|
View unanswered posts | View active topics
Author |
Message |
LDamian
|
Post subject: Nastaveni frakce otrok Posted: 23:59 04. Feb 2010 |
|
|
Chci se zeptat, jak je tato frakce nastavena a vyvazena z hlediska postihu povrch/podtemno.
Zda se totiz, ze otroci ci proste "turiste" v podtemnu nemaji pres den slepotu a mohou tak i pres den utocit na povrchu.
Takze jsem si celou dobu myslel, ze samozrejme maji postihy povrchnanu v podtemnu a prislo mi to sice narocnejsi z hlediska taktiky pro povrch, ale jakz takz spravedlive.
Nedavno jsem se ale doslechl, ze postavy pochazejici z povrchu, ktere z ruznych duvodu presildily do podtemna nemaji postihy zadne.
Takze se chci zeptat co je na tom pravdy a pokud to tak skutecne je, tak pozadat o napravu, pripadne o vysvetleni proc to je takto a cim je to vyvazeno. Preci jen, nevidim duvod, proc by prave opusteni povrchu a pridani se k podtemnu melo vest k postave bez postihu.
_________________ Půlork BU, bývalý šampión arény. BU! UGHR! Tiefling Merakh a Amadeo Crowley. Aasimar Auriel. Hakavarn Skall Ocellom. Drow Nadas a Malzar Zau'ndar. Elf Melron Sil Naril, hobit Peranoel Thoris, lidé Ramon a Adrian Bach, Taranis a asi dvacet dalších. .o)
Aktivní, kontaktovat kvůli: záseky, questy, aréna a dění v Kel A Hazru
|
|
Top |
|
Bahnak
|
Post subject: Re: Nastaveni frakce otrok Posted: 00:53 05. Feb 2010 |
|
|
rozhodne nejsem adekvatni k odpovedi na tuto problematiku ale muj pohled: Když normální člověk oslepne, začnou se mu rozvíjet ostatní smysly. Slepý získá lepší hmat, vnímá sluchem daleko víc než normální člověk... Pokud tedy vezmu člověka z povrchu a umistim li jej do prostredí podtemna, bude mit samozrejme problem, ale časem se adaptuje, určitě ne tak dokonale jako rasy ktere jsou na toto prostredi zvykle od narozeni a maji geneticky vrozene dispozice prizpusobene tomuto nehostinemu prostredi, ale určitě na tom bude daleko lepe, než člověk, ktery jde "dolu" jen na pruzkum... Otrok dole žije. Pracuje, bojuje, chodí a zkoumá vše potmě, řekl bych že po čase budou jeho postihy dane podtemnem zakonitě menší než když tam jde jen na prochazku. Na druhou stranu ale maš pravdu, neboť logicky nemuže byt potmě takovy jako drow. navíc jsou i povrchnane, kteří dole tráví víc času jak nahoře... Těžko říct, řekl bych že je to momentálně zjednodušeně vyřešeno rozdělením na frakce povrch/podtemno, kdy proste postava postihy ma a nebo nema. Nejsem otrok z povrchu tak nevím, zdali také takový otrok nezískává slepotu pri pohybu na slunci jako podtemnani... Pokud by to meli (opravdu nevím, snad zde nekdo napíše), tak by byl herni mechanismus zachován podle mě dokonale. (Otrok si privykl na tamní podmínky natolik, že už si ani nepamatuje jak vypada slunce...) Spíš by mě zajímalo, jak je realně možne, aby otrok dotahnuty dolu přežil bez slunce, na ktere je jeho tělo zvykle... Ono se to nezda ale slunce je pro člověka sakra duležita vec, bez nej telo chradne a umira...
