros
|
Post subject: Re: Kradení, okrádání & chmatáctví Posted: 14:22 15. Jan 2010 |
|
|
pokud k tomu taky něco mohu připsat.. tak bych take hlasoval k zachování zakázání.. do ted to zde fungovalo perfektně.. proč to měnit  .. ted trošku offtopic: mnoho lidí si sem přišlo odpočinout od rozčilování v realnem životě.. na co se rozčilovat ještě s nějakym chmatakem co vam vzal napr. prsten na který jste vydělaval realný měsíc.. (mne by to namíchlo na dost velkou míru) navíc jisté okrádání zde funguje.. nejprve musíš postavu zabít a pak se da okrást .. holt budeš loupežník .. a ne zloděj.. a to si pak mužeš ukrast jak velky obnos chceš ..
_________________ Qevorlos de Findeliarn Jest mág dobrého srdce, které ustupuje jeho chtíči po nesmrtelnosti. Taktéže jest vychovatelem a učitelem etiky v sirotčinci karathském.
Znuděn bojem mezi dobrem a zlem. Zcela nad těmito rozpory povznesen
magie neni černa ani bila, stejně jako svět není černobílý .. dělí se jen podle toho jak ji využijete
Febrilioviel Dy'nelamne Čarodějka z řádu azurových mágů.
|
|
Top |
|
Istvan
|
Post subject: Re: Kradení, okrádání & chmatáctví Posted: 14:25 15. Jan 2010 |
|
 |
Měšťan |
|
|
Souhlasim s Agnorosem(moc pekne si to napsal) a Innfrem, neni co dodavat. Opravdu tam chybi moznost "nechat zakaz"
|
|
Top |
|
ravangorn
|
Post subject: Re: Kradení, okrádání & chmatáctví Posted: 14:34 15. Jan 2010 |
|
Joined: 14:59 04. Oct 2008 Posts: 378 Location: Doksy u Máchova jezera
|
Jsem pro zavedení, už je to asi čtvrtý topicu co vznikl. Navíc nevim proč se každej bojí o svoje prsteny a zlato, když je na Thalii zlodějů (radši dodám: tuláků  ) minimum oproti ostatním hráčům. Když bude omezeno okrádání velkých předmětů tak se není čeho bát, holt si peníze budou dávat postavy do banky, jak už to ostatně dělají když jdou na výpravu. A těch pár kytek a kamínků postavu nezabije. Teďka si nejsem jistej jestli při okrádání může vzít zloděj postavě vybavenou věc. Ale tuším, že ne. Potom by postavy nepřicházeli o to co momentálně nosí, což by vyloučilo okrádání těžce vydřených prstýnků 
_________________ DM
|
|
Top |
|
Sveneld
|
Post subject: Re: Kradení, okrádání & chmatáctví Posted: 14:36 15. Jan 2010 |
|
 |
Šlechtic |
|
|
ono kdyby to bylo omezene jen na penize, tak by o byl takovy kompromis
rozhodne ne, ale castky jako 200k, ani 20k ... spis bych to videl neco mezi 15gp a 1000gp (dle levelu zlodeje - viz. 1.lvl corne 15gp a 40. lvl litra - trikrat denne - nastavit spis casove, jak "pres vyspani")
tech par drobnych nevytrhne nikoho
_________________ nwn
|
|
Top |
|
Sveneld
|
Post subject: Re: Kradení, okrádání & chmatáctví Posted: 14:53 15. Jan 2010 |
|
 |
Šlechtic |
|
|
navic uspet pri okradani takova sranda zas neni - pokud lovim zpameti tak tam jsou dva hody:
prvni je proti pevnymu cislu: modry postavy DC20, cerveny DC30 tj. pick pockec +k20 proti DC 20 nebo DC30
(upozornuju ze si na prvnim lvl muzete nacpat 4 body do skillu + donus za obratnost, tj. max +5 - takze si spocitejne realnou pravdepodobnost na uspesne okradani)
dalsi hod je spot okradanyho X pick pocket zlodeje (oba jeste + D20)
dale diky ruzne silnym predmetum do skillu: spot x hide, a spot x pick pocket spot vede o dost oproti hidu a pick pocket na kradeni jsou jen rukavice a na skovavani jsou tu veci max +5 plast, a +4 jeden epickej hadr (od dobrodruha) na telo (mozna v craftu bude +5) (a je to jen blbej skill bojove ty veci nejsou uplne top) (+na hide dve kouzla (ranger a klerik)) kdezto na spot je tu kapuce tusim nazev ma epicka +8spot a +8listen a legendarni bude jiste +10 do obojiho)
ale dale predevsim pravdive videni (+1za level castera) epickej mag vam to vytahne dost (treba +21) dale i blbej war si muze koupit kamen videni +9 spot bardsky kouzlo clairvoyance (+10 spot a listen)
chci timto rict ze spot vede pred hidem a pick pocketem (ano i war se branit kradeni muze a to pomerne uspesne)
a zlodej ma mnohem mensi sanci uspet..
_________________ nwn
|
|
Top |
|
CizaD
|
Post subject: Re: Kradení, okrádání & chmatáctví Posted: 14:58 15. Jan 2010 |
|
|
innfra wrote: CizaD wrote: nějaké možnosti okrádání byť malé. tobě připadá 200K jako malá možnost ?  padej do politiky, tam se takovéhle "malé" peníze točí Jak jsem již řek částka bude k prodiskutování 200k jsem použil jako příklad pro ukázkru takzvaného progresivního kradení, netušil jsem že se toho NĚKDO hned chytne a div tu nezkolabuje na srdeční infarkt.Mě jako možnost okrádání skrze zabití přijde zase dosti extremní, kapsářství má vždy svoji tradici a zákázáno to tu bylo pokud se nepletu protože jistý hráč tu během pár okamžiků okradl postavu téměř o vše. Což by se mělo trestat na hráči nikoliv na systému hry samotné.Jinak nikdy nelze ukrást to co postava právě používá a nebo má na sobě.
|
|
Top |
|