_________________ KDVP Kucik:153, Bahnak:175, Drake: 48, Fryn:163, Klobouk:19, Derken:8, Vejk:8, Nomis -16, Terka:1
|
|
Top |
|
Miky
|
Post subject: Re: Nastaveni frakce otrok Posted: 02:14 05. Feb 2010 |
|
|
Kdysi jsem někde četl, že ten postih je msta bohů...přijde mi to jako lepší vysvětlení než nějaké nesmyslné pseudobiologické teorie. Pokud by měl mít "otrok" postih, tak podle strany ke které je loajální, takže dobrovolný otrok by měl být nahoře slepý. Ale myslím, že tyhle případy jsou velmi vzácné a vzhledem k náročnosti na RP (rozhodně bych je neoznačoval za turisty) by mohli být bez postihu, přece jen jsou vystaveny velkému riziku, že je někdo dopadne...v úvahu by mohla připadat i permka 
|
|
Top |
|
Jatro
|
Post subject: Re: Nastaveni frakce otrok Posted: 02:50 05. Feb 2010 |
|
|
Milý deníčku,turistický výlet se opravdu vydařil.Pan průvodce,jistý milý drow,mi ukázal ihned všechny krásy podtemna.Bohužel sem to ale asi musel zaspat neboť si nic nepamatuji,jen tmu.Byl na mě ovšem ale moc hodný a přívětiví,bičoval mě jen osmkrát.Cítím se tu jako doma,chladný kov pout mě studí stejně jako od pout věnovaných od maminky.Být bez nich asi bych se rozbrečel.I zdejší strava mi zde prospívá,první jídlo bylo cosi zbylého od oběda,zeleň toho jídla vypadala vábně.Jen škoda že jsem nedostal přidáno,musel jsem asi zlobit neboť sem nedostal příděl ani další tři dny.Musím se přiznat,že se nemůžu dočkat až mi průvodce ukáže všechny kouty podtemna a nejen čtyři holé zdi pokoje.Potom měsíci už mě to pomalu přestávalo bavit.Obzvláště se nemohu dočkat natahovacího skřipce a vykošťovatele,o ničem jiném se mi v noci nezdá.Dietu,co jsem chtěl držet na přezrok zdá se už neotřebuji,mám dole celých 20 kilo.Tento výlet se skutečně vyplatil a ni moc nestál,pouze litr mé krve.Třeba to jednou budu moct někomu povyprávět jak se tu mám dobře,tedy pokud vůbec mi někdy vyndají ten roubík z pusy.Chci všem povědět jak je skvělé býti "turistou"!
_________________ Scarllet...."Jsem dcerou Xi'Anovské mrchy Isabell a v mých žilách koluje půldémoní krev po otci Mihiru,uctívače Helgarona.Ooo ano!Sem zplozením zla a nestoudnosti!" Oberon De´Vil.... Magor se sekerou. Čistokrevnej barbar.
|
|
Top |
|
LDamian
|
Post subject: Re: Nastaveni frakce otrok Posted: 09:35 05. Feb 2010 |
|
|
Dobra, tedy nejprve drobne ujasneni> otrok ci "turista"... jedno ci druhe, pripadne oboje. Pokud je nekdo dole jako otrok, turista se na nej nevztahuje. Navic turista v uvozovkach, pouzil jsem ho proste pro oznaceni postav, ktere by mohly byt dole a nebyt primo otroci v pravem slova smyslu. Tedy napriklad spojenci povrchu presli do podtemna nebo cokoli jineho. V podstate to slovo je nepresne a melo by mozna oznacovat postavy, co jsou v podtemnu kratce a spis tam dobrovolne presly (trestanci hledani na povrchu, kteri dali prednost podtemnu pred povrchem napriklad), nez byly skutecne uneseny a prinuceny, pripadne donuceny rp okolnostmi. Na tom neni nic spatneho, zejmena pokud nektere postavy z povrchu mohou ziskat v podtemnu relativne dobre postaveni, coz mohou dle realii (vyjimecne cenny otrok). A je fakt, ze nektere postavy na povrchu, ktere hraji devky, zebraky, utecence a podobne se v podtemnu mohou mit relativne lepe nez na povrchu. Pokud se ten termin nekoho dotknul, omlouvam se. Dale to v diskuzi povazuji za vybavene, je to tu mimo tema.
Zatim nikdo neodpovedel, jak to s tema postihama je pro frakci otrok. A to sem psali lide, kteri to zrejme vi jiste, zatimco ja to mam jen z doslechu, neoverene a nerad bych tu stavel na bludech. Tedy znovu. Jak je co se postihu nastavena frakce otrok?
Zatim to z odpovedi vypada tak, ze frakce otrok skutecne nema zadne postihy. Je to opravdu tak?
_________________ Půlork BU, bývalý šampión arény. BU! UGHR! Tiefling Merakh a Amadeo Crowley. Aasimar Auriel. Hakavarn Skall Ocellom. Drow Nadas a Malzar Zau'ndar. Elf Melron Sil Naril, hobit Peranoel Thoris, lidé Ramon a Adrian Bach, Taranis a asi dvacet dalších. .o)
|
|
Top |
|
photter
|
Post subject: Re: Nastaveni frakce otrok Posted: 09:41 05. Feb 2010 |
|
|
otrok je frakce, ne subrasa postihy povrch/podtemno se odvíjej od subrasy, pokud je teda povrchová rasa, má dole postihy frakci otrok má proto, aby na něj neútočily městský stráže v podtemnu, který jinak na povrchňany útočí
_________________ Usstan rin'ov ragar z'lonzic draeval shar'tleg ussta velve wun l'harventh
|
|
Top |
|
LDamian
|
Post subject: Re: Nastaveni frakce otrok Posted: 10:06 05. Feb 2010 |
|
|
EDIT: reakce na Phottera: ok, diky za odpoved. Pokud tedy frakce otrok nerusi postihy povrchnanu v podtemnu, pak to co jsem slysel jsou proste zvasty. Omlouvam se, ze jsem nebyl dost trpelivy a rovnou zacal s navrhama. Ty predchozi odpovedi mne svadely k tomu, ze otroci v podtemnu ty postihy nemaji. Jeste jednou diky.
Ty navrhy tu necham pro pobaveni, kdyz uz jsem je psal, jinak je to samozrejme vybavene.---------------------------------------------------------------------------------------- Informacni minimum (aby tu nepsali lide s absolutni neznalosti problematiky):
Povrchnan v podtemnu ma: -4 na utok, -4 na obranu, 30% selhani seslani kouzel Podtemnacke rasy na povrchu maji: trvalou slepotu na svetle Ani jeden postih neni stoprocentni a da se zrusit prislusnym zpusobem, ale je to brano jako obchazeni systemu a zneuziti bugu.---------------------------------------------------------------------------------------- Pokud z nejakeho duvodu nebyly u frakce otrok nastaveny postihy, dam tri, respektive ctyri navrhy z hlediska vyvazeni, podle toho, k cemu se prikloni DM tym. Je samozrejme mozne rict i to, ze otrok ma zustat bez postihu, tedy orientujici se v podtemnu jako doma a zaroven bez potizi na slunci. Ale je fakt, ze tim vznika jakasi nova nadrasa. Vzhledem k tomu, ze prave tato skupina casto citelne zasahuje do CvC boju, neprijde mi to rozumne. Takze tri, respektive ctyri navrhy. Nektery z nich by mohl byt vybran a pouzit pro nastaveni frakce otrok. Obdobne by mohla byt v budoucnu nastavena i frakce otrok pro podtemnany (treba svirfnebliny), kteri budou zit na povrchu, pokud k necemu takovemu rp dojde. 1a. Zdeptany otrokOtrok si nedokaze zvyknout na zivot v podtemnu a strada. Postupem casu je navic vlivem jidla v podtemnu, nedostatkem svetla a celkove nuznym zivotem natolik zdeptany, ze do urcite miry ztraci i schopnost vratit se na povrch a trpi tam fobiemi, coz jeho veznitele jeste podporuji prislusnou magii, drogami, mucenim a podobne, aby si zajistili, ze jen tak neutece. Otrok ma v podtemnu -4 na utok, -4 na obranu, 30% seslani Otrok ma na povrhu -4 na utok, -4 na obranu, 30% seslani 1b. Prizpusobeny otrokStejna varianta, ale budeme v ni brat, ze otroci si preci jen na podtemno dokazi casem zvyknout a ani jejich problem na povrchu neni tak velky. Otrok ma v podtemnu -2 na utok, -2 na obranu, 15% seslani Otrok ma na povrhu -2 na utok, -2 na obranu, 15% seslani 2. Otrok je stale povrchnanTato mi prijde jednoducha a osobne se mi libi asi nejvic. Otrok v podtemnu strada, ale ani po dlouhe dobe neztraci svou schopnost vratit se na povrch, ktery mu zustava pravym domovem, kde jedine se muze citit skutecne dobre. S otroky je tak treba zachazet opatrne, jejich schopnost bojovat na povrchu bez problemu je cenna, ale zase nemaji takovy problem utect, kdyz dostanou prilezitost. V podtemnu jsou oslabeni a mnoho ras v podtemnu chradne a umira postupne. Otrok ma v podtemnu -4 na utok, -4 na obranu, 30% seslani Otrok je na povrchu bez zvlastniho postihu, jako kazdy povrchnan. 3. Otrok si casem plne na podtemno zvykneTahle varianta se mi moc nezamlouva z rp hlediska, ale systemove by asi byla taky ok jakz takz. At uz postihy v podtemnu zpusobuje Xian, Helgaron, Zeir ci jiny buh, zrejme jsou spise magickeho puvodu. A nebo je to cele jeste nejak jinak a nikdo nevi jak. Kazdopadne otroci, kteri jsou dlouhou dobu v podtemnu a neumrou si na nej casem zvyknou natolik, ze i kdyz nemaji primy problem se sluncem, jen tezko se vraci na povrch. Otrok je v podtemnu bez postihu, jako kazdy skutecny obyvatel podtemna. Otrok ma na povrhu -4 na utok, -4 na obranu, 30% seslani
|
|
Top |
|
-RoF-
|
Post subject: Re: Nastaveni frakce otrok Posted: 10:29 05. Feb 2010 |
|
|
1b mi přijde ideální Ale ne nakousnu něco jiné, někde na foru v koši sem četl že ten postih mají povrchnani skrz to, že je dole jiný tlak nebo vzduch či co, nevím co tam dýcháte metan či co, no to je fuk sme ve fantasy. Aááále pokud teda dole je jiný vzduch a jiný tlak, pro podtemnáky by to měl ták nahoře a mohli dostat postih, třeba -2AB,-2AC a 10% selhání kouzel.  Tam je pro ně přece jiný vzduch a tak než mají dole, voní tam květinky, běhají zvířátka a tak dále 
_________________ Aria Oria - pohledná divoká dívka, která ráda své skvostné tělo vystavuje jen ve skromném oblečení. Její postava nese znaky dračí krve, od rudých křídel, přes oranžové dračí oči, až po tělo hřející tak, jako by měla horečku. Měšťanka Karathy a členka Morusova stánku.
*otisk rudých rtů nad tím malý dráček držící mrkev a to vše ve zlatém poli*
|
|
Top |
|
Glumišek
|
Post subject: Re: Nastaveni frakce otrok Posted: 10:49 05. Feb 2010 |
|
|
-RoF- wrote: 1b mi přijde ideální Ale ne nakousnu něco jiné, někde na foru v koši sem četl že ten postih mají povrchnani skrz to, že je dole jiný tlak nebo vzduch či co, nevím co tam dýcháte metan či co, no to je fuk sme ve fantasy. Aááále pokud teda dole je jiný vzduch a jiný tlak, pro podtemnáky by to měl ták nahoře a mohli dostat postih, třeba -2AB,-2AC a 10% selhání kouzel.  Tam je pro ně přece jiný vzduch a tak než mají dole, voní tam květinky, běhají zvířátka a tak dále  Ba naopak, měli by jsme mít +4AB +4AC a posílení kouzel, protože se nám konečně bude volně a dobře dýchat. 
_________________ Durman Zlomocný - Helgaronův válečný kněz
|
|
Top |
|
Necrooo
|
Post subject: Re: Nastaveni frakce otrok Posted: 11:26 05. Feb 2010 |
|
 |
Měšťan |
|
|
Čerpal jsem z článku časopisu ABC, kde by se život v podtemnu dal přirovnat životu ryb. Cituji: Přizpůsobení životu v hlubinách Aby odolali obrovským tlakům a nízkým teplotám, mají hlubokomořští živočichové téměř průsvitná těla plná vody a jejich teplota je stejná, jako teplota okolního prostředí. Toto přizpůsobení jde tak daleko, že většina z nich nemůže v nižším tlaku žít a při vytažení na hladinu zahyne. Kvůli nedostatku potravy šetří energií - velmi pomalu rostou, pomalu se pohybují a jen zřídka se rozmnožují. Zato se dožívají mnohem delšího věku než druhy z mělkých vod. ------ Z čehoz tedy vyplívá že dole by se mělo pomaleji expit (malej růst). Tak jako povrchňané dole, by i podtemňané nahoře měli mít postih. Někdo tu zmínil něco o tlaku, tak na tom se tento úryvek a i mé myšlenky zakládají. Podtrženo sečteno. Každej žije ve svém "teritorii", jakmile se ale vydají do toho jiného (opačného), obě strany by měli mít postih. A jeden dodatek. Podtemnane jsou slepí na slunci, ale v noci ne. Proc tedy povrchnane dole taky nejsou slepí a za použití svetla by slepí nebyli? Asi tak. 
|
|
Top |
|
kucik
|
Post subject: Re: Nastaveni frakce otrok Posted: 11:50 05. Feb 2010 |
|
Joined: 10:42 10. May 2007 Posts: 16270 Location: Somewhere around nothing
|
Takze.
Postihy povrchnana v podtemnu, jak jsme se kdysi dohodli, jsou razu magicky-bozskeho. Tedy jde o jakousi kletbu.
Ano, otrok v podtemnu v soucasnosti nema postihy. Coz je dano jednim narychlo delanym zasahem asi dva roky zpet, aby vubec otroci v podtemnu mohli byt.
V soucasnosti kazdy povrchnan v podtemnu nutne musi byt otrok, ktery nkomu patri. Co si muze otrok dovolit je samozrejme limitovane tim, komu patri. Otroka nejakeho bezvyznamnejsiho domu muze klidne kazdy drow sikanovat, zabit, nebo chytit na potkani.
_________________ Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM. *********************************************** Les jambes en l'air, comme une femme lubrique, Brûlante et suant les poisons, Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique Son ventre plein d'exhalaisons.
|
|
Top |
|
sandoftime
|
Post subject: Re: Nastaveni frakce otrok Posted: 11:54 05. Feb 2010 |
|
|
jo, slepota přes den a v novi nic pro krtky
-4 k utoku, obrane a selhani kouzel pro světlé perma
zdůvodnujte si to jak chcete, není to nic jiného než protěžování podtemna, už z té absurdity jak je to nevyvážené
možná kdyby měli krtci adekvátní postih, jaký mít mají, neběhalo by jich tolik bezstarostně po povrchu v lokacích pro low levely
_________________ Your strikes are way too quick to parry Your expression I can't read The game is on! Here I go, but you frighten me!
|
|
Top |
|
Glumišek
|
Post subject: Re: Nastaveni frakce otrok Posted: 12:09 05. Feb 2010 |
|
|
sandoftime wrote: jo, slepota přes den a v novi nic pro krtky
-4 k utoku, obrane a selhani kouzel pro světlé perma
zdůvodnujte si to jak chcete, není to nic jiného než protěžování podtemna, už z té absurdity jak je to nevyvážené
možná kdyby měli krtci adekvátní postih, jaký mít mají, neběhalo by jich tolik bezstarostně po povrchu v lokacích pro low levely Copak, všude jinde BAN, tak otravuješ vzduch tady? Na takový jako ty tu není nikdo zvědavý a na tvoje keci už vůbec ne.
_________________ Durman Zlomocný - Helgaronův válečný kněz
|
|
Top |
|
DenGrasse
|
Post subject: Re: Nastaveni frakce otrok Posted: 12:13 05. Feb 2010 |
|
|
sandoftime wrote: zdůvodnujte si to jak chcete, není to nic jiného než protěžování podtemna, už z té absurdity jak je to nevyvážené
My si nemusíme nic zdůvodňovat. Svět nemusí být spravedlivý. Nikdo nesliboval, že bude spravedlivý. Vyváženost je v tom, že každý má možnost volby, jakou stranu si zvolí. Zvolit si a pak si stěžovat je zbytečné. Konstruktivní návrhy jsou vítány, zbytečné nářky jsou.. zbytečné. Glumišek wrote: Copak, všude jinde BAN, tak otravuješ vzduch tady? Na takový jako ty tu není nikdo zvědavý a na tvoje keci už vůbec ne. Nevím jaké s ním máš zkušenosti, ale pokud se chová slušně, budeme se i my chovat slušně. Platí pro všechny.
_________________ hyperpasivní myšohryz pokud mi píšete na ICQ, napište co chcete jsem jenom autor. číst ty reálie musíte sami...
|
|
Top |
|
LDamian
|
Post subject: Re: Nastaveni frakce otrok Posted: 12:19 05. Feb 2010 |
|
|
kucik wrote: ...Ano, otrok v podtemnu v soucasnosti nema postihy. Coz je dano jednim narychlo delanym zasahem asi dva roky zpet, aby vubec otroci v podtemnu mohli byt.... Takze preci jen je to pravda. No otroku je v podtemnu relativne dost, nekteri se aktivne ucastni CvC a zrovna vcera treba udelali prepad i ve dne, takze ani neplati nejake samoregulacni mechanismy, jako za casu Mlznych ostrovu. Takze prosim o promysleni a o pripadne nastaveni frakci otrok prislusne postihy. Dekuji. 
|
|
Top |
